Bäst Resekort 2022 – kreditkort för resor

Försäkra dig mot oförutsedda händelser vid utlandsresa med ett resekort. Få gratis avbeställningsskydd och reseförsäkring genom några klick!

kreditkort

När du som privatperson reser utomlands så utsätts du för en rad uppenbara risker som du inom Sveriges gränser annars inte behöver tänka på. Som ett exempel kan nämnas att Sveriges sjukförsäkring oftast bara gäller inom rikets gränser och att du annars behöver ta ansvar för att du själv täcks av en extra försäkring. För att hjälpa dig vid resor utomlands så finns det många resekort som erbjuder dig gratis försäkringar. Jämför i listan nedan och hitta det som passar din resa bäst!

Loading...
re:member flex
 • Bästa kreditkortet 2022
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-24,74 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Resurs World
 • Lounge Key och Concierge Service
 • Bonus på alla inköp
 • Kreditgräns:200 000 kr
 • Årsavgift:1068 kr
 • Kreditränta:17,32 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: 1 %
Marginalen Traveller
 • Poäng på alla köp, överallt
 • Lös själv in poängen i poängportalen
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:16,90 %
ANSÖK NU på Marginalens hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 120 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Bonus: 1 bonuspoäng per 7 kronor spenderat
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:19,99 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
Revolut Premium
 • Flera exklusiva kortdesigner
 • Obegränsat avgiftsfri valutaväxling
 • Kreditgräns:Debetkort
 • Årsavgift:790 kr
 • Kreditränta:Debetkort
ANSÖK NU på Revoluts hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: Gratis (upp till 4000 kr)
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: Saknar bonus
Revolut Plus
 • Prioriterad kundsupport dygnet runt
 • Biljettskydd och återbetalningsskydd
 • Kreditgräns:Debetkort
 • Årsavgift:340 kr
 • Kreditränta:Debetkort
ANSÖK NU på Revoluts hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: Gratis (upp till 2000 kr)
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: Saknar bonus

Försäkra dig mot oförutsedda problem med ett resekort

Fördelen med ett resekort är att du oftast kan få tillgång till gratis försäkringar som din hemförsäkring annars inte täcker. Med ett Bank Norwegian Kreditkort får du gratis reseförsäkring, avbeställningsskydd och inga serviceavgifter på uttag utomlands. Detta i kombination med gratis årsavgift gör att du så enkelt som att bara ansöka om ett kreditkort får tillgång till försäkringar för 0 kr som annars skulle kostat dig många hundralappar varje år.

Betalar du resan med kreditkort inkluderas ofta ett reseförsäkringsskydd – särskilt om resan sker till ett annat land. Därför finns det anledning att ta en titt på exakt vilka försäkringar som ingår när du väljer kreditkort. Kontrollera gärna i vilken mån detta skydd kompletterar det du kanske redan har i din hemförsäkring.

Just nu erbjuder också Bank Norwegian Kreditkort dig ett gratis kreditkort och vid nytt köp av en resa får du alltid bonuspoäng. Skydda dig mot osäkerheter utomlands idag utan extra kostnad, ansök om ett resekort direkt via vår listning.

Förmåner med resekort

Vi listar de resekort som finns i dagsläget och bankerna blir fler och fler som erbjuder denna sortens kreditkort då resor är en av de största utgifterna man har i sin privatekonomi. Glömde vi nämna det uppenbara? Med många av dessa kreditkort så kan du lägga till andra personer som användare av kreditkortet vilket leder till att dessa också täcks av försäkringar vid utlandsresa!

När betalas med ett extrakort gäller precis samma försäkringar för innehavaren av det kortet. Du och din partner kan alltså betala var sin flygstol med kreditkortet och extrakortet, och få samma bonusar, förmåner och försäkringar.

Kreditkort som utfärdats av kreditinstitut tillsammans med något av de stora internationella kreditkortsföretagen Visa, MasterCard, American Express eller Diners Club har det gemensamt att de kan användas i hela världen. Välj det kreditkort som passar ditt resande bäst så kan du tjäna på att betala med kreditkort utomlands.

 

Resekort - Basta resekort

Fler fördelar med resekort

En av de stora fördelarna med att ha ett kreditkort då du är ute och reser är förstås smidigheten. Du behöver då inte växla till landets valuta, utan använder kortet lika smidigt som hemma (detta är förstås lite beroende på var i världen du befinner dig.) En annan fördel är säkerheten. