Re:member Reward eller Refunder, vilket ger dig bäst återbäring?

Du som har ett kreditkort hos Re:member – Re:member Mastercard, Re:member Visa eller Re:member Flex (Observera att detta ej gäller dig som har ett Re:member More!) – har också tillgång till ett förmånsprogram som heter Re:member Reward. Vi kommer att börja med att gå igenom Re:member Reward för att se vilka förmåner som erbjuds, för att sedan gå igenom Refunder. Vi jämför tjänsterna mot varandra och avslutar med en sammanfattning och vår rekommendation till dig som kund.

Vad är Re:member Reward och hur funkar det?

Re:member skriver på sin hemsida: ”Med upp till 25% reward-rabatt i över 300 webbutiker finns det stora belopp att spara”. För att ta reda på vilka erbjudanden som finns ska du logga in på Mina Sidor på på Re:members hemsida. Där ska du kunna klicka på en länk för att komma till dina erbjudanden. Du väljer sedan vilken butik det är du vill handla i och klickar på ”Till Butik” för att komma till butikens hemsida. Du gör dina köp som vanligt på hemsidan och ser till att betala med ditt kreditkort från Re:member. Rabatten dras sedan av på din nästa månadsfaktura.

Re:member Flex-kortet har ingen årsavgift och därför kostar det dig inte något att ta del av detta förmånsprogram. Observera att du inte har ett kreditkort från Re:member inte kan ta del av förmånsprogrammet. Vill du ansöka om ett Re:member Flex gör du det enklast här.

Refunder, Sveriges största cashback-sajt

Refunder (https://www.refunder.se/) är den största och en utav de äldsta cashback-sajterna i Sverige. Hemsidan går ut på att du skapar ett konto hos Refunder och sedan använder deras affiliate-länkar för att shoppa. Refunder har avtal med över 700 butiker och genom att du handlar med Refunders affiliates får de en kickback från butiken. Den kickbacken delar Refunder sedan med sig till dig. Det är helt kostnadsfritt för dig som medlem att gå med i programmet.

Utöver detta har Refunder dessutom utvecklat en ”Refunder-knapp” och har dessutom en app. Du kan ladda ner Refunder-appen i både Google Play och App Store och börja använda Refunder från mobilen. Refunder-knappen är ett tillägg du kan lägga till i din webbläsare som sedan informerar om hemsidan du befinner dig på är ansluten till Refunder. Om den är det kan du handla direkt med Refunder-knappen på hemsidan för att få ta del av den kickback eller rabatt som Refunder har i just den e-butiken.

Så vilken tjänst är bäst egentligen?

Pris:

Båda tjänsterna är gratis, men eftersom Re:member Rewards endast vänder sig till den som har ett kreditkort hos Re:member finns det ju en del kostnader kopplade till medlemskapet (möjliga faktura- och räntekostnader, till exempel). Refunder är helt gratis för alla som vill bli medlemmar.

Utbud:

Re:member Reward har över 300 butiker anslutna (318 i skrivande stund), medan Refunder har över 950 butiker anslutna (959 i skrivande stund). En poäng till Refunder!

Återbäringsnivå:

I de butiker som finns hos båda program verkar Re:member Rewards ha något högre återbäringsnivå, men inte alltid. Vi valde 5 slumpmässiga butiker som fanns hos båda:

 • Apoteket
  • Upp till 5% hos Refunder
  • Upp till 10% hos Re:member Rewards
 • ASOS
  • Upp till 6% hos Refunder
  • Upp till 12% hos Re:member Rewards
 • Gymgrossisten
  • Upp till 6% hos Refunder
  • Upp till 5% hos Re:member Rewards
 • Matsmart
  • Upp till 4% hos Refunder
  • Upp till 8% hos Re:member Rewards
 • Åhléns
  • Upp till 4% hos Refunder
  • Upp till 8% hos Re:member Rewards

På till exempel Gymgrossisten får du alltså lite bättre återbäring hos Refunder, men i de fyra andra exemplen får du upp till dubbelt så hög återbäring hos Re:member Rewards. En poäng till Re:member Rewards!

Övrigt:

Refunder får ett extrapoäng för sin enkelhet (dels Refunder-appen till din smartphone, och dels Refunder-knappen till din webbläsare) jämfört med Re:member Rewards där man måste logga in på Re:members hemsida och sedan klicka sig vidare till den valda butiken och sedan göra sitt köp.

Om du vill bli medlem i Re:member Rewards och därför ska ansöka om ett kreditkort är det också värt att notera att det kommer att tas en kreditupplysning på dig. I de flesta fall spelar detta ingen roll, men det är värt att tänka på ifall man t.ex. har ett dåligt kreditbetyg eller betalningsanmärkningar.

Re:member får dock ett extrapoäng för hur smidigt det går med utbetalning. Här får du din återbäring direkt på nästa månadsfaktura, vilket gör att du helt enkelt får ett lägre fakturabelopp att betala. Hos Refunder måste du manuellt be om utbetalning till ditt bankkonto (eller PayPal om du föredrar det), och det är först vid 100 intjänade kronor du kan göra detta.

Slutsats

Är man väldigt angelägen om att utnyttja rabatter och återbäring är en variant att man ansöker om ett Re:member Flex (det är ju trots allt gratis att ha kortet) och att man sedan jämför mellan de två tjänsterna varje gång man planerar ett köp. Vi rekommenderar dock att du satsar på Refunder, huvudsakligen på grund av det stora utbudet (950 butiker! Behöver man fler?) och på grund av hur enkelt det är att använda tjänsten. Du behöver inte aktivt söka upp butiken som är ansluten, eftersom din webbläsare med Refunder-knappen kommer att informera dig när det finns återbäring att tjäna in.