Har du, eller funderar du på att skaffa, ett kreditkort som belönar dig med gratis flygresor? Undrar du vilket kort som passar bäst om man vill få bra förmåner och billiga flyg? I denna artikel kommer vi att gå igenom några av de bästa kreditkorten för just det ändamålet; flygrelaterade förmåner.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

 • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
 • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
 • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

 • Ingen årsavgift.
 • Du får 6 veckors räntefri kredit.
 • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


American Express Eurobonus

Bild American Express Eurobonus

Läs recension om SAS Eurobonus American Express

 • Du får 10000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus.
 • Du får en reseförsäkring för hela familjen.
 • Du får loungeaccess på Arlanda och Landvetter för 90 kr.
 • Dyr årsavgift på 1000 kr.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 500 kr
Ränta: Individuell
Räntefritt: 30 dagar
Kredit: Individuell


Ansök direkt


Bästa kreditkort med flygbonus

När du ska använda ditt kreditkort för att få billigare, eller gratis, flygresor finns det några saker som är viktiga att tänka på:

Valutapåslag (valutaväxlingsavgift):

När du handlar i en utländsk valuta lägger din bank på en viss procentsats på köpet bara för att växla. Observera att detta inte inkluderar eventuell växelkurs som kan vara bättre/sämre än du skulle fått på t.ex. Forex.

Kontantuttag utomlands:

I Sverige är vi bortskämda med att kontanter inte behövs i vardagen, men utomlands är detta inte fallet. Därför är det viktigt att kolla hur mycket det kostar att ta ut kontanter i utlandet med kortet.

Reseförsäkringar, Fast Track, Lounge, och andra förmåner:

Vissa kort kommer fulladdade med förmåner för den som reser. Kolla in vad ditt kort erbjuder, och reser du mycket kan det vara värt med ett premiumkort som gör att resan blir mer bekväm.

Partners:

Vissa kort har också partners så att t.ex. hyrbilar eller hotellnätter också blir billigare, inte bara själva flygbiljetten. Det är också viktigt att hålla koll på, så att man inte betalar pengar i onödan!

Bäst i test: Norwegian-kortet

Bank Norwegian ger ut Norwegian-kortet som vi anser är det bästa kortet för den som vill få gratis flygresor. När du handlar med kortet får du s.k. CashPoints motsvarande 0,5% av beloppet du handlat för. Dessa CashPoints kan du sedan använda för att helt eller delvis betala flygresor med Air Norwegian. CashPoints-systemet i all ära, men Norwegian-kortet är också bäst när det kommer till flera andra förmåner också:

Årsavgift: 0kr
Ränta: 19,99%
Högsta kredit: 100.000kr
Kontantuttag inom Sverige: 0kr
Kontantuttag utomlands: 0kr
Valutaväxlingsavgift: 1,75%

Räntan är högre än många andra kort, men de andra avgifterna är väldigt konkurrenskraftiga. Om du inte vill ha Norwegian-kortet kan vi istället tipsa om något av SAS Amex-kort:

Bästa i premiumklassen: SAS Eurobonus American Express Elite

Årsavgift: 4.000kr
Ränta: 15.99%
Högsta kredit: 135.000kr
Kontantuttag inom Sverige: 4% (minst 25kr)
Kontantuttag utomlands: 4% (minst 25kr)
Valutaväxlingsavgift: 2%

SAS Amex Elite är det dyraste premiumkortet, men det är också det kort som ger mest Eurobonuspoäng. Du får poäng på allt du handlar, rabatt på dina resor och mycket annat med detta kort. Trots den dyra årsavgiften är detta kort det bästa av SAS kort om du vill omvandla kortköp till gratis flygresor.

Kreditkort med flygbonus

3. SAS Eurobonus American Express Premium

Tycker du att 4.000kr per år är för mycket för ett kreditkort kan du spana in SAS Amex Premium istället. Årsavgiften är ”bara” 1.000kr och alla förmåner som du får med Elite-kortet får du också med Premiumkortet, bara något nedskalat (t.ex. 15 extra Eurobonuspoäng per 100kr spenderat med kortet, istället för 20 poäng med Elite-kortet).

Årsavgift: 1.000kr
Ränta: 15.99%
Högsta kredit: 110.000kr
Kontantuttag inom Sverige: 4% (minst 25kr)
Kontantuttag utomlands: 4% (minst 25kr)
Valutaväxlingsavgift: 2%

4. SAS Eurobonus Premium Mastercard

Har du fortfarande inte hittat kortet du söker, vill du kanske inte använda ett American Express, så kan du spana in SAS Eurobonus Premium Mastercard – ett vanligt Mastercard med många premium-förmåner. Du betalar t.ex. bara för ”vanliga” SAS Go, men får tillgång till lounge och din biljett blir uppgraderad till SAS Plus eller SAS Business (beroende på hur många poäng du använder). Du får också fler extrapoäng när du betalar i utländsk valuta.

Årsavgift: 1.495kr
Ränta: 15.48%
Högsta kredit: 110.000kr
Kontantuttag inom Sverige: 3% (minst 40kr)
Kontantuttag utomlands: 3% (minst 40kr)
Valutaväxlingsavgift: 2%

Inte gratis flygbiljetter, men nästan: Coop Mer

Det sista kortet vi vill tipsa om kommer inte att ge dig några gratis flygresor direkt, men är ändå värt att nämna på grund av hur fördelaktigt kortet är för dig som reser:

Årsavgift: 348kr
Ränta: 15.45%
Högsta kredit: 100.000kr
Kontantuttag inom Sverige: 0kr
Kontantuttag utomlands: 0kr
Valutaväxlingsavgift: 0%

Som du ser har kortet mycket lägre årsavgift än de andra korten, ingen kontantuttagsavgift och ingen valuta-växlingsavgift, vilket är väldigt bra för dig som reser. De andra korten har alla mellan 1,75–2% i valutapåslag, vilket du slipper med Coop Mer-kortet.

Utöver dessa förmånliga avgifter får du Coop-poäng på alla köp du gör, och en mycket bra reseförsäkring när du betalar din resa med Coop Mer-kortet. Dina Coop-poäng kan du sedan, om du verkligen vill, växla in mot SAS Eurobonus-poäng eftersom Coop och SAS Eurobonus är partners (notera att du får ganska dålig växelkurs från Coop-poäng till Eurobonus-poäng) och på så sätt betala din resa med Coop-poäng! Detta rekommenderas dock inte, utan det är mer förmånligt att använda dina Coop-poäng när du handlar mat.

Slutsats kreditkort med flygbonus

Om det är flyg du prioriterar med ditt kort ska du tänka på följande:

 • Får du bonuspoäng som du kan köpa flygresor för?
 • Hur många kronor per flygresa blir det?
 • Vad har kortet för avgifter, förmåner och försäkringar?
 • Norwegian-kortet är det bästa kortet i lågpris-segmentet, medan SAS Amex Elite är det bästa premiumkortet.

Nu vet du mer om vilket kreditkort som ger mest flygbonus. Norwegian Kreditkort är det bästa kortet när det kommer till vanligt folk och resor. Du får bäst valuta för din bonus hos Norwegian helt enkelt! Lycka till med ditt kreditkort, dina resor och din flygbonus!