De kreditkort med bonus som listas här nedanför har alla olika förmåner och man kan använda sin bonus till olika saker så som resor, rabatter eller omvandla till rena pengar. Ett kreditkort med bonus är det självklara valet för dig som konsumerar mycket med ditt kort. Förutom bonusar och poäng så ingår det ofta försäkringar, rabatter och erbjudanden. Passa på att gå in på de olika kreditgivarnas sajter för att se om de har någon välkomstbonus just idag.

Supreme Card Gold

 Bildsupreme sgold supremegold
  Bonus på allt du handlar
  Kompletterande reseförsäkring ingår
  6 månader räntefri betalningÅrsavgift: 195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 12,36-17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:150 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort
  Gratis kreditkort med bonussystem
  Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
  Upp till 10 % Norwegian Rewards på flygbiljetterÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Nej
Uttagsavgift: Nej
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på Bank Norwegians hemsida
OKQ8 Kreditkort

Bild okq8 Kreditkort
  Hög sparränta – 0,75 % upp till 150 000 kr!
  0 kr i årsavgift.
  Återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8Årsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Kreditränta: 14,95 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr

Ansök direkt  
Supreme Card World

Supreme cardworld

  Kompletterande reseförsäkring då resan betalas med kortet
  Lounge Key och Concierge Service
  Bonus på alla inköpÅrsavgift: 1068 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:200 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Komplett Bank Kreditkort

Komplett Bank Kreditkort
  1-4 % bonus på alla köp
  Ingen årsavgift
  Reseförsäkring, ID-skydd & köpskydd ingårÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Nej
Uttagsavgift: Nej
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 21,40-24,90 %
Räntefritt: 50 dagar
Kreditgräns: 50 000 kr


Ansök direkt  
på Kompletts hemsida
Coop Mastercard

Coop Mastercard Mer<br />
  Bonuspoäng överallt du handlar
  Reseförsäkring, köpskydd, prisskydd
  Första året utan avgiftÅrsavgift: 0 kr295 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 1,50 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 15,95 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på Coops hemsida

Kreditkort med bonus

Du kan redan idag Ansöka om ett kreditkort med bonus eller poängsystem och använda tjänster som Billhop för att betala alla dina räkningar. På så sätt har du möjlighet att komma upp i riktigt höga bonusar. Varför gå miste om detta värde när du kan tjäna in allt från flygbiljetter till rena pengar genom att bara betala dina räkningar med kortet.

Kan jag få ett kreditkort med bonus?

De vanligaste kraven listas här nedanför, det krävs inte något speciellt om man jämför med vanliga kreditkort. Självklart så stämmer inte dessa krav in exakt på alla kort men ger dig iallafall ett hum om vilka krav som ställs.

 1. Du har inga betalningsanmärkningar
 2. Du är över 18 år gammal
 3. Du har en stadig inkomst

Människor använder kreditkort av olika anledningar. Det finns olika typer av användare till kreditkort. Dels finns det de som vill ha kontroll på sin ekonomi genom att dra vissa betalningar via sitt kreditkort för att få en specificerad faktura på vad exakt de har köpt förra månaden. Sedan finns det också typen som använder kreditkort med bonus och poäng för att spara in pengar att köpa andra saker för.

Kreditkort med bonusen

Betala med kreditkort för bonusen

Vi rekommenderar alltid att du använder ett kreditkort med poäng eller bonus för att tjäna extra slantar när du ändå handlar. Genom att teckna ett kreditkort där du får bonus så har du möjlighet att faktiskt tjäna pengar samtidigt som du handlar. Det finns många olika sorters kreditkort med bonus.

De flesta korten bygger på så kallat poängsystem, dessa poäng som du sedan tjänar när du drar ditt kreditkort vid ett köp kan sedan användas till att byta mot olika förmåner. Tex så får man rena pengar på COOPs kreditkort och även på ICAs medans man på Norwegian kreditkort får flygresor för att flyga jorden runt.

