DNB-kortet

DNB-kortet  Ingen årsavgift
  Räntefri delbetalning hos en mängd återförsäljare och verkstäder
  Reseförsäkring och tanka fel-försäkringÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 30 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Effektiv ränta: 22,1 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 50 000 kr

Ansök direkt  

Upptäck fördelarna med DNB:s kreditkort

DNB kreditkort kommer från DNB, som har bedrivit bankverksamhet sedan mitten av nittiotalet och har idag 400 anställda i Sverige. De erbjuder tjänster inom bank, finans och försäkring och för dig som privatperson finns även möjligheten att skaffa ett förmånligt kreditkort.

Vad är DNB-kortet?

Det här kreditkortet är VISA-anslutet, vilket betyder att det går att använda i princip var som helst i världen där kort accepteras. Förutom att du får en förutbestämd kreditgräns (max 50 000 kronor) så ingår räntefria perioder, försäkringar samt erbjudande och rabatter. Dessutom betalar du ingen årsavgift.

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Vilka förmåner ger DNB-kortet?

De två första förmånerna som du får genom DNB-kortet är att det är helt avgiftsfritt att ansöka om kortet och sedan betalar du inte heller någon årsavgift. Att kortet sedan är VISA-anslutet gör att du kan vara trygg med att det går att använda över hela världen, oavsett om du drar kortet ofta för att göra dina inköp eller om du bara vill ha ett backupkort som vilar i plånboken inför oförutsedda situationer eller utgifter som kan uppkomma.

DNB har dessutom samarbete med en uppsjö av återförsäljare och verkstäder inom bilindustrin. Det gör att om du vänder dig till någon av deras samarbetspartners för att köpa tillbehör eller utföra service och betalar med ditt DNB-kort, så får du förmånen att delbetala ditt köp i upp till fyra månader – räntefritt!

På alla andra inköp du gör får du möjligheten till 8 veckors räntefri kredit.

Rabatter får du också med DNB-kortet, närmare bestämt när du tankar på en bemannad Preem-station (15 öre rabatt per liter). DNB erbjuder även dig som innehavare av kortet särskilt förmånliga rabatter på hotellrum hos Nordic Choice Hotels, samt när du hyr hus, stuga eller lägenhet genom Interhome.

Rabatterna som erbjuds är även tätt sammanknutna med de försäkringar som DNB-kortet ger dig, nämligen tanka fel-försäkring (om du skulle råka tanka med fel drivmedel) samt reseförsäkringen, som bland annat ger dig avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening, om du betalar minst 75 procent av din resa med DNB-kortet.

Hur beviljas jag ett DNB-kort?

DNB-kortet kan du ansöka om så länge du är myndig och inte har några betalningsanmärkningar. Hur stor kreditgräns du kan få avgörs utifrån dina ekonomiska förutsättningar, men som högst kan du få en kredit på 50 000 kronor.

Passar kreditkortet mig?

DNB-kortet är ett bra kreditkort för vem som helst att ha i plånboken, då det ger dig kredit och går att betala med överallt där VISA accepteras. Med tanke på att det är avgiftsfritt att äga kortet finns det få nackdelar med att ha det på fickan.

Att kortet har tanka fel-försäkring, rabatt på drivmedel hos Preem samt ger dig räntefri avbetalning hos en mängd återförsäljare och serviceverkstäder inom fordonsbranschen, är det särskilt lämpat för dig som kör mycket bil, har ett intresse av att köpa tillbehör samt utför service med jämna mellanrum.

För dig som tycker om att resa passar även DNB-kortet mycket bra, då det dels ger rabatter på boende samt en rejäl reseförsäkring när du betalar hela, eller en del av, din resa med kortet.

Mest fördelar med DNB-kortet

Sammanfattningsvis finns det en mängd fördelar med DNB-kortet. Dock finns även ett par saker som gör att kortet kanske inte passar lika bra för alla. Här är de viktigaste för- och nackdelarna:

Fördelar

 • Utan ansöknings- och årsavgift
 • 8 veckors räntefri kredit för köp och 4 månaders räntefri kredit hos utvalda återförsäljare
 • VISA-anslutet vilket gör att kortet funkar över hela världen
 • Bra reseförsäkring och tanka fel-försäkring som täcker där försäkringsbolaget inte gör det
 • Rabatt på tankning samt boende

Nackdelar

 • Som högst är kreditgränsen 50 000 kronor
 • Inget bonussystem

DNB erbjuder ett kompetent kort som förutom att funka för vardagliga köp även är ett resekort och ett bensinkort. För den som är ute efter att få rabatt på drivmedel hos andra försäljningsställen än Preem och för dig som är ute efter rabatter på exempelvis matkedjor eller klädbutiker, är det dock inte DNB-kortet som ska väljas.

Hur ansöker jag om DNB kreditkort?

1. Du klickar på Ansök direkt
2. Du väljer sedan hur du vill ansöka
3. Ansök antingen via e-legitimation eller utskriftsblankett

ANSÖK DIREKT

 

 

Frågor och svar om DNB Kreditkort

Vad är DNB Kreditkort?

DNB-kortet är ett VISA-kort med kredit. Kortet kan användas för att betala i affärer och online. Alla köp samlas på en faktura som betalas helt eller delvis i slutet av månaden. Läs mer om DNB-kortet i texten.

Vad kostar DNB-kortet?

DNB-kortet har ingen årsavgift eller månadsavgift. Att skaffa kortet är alltså helt gratis. Dock tillkommer andra avgifter när kortet används, som administrationsavgift, uttagsavgift, valutaväxlingspåslag och ränta. Läs mer om avgifterna för DNB-kortet i tabellen högst upp på sidan.

Vem kan ha ett DNB kreditkort?

Du kan ansöka om kortet om du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar. DNB gör en kreditkoll på dig och utvärderar utifrån den om du kan beviljas kreditkortet eller inte och hur hög kredit du kan få. Kreditgränsen ligger på 50 000 kronor.

Kan man ha ett extrakort till sitt DNB kreditkort?

Ja, man kan beställa ett extrakort till sitt DNB-kort. Extrakortet kostar 50 kronor per år. Extrakortet har samma kredit och konto som huvudkortet. Läs mer om extrakort och hur man delar på kreditkort här.

Är DNB-kortet bra?

DNB-kortet har ingen årsavgift och kommer med en rad erbjudanden, bonusar och rabatter. Få rabatt på hotellnätter och drivmedel, och få reseförsäkring och tankafelförsäkring.