Bonuskort

Få bonus när du betalar med det kreditkort. Här listar vi bäst kreditkort med bonus och poäng som finns att erbjuda på marknaden idag.

kreditkort

Loading...
re:member flex
re:member flex
  • Individuell ränta med en av marknadens lägsta räntor
  • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

  • Kreditgräns:120 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Kreditränta:9,74-28,24 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 150 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
Norwegian Kreditkort
  • Gratis kreditkort med bonussystem
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår

Ex. vid uppskjuten betalning: eff 24,35%, 15 000 kr över 12 månader. Totalt: 16 849 kr.

  • Kreditgräns:150 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Kreditränta:24,35 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
Coop Mastercard
Coop Mastercard
  • För dig som redan är medlem hos Coop
  • Bonuspoäng överallt du handlar

Effektiv ränta är 20,28 % vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-08-01).

  • Kreditgräns:50 000 kr
  • Årsavgift:295 kr
  • Kreditränta:19,95 %
ANSÖK NU på Coops hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: 1,50 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 125 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 0,5 %
MoreGolf Mastercard
MoreGolf Mastercard
  • 0 kr i årsavgift just nu!
  • 9000 välkomstpoäng

Effektiv ränta är 20,22 % vid betalning med e-faktura (24,73 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).

  • Kreditgräns:160 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Kreditränta:19,64 %
ANSÖK NU på MoreGolfs hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 45 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 125 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 1 %
Resurs Gold
Resurs Gold
  • Bonus på allt du handlar
  • Kompletterande reseförsäkring ingår

Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr

  • Kreditgräns:150 000 kr
  • Årsavgift:245 kr
  • Kreditränta:22,37 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: 0,5 %
Qred Business
Qred Business
  • Företagskort med 1 % cashback på allt
  • Betala alla dina fakturor med kort

  • Kreditgräns:2 000 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Kreditränta:Från 1,95 %
ANSÖK NU på Qreds hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: Inga uttag
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: 1 %
Refunder Pay
Refunder Pay
  • Cashback på nästan allt
  • Räntefri delbetalning i 6 månader

Vid 6 mån räntefri delbetalning tillkommer uppl. avg. 245 kr, eff. ränta 4,3%. Vid delbetalning, lägst 5% av skulden/mån, tillkommer månadsränta f.n. 1,56% (årsränta: 18,75%), eff. ränta 20,4% vid kredit på 20.000 kr (oktober 2023)

  • Kreditgräns:50 000 kr
  • Årsavgift:0 kr
  • Kreditränta:18,75 %
ANSÖK NU på Refunders hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 300 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 0,5 - 1 %

Kreditkort med bonus

De kreditkort med bonus som listas här har alla olika förmåner och man kan använda sin bonus till olika saker så som resor, rabatter eller omvandla till rena pengar. Ett kreditkort med bonus är det självklara valet för dig som konsumerar mycket med ditt kort. Förutom bonusar och poäng så ingår det ofta försäkringar, rabatter och erbjudanden.

Ansöka om ett kreditkort med bonus eller poängsystem och kombinera med tjänster som Betalo för att betala alla dina räkningar.

På så sätt har du möjlighet att komma upp i riktigt höga bonusar. Varför gå miste om detta värde när du kan tjäna in allt från flygbiljetter till rena pengar genom att bara betala dina räkningar med kortet.

Kan jag få ett kreditkort med bonus?

De vanligaste kraven listas här nedanför. Självklart stämmer inte dessa krav in exakt på alla kort men ger dig iallafall ett hum om vilka krav som ställs.

  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du är över 18 år gammal
  • Du har en stadig inkomst

Människor använder kreditkort av olika anledningar. Det finns olika typer av användare till kreditkort. Dels finns det de som vill ha kontroll på sin ekonomi genom att dra vissa betalningar via sitt kreditkort för att få en specificerad faktura på vad exakt de har köpt förra månaden. Sedan finns det också typen som använder kreditkort med bonus och poäng för att spara in pengar att köpa andra saker för.

Bäst kreditkort med bonus 2024

Kreditkortlistan har utsett kreditkortet från Bank Norwegian till 2024-års bästa kreditkort med bonus. Motiveringen till utmärkelsen var att bonuspoängen är lika enkla att tjäna som att de är att spendera. Att kortet dessutom är gratis och med schyssta villkor gör valet enkelt.

Bäst bonuskort 2024

Betala med kreditkort för bonusen

Vi rekommenderar alltid att du använder ett kreditkort med poäng eller bonus för att tjäna extra slantar när du ändå handlar. Genom att teckna ett kreditkort där du får bonus så har du möjlighet att faktiskt tjäna pengar samtidigt som du handlar. Det finns många olika sorters kreditkort med bonus.

