Kreditkort för företag

Här hittar du bra kort för företag. Läs om varför det är fördelaktigt att ha ett kreditkort för företag och hur det förbättrar kassaflödet.

kreditkort
Loading...
Wallester Business
 • Utfärda virtuella och fysiska kort till dina anställda
 • Allt-i-ett-lösning för att kontrollera företagets utgifter
 • Kreditgräns:Debetkort
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:Debetkort
ANSÖK NU på Wallesters hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: -
Uttagsavgift: 2 %, minst 2 €
Åldersgräns: Nej
Valutaväxlingspåslag: 2 % + 2 €
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: Nej
Revolut Business
 • Inga valutaväxlingspåslag
 • Förse alla anställda med prepaid-kort
 • Kreditgräns:Debetkort
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:Debetkort
ANSÖK NU på Revoluts hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: Gratis (upp till 4000 kr)
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: Saknar bonus
Qred Business
 • Företagskort med 1 % cashback på allt
 • Betala alla dina fakturor med kort
 • Kreditgräns:2 000 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:Från 1,95 %
ANSÖK NU på Qreds hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: Inga uttag
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: 1 %
Wise Business
 • Billigare utlandsbetalningar
 • Valutor växlas automatiskt till aktuell kurs
 • Kreditgräns:Debetkort
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:Debetkort
ANSÖK NU på Wise:s hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: Från 0 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: Från 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: 0,5 %
Mynt företagskort
 • Automatiserad bokföring
 • Sätt individuella kreditgränser för anställda
 • Kreditgräns:Individuell
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:0 %
ANSÖK NU på Mynts hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,5 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: 30 dagar
Bonus: Nej

För företag kan det vara en praktisk och smidig lösning att ha kreditkort för sina anställda. Det handlar då om sådana medarbetare som ofta har löpande utgifter av olika slag i tjänsten. Det kan handla om utgifter för resor, för representation eller för andra kostnader där det kan vara lämpligt att betalning sker på plats i stället för mot faktura.

Kreditkort för företag är ett förtroende

Ett kreditkort för företag i en anställds hand innebär naturligtvis ett stort ansvar. Det är ju liktydigt med att man förser medarbetaren med kontanta pengar som i praktiken kan användas hur som helst. Det är alltså viktigt att man har klara regler för vad kortet får användas till. Vidare är det givetvis viktigt att man inte anförtror ett kreditkort till vilken medarbetare som helst. Jämför kreditkort noggrant innan ni ansöker om ett för er anställd.

Krediten är förenad med kostnader

Om ett företag har kreditkort innebär det också att företaget har en kreditgräns inom vilken företaget kan använda kortet för löpande utgifter. Kreditgränsen är naturligtvis förenad med kostnader. Dels får företaget betala ränta på utnyttjade krediter men dels också en avgift för att ha rätt till gränsen oavsett om den utnyttjas eller inte. Härutöver tillkommer en årlig avgift för varje utfärdat kort samt en fakturaavgift.

Det vanliga är att banken skickar en faktura till företaget varje månad. På fakturan finns varje användning avseende respektive kortinnehavare registrerad. Medarbetaren ska i sin tur spara varje kvitto avseende kortbetalningen samt räkningen som betalningen avser.

Detta underlag lämnar medarbetaren till företagets ekonomiansvariga enligt de regler som företaget själv anvisar. Självklart är det dock att verifikationerna lämnas senast i samband med att månadsfakturan kommer för avstämning och intern granskning.

Enkel administration med kreditkort

Det skapas vanligtvis många transaktioner i ett företag oavsett om företaget är litet eller stort. Med ett kreditkort, som används på rätt sätt, så minskar du din och företagets administration. Ett kreditkort snabbar upp processen och du får bättre koll på vad som skett transaktionsmässigt under den gångna månaden. Allt kommer på en faktura och man kan enkelt följa alla transaktioner.

