Kreditkort utan avgifter vid kontantuttag är relativt enkelt att hitta. I vart fall vad gäller inom Sverige. När det kommer till utlandet är det lite svårare. Du behöver då titta lite extra på de avgifter som kan dyka upp vad gäller kontantuttag utomlands och såklart även i Sverige. Sedan tittar man även på eventuella årsavgifter samt valuta växlingsavgifter.

I denna artikel skall vi titta närmare på detta och reda ut begreppen så du kan skaffa dig det bästa kreditkortet för kontantuttag. Vi har även skrivit en artikel om Bästa kort för att betala utomlands.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.
  • CashPoints kan endast användas hos Norwegian.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Bästa kreditkortet för kontantuttag – Utomlands och inrikes

Bank Norwegian Kreditkort VISA

Inga avgifter vid kontantuttag, varken utomlands eller inrikes. Växlingsavgifter på 1,75% vid köp och kontantuttag utomlands. Inga årsavgifter. Fakta Årsavgift: 0 kr. Ränta: 19,99. Räntefritt: 45 dagar. Kredit: 2 500 – 100 000 kr.

ICA Banken Plus Kreditkort

Inga avgifter vid kontantuttag, varken utomlands eller inrikes. Växlingsavgifter på 1,25% vid köp och kontantuttag utomlands. Årsavgifter: 324 kr. Fakta Årsavgifter: 324 kr. Räntan: 8,70% / 10,70% Räntefritt: 60 dagar. Krediter: 20 000 – 100 000 kr.

Basta kreditkort kontantuttag

Avgifter vid kontantuttag

När det gäller kontantuttag med kreditkort så kanske inte alla (säkert inte alla) är medveten om att en del kreditkort har förhållandevis höga avgifter vid kontantuttag, en del av korten endast vi uttag utomlands, andra både inrikes här i Sverige och utomlands.

1 – Bank Norwegian kreditkort

Första platsen tas lätt av Bank Norwegian kreditkort. De tar marknadsandelar hela tiden och har riktigt bra erbjudande för sig som kund. Du har även fina bonusar när det kommer till resor och reseförsäkringar när det kommer till Bank norwegian kreditkort.

2  – ICA Bankkort Plus

Detta kreditkort ligger bra till på flera punkter och så ven vad gäller kontantuttag både i Sverige och utomlands. Man ligger tätt bakom Bank Norwegian som ju ligger etta på listan. Årsavgift på 324 kronor per år och det man har en avgift för valutaväxling utomlands på 1,25%. ICA kortet har även en låg ränta om man jämför med många av konkurrenterna på den svenska och internationella marknaden.

Fördelaktiga villkor

Flera av resekorten som hade mycket fördelaktiga villkor vad gällde flera punkter bland annat då kontantuttag utomlands har pausat sina program för oss som jämför kreditkort, men vi återkommer såklart med dessa kort ifall de öppnar sina program igen. Här läser du mer om vår jämförelse vad gäller resekort här inne på vår sajt.

När du skall göra kontantuttag med ditt kreditkort skall du inte göra detta med ditt bensinkort. Inte utomlands i vart fall där det kan tillkomma avgifter för detta. Se till att du tar ut pengar på ett såpass bra sätt som möjligt för din egen ekonomi.