Kreditkort med Cashback

Jämför och hitta det bästa kreditkortet med cashback. Här är våra tips för att få mest pengar tillbaka när du spenderar pengar.

kreditkort

Ett av incitamentsprogrammen ett kreditkort kan ha är det som kallas för ”cashback”. Kortet kallas då för ett cashbackkort och i denna artikel kommer vi att förklara vad ett cashback kort är och hur man bör använda det. Det finns flera fördelar med denna typ av kreditkort.

Loading...
re:member flex
 • Bästa kreditkortet 2023
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Kreditgräns:120 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-24,74 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:19,99 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
Resurs Gold
 • Bonus på allt du handlar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:245 kr
 • Kreditränta:15,86-20,82 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: 0,5 %
MoreGolf Mastercard
 • Bonus på allt du handlar med kortet
 • Delbetala din årsavgift till golfklubben
 • Kreditgräns:160 000 kr
 • Årsavgift:295 kr
 • Kreditränta:18,64 %
ANSÖK NU på MoreGolfs hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 45 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 125 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 1 %
Coop Mastercard
 • För dig som redan är medlem hos Coop
 • Bonuspoäng överallt du handlar
 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:295 kr
 • Kreditränta:18,95 %
ANSÖK NU på Coops hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: 1,50 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 125 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 0,5 %
Refunder Pay
 • Cashback på nästan allt
 • Räntefri delbetalning i 6 månader
 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:18,25 %
ANSÖK NU på Refunders hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 300 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 1 %
Qred Business
 • Företagskort med 1 % cashback på allt
 • Betala alla dina fakturor med kort
 • Kreditgräns:2 000 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:Från 1,95 %
ANSÖK NU på Qreds hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: Inga uttag
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: 1 %

Vad är cashback och hur fungerar det?

Cashback betyder, som du kanske förstår på namnet, att du får pengar (cash…) tillbaka (…back) när du använder ditt kreditkort. Det är ett incitamentsprogram som går ut på att ju mer du använder ditt kreditkort ju mer pengar får du tillbaka. Det kallas även ibland kickback eller kickbackkort.

Om du till exempel får 1% generell cashback på alla dina köp kan det ju liknas vid att du får 1% rabatt på allt du handlar med kortet. Men en viktig skillnad är att rabatter dras direkt i kassan (det finns många kreditkort som har rabatter i utvalda butiker) medan med cashback betalar du först fullt pris för varan och får sedan tillbaka 1% av beloppet i slutet av månaden, halvårsvis eller ibland till och med årsvis.

Kreditkort med cashback

Ett annat incitamentsprogram som många kreditkort har är bonusprogrammet, där alla köp ger dig en viss mängd poäng och sedan kan du spendera dessa poäng i en webbshop eller få värdecheckar eller så (till exempel SAS Eurobonus, där alla köp genererar Eurobonuspoäng som sedan kan användas för att köpa flygresor på SAS). Skillnaden mellan så kallade bonuskort och cashbackkort är att bonusen du får från bonuskorten ofta är lite bättre än cashbackkorten, men att den ofta måste användas i deras egen butik. Du kan läsa mer om bonuskort här.

Olika sorters cashback

Det finns olika sorters cashback och det är viktigt att veta skillnaden på dem eftersom de fungerar på lite olika sätt. De tre vanligaste sorternas cashbackkort beskrivs nedan:

Branschspecifik cashback

Den branschspecifika cashbacken kan vara till exempel en bensinstation som utfärdar kortet och ger cashback när du handlar bensin hos dem, eller en klädbutik som ger cashback på alla köp i just den butiken. Det är ett vanligt sätt att ge kunderna ytterligare anledning att handla i just den butiken, och ofta straffas man då genom att inte få cashback hos konkurrerande butiker. Andra branschspecifika kort ger cashback på alla butiker inom en viss bransch oavsett vilken butiken är. Det är viktigt att du läser det finstilta i avtalet så att du förstår vilken typ av cashback ditt kort ger innan du börjar använda det!

Generell cashback

Den generella cashbacken är att du får pengar tillbaka på alla köp du gör med kreditkortet. Ofta finns undantag, till exempel får du sällan bonus om du handlar bensin hos konkurrenten till företaget som utfärdat ditt kort, men i allmänhet gäller den generella cashbacken alla köp som görs.

Det är inte helt ovanligt att ditt kort har både en branschspecifik och en generell cashback. Det kan vara till exempel att ditt kort har 0.5% generell cashback, men handlar du i våra matbutiker får du 1% cashback på just det köpet istället.

