Mynt företagskort

Mynt
    Administrera anställdas utlägg
    Sätt individuella kreditgränser
    Bokför köp direkt och digitalt


Årsavgift: Från 0 kr
Räntefrittt: Upp till 30 dagar


Ansök direkt  
på Mynts hemsida

Vilka är Mynt?

Mynts vision är att göra administrationen enklare för företag. Därför har man utvecklat en digital plattform som gör det lättare att hålla koll på utlägg och bokföring. Idén är att allt i största möjliga utsträckning ska automatiseras. På så vis kan ditt företag fokusera på att växa i stället för att krångla med personliga utlägg och jaga efter försvunna kvitton.

Bland Mynts finansieringslösningar checkkredit, fastighetsfinansiering och särskilda erbjudanden för SaaS-bolag. Det erbjuder också fakturabelåning och företagslån. Behöver företaget ta ett större lån passar företagslån bra. Lånet kan tas direkt via appen, som vi återkommer till nedan. Mindre lån tas smidigast genom fakturabelåning, och fakturan hör till Mynts egna kreditkort som du kan skaffa till företaget.

Myntkortet

Mynts kreditkort heter kort och gott Myntkortet. Det är ett företagskort som erbjuder både möjlighet till kontantbetalning och kredit. Dessutom är det en viktig del i Mynts erbjudande: att göra det enklare för företaget att hålla koll på de utlägg som görs.

Kort till varje anställd med individuell köpgräns

Med Myntkortet får varje anställd tillgång till ett eget kort, med en individuellt satt köpgräns. Anställda kan också delas in i team med en förutbestämd pott. Alla transaktioner synkas i den digitala plattformen vilket ger en tydlig överblick. Du väljer själv om pengarna ska dras direkt eller om krediten ska användas.

Automatisk integrering med bokföringssystemet

Alla företagets utlägg måste bokföras, och det innebär i vanliga fall både hårklyveri och stora högar med kvitton.

Mynt löser problemet genom att erbjuda integrering med de vanligaste bokföringsprogrammen. När utlägg görs med Myntkortet registreras det alltså digitalt och bokförs. Du slipper göra avstämningar mot en massa kreditkortsfakturor – allt sker i realtid.

Appen samlar information om köp och bokför kvitton direkt

Med hjälp av appen är det en barnlek att hålla koll på alla utlägg som görs med företagskorten. Så fort en anställd betalar något med sitt företagskort skickas information om detta via en pushnotis i telefonen. För att köpet ska bokföras tar sedan den anställda ett kort på kvittot för köpet med mobilkameran. Kvittot skickas sedan digitalt direkt till bokföringssystemet, exempelvis Fortnox eller Visma.

Rabatter och cashback

Myntkortet är VISA-anslutet och fungerar överallt där VISA accepteras. Det betyder med andra ord i princip överallt i hela världen. Vill du ha snävare kontroll på hur de anställdas kort användas går det dock att ställa in. Exempelvis kan du ställa in Myntkortet så att det inte går att göra onlineköp eller kontantuttag.

Precis som med alla andra kreditkort värda namnet har också Myntkortet trevliga bonusar och rabatter när det används för betalning. Mynt samarbetar med flera butiker inom hemelektronik, som Dustin och Webhallen, som erbjuder förmåner för kunder som betalar med Myntkortet.

Priser

Mynt erbjuder tre prisplaner, varav grunderbjudandet är helt gratis att använda. Det är dock begränsat och passar bäst för enmansföretag. Så här ser de olika prisplanerna hos Mynt ut:

• Start: Gratiserbjudandet med 1 Myntkort, kredit, appen och grundläggande bokföringshantering. Verktyg för att överblicka alla korttransaktioner ingår också.

• Pro: För en månadskostnad på 70 kronor per användare och månad ingår valfri mängd kort, avancerad bokföringshantering och synkning med samtliga bokföringssystem. Pro ger också möjlighet till större kreditmängd.

• Enterprise: För stora företag med fler än 30 användare. Ger förutom alla Pro:s funktioner tillgång till en personlig specialist med uppgift att optimera företagets utgiftshantering. Dessutom ingår möjligheten att anpassa plattformens API för att bättre möta ditt företags behov av funktioner.

Bra kundomdömen och tillgänglig kundservice

Som kund hos Mynt är du i goda händer. Det intygas inte minst av de många positiva kundrecensioner som företaget har fått på Trustpilot.

Snittbetyget för Mynt är mycket högt och inte minst på grund av kundservicen.

På Mynts hemsida kan du hitta svar på de vanligaste frågorna eller chatta med en personlig kundsupport. Vill du ha ett mer detaljerat samtal än det svar du får i chatten erbjuder Mynt att ta ärendet vidare på telefon. Du kan också själv ringa upp dem direkt eller skicka e-post.