De flesta kreditkort har ett så kallat poängsystem. De poäng som du tjänar när du drar ditt kreditkort vid ett köp kan användas för att byta mot olika förmåner. Norwegians kreditkort erbjuder till exempel bonuspoäng som kan bytas mot flygbiljetter eller cashback som kan betalas ut i rena pengar.

Använd ditt kreditkort som bonuskort

Genom att använda kreditkort med bonus så har du möjligheten att förbättra din ekonomi och spara pengar. Här jämför vi olika kreditkort med poäng och bonus som du lätt kan ansöka om via vår hemsida.

Spara pengar med kreditkort

Genom att använda ett kreditkort till samtliga inköp du gör så kan du faktisk spara in årsavgift och eventuella förseningsavgifter, och dessutom tjäna in en extra slant genom all den bonus du drar in. Många människor använder idag bara dessa kort och har helt slutat att använda vanliga bankkort. På vanliga bankkort så tjänar man inte in någon bonus över huvud taget.

Det vanligaste kreditkortet med bonus som folk använder idag är kort med poäng som man samlar genom att handla mat. Många svenska familjer har idag ett kreditkort från ICA eller Coop.

Genom att ha ett kreditkort där du kan samla bonus så har du möjlighet till att spara pengar. Korten har lite olika system för att hantera din bonus. Många tycker att detta låter lite bra för att vara sant och ställer sig frågan ”Vad tjänar banken på detta?”, vad banken tjänar på detta kan man dela upp i två kategorier.

Först och främst så tjänar banken de stora pengarna på kortavgifter – alltså för varje kortköp du gör så betalar butiken en avgift på några kronor. Banken tjänar också pengar på månadsavgifter och eventuella faktura/förseningsavgifter. När det kommer till räntan på pengarna så är inte det deras stora kassako. Då de flesta faktiskt betalar sina räkningar i tid.

Kreditkort med Cashback

Flera kort har så kallad ”cashback”. Cashback innebär att du får pengar tillbaka på det du köper beroende på vilka villkor kortutgivaren har satt. Vissa kort ger en viss procent i en utvald butik och lite mindre i andra butiker bara för att de vill locka dig att handla i deras utvalda butik. Med cashback får du i de flesta fall rena pengar tillbaka som du kan använda till vad som helst. Men var uppmärksam, vissa cashback-program låter dig bara använda pengarna du tjänat i sina egna ”cashback”-butiker.

Kreditkort med cashback

CashbackRefunder PayNorwegian
Årsavgift395 kr (0 kr första året)0 kr
Cashback1 %0,5 %

Kreditkort där du får flygresor

Många flygbolag ger idag ut kort där du kan samla poäng på dina flygresor som du köper med kreditkortet. Dessa poäng kan sedan användas till att köpa fler flygresor och ibland till att handla varor på flygplanets egna tax free. Det som är väldigt bra med att använda ett kort som ger flygpoäng är att du får bra valuta för pengarna. Eftersom flygbolagen själva sätter marginalerna för sina egna resor så har de råd att ge dig resor som du i vanliga fall hade varit tvungen att betala mycket mer för. Genom att använda ett kreditkort med flygpoäng effektivt så kan du spara väldigt mycket på dina resor.

Kreditkort där du får poäng

Detta är den vanligaste och bredaste kategorin av kreditkort med bonus. Här finns alla kort där du får poäng som du kan använda till alla möjliga grejer. Allt från att köpa upplevelsepresenter till att köpa mat hos din lokala ICA-handlare. Dessa poäng kan ibland var väldigt svåra att tolka då de marknadsförs väldigt olika av kreditkortsutgivare.

Ofta så marknadsförs de som att du får ”dubbla poäng” eller ”10% extra i bonus”. Det viktiga här är att läsa på vad dessa poäng innebär. Hur mycket är ett poäng värt? För att få reda på denna informationen så rekommenderar vi dig att gå in på kortutgivarens hemsida och läsa i villkoren hur många poäng man får för varje spenderad krona och vad varje poäng är värd. Vi uppskattar att poängen brukar vara värda cirka 1% av det spenderade månadsbeloppet. Så om du spenderar 100 kronor så får du ungefär 1 krona i bonus.

Du får ofta bättre villkor när det kommer till bonuskort än med cashback-kort, och det är helt enkelt på grund av att bonuspoängen oftast bara kan användas i utfärdarens egen butik.

