Denna sida bearbetar det som det som oftast skvallras om men som inte många vet om – exklusiva kreditkort. Det finns en uppsjö kreditkort som gemene man inte har tillgång till och dessa ger oftast häpnadsväckande fördelar och förmåner som man ibland inte ens kan tänka på. Exklusiva kreditkort är till för privilegierade personer som kräver flexibilitet och prioritet i sin privatekonomi.

Exklusiva kunder

Detta leder till att många företag och banker erbjuder sina absoluta premium kunder väldiga förmåner och oftast har ett flertal heltidsanställda som bara jobbar med att passa upp på dessa kunder. Ett privatjet på en söndagsmorgon? En privat konsert av en känd artist? Hemkörning av kobe-biff från Japan? Här läser du mer om exklusiva kreditkort som ger dig tillgång till alla världens under.

American Express Centurion – världens mest exklusiva kreditkortexklusiva kreditkort

Det mest mytomspunna kreditkortet av de alla – American Express Centurion, även kallat ”the Black Card”, är det kort som det talas mest om och som drivit fram den popularitet American Express har idag. Detta kreditkort erbjuds (via invitation) Platinum-kunder som uppnår vissa kriterier som American Express själva ställer.

Gränslös kredit

Det är tills idag okänt vilka krav som ställs på en American Express Centurion kund men rykten säger att en inkomst på minst 10 miljoner årligen och 100 miljoner på banken eventuellt ger dig chansen till att bli medlem i den slutna skara som innehavare av American Express Centurion kreditkort. Vad kan då detta kort göra för dig? Jo, vad sägs om gränslös kredit (det vill säga, du kan i teorin inhandla vad du än vill), private-shoppers eller förstaklass biljetter utan extra kostnad? Detta kreditkort placerar dig i ett premium segment där du får extra bra service, oavsett vad du gör.

jp morgan chase palladium

JP Morgan Chase Palladium kreditkort

Detta kreditkort skapades av banken JP Morgan Chase som ett sätt att premiera sina allra bästa kunder. Kortet erbjuds till de kunder som har mer än 25 miljoner dollar innestående eller i transaktion via JP Morgan Chase’s olika filialer. Kreditkortet har blivit väldigt omtalat på grund av den låga frekvens av människor som faktiskt innehar kortet – rykten säger att många ansökande som uppfyller de stenhårda kraven ändå fått vänta i åratal för att få svar på sin ansökan.

Obegränsad kredit

JP Morgan Chase Palladium kreditkort erbjuder liknande tjänster som American Express Centurion men har på grund av sitt restrektiva godkännande ibland uppfattats som kortet för en ytterst liten skara människor. Detta kreditkort har likt American Express Centurion ingen gräns på vad du kan spendera och erbjuder ett väldigt generöst bonussystem där du får otroligt bra bonus om du spenderar stora summor (som ju kan tänkas att man gör om man innehar ett kort av denna kaliber).

Slutligen är det faktum att det är färre som har detta kreditkort gör att det nästan är lika åtråvärt som det sk ”the Black Card” från American Express. Detta är några av alla de fina och mycket exklusiva kreditkort som finns för de riktigt rika och de med stor kreditvärdighet.

Kreditkort för oss vanliga dödliga

Har du inte tillgång till de mest exklusiva kreditkorten, så finns det lösningar även för dig. Många av dagens kreditkort har bra villkor även för oss som har mindre budget eller inte en megastor kreditvärdighet. Ett kreditkort har många fördelar oavsett om det är exklusivt eller av den mer normala varianten vad gäller ekonomi.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

 • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
 • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
 • Flexibel ränta och ingen årsavgift.
 • Du måste betala i tid för att undvika extra kostnader.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

 • Ingen årsavgift.
 • Du får 6 veckors räntefri kredit.
 • CashPoints på alla köp, överallt.
 • CashPoints kan endast användas hos Norwegian.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Dubai First Royale MasterCard är ett väldigt speciellt kreditkort.

Du som bor i förenade Arabemiraten och vill leva extraordinärt, här är det perfekta kortet för dig. Kreditkortet är gjort i guld och diamanter och precis som andra exklusiva kort så finns det ingen övre gräns på hur mycket du får spendera. Förr så var det bara Dubai first bankers 200 rikaste kunder som kunde ha tillgång till detta kort.

dubai first kreditkort

Detta är inget kort du kan ansöka till som tex remember card och andra kort utan detta är ett kreditkort som du blir inbjuden till att teckna. Det var först i 2011 som man kunde se kortet på Dubai First Bank hemsida innan låg locket på och det var ett väldans hemlighetsmakeri kring kortet. En intressant tanke är varför kortet faktiskt existera när man kommer upp i rikedomar där dollarförmögenheten når 9 siffror så brukar man aldrig själv betala för något rent fysiskt du har ofta ett stort staff runt omkring dig som ser till att alla dina behov är fyllda innan du ens behöver tänka på dem.

Fördelar exklusiva kreditkort:

 • Gratis inträde på konserter
 • VIP behandling
 • Obegränsad övre gräns på köp på kortet
 • Medlemskap på Spa och hälsoklubbar runt om i världen
 • Träffa artister – Världsartister
 • Gratis inträden på djurparker och Zoo runt om i världen
 • VIP tillträde på mängder av Lounger på flygplatser
 • VIP på mängder av klubbar runt om i världen
 • Tillgång till privata Jetplan
 • Limousiner finns tillgängliga
 • Gratis hyrbilar med egna chaufförer

Detta är några av alla de fördelar man får med ett exklusivt kreditkort. Du får en helt annan behandling vart du än befinner dig i världen med rätt kreditkort. Du blir liksom VIP mottagen på en mängd faciliteter och har tillgång till saker som vi vanliga personer inte ens kan drömma om.