För företag kan det vara en praktisk och smidig lösning att ha kreditkort för sina anställda. Det handlar då om sådana medarbetare som ofta har löpande utgifter av olika slag i tjänsten. Det kan handla om utgifter för resor, för representation eller för andra kostnader där det kan vara lämpligt att betalning sker på plats i stället för mot faktura.

re:member flex

remember

 • Få upp till 25 % rabatt i fler än 300 webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår
 • Upp till 8 veckors räntefri kreditÅrsavgift: 0 kr
Ränta: 17.24 %
Räntefritt: Upp till 56
Kredit: Upp till 100 000 kr


Ansök direkt
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort • Ingen årsavgift.
 • Du får 6 veckors räntefri kredit.
 • CashPoints på alla köp, överallt.

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5000-100000 kr


Ansök direkt
Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold • Ingen årsavgift!
 • Upp till 60 dagar räntefri kredit
 • Låg kreditgräns (30 000 kr)


Årsavgift: 195 kr
Ränta: 14.36 %
Effektiv ränta - 18.79%
Räntefritt: Upp till 60
Kredit: Upp till 30000kr


Ansök direkt
Komplett Bank Kreditkort

Komplett Bank Kreditkort
 • Ingen årsavgift.
 • Upp till 50 dagars räntefri kredit
 • 1-4% bonus på alla inköp

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 21,40%-24,90%
Räntefritt: 50 dagar
Kredit: Upp till 100000 kr


Ansök direkt
Coop Mastercard Mer

Coop Mastercard Mer<br />
 • 0,5 krona överallt när du betalar med kortet
 • Reseförsäkring, köpskydd, prisskydd
 • Bonus kan endast användas hos Coop och hos deras partners
Årsavgift: 295 kr
Ränta: 15.70 %
Effektiv ränta - 16.55%
Räntefritt: Upp till 55
Kredit: Upp till 10000kr


Ansök direkt
Supreme Card Gold

Bild Supreme Card Gold
 • En krona=0,5 bonuspoäng
 • Poäng på alla köp du gör.
 • Poäng kan endast användas i Poängshopen.

Årsavgift: 195 kr
Ränta: 12,36 %
Effektiv ränta - 16.94%
Räntefritt: Upp till 60
Kredit:Upp till 150000kr


Ansök direkt

Kreditkort för företag är ett förtroende

Ett kreditkort för företag i en anställds hand innebär naturligtvis ett stort ansvar. Det är ju liktydigt med att man förser medarbetaren med kontanta pengar som i praktiken kan användas hur som helst. Det är alltså viktigt att man har klara regler för vad kortet får användas till. Vidare är det givetvis viktigt att man inte anförtror ett kreditkort till vilken medarbetare som helst. Jämför kreditkort noggrant innan ni ansöker om ett för er anställd.

Krediten är förenad med kostnader

Om ett företag har kreditkort innebär det också att företaget har en kreditgräns inom vilken företaget kan använda kortet för löpande utgifter. Kreditgränsen är naturligtvis förenad med kostnader. Dels får företaget betala ränta på utnyttjade krediter men dels också en avgift för att ha rätt till gränsen oavsett om den utnyttjas eller inte. Härutöver tillkommer en årlig avgift för varje utfärdat kort samt en fakturaavgift.

Det vanliga är att banken skickar en faktura till företaget varje månad. På fakturan finns varje användning avseende respektive kortinnehavare registrerad. Medarbetaren ska i sin tur spara varje kvitto avseende kortbetalningen samt räkningen som betalningen avser.

Detta underlag lämnar medarbetaren till företagets ekonomiansvariga enligt de regler som företaget själv anvisar. Självklart är det dock att verifikationerna lämnas senast i samband med att månadsfakturan kommer för avstämning och intern granskning.

Enkel administration med kreditkort

Det skapas vanligtvis många transaktioner i ett företag oavsett om företaget är litet eller stort. Med ett kreditkort, som används på rätt sätt, så minskar du din och företagets administration. Ett kreditkort snabbar upp processen och du får bättre koll på vad som skett transaktionsmässigt under den gångna månaden. Allt kommer på en faktura och man kan enkelt följa alla transaktioner.

Administration i en mindre firma, speciellt om man är egenföretagare, kan vara tidskrävande och man har kanske inte har full koll på alla verifikationer när man har fullt upp med andra viktiga arbetsmoment i företaget. Fakturorna blir färre med ett kort och detta brukar medföra att ekonomiavdelningen får en enklare hantering i månadsskiftet vad gäller dessa bitarna.

Ansök direkt

Fördelar med ett företagskort och administration

 • Reseräkningar digitaliseras
 • Enklare och snabbare kontering och hantering av fakturor
 • Utlandsresor och kostnader kopplat till dessa blir enklare att kontera
 • Har man avdrag på län via kreditkortet, så blir dessa enkla att hantera

Som du ser finns det flera fina fördelar med att använda sig av ett kreditkort i företaget oavsett om du är egenföretagare eller en stor koncern. Det kostar lite att ha ett kreditkort, men det tjänas snabbt in vid den enklare hanteringen både för dig och ekonomiavdelningen.

Kreditkort foretag

Resor och kreditkort för företagare

Många gånger får du kredit på köp av resor. Har du ett kort från Norwegian får du även billigare flygresor samt bonus i många fall samt en bra reseförsäkring när du gör dina resor till utlandet. Alla fakturor vad gäller dina resor samlas även de på en enda faktura och detta brukar vara smidigt för kontering hos ekonomiavdelningen på ditt företag.

Spara alla egna fakturor och kvitton, så du lämnar in dem tillsammans snyggt och prydligt i slutet av månaden, så att de kan ses över hos din ekonomiavdelning. Det blir billigare både för en liten firma och en stor koncern vad gäller hantering av resor och fakturor med ett bra kreditkort.

Ansök direkt

Företagskort

Det finns många olika företagskort och vi rekommenderar att du använder vår sajt för att jämföra vilket kreditkort som passar just er bäst. I de allra flesta fall kan man använda ett helt vanligt kreditkort från en av storbankerna som ett företagskort. Om ditt företag har sina bankkonton hos Swedbank kan det vara lämpligt att ha ett företagskort från Swedbank. En av de viktiga sakerna att tänka på när ditt företag ska skaffa företagskort att ge till sina anställda är vilka kontroll-funktioner som finns. Finns det en app där ni enkelt kan se alla köp som görs med kortet? Hur ska ni kontrollera att kortet används på rätt sätt?

Innan ni väljer ert företagskort bör ni läsa på ordentligt om det! Ni ska såklart också ha alla avtal och regler kring kortet färdiga innan era anställda får ett företagskort.

Kortet ska ej användas för privata utgifter

En viktig omständighet att tänka på är att kreditkortet inte annat än i nödfall ska få användas för privata utgifter. Dels är detta något som företaget för sin egen skull bör ha som regel för att medarbetare inte ska frestas till privata utgifter på företagets bekostnad, men dels finns det också regler i aktiebolagslagen och i skattelagstiftningen som gör att man ska vara försiktig.

Privata utgifter på ett kreditkort kan vara att betrakta som ett förbjudet lån vilket är förenat med straffansvar. Likaså kan privata utgifter skattemässigt bli att anse som en anställningsförmån som ska beskattas.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med att vissa medarbetare förses med kreditkort för företag. Det är framför allt enkelt och smidigt att vederbörande själv inte tvingas ligga ute med pengar. Samtidigt är det förenat med stort ansvar för både den enskilde medarbetaren och för företaget. Lycka till med ansökan om kreditkort för företag.