Använd ditt kreditkort som bonuskort

Genom att använda kreditkort med bonus så har du möjligheten att förbättra din ekonomi och spara pengar. Här jämför vi olika kreditkort med poäng och bonus som du lätt kan ansöka om via vår hemsida.

Spara pengar med kreditkort

Genom att använda ett kreditkort till samtliga inköp du gör så kan du faktisk spara in årsavgift och eventuella förseningsavgifter, och dessutom tjäna in en extra slant genom all den bonus du drar in. Många människor använder idag bara dessa kort och har helt slutat att använda vanliga bankkort. På vanliga bankkort så tjänar man inte in någon bonus över huvud taget.

Man har i många år kunnat ansöka till olika kreditkort som funnits på den svenska marknaden och många människor har idag kreditkort utan att tänka på det. Det vanligaste kreditkortet med bonus som folk använder idag är kort med poäng som man samlar genom att handla mat. Många svenska familjer har idag ett ICA bankkort eller ett COOP Mastercard kreditkort.

Genom att ha ett kreditkort där du kan samla bonus så har du möjlighet till att spara pengar. Korten har lite olika system för att hantera din bonus. Många tycker att detta låter lite bra för att vara sant och ställer sig frågan ”Vad tjänar banken på detta?”, vad banken tjänar på detta kan man dela upp i två kategorier.

Först och främst så tjänar banken de stora pengarna på kortavgifter alltså för varje kortköp du gör så betalar butiken en avgift på några kronor. Banken tjänar också pengar på månadsavgifter och eventuella faktura/förseningsavgifter. När det kommer till räntan på pengarna så är inte det deras stora kassako. Då de flesta faktiskt betalar sina räkningar i tid.

Kreditkort med Cashback

Flera kort har så kallad ”cashback”. Med cashback menas att du får tillbaka pengar på det du handlar beroende på vilka villkor kortutgivaren har satt. Vissa kort ger en viss procentenhet på en utvald butik och lite mindre på andra butiker bara för att de vill locka dig till att handla på deras utvalda butik. Med cashback så får du rena pengar tillbaka som du kan använda till vad som helst. Oavsett så finns det vissa utgivare som endast låter dig använda pengarna du tjänat in i deras egna ”cashback”-shoppar. Du kan läsa mer om kreditkort med cashback genom att klicka här.

Kreditkort där du får flygresor

Många flygbolag ger idag ut kort där du kan samla poäng på dina flygresor som du köper med kreditkortet. Dessa poäng kan sedan användas till att köpa fler flygresor och ibland till att handla varor på flygplanets egna tax free. Det som är väldigt bra med att använda ett kort som ger flygpoäng är att du får bra valuta för pengarna. Eftersom att flygbolagen själva sätter marginalerna för sina egna resor så har de råd att ge dig resor som du i vanliga fall hade varit tvungen att betala mycket mer för. Genom att använda ett kreditkort med flygpoäng effektivt så kan du spara väldigt mycket på dina resor.

Kreditkort där du får poäng

Detta är den vanligaste och bredaste kategorin av kreditkort med bonus. Här under går alla kort där du får poäng som du kan använda till alla möjliga grejer. Allt från att köpa upplevelsepresenter till att köpa mat hos din lokala ICA handlare. Dessa poäng kan ibland var väldigt svåra att tolka då de marknadsförs väldigt olika av kreditkortsutgivare.

Ofta så marknadsförs de som att du får ”dubbla poäng” eller ”10% extra i bonus”. Det viktiga här är att läsa på vad dessa poäng innebär. Hur mycket är ett poäng värt? För att få reda på denna informationen så rekommenderar vi dig att gå in på kortutgivarens hemsida och läsa i villkoren hur många poäng man får för varje spenderad krona och vad varje poäng är värd. Vi uppskattar att poängen brukar vara värda cirka 1% av det spenderade månadsbeloppet. Så om du spenderar 100 kronor så får du ungefär 1 krona i bonus.

