Här förklarar vi vad ett snabblån är för något och visar alla de saker man kan tänka på när man skall ta ett snabblån. Det finns flera olika saker som är bra att känna till och som du bör ta med i din beräkning vid ett snabblån! Läs mer här nedan! Vi jämför snabblån från de bästa långivarna i landet!

LåneföretagOmdömeVårt betyg
Mobillån

Bild Mobilån Lån

 • Lån från 1000 - 25 000
 • Snabb tillgänglighet
 • Inga dolda kostnader

 • Högkostnadskredit

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Räntefritt lån:Nej
Effektiv ränta: 47 %
Lägsta ålder: 20
Återbetalning: 3-24 månader


Ansök direkt


Ferratum

Bild Advisa Lån

 • Lån från 1000 - 30 000
 • Möjlighet till räntefritt lån
 • Snabb utbetalning
 • Dyrt om du inte betalar tillbaka inom 30 dagar

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Räntefritt lån: Ja, 30 dagar
Effektiv ränta: 47,64 %
Lägsta ålder: 21
Återbetalning: 3-12 månader


Ansök direkt


Meddelandelån

Bild Meddelandelån

 • Lån från 1000 - 30 000
 • Enkel ansökan
 • Snabb service
 • Högkostnad kredit

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Räntefritt lån: 1000:-
Effektiv ränta: 194,63 %
Lägsta ålder: 18
Återbetalning: 3-36 månader


Ansök direkt


Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån som vanligtvis är upp till 50 000:-. Lånet ges utan säkerhet och har alltid en snabb återbetalningstid. Vanligtvis har man en betalningstid på allt från 1 månad upp till 12 månader. Det finns ett par långivare som ger dig upp till 2 år i återbetalningstid, men de är få.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Man kan absolut få ett snabblån trots att man har en betalningsanmärkning. Det finns ett flertal långivare som ger dig lån trots att du en anmärkning. En skuld hos kronofogden och en betalningsanmärkning är olika saker. Du kan ha betalt av din skuld hos kronofogden, men det kan ligga kvar en anmärkning under ett par år efter att du blivit skuldfri.

Som sagt. Det finns absolut chans att få ta ett snabblån trots att du har en betalningsanmärkning. Alla de olika långivarna har olika bedömningar. Vi jämför flera kreditgivare som ger snabblån med betalningsanmärkning.

Hur snabbt får man lånet?

Man får vanligtvis sitt snabblån utbetalt allt från ett par timmar upp till ca 4-5 dagar från det att man ansökt. Det finns olika sätt att identifiera sig när man skall skaffa lån och vi har märkt att ett BankID är bästa och snabbaste vägen att ta när du vill ha ditt lån utbetalt på snabbaste sätt. Var noga med vart det skall betalas ut, så du får det till rätt konto och har snabb tillgång till de pengar du lånar.

Vad kostar ett snabblån?

Ett snabblån kostar ofta lite mer vad gäller ränta än om du till exempel tar ett privatlån eller blancolån. Detta gör kreditgivarna för att de skall få tillbaka sina pengar med bra ränta då lånet är på så kort tid. Det är en anledning till varför det är lite högre ränta på ett snabblån än övriga lån.

Högre ränta samt snabbare återbetalning. Man har oftast en fast kostnad kopplat till sitt snabblån. Du vet direkt hur mycket du skall betala tillbaka för att få låna pengarna.

Snabblan

Snabblån utan UC

Ett lån utan UC är normalt när en bank eller kreditgivare lånar dig pengar utan att ha kontaktat upplysningscentralen för att göra en upplysning om din ekonomiska förmåga att betala tillbaka pengarna. De tar då oftast en upplysning hos Credisafe eller hos Bisnode som är andra upplysningsföretag, men dessa sökningar syns inte hos upplysningscentralen och det är bra för dig som kund att du har så få sökningar som möjligt vad gäller UC när du skall låna pengar.