Krav för att beviljas Myntkortet

Mynts tjänster och Myntkortet är endast tillgängliga för företagare. Så förutom att du måste gå igenom kreditupplysningen behöver du alltså ha ett registrerat företag för att beviljas Myntkortet med kredit.

Kreditupplysningen tas inte via UC, utan Creditsafe. Det betyder att din och ditt företags kreditvärdighet inte påverkas negativt när upplysningen hämtas.

För- och nackdelarna med Mynt

Gör ditt företags anställda fortfarande personliga utlägg, samlar in papperskvitton och lägger mycket tid på avstämning av kvitton i bokföringen? Då kan Mynts plattform och företagskort förenkla processen flera gånger om.

Här är fördelarna och nackdelarna med Myntkortet:

Fördelar

• Erbjuder en modern, digital och delvis automatiserad lösning för att bokföra utlägg

• Ett kort per anställd eller team med möjlighet till personlig köpgräns

• Välj prisplanen som passar ditt företag: Start, Premium eller Enterprise

• VISA-kort som går att använda överallt

• Cashback och rabatter när kortet används hos Mynts samarbetspartners

• Mynt har mycket bra omdöme på Trustpilot – inte minst tack vare sin kundsupport

Nackdelar

• Gratisprisplanen är något begränsad

• Lagen säger att du måste spara fysiska kvitton trots att de bokförs digitalt genom Mynts app

• Det ingår inga försäkringar

Mynts företagskort går att använda även för ensamföretagaren, och ger dessutom bonus och rabatter hos utvalda samarbetspartners. Men det är trots allt för medelstora till stora företag som kortet verkligen är en bra investering.

Månadskostnaden på 70 kronor per användare är överkomlig. Särskilt med tanke på hur mycket tid som sparas på att utlägg och bokföring digitaliseras och automatiseras.

För stora företag som ytterligare vill anpassa plattformen och de digitala processerna finns dessutom Enterprise-prisplanen. Det gör Mynts företagslösning flexibel nog att växa tillsammans med företaget.

Ansök om ett Mynt företagskort

1. Klicka på länken nedan så skickas du vidare till Mynt för företag.

2. Ansök om det kort och den prisplan som passar ditt företag.

3. Klart! Nu blir det enklare att hålla kolla på företagets utlägg.

ANSÖK DIREKT

Andra företagskort

Revolut Business

Revolutforetag

 

Ansök direkt  
på Revoluts hemsida

Wise Business

 

Ansök direkt  
på Wise:s hemsida

Frågor och svar om Mynt företagskort

Vad är Mynt företagskort?

Mynt erbjuder ett företagskort som förenklar utlägg och bokföring. Varje anställd kan få ett eget kort, med kredit eller kontanter. När ett utlägg görs med kortet skickas en pushnotis direkt till den anställdas telefon. Sedan är det bara att trycka på pushnotisen, ta ett foto på kvittot för köpet och skicka i väg det digitalt till bokföringsprogrammet. Allt sker med andra ord helt digitalt och på några sekunder.

Måste jag även spara papperskopian av kvittot när det bokförs digitalt?

Ja, enligt lag måste också papperskopian av kvittot sparas i 3 år. Detta i händelse av att Skatteverket skulle göra någon form av kontroll.

Har Mynt företagskort cashback?

Ja visst! Myntkortet har rabatter och cashback i utvalda butiker. Exempel på samarbetspartners som ger förmåner när du betalar med Myntkortet är Dustin, Webhallen och NetOnNet.

Vad kostar Myntkortet?

Mynt erbjuder tre olika prisplaner för sitt företagskort. Grunderbjudandet är gratis och då ingår ett kort, kredit, grundläggande bokföringshantering och tillgång till appen och plattformen. Den mest populära prisplanen är dock Pro som tillåter obegränsat antal användare, professionell bokföringshantering och integration med alla bokföringssystem.

Var kan anställda använda Myntkortet?

Eftersom Myntkortet är ett VISA-anslutet kort kan det användas i princip överallt där kort accepteras. Det går dock att ställa in vilken typ av köp som är tillåtna med kortet.

Vilka andra företagstjänster erbjuder Mynt?

Mynt erbjuder en rad olika finansieringslösningar för företag. Du kan använda appen för att ta företagslån eller fakturabelåning. Mynt erbjuder också checkkredit, fastighetsfinansiering, med mera.

Vilka bokföringssystem är integrerade med Mynt-plattformen?

Integrationen med bokföringssystem är en av huvudanledningarna till att använda Myntkortet. Som tur är stödjer plattformen de populäraste bokföringssystemen på marknaden. Det inkluderar Visma, Fortnox och PE Accounting.