Ett bonuskort är ett kort (i det här fallet talar vi främst om kreditkort) där köp som görs med kortet också samlar så kallade bonuspoäng åt köparen. Bonussystemen fungerar ungefär som kort med cashback (läs mer om cashback ), med skillnaden att du istället för att få pengar tillbaka när du handlat får rabattcheckar, värdecheckar, andra medlemsförmåner eller kan betala med dina poäng i en specifik butik. Du får ofta bättre villkor när det kommer till bonuskort än med cashback-kort, och det är helt enkelt på grund av att bonuspoängen oftast bara kan användas i utfärdarens egen butik.

Olika bonuserbjudande

Kundklubbar, medlemsrabatter och andra lojalitetsprogram hittar du ofta hos bland annat klädbutiker, flygbolag och matbutiker. Idén är att få kunderna att bli medlem och belöna kunderna som spenderar pengar i butiken genom att ge dem bonuspoäng eller kundpoäng.

Dessa bonussystem kan du använda till din fördel om du till exempel oftast handlar dina matvaror på samma butik, eller oftast köper dina kläder från samma klädkedja. Men det gäller att vara aktsam så att man inte dras med – dessa bonuserbjudanden är nämligen designade att få kunderna att spendera mer pengar än vad de hade gjort annars!

Några kort som ger bonuspoäng

Det finns väldigt många olika bonusklubbar med diverse erbjudanden, men inte alla bonuskort är kreditkort. Du hittar några exempel på kreditkort kopplade till bonuspoäng nedan:

SAS Eurobonus

Ett av de vanligaste bonusprogrammen är SAS medlemsklubb ”Eurobonus”. Med ett SAS Eurobonus Mastercard eller ett SAS Eurobonus American Express samlar du Eurobonus-poäng för alla köp du gör med kortet. Dessa poäng kan sedan användas för att handla flygresor, hotellnätter, hyrbilar och annat i SAS Eurobonus webbshop.

Coop Mastercard

Coop har sedan länge haft ett lojalitetsprogram som numera heter Coop Mastercard (förut hette det MedMera). Kreditkortet heter Coop Mastercard och ger dig 1 poäng per krona du spenderar hos Coop och 0,5 poäng per krona du spenderar utanför Coop (observera här att du belönas dubbelt upp om du handlar i Coops butiker jämfört med hos andra butiker). Dina Coop-poäng kan du sedan använda för att få rabattkuponger hos Coop, biobiljetter eller andra förmåner.

MQ

Hos MQ får du alltid poäng på dina köp så länge du är medlem men med MQ Mastercard får du 10% mer poäng för dina köp hos MQ och dessutom får du MQ-poäng på allt du handlar i hela världen med kortet. Dina poäng hos MQ får du en gång per år som en värdecheck som bara kan användas i MQ:s butiker.

Varför bonuskort?

Den huvudsakliga anledningen till att använda ett bonuskort skulle vara att förmånerna är tillräckligt bra för att andra sorters kort inte längre är jämförbara. Innan du bestämmer dig för ett bonuskort kan du läsa om andra sorters kreditkort här: Cashbackkort, Premiumkort, Betalkort.

Om du reser mycket kan ett kreditkort från Norwegian eller SAS vara mycket fördelaktigt, eller om du alltid handlar på samma matbutik kan ett Coopkort eller ICAkort vara bra. Kom ihåg att jämföra mellan olika kort och korttyper för att hitta kortet som passar just dig bäst!

Kom ihåg:

 • Bonuskort ger förmånliga villkor för den som använder dem rätt
 • Det finns en mängd olika bonuskort att välja mellan
 • Klädbutiker, bensinstationer och matbutiker är vanliga utfärdare av bonuskort

Glöm inte att läsa på ordentligt och jämföra de olika korten innan du väljer ditt kreditkort.