Administration i en mindre firma, speciellt om man är egenföretagare, kan vara tidskrävande och man har kanske inte har full koll på alla verifikationer när man har fullt upp med andra viktiga arbetsmoment i företaget. Fakturorna blir färre med ett kort och detta brukar medföra att ekonomiavdelningen får en enklare hantering i månadsskiftet vad gäller dessa bitarna.

Fördelar med ett företagskort och administration

 • Reseräkningar digitaliseras
 • Enklare och snabbare kontering och hantering av fakturor
 • Utlandsresor och kostnader kopplat till dessa blir enklare att kontera
 • Har man avdrag på län via kreditkortet, så blir dessa enkla att hantera

Som du ser finns det flera fina fördelar med att använda sig av ett kreditkort i företaget oavsett om du är egenföretagare eller en stor koncern. Det kostar lite att ha ett kreditkort, men det tjänas snabbt in vid den enklare hanteringen både för dig och ekonomiavdelningen.

Kreditkort foretag

Resor och kreditkort för företagare

Många gånger får du kredit på köp av resor. Har du ett kort från Norwegian får du även billigare flygresor samt bonus i många fall samt en bra reseförsäkring när du gör dina resor till utlandet. Alla fakturor vad gäller dina resor samlas även de på en enda faktura och detta brukar vara smidigt för kontering hos ekonomiavdelningen på ditt företag.

Spara alla egna fakturor och kvitton, så du lämnar in dem tillsammans snyggt och prydligt i slutet av månaden, så att de kan ses över hos din ekonomiavdelning. Det blir billigare både för en liten firma och en stor koncern vad gäller hantering av resor och fakturor med ett bra kreditkort.

Företagskort

Det finns många olika företagskort och vi rekommenderar att du använder vår sajt för att jämföra vilket kreditkort som passar just er bäst. I de allra flesta fall kan man använda ett helt vanligt kreditkort från en av storbankerna som ett företagskort. Om ditt företag har sina bankkonton hos Swedbank kan det vara lämpligt att ha ett företagskort från Swedbank. En av de viktiga sakerna att tänka på när ditt företag ska skaffa företagskort att ge till sina anställda är vilka kontroll-funktioner som finns. Finns det en app där ni enkelt kan se alla köp som görs med kortet? Hur ska ni kontrollera att kortet används på rätt sätt?

Innan ni väljer ert företagskort bör ni läsa på ordentligt om det! Ni ska såklart också ha alla avtal och regler kring kortet färdiga innan era anställda får ett företagskort.

Exempel företagskort

Jämför tre populära företagskort.

 Revolut BusinessWise BusinessMynt företagskort
Typ av kortDebetDebetDebet
Årsavgift0 kr0 kr0 kr
Bonus
Uttagsavgift0 %0 %0 %

Kortet ska ej användas för privata utgifter

En viktig omständighet att tänka på är att kreditkortet inte annat än i nödfall ska få användas för privata utgifter. Dels är detta något som företaget för sin egen skull bör ha som regel för att medarbetare inte ska frestas till privata utgifter på företagets bekostnad, men dels finns det också regler i aktiebolagslagen och i skattelagstiftningen som gör att man ska vara försiktig.

Privata utgifter på ett kreditkort kan vara att betrakta som ett förbjudet lån vilket är förenat med straffansvar. Likaså kan privata utgifter skattemässigt bli att anse som en anställningsförmån som ska beskattas.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med att vissa medarbetare förses med kreditkort för företag. Det är framför allt enkelt och smidigt att vederbörande själv inte tvingas ligga ute med pengar. Samtidigt är det förenat med stort ansvar för både den enskilde medarbetaren och för företaget. Lycka till med ansökan om kreditkort för företag.

Ett företagskort är ett kreditkort som är utställt på ett företag. Alla köp registreras och faktureras till företaget. Ett företagskort fungerar precis som ett personligt kreditkort. Du har en räntefri kredit i upp till 50-60 dagar, vissa kort är förenade med bonussystem, rabatter eller försäkringar. Om du som företagare ska hitta det bästa kreditkortet för företag, så kan det vara bra att jämföra korten på marknaden, då det är viktigt att utgå ifrån vilket kort som passar bäst för just din verksamhet. Behoven kan se olika ut för små respektive stora företag, detsamma för lokala eller internationella.