Krav för att ta ett lån

Du skall helst inte vara skuldsatt sedan tidigare när du skall ta ett snabblån. Detta gäller självklart både dig och kreditgivaren. Bäst för din egen ekonomi ifall du inte har en skuldbörda såklart och så även för den som skall låna ut pengar till dig. Det ställs även andra krav när du skall låna pengar och din ålder är en av dessa faktorer. Du skall vara över 18 år hos långivarna och ibland 20 år för att ta lån. Svensk medborgare är ett vanligt krav, svensk adress samt en registrerad mobiltelefon med abonnemang.

En del långivare är inte lika hårda som andra och vissa långivare ger lån trots tex betalningsanmärkning. Tänk på att du skall ha råd att betala tillbaka ditt lån. Finansiera inte ett snabblån med ytterligare ett snabblån utan samla då istället ihop dina lån i ett större privatlån med bättre ränta för dig och din egen ekonomi.

Betala av i tid

Var noga med betalningstiden vad gäller snabblån. Du vill inte drabbas av förseningsavgifter. Se över de villkor som gäller för ditt snabblån. Se inte endast till räntan utan se till alla de delar av villkoren som gäller när du skall låna pengar. Var noga och seriös med din egen ekonomi. Det lönar sig alltid i längden.

Från 1:a september 2018 gäller nya regler vad gäller snabblån, sms-lån samt korta krediter. Kort förklarat så begränsas kostnaderna för ett snabblån i lagen och detta innebär kortfattat att totala kostnaden inte får överstiga 100% av det lånade beloppet. Tex ifall du tar ett lån på 5000:- så får inte den totala kostnaden för lånet överstiga 5000:-. Detta har gjort att många kreditgivare har nu gått till att ta månadsränta istället för att ha en totalkostnad på lånet. Även om det skall betalas av på kort tid. Vi här på Kreditkortlistan.se arbetar enbart med seriösa långivare och dessa följer de lagar och bestämmelser som ges av bland annat finansinspektionen.

Sammanfattning snabblån

 • Kort återbetalningstid
 • Lite högre ränta
 • Upp till 50 000:-
 • Med eller utan kreditupplysning
 • Lån trots betalningsanmärkning
 • Betala av ditt snabblån i tid
 • Krav för att ta ett snabblån

Nu vet du mer om snabblån och vad som krävs för att få ta ett lån med kortare återbetalning. Vi vill att du skall hitta det bästa snabblånet med lägst ränta samt bäst villkor för dig! Var noga med din egen ekonomi så att du kan göra allt det du kan och vill med de pengar du har! Lycka till med ditt snabblån!

Kreditkonto – ett form av snabblån

Ett kreditkonto fungera som ett kreditkort, men med kreditkonto så behöver du inte ha något fysiskt kreditkort, utan du har en digital kredit hos din långivare. Du kan när som helst använda ditt kreditkontot för inköp utan att göra detta med ett fysiskt kort. Det är enkelt att ansöka och vi skall här nedan visa på vad ett kreditkonto är för något:

Kontokredit ger frihet

Man kan använda sig av mobilen för att komma åt sina pengar eller datorn. Du för över pengar till det egna bankkontot och sedan kan man direkt använda dem. Du anger önskat belopp och så har du detta på ditt konto. Kreditkonto är som ett snabblån i sina utformning kan man enkelt säga. Ungefär samma räntor, villkor och återbetalningstider.

För- och nackdelar kreditkonto

Det finns ett par fördelar om man jämför med ett vanligt snabblån och detta är tex att kreditkonto har vanligtvis en lägre ränta än ett snabblån. Man kan ofta välja löptiden och den kostnad man skall betala per månad. det finns alltid en lägsta nivå för belopp, en man får vara med och bestämma lite om beloppen.

Man kan även fylla på och förlänga sin kredit. detta är både bra och dåligt skulle jag vilja säga. Bra att den går att förlänga såklart, men det är då även lättare att fastna i en typ av skuldfälla. Man behöver heller inte använda ett fysiskt kort och detta ger fördelar tycker jag. Enklare och snabbare att använda ett kreditkonto om man jämför med ett kort tex. Fler långivare har nu kreditkonto i sitt sortiment.

En relativt ny tjänst

Kreditkonto är en relativt ny företeelse och det är ett nytt och enkelt sätt att låna pengar. Många säger att kreditkonto är framtidens sätt att låna pengar och ger dig som kund stor frihet och säkerhet. Du får även en bättre koll på din ekonomi om man jämför kreditkonto med vanliga snabblån.