Tjäna flygmil med kreditkort

Har du, eller funderar du på att skaffa, ett kreditkort som belönar dig med gratis flygresor? Undrar du vilket kort som passar bäst om man vill få bra förmåner och billiga flyg? Här nedan kommer vi att titta närmare på några av de bästa kreditkorten för just det ändamålet; flygrelaterade förmåner.

re:member flex

remember
  Bästa kreditkortet 2021
  Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
  56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per årÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 9,74-24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på re:members hemsida


Supreme Card Gold

 Bildsupreme sgold supremegold
  Bonus på allt du handlar
  Kompletterande reseförsäkring ingår
  6 månader räntefri betalningÅrsavgift: 195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 12,36-17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:150 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort
  Gratis kreditkort med bonussystem
  Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
  Upp till 10 % Norwegian Rewards på flygbiljetterÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Nej
Uttagsavgift: Nej
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på Bank Norwegians hemsida
Supreme Card World

Supreme cardworld

  Kompletterande reseförsäkring då resan betalas med kortet
  Lounge Key och Concierge Service
  Bonus på alla inköpÅrsavgift: 1068 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:200 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Supreme Card Classic

 Bildsupreme Card Classics
  Ingen årsavgift
  Upp till 60 dagar räntefri kredit
  6 månader räntefri delbetalningÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 14,36-19,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns: 30 000 kr


Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Supreme Card Woman

 Bild supreme Card women
  Bonuspoäng på alla köp
  Varje köp ger pengar till Cancerfonden
  Kompletterande reseförsäkring ingårÅrsavgift: 295 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 12,36-17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:150 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
SAS Eurobonus American Express Premium

Bild American Express Eurobonus
  0 kr i medlemsavgift första 3 månaderna
  Du får en reseförsäkring för hela familjen
  Flyg 2 för 1 över hela världen - en gång per årÅrsavgift: 1 200 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 4 %, minst 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 19.48 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns 1.5 MSEK

Ansök direkt  
SAS Eurobonus American Express Classic

sasclassic
  10 eurobonuspoäng per 100 kronor som du spenderar med kortet
  Ingen årsavgift
  Flyg 2 för 1 i Europa - en gång per årÅrsavgift0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 4 %, minst 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 18.10 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns 1.5 MSEK

Ansök direkt  
SAS Eurobonus American Express Elite

sas platinum
  Bonuspoäng på allt du handlar med kortet
  Omfattande reseförsäkring ingår
  Flyg 2 för 1 över hela världen - två gånger per årÅrsavgift: 4 400 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 4 %, minst 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 22.41 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 1.5 MSEK

Ansök direkt  

Bästa kreditkort med flygbonus

När du ska använda ditt kreditkort för att få billigare, eller gratis, flygresor finns det några saker som är viktiga att tänka på:

 • Valutapåslag (valutaväxlingsavgift)

När du handlar i en utländsk valuta lägger din bank på en viss procentsats på köpet bara för att växla. Observera att detta inte inkluderar eventuell växelkurs som kan vara bättre/sämre än du skulle fått på t.ex. Forex.

 • Kontantuttag utomlands

I Sverige är vi bortskämda med att kontanter inte behövs i vardagen, men utomlands är detta inte fallet. Därför är det viktigt att kolla hur mycket det kostar att ta ut kontanter i utlandet med kortet.

 • Reseförsäkringar, Fast Track, Lounge, och andra förmåner

Vissa kort kommer fulladdade med förmåner för den som reser. Kolla in vad ditt kort erbjuder, och reser du mycket kan det vara värt med ett premiumkort som gör att resan blir mer bekväm.

 • Partners

Vissa kort har också partners så att t.ex. hyrbilar eller hotellnätter också blir billigare, inte bara själva flygbiljetten. Det är också viktigt att hålla koll på, så att man inte betalar pengar i onödan!

Bäst i test: Norwegian-kortet

Bank Norwegian ger ut Norwegian-kortet som vi anser är det bästa kortet för den som vill få gratis flygresor. När du handlar med kortet får du s.k. CashPoints motsvarande 0,5% av beloppet du handlat för. Dessa CashPoints kan du sedan använda för att helt eller delvis betala flygresor med Air Norwegian. CashPoints-systemet i all ära, men Norwegian-kortet är också bäst när det kommer till flera andra förmåner också. Läs mer om Norwegian-kortet genom att klicka här.