Vilket är det bästa företagskortet?

Eftersom behovet av företagskort kan se olika ut bör du välja ett kort som passar din verksamhet, oavsett verksamhet så kommer du bli nöjd om du väljet Eurocard Corporte Gold, som enligt vår mening är det bästa företagskortet.

Då Eurocard Corporate Gold är ett företagskort som är gångbart över hela världen, billigt att använda och ger fina rabatter och erbjudanden så är detta ett riktigt bra kort för dig som är företagare. Att det inte finns någon övre kreditgräns är förstås också en stor fördel. Eurocard Corporate Gold är ett riktigt bra val för både stora och lite mindre företag.

Fördelar med kreditkort för företag

Kreditkort har många gånger flera funktioner än att bara kunna användas vid betalning. Du kan som kortinnehavare t ex få ta del av rabatter, försäkringar eller olika bonusar. Detta förmåner kan ge mervärde för både företaget och för dina anställda.

Exempel på förmåner som kan komma med ett företagskort:

 • Försäkringar – Reseförsäkringar, allriskförsäkring eller internetförsäkring. Alla dessa kan ingå och ge ett skydd för din eller dina anställda om ni är på resande fot. Om du vill ha ett mer omfattande skydd finns det speciella tjänstereseförsäkringar att köpa till. Internetförsäkringen ersätter dig för kostnader i samband med försvunna varor om du handlar via internet.
 • Delbetalning – Du har med många av företagskorten möjligheten att delbetala din faktura. Det kan vara bra om ekonomin inte är lika tillåtande varje månad.
 • Smidigt och översiktligt – Att använda ett företagskort är smidigt eftersom det är lätt att betala med kreditkort över större delar av världen. Du som är ansvarig över ekonomin i företaget får också en bra översikt hur utgifterna ser ut då allt är samlat på en faktura.

På ett större företag är kan kortet även vara utställt personligt för anställda på firman. Det innebär att den anställde kreditprövas och ansvarar för alla inköp, och förstås för betalningen av fakturan. Ett mindre företag har inte alltid behov av detta, då kan det vara smidigare att ha bara ett företagskort som används efter behov.

Det bästa företagskortet för dig är det kreditkort som passar dig, dina anställda och din verksamhet bäst. Här nedan kan du läsa om våra tre rekommenderade företagskortet som passar lika bra för det stora som lilla företaget.

 

Frågor och svar om kreditkort för företag

Vilket kreditkort är bäst för företag?

Vilket kort som är bäst för ert företag beror helt på era behov. Å ena sidan så är det viktigt att ha en kortlösning som är enkel, smidig och ger fördelar för användaren och å andra sidan är de viktigt att ha en lösning som gör verifiering av kvitto och bokföring enkelt och har låga kostnader. Flera av de kort vi rekommenderar är bra på båda delar!

Vilka fördelar finns med företagskort?

Tillgång till försäkringar som reseförsäkringar, allriskförsäkringar och internetförsäkringar, delbetalning av utgifter och en tydlig överblick över kostnader är några av fördelarna med företagskort. Läs mer om företagskort i texten.

Hur fungerar ett företagskort?

Ett företagskort är ett kreditkort som företaget i regel har betalningsansvar för. Kortet får ej användas till privata inköp utan endast för inköp inom företaget.

Vad kostar företagskort?

Priset för företagskort skiljer sig mellan kortutgivare och kreditkort. I tabellen på sidan kan du se avgifter för några av de bästa företagskorten på marknaden.

Får man använda företagskort privat?

Nej, i huvudsak ska ett företagskort endast användas för utgifter inom företaget. Det är därför ett stort ansvar att ha ett företagskort och att det används rätt.