Ett blancolån är ett lån utan någon säkerhet. Säkerhet (eller ”pant”) brukar ju krävas för att man ska få låna pengar, men ett blancolån är alltså ett lån utan att kreditgivaren får någon säkerhet. Säkerhet är vanligtvis en lägenhet (bostadsrätt) eller en annan fastighet, som ett hus eller annan byggnad, som man pantsatt för att få låna pengar av banken. Du betalar av lånet genom att amortera samt du behöver som vanligt betala ränta när du lånar pengar.

LåneföretagOmdömeVårt betyg
Lendo Lån

Bild Lendo

 • Låna upp till 500 000 kr
 • Jämför 25 långivare
 • Svar inom 24 timmar
 • Endast en kreditupplysning

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Startavgift:0:-
Ränta: 2,95 % - 29,95 %.
Krav: 18 år samt 110 000 årsinkomst
Återbetalning: 1-15 år


Ansök direkt


Advisa

Bild Advisa lan

 • Jämför flera lånegivare
 • Jämför gratis utan krav
 • Tryggt och säkert
 • 5000 - 600 000 :- lån

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Startavgift:0:-
Ränta: 2,95 -33,2%
Krav: 18 år samt 120 000 i årsinkomst
Återbetalning: 1-15 år


Ansök direkt


Marginalen Bank Lån

Bild Marginalen Bank Lån

 • Låna upp till 350 000 kr
 • Sveriges nöjdaste privatlånekunder
 • Utbetalning dagligen
 • Individuell ränta

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Startavgift:0:-
Ränta: 3,5 -18,95%
Krav: 18 år samt 110 000 i årsinkomst
Återbetalning: 2-12 år


Ansök direkt


Zmarta Lån

Bild Zmarta Lån

 • Kostnadsfri jämförelse av lån
 • Uppemot 25 kreditgivare
 • Endast en UC
 • Smidigt och enkelt

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Startavgift:0:-
Ränta: 3,60 -19,54%
Krav: 18 år samt 100 000 i årsinkomst
Återbetalning: 1-15 år


Ansök direkt


Skillnad på privatlån och blancolån?

Ett blancolån är egentligen ett privatlån fast man lånar som sagt utan att ha en säkerhet. Samma lån, men olika namn kan man enkelt förklara. Man betalar ränta, amorterar, kanske har aviavgift och uppläggningsavgift beroende på långivare. Samma men olika namn och säkerheten för lånet är skillnaden mot ett vanligt lite större lån.

Jämför blancolån

Det är alltid bra att jämföra alla olika slags lån för att få den bästa räntan samt avbetalningsplanen för dig och ditt lån. Det är även så när man kommer till ett blancolån. Att jämföra mellan de olika låneförmedlarna kan verkligen göra skillnad på avgifter och ränta. Din ekonomiska situation kan även den spela roll för hur pass mycket du får låna samt vilka andra villkor du får för ditt blancolån!

Vi jämför många olika banken här inne på kreditkortlistan.se och du kan vara trygg med att du får bra villkor från de långivare vi samarbetar med.

Storlek på blancolån

Ett blancolån burkar ligga mellan 5 000 – 500 000:- och räntan är oftast mellan 3-20%. Det skiljer sig mellan de olika långivarna samt din egen ekonomi gör även den att det skiljer på räntan som du skall betala till låneförmedlaren. Man får oftast svar relativt snabbt numera när det kommer till alla typer av lån och så även när man skall skaffa sig ett nytt blancolån.

Ansoka om blancolan

Räntan skiljer sig

Som vi har nämnt här så skiljer sig räntan åt hos de olika långivarna och detta gör att hos en del banker och låneinstitut, så kommer det att vara rejält mycket dyrare att låna pengarna än hos andra låneförmedlare. Se till att du jämför och hittar den bästa räntan och villkor för dig som kund.

Låna inte mer pengar med ett blancolån än vad du behöver. Det blir bara onödiga kostnader för dig ifall du lånar mer pengar än vad du egentligen behöver. Låg ränta och precis det belopp du behöver är bästa vägen att gå.

Fördelar och nackdelar

Vad finns det för fördelar och nackdelar med ett blancolån? Du lånar ju pengar utan säkerhet, så det är ju en större risk för din långivare än ifall du skulle ha pantsatt tex en bostadsrätt, bil eller ett hus för ditt lån. Detta gör att man får en lite högre ränta än på ett blancolån än med annan typ av lån med pantsättning. Har du tillräckligt stor inkomst per månad för att kunna betala tillbaka ditt blancolån, så brukar det inte vara några problem med att få låna pengar.

Har du dyrare krediter eller snabblån så är ett blancolån bra för att samla ihop alla krediter och lån under ett och samma tak om du förstår vad jag menar. Med ett blancolån kan du betala av dyra krediter och snabblån, så att du får en bättre ekonomi. Många samlar ihop allt på ett ställe och förbättrar sin ekonomi med ett blancolån.

Blancolån och betalningsanmärkning

Man kan alltid söka ett blancolån hos de olika bankerna och kreditinstituten, då dessa behandlar alla kunder olika och ser till den nuvarande ekonomiska situationen många gånger även om du har en anmärkning. Flera långivare godkänner även kunder med betalningsanmärkningar. Du hittar flera alternativ för denna typ av långivare här inne på vår sajt kreditkortlistan.se.

Återbetalning av blancolån

Man betalar av ett blancolån på samma sätt som med andra former av lån. Varje månad gör man en månadsbetalning – delbetalning – amorterar och betalar räntan som man kommit överens om med banken. Det kan förekomma uppläggningsavgifter eller aviavgifter, men detta skiljer sig åt mellan de olika långivarna.

man kan nästan alltid betala av extra en månad eller varje månad för att betala av sitt blancolån snabbare än vad man först kommit överens om. Du kontaktar då bara din långivare och så snackar ni ihop er om en högre och snabbare avbetalningsplan.

Kreditupplysning

Vanligtvis görs det en kreditupplysning via UC (fd UpplysningsCentralen) när man skall ansöka om ett blancolån. Precis som de flesta andra låneformer. Hoppas att du fått mer information om vad ett blancolån är för något samt att du nu tryggt och säkert kan ansöka om blancolån hos någon av våra samarbetspartners. Lycka till med ditt nya lån!