Olika bonuserbjudande

Kundklubbar, medlemsrabatter och andra lojalitetsprogram hittar du ofta hos bland annat klädbutiker, flygbolag och matbutiker. Idén är att få kunderna att bli medlem och belöna kunderna som spenderar pengar i butiken genom att ge dem bonuspoäng eller kundpoäng.

Dessa bonussystem kan du använda till din fördel om du till exempel oftast handlar dina matvaror på samma butik, eller oftast köper dina kläder från samma klädkedja. Men det gäller att vara aktsam så att man inte dras med – dessa bonuserbjudanden är nämligen designade för att få kunderna att spendera mer pengar än vad de hade gjort annars.

Några kort som ger bonuspoäng

Det finns väldigt många olika bonusklubbar med diverse erbjudanden, men inte alla bonuskort är kreditkort. Du hittar några exempel på kreditkort kopplade till bonuspoäng nedan:

SAS Eurobonus

Ett av de vanligaste bonusprogrammen är SAS medlemsklubb ”Eurobonus”. Med ett SAS Eurobonus Mastercard eller ett SAS Eurobonus American Express samlar du Eurobonus-poäng för alla köp du gör med kortet. Dessa poäng kan sedan användas för att handla flygresor, hotellnätter, hyrbilar och annat i SAS Eurobonus webbshop.

Coop Mastercard

Coop har sedan länge haft ett lojalitetsprogram, Coop Medlemssprogram (förut hette det MedMera). Kreditkortet heter Coop Mastercard och ger dig 1 poäng per krona du spenderar hos Coop eller någon av deras samarbetspartners och 0,5 poäng per krona du spenderar utanför Coop. Dina Coop-poäng kan du sedan använda för att få rabattkuponger hos Coop, biobiljetter eller andra förmåner.

Varför bonuskort?

Den huvudsakliga anledningen till att använda ett bonuskort skulle vara att förmånerna är tillräckligt bra för att andra sorters kort inte längre är jämförbara.

Om du reser mycket kan ett kreditkort från Norwegian eller SAS vara mycket fördelaktigt, eller om du alltid handlar på samma matbutik kan ett Coop-kort eller ICA-kort vara bra. Kom ihåg att jämföra mellan olika kort och korttyper för att hitta kortet som passar just dig bäst!

Kom ihåg:

  • Bonuskort ger förmånliga villkor för den som använder dem rätt
  • Det finns en mängd olika bonuskort att välja mellan
  • Klädbutiker, bensinstationer och matbutiker är vanliga utfärdare av bonuskort

Glöm inte att läsa på ordentligt och jämföra de olika korten innan du väljer ditt kreditkort.

Välj ett kreditkort för resan

Har du, eller funderar du på att skaffa, ett kreditkort som belönar dig med gratis flygresor eller andra förmåner under resan? Undrar du vilket kort som passar bäst om man vill få bra förmåner och billiga flyg? Här nedan kommer vi att titta närmare på några av de bästa kreditkorten för just det ändamålet – resekort.

Tänk på detta när du väljer bonuskort för resor

När du ska använda ditt kreditkort för att få billigare, eller gratis, flygresor finns det några saker som är viktiga att tänka på:

Valutapåslag (valutaväxlingsavgift)

När du handlar i en utländsk valuta lägger din bank på en viss procentsats på köpet bara för att växla. Observera att detta inte inkluderar eventuell växelkurs som kan vara bättre/sämre än du skulle fått på t.ex. Forex.

Reseförsäkringar, Fast Track, Lounge, och andra förmåner

Vissa kort kommer fulladdade med förmåner för den som reser. Kolla in vad ditt kort erbjuder, och reser du mycket kan det vara värt med ett premiumkort som gör att resan blir mer bekväm.

Kontantuttag utomlands

I Sverige är vi bortskämda med att kontanter inte behövs i vardagen, men utomlands är detta inte fallet. Därför är det viktigt att kolla hur mycket det kostar att ta ut kontanter i utlandet med kortet.

Partners

Vissa kort har också partners så att t.ex. hyrbilar eller hotellnätter också blir billigare, inte bara själva flygbiljetten. Det är också viktigt att hålla koll på, så att man inte betalar pengar i onödan.