Kreditkort vs Kreditkonto

När man jämför dessa produkter mot varandra så ser man att det finns fler än en liknande sak mellan dem. det man kan säga är att ett kreditkort är lite förlegat ifall man jämför med ett kreditkonto. Kreditkontot ä mer innovativt och det liknar mer ett lån än en kredit. Kreditkortet har sina fördelar och så har såklart även ett kreditkonto.

Det tar ofta en bankdag att få pengarna från ett kreditkortet till sitt egna bankkontot. Man behöver då lite mer framförhållning om man behöver ha pengarna. Skall man använda sina pengar mer direkt för ett impulsköp eller något annat snabbt, så är ett kreditkort bättre. Det skiljer alltså lite åt.

Hur ansöker man?

Du ansöker hos någon av de kreditgivare som vi har samlat här inne på Kreditkortlistan.se för att du snabbt och enkelt skall kunna jämföra villkor, belopp och annat för att hitta bästa alternativet för dig! Klicka dig vidare till den långivare som passar dig bäst och sedan fyller du i de uppgifter som krävs för att få öppna ett kreditkonto. Det är enkelt och går snabbt!

Det tas vanligtvis en UC på dig när du ansöker, så du vet. Det är praxis i branschen och sker automatiskt hos de flesta kreditgivare. Alla kreditgivare har olika villkor, belopp du kan låna och krav för att du skall få öppna ett kreditkonto. Se som sagt över och jämför mellan de olika långivarna så du får bästa villkor!

Man behöver vara över 18 år och oftast vara utan betalningsanmärkningar. Det skiljer sig, men detta är vanliga villkor. Har du betalningsanmärkning, så går det ofta att lösa ett kreditkonto ändå. De flesta långivarna har ett tak på 6 stycken anmärkningar. Har du under detta brukar det gå bra! Det beviljas individuellt hos person till person.

Hur mycket får man låna?

Man får vanligtvis låna från ett par hundralappar upp till flera tusen kronor. Man säger att det går att få ett kreditkonto från 200:- – 20 000:-. Se efter hos din långivare vad som gäller. Du får snabba svar och registrerar dig snabbt och enkelt med ditt BankID. Ladda ner detta ifall du inte har. Ett BankID förenklar verkligen vardagen på många sätt, inte bara när det gäller att låna pengar.

Utbetalning kreditkonto

Så snart du fått din kredit godkänd, så har du den tillgänglig på ditt kreditkonto. Du kan föra över hela beloppet till ditt egna bankkonto eller så betalar du ut lite då och då när du behöver pengarna. Du börjar att betala ränta på lånet vid din överföring.

Man betalar oftast månaden efter att man använt sin kredit. Man får en avi eller ett mail. Man kan då välja att betala hela beloppet eller så delbetalar man, men då får man betala ränta på beloppet, alltså mer om man delbetalar blir det i längden. Sköt alltid dina betalningar oavsett om det gäller ett kreditkonto, kreditkort eller snabblån. man kan få räntefria månader, men det skiljer mellan de olika kreditgivarna.

Betalningstiden varierar men det liknar kreditkort och snabblån i återbetalningstider. Man får dock ofta lite längre tid på sig att betala tillbaka lånet än vid sms-lån och de allra kortaste snabblånen. Var noga när du tar ditt lån och läs villkoren för återbetalning.

Sammanfattning kreditkonto

 • Behöver inget fysiskt kort
 • Bra återbetalningsvillkor
 • Man betalar av när man använder krediten
 • Du har relativt snabb tillgång till pengarna
 • Bättre koll på lånet än vad gäller andra låneformer
 • Köp vad du vill för pengarna
 • Ofta upp till 20 000:-
 • Skaffa med BankID

Hoppas att du fått mer kött på benen vad gäller kreditkonto nu och känner dig trygg med att öppna ett kreditkonto ifall du behöver låna pengar. Du får bättre koll på pengarna vid denna form av lån än ifall du tex har ett kreditkort eller snabblån. Lycka till med ditt nya kreditkonto och var noga med din egen ekonomi!