Tidsbegränsad cashback

Vissa cashbacks är tidsbegränsade. Då har kortet ofta ett rullande ”schema” där du till exempel ena månaden får cashback i alla matbutiker och nästa månad kanske på bensinstationer. Tidsbegränsad cashback ger ofta lite bättre villkor än den generella (exempelvis genom högre procentuell cashback), men eftersom den inte är konstant eller generell så brukar det jämna ut sig på sikt.

Kort med rullande cashback kan vara bra om du vet att du kommer att göra mycket av en viss sorts inköp under en särskilt period och kan matcha inköpen med kortets schema – då finns det ofta mycket cashback att hämta med ett sådant kort!

Kom ihåg

 • Cashback innebär att du får pengar tillbaka när du handlar med ditt kreditkort.
 • Att ha ett kort med cashback kan vara väldigt belönande om kortet används på rätt sätt.
 • Det finns olika typer av cashback: generell, branschspecifik och tidsbegränsad.
 • Det finns många olika kort med cashback så det gäller att reda på vilket kort som passar just dig!

Re:member Reward eller Refunder, vilket ger dig bäst återbäring?

Du som har ett kreditkort hos Re:member – Re:member Mastercard, Re:member Visa eller Re:member Flex (Observera att detta ej gäller dig som har ett Re:member More!) – har också tillgång till ett förmånsprogram som heter Re:member Reward. Vi kommer att börja med att gå igenom Re:member Reward för att se vilka förmåner som erbjuds, för att sedan gå igenom Refunder. Vi jämför tjänsterna mot varandra och avslutar med en sammanfattning och vår rekommendation till dig som kund.

Vad är Re:member Reward och hur funkar det?

Re:member skriver på sin hemsida: ”Med upp till 25% reward-rabatt i över 300 webbutiker finns det stora belopp att spara”. För att ta reda på vilka erbjudanden som finns ska du logga in på Mina Sidor på på Re:members hemsida. Där ska du kunna klicka på en länk för att komma till dina erbjudanden. Du väljer sedan vilken butik det är du vill handla i och klickar på ”Till Butik” för att komma till butikens hemsida. Du gör dina köp som vanligt på hemsidan och ser till att betala med ditt kreditkort från Re:member. Rabatten dras sedan av på din nästa månadsfaktura.

Re:member Flex-kortet har ingen årsavgift och därför kostar det dig inte något att ta del av detta förmånsprogram. Observera att du inte har ett kreditkort från Re:member inte kan ta del av förmånsprogrammet. Vill du ansöka om ett Re:member Flex gör du det enklast här.

Refunder, Sveriges största cashback-sajt

Refunder ) är den största och en utav de äldsta cashback-sajterna i Sverige. Hemsidan går ut på att du skapar ett konto hos Refunder och sedan använder deras affiliate-länkar för att shoppa. Refunder har avtal med över 700 butiker och genom att du handlar med Refunders affiliates får de en kickback från butiken. Den kickbacken delar Refunder sedan med sig till dig. Det är helt kostnadsfritt för dig som medlem att gå med i programmet.

Utöver detta har Refunder dessutom utvecklat en ”Refunder-knapp” och har dessutom en app. Du kan ladda ner Refunder-appen i både Google Play och App Store och börja använda Refunder från mobilen. Refunder-knappen är ett tillägg du kan lägga till i din webbläsare som sedan informerar om hemsidan du befinner dig på är ansluten till Refunder. Om den är det kan du handla direkt med Refunder-knappen på hemsidan för att få ta del av den kickback eller rabatt som Refunder har i just den e-butiken.

Så vilken tjänst är bäst egentligen?

Pris

Båda tjänsterna är gratis, men eftersom Re:member Rewards endast vänder sig till den som har ett kreditkort hos Re:member finns det ju en del kostnader kopplade till medlemskapet (möjliga faktura- och räntekostnader, till exempel). Refunder är helt gratis för alla som vill bli medlemmar.

Utbud

Re:member Reward har över 300 butiker anslutna, medan Refunder har över 950 butiker anslutna. En poäng till Refunder!

Återbäringsnivå

I de butiker som finns hos båda program verkar Re:member Rewards ha något högre återbäringsnivå, men inte alltid. Vi valde 5 slumpmässigt utvalda butiker som fanns hos båda:

 • Apoteket
  • Upp till 5% hos Refunder
  • Upp till 10% hos Re:member Rewards
 • ASOS
  • Upp till 6% hos Refunder
  • Upp till 12% hos Re:member Rewards
 • Gymgrossisten
  • Upp till 6% hos Refunder
  • Upp till 5% hos Re:member Rewards
 • Matsmart
  • Upp till 4% hos Refunder
  • Upp till 8% hos Re:member Rewards
 • Åhléns
  • Upp till 4% hos Refunder
  • Upp till 8% hos Re:member Rewards

På till exempel Gymgrossisten får du alltså lite bättre återbäring hos Refunder, men i de fyra andra exemplen får du upp till dubbelt så hög återbäring hos Re:member Rewards. En poäng till Re:member Rewards!