Bästa i premiumklassen: SAS Eurobonus American Express

SAS Amex Elite är det dyraste premiumkortet, men det är också det kort som ger mest Eurobonuspoäng. Du får poäng på allt du handlar, rabatt på dina resor och mycket annat med detta kort. Trots den dyra årsavgiften är detta kort det bästa av SAS kort om du vill omvandla kortköp till gratis flygresor. Läs mer om American Express genom att klicka här.

Sammanfattningsvis om kreditkort med bonus

Det bästa kreditkortet med bonus är det som ger dig den typen av bonus som du har mest nytta av baserat på dina inköp och vanor, vilket gör att det bästa bonuskortet är väldigt individuellt. Med rätt kort och rätt bonussystem som passar din livsstil och dina behov kan du tjäna pengar på samma gång som du handlar. Det finns en mängd olika bonusrelaterade kreditkort, och på den här sidan har vi valt ut våra tre favoriter, nämligen Bank Norwegian, American Express Eurobonus och re:member Flex.

Att välja vilket kreditkort som passar bäst kan vara en trixig uppgift eftersom många av kreditkorten kommer med någon slags bonus eller erbjudande. Många kreditkort har idag olika bonussystem som ger dig som kortinnehavare en rad fördelar. Det kan vara bra att jämföra marknadens olika produkter innan du hittar vad som kan vara det bästa alternativet för dig.

Om det är flyg du prioriterar med ditt kort ska du tänka på följande:

 • Får du bonuspoäng som du kan köpa flygresor för?
 • Hur många kronor per flygresa blir det?
 • Vad har kortet för avgifter, förmåner och försäkringar?
 • Norwegian-kortet är det bästa kortet i lågpris-segmentet, medan SAS Amex Elite är det bästa premiumkortet.

Gillar du att shoppa är det kanske ett kreditkort som ger dig bonus på allt du handlar som är ditt bästa alternativ. Om du använder din bil väldigt mycket, kan ett kreditkort som ger dig bonus varje gång du tankar, minska dina bensinräkningar.

Har du en stor familj och höga matkostnader varje månad så kan ett kreditkort med bonus på mataffärer vara ditt bästa val.

Att tänka igenom frågan om vad just du har mest nytta av är alltså avgörande för vilket kreditkort du sedan bör välja.

Nu vet du mer om kreditkort med Bonus. Vi har gjort jobbet med att jämföra och presentera skillnaderna mellan marknadens bästa kreditkort, och nu är det upp till dig att välja det som passar dig och din livsstil allra bäst.

Lycka till med ditt kreditkort och dina bonusar!

Frågor och svar kreditkort med bonus

Vilket kreditkort har bäst bonus?

Vi rankar Norwegian-kortet som kortet med bäst bonus. Kortet ger bäst bonus för den som reser och flyger mycket. Läs mer om Norwegians kreditkort här. I tabellen högst upp hittar du alla kreditkort med bonus vi rekommenderar.

Vilka kreditkort har cashback?

Här hittar du en lista på kreditkort med cashback. Cashback innebär, precis som namnet antyder, att man får tillbaka pengar när man handlar med kreditkortet.

Vilka kreditkort ger bäst bonus på flygresor?

I texten hittar du de kreditkort vi rekommenderar som ger flygmil i bonus. Vi rekommenderar bland annat Re:memeber flex, Norwegian Kreditkort och SAS Eurobonus American Express.

Vilka kreditkort ger bonuspoäng?

De flesta kreditkort ger någon form av bonus, men inte alla. I tabellen högts upp på sidan hittar du de kreditkort med bonus vi rekommenderar.

Vilket kreditkort är bäst?

Här hittar du alla kreditkort som vi på Kreditkortlistan rekommenderar. Vi har rankat kreditkorten efter årsavgift, bonusar, avgifter, kreditgräns och villkor.