Bästa kreditkort med flygbonus

Det finns kreditkort med flygbonus, så kallade miles, från i princip samtliga flygbolag världen över. För de flesta är det bäst att välja ett kort från en utgivare i landet där man bor som är kopplat till de flygbolag man använder oftast. Här är våra favoritkort för svenska flygresenärer:

Bäst i test: Norwegian-kortet

Bank Norwegian ger ut Norwegian-kortet som vi anser är det bästa kortet för den som vill få gratis flygresor. När du handlar med kortet får du så kallade CashPoints motsvarande 0,5% av beloppet du handlat för. Dessa CashPoints kan du sedan använda för att helt eller delvis betala flygresor med Air Norwegian. CashPoints-systemet i all ära, men Norwegian-kortet är också bäst när det kommer till flera andra förmåner.

Bästa i premiumklassen: SAS Eurobonus American Express

SAS Amex Elite är det dyraste premiumkortet, men det är också det kort som ger mest Eurobonuspoäng. Du får poäng på allt du handlar, rabatt på dina resor och mycket annat med detta kort. Trots den dyra årsavgiften är detta kort det bästa av SAS kort om du vill omvandla kortköp till gratis flygresor.

FörmånNorwegianAmex Elite
Årsavgift0 kr4 800 kr
ReseförsäkringJaJa
FlygpoängJaJa
LoungeNejJa
Snabbare incheckningNejJa
Extra bagageNejJa

Sammanfattningsvis om kreditkort med bonus

Det bästa kreditkortet med bonus är det som ger dig den typen av bonus som du har mest nytta av baserat på dina inköp och vanor, vilket gör att det bästa bonuskortet är väldigt individuellt. Med rätt kort och rätt bonussystem som passar din livsstil och dina behov kan du tjäna pengar på samma gång som du handlar. Det finns en mängd olika bonusrelaterade kreditkort, och på den här sidan har vi valt ut våra tre favoriter, nämligen Bank Norwegian, American Express Eurobonus och re:member Flex.

Att välja vilket kreditkort som passar bäst kan vara en trixig uppgift eftersom många av kreditkorten kommer med någon slags bonus eller erbjudande. Många kreditkort har idag olika bonussystem som ger dig som kortinnehavare en rad fördelar. Det kan vara bra att jämföra marknadens olika produkter innan du hittar vad som kan vara det bästa alternativet för dig.

Kreditkort med flygbonus

Om det är flyg du prioriterar med ditt kort ska du tänka på följande:

  • Får du bonuspoäng som du kan köpa flygresor för?
  • Hur många kronor per flygresa blir det?
  • Vad har kortet för avgifter, förmåner och försäkringar?
  • Norwegian-kortet är det bästa kortet i lågpris-segmentet, medan SAS Amex Elite är det bästa premiumkortet.

Kreditkort för shopping

Gillar du att shoppa är det kanske ett kreditkort som ger dig bonus på allt du handlar som är ditt bästa alternativ. Om du använder din bil väldigt mycket, kan ett kreditkort som ger dig bonus varje gång du tankar, minska dina bensinräkningar.

Har du en stor familj och höga matkostnader varje månad så kan ett kreditkort med bonus på mataffärer vara ditt bästa val.

Att tänka igenom frågan om vad just du har mest nytta av är alltså avgörande för vilket kreditkort du sedan bör välja.

Nu vet du mer om kreditkort med Bonus. Vi har gjort jobbet med att jämföra och presentera skillnaderna mellan marknadens bästa kreditkort, och nu är det upp till dig att välja det som passar dig och din livsstil allra bäst.

Lycka till med ditt kreditkort och dina bonusar!

Vanliga frågor och svar om kreditkort med bonus

Vilket kreditkort har bäst bonus?

Vi rankar Norwegian-kortet som kortet med bäst bonus. Kortet ger bäst bonus för den som reser och flyger mycket. Poängen kan man antingen byta mot nya flygbiljetter eller cashback Läs mer om Norwegians kreditkort här. I tabellen högst upp hittar du alla kreditkort med bonus vi rekommenderar.

Vilka kreditkort har cashback?

Här hittar du en lista på kreditkort med cashback. Cashback innebär, precis som namnet antyder, att man får tillbaka pengar när man handlar med kreditkortet.

Vilka kreditkort ger bäst bonus på flygresor?

I texten hittar du de kreditkort vi rekommenderar som ger flygmil i bonus. Vi rekommenderar bland annat Re:memeber flex, Norwegian Kreditkort och SAS Eurobonus American Express.

Vilka kreditkort ger bonuspoäng?

De flesta kreditkort ger någon form av bonus, men inte alla. I tabellen högts upp på sidan hittar du de kreditkort med bonus vi rekommenderar.

Vilket kreditkort är bäst?

Här hittar du alla kreditkort som vi på Kreditkortlistan rekommenderar. Vi har rankat kreditkorten efter årsavgift, bonusar, avgifter, kreditgräns och villkor.