Ett av incitamentsprogrammen ett kreditkort kan ha är det som kallas för bonuspoäng (ibland medlemspoäng eller kundklubb) och kreditkortet kopplat till programmet brukar kallas bonuskort. Här skall du få lära dig mer om vad bonus, bonuskort och bonuspoäng är för något. 

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

  • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
  • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Varför bonuspoäng?

Ett bonuskort är ett kort (i det här fallet talar vi främst om kreditkort) där köp som görs med kortet också samlar så kallade bonuspoäng åt köparen. Bonussystemen fungerar ungefär som kort med cashback (läs mer om cashback ), med skillnaden att du istället för att få pengar tillbaka när du handlat får rabattcheckar, värdecheckar, andra medlemsförmåner eller kan betala med dina poäng i en specifik butik. Du får ofta bättre villkor när det kommer till bonuskort än med cashbackkort, och det är helt enkelt på grund av att bonuspoängen oftast bara kan användas i utfärdarens egen butik.

Olika bonuserbjudande

Kundklubbar, medlemsrabatter och andra lojalitetprogram hittar du ofta hos bland annat klädbutiker, flygbolag och matbutiker. Idén är att få kunderna att bli medlem och belöna kunderna som spenderar pengar i butiken genom att ge dem bonuspoäng eller kundpoäng.

Dessa bonuspoängssystem kan du använda till din fördel om du till exempel oftast handlar dina matvaror på samma butik, eller oftast köper dina kläder från samma klädkedja. Men det gäller att vara aktsam så att man inte dras med – dessa bonuserbjudanden är nämligen designade att få kunderna att spendera mer pengar än vad de hade gjort annars!

Bonuskort bonuspoäng

Några kort som ger bonuspoäng:

Det finns väldigt många olika bonusklubbar med diverse erbjudanden, men inte alla bonuskort är kreditkort. Du hittar några exempel på kreditkort kopplade till bonuspoäng nedan:

SAS Eurobonus

Ett av de vanligaste bonuspoängssystemen är SAS medlemsklubb ”Eurobonus”. Med ett SAS Eurobonus Mastercard eller ett SAS Eurobonus American Express samlar du Eurobonuspoäng för alla köp du gör med kortet. Dessa poäng kan sedan användas för att handla flygresor, hotellnätter, hyrbilar och annat i SAS Eurobonus webbshop.

Coop Medmera

Coop har sedan länge haft ett lojalitetsprogram som heter Medmera. Kreditkortet heter Coop Mer Mastercard och ger dig 1 poäng per krona du spenderar hos Coop och 0,5 poäng per krona du spenderar utanför Coop (observera här att du belönas dubbelt upp om du handlar i Coops butiker jämfört med hos andra butiker). Dina Coop-poäng kan du sedan använda för att få rabattkuponger hos Coop, biobiljetter eller andra förmåner.

MQ

Hos MQ får du alltid poäng på dina köp så länge du är medlem men med MQ Mastercard får du 10% mer poäng för dina köp hos MQ och dessutom får du MQ-poäng på allt du handlar i hela världen med kortet. Dina poäng hos MQ får du en gång per år som en värdecheck som bara kan användas i MQ:s butiker.

Varför bonuskort?

Den huvudsakliga anledningen till att använda ett bonuskort skulle vara att förmånerna är tillräckligt bra för att andra sorters kort inte längre är jämförbara. Innan du bestämmer dig för ett bonuskort kan du läsa om andra sorters kreditkort här: Cashbackkort, Premiumkort, Betalkort

Om du reser mycket kan ett kreditkort från Norwegian eller SAS vara mycket fördelaktigt, eller om du alltid handlar på samma matbutik kan ett Coopkort eller ICAkort vara bra. Kom ihåg att jämföra mellan olika kort och korttyper för att hitta kortet som passar just dig bäst!

Kom ihåg:

  •         Bonuskort ger förmånliga villkor för den som använder dem rätt
  •         Det finns en mängd olika bonuskort att välja mellan
  •         Klädbutiker, bensinstationer och matbutiker är vanliga utfärdare av bonuskort

Glöm inte att läsa på ordentligt och jämföra de olika korten innan du väljer dit