Överblick över cashback

 Re:member FlexRefunder Pay
Antal butikerÖver 300Över 950
Apoteket10 %5 %
ASOS12 %6 %
Cervera10 %7,5 %
Gymgrossisten5 %6 %
Matsmart8 %4 %
Åhlens8 %4 %
InkClub15 %9 %
JD Sports7 %11,5 %

Övrigt

Refunder får ett extrapoäng för sin enkelhet (dels Refunder-appen till din smartphone, och dels Refunder-knappen till din webbläsare) jämfört med Re:member Rewards där man måste logga in på Re:members hemsida och sedan klicka sig vidare till den valda butiken och sedan göra sitt köp.

Om du vill bli medlem i Re:member Rewards och därför ska ansöka om ett kreditkort är det också värt att notera att det kommer att tas en kreditupplysning på dig. I de flesta fall spelar detta ingen roll, men det är värt att tänka på ifall man t.ex. har ett dåligt kreditbetyg eller betalningsanmärkningar.

Re:member får dock ett extrapoäng för hur smidigt det går med utbetalning. Här får du din återbäring direkt på nästa månadsfaktura, vilket gör att du helt enkelt får ett lägre fakturabelopp att betala. Hos Refunder måste du manuellt be om utbetalning till ditt bankkonto (eller PayPal om du föredrar det), och det är först vid 100 intjänade kronor du kan göra detta.

Slutsats

Är man väldigt angelägen om att utnyttja rabatter och återbäring är en variant att man ansöker om ett Re:member Flex (det är ju trots allt gratis att ha kortet) och att man sedan jämför mellan de två tjänsterna varje gång man planerar ett köp. Vi rekommenderar dock att du satsar på Refunder, huvudsakligen på grund av det stora utbudet (950 butiker! Behöver man fler?) och på grund av hur enkelt det är att använda tjänsten. Du behöver inte aktivt söka upp butiken som är ansluten, eftersom din webbläsare med Refunder-knappen kommer att informera dig när det finns återbäring att tjäna in.

Jämförelse Re:member och Refunder

En snabb jämförelse av Re:member Flex kreditkort, Refunder Pay kreditkort och deras cashbacktjänster.

 Re:member FlexRefunder Pay
Årsavgift0 kr0 kr
Kreditgräns100 000 kr50 000 kr
Bonus0,5 %1 %
FörsäkringarJaJa
Räntefria dagar56 dagar6 månader
KorttypMastercardVISA
Aviavgift39 kr (0 kr e-faktura)45 kr (0 kr e-faktura)
Antal butikerÖver 300Över 950
Apoteket10 %5 %
ASOS12 %6 %
Cervera10 %7,5 %

Vanliga frågor och svar om kreditkort med cashback

Vilket kreditkort har bäst cashback?

Vilket kreditkort som har bäst cashback beror till stor del i vilka butiker du brukar handla. Flera kort har låg cashback överallt (0,25-1 %) medan de har upp till 12 % i vissa butiker. Vi tycker att Re:member Flex är det bästa kortet för hög cashback och Refunder Pay för cashback i många butiker.

Är cashback säkert?

Erbjuder kortet en generell cashback på kortet så är den alltid i princip garanterad. När det gäller högre cashback i externa butiker kan det ibland finnas speciella villkor eller problem med spårning (när man handlar online), så här får man hålla koll på att man verkligen får cashbacken man har rätt till. Så slutsatsen är att det är säkert med cashback, men att det inte alltid är säkert att man får alla pengar man tror att man ska få.

Vad är cashback?

Översatt från engelska betyder cashback ungefär ”pengar tillbaka” och det är precis vad det är. Till skillnad mot bonusprogram där man får poäng man kan växla in till gåvor eller flygresor är cashback rena pengar tillbaka in på kontot som man kan använda till vad som helst.

Är cashback bra?

Fördelen med cashback är att man få pengar tillbaka. Nackdelen är att den kanske inte ger dig fördelar och förmåner som många bonusprogram ger dig.

Hur beskattas cashback?

Nästan all inkomst beskattas i Sverige. Som tur är räknas inte cashback som inkomst och beskattas därför inte. Återbäringen i form av cashback räknas som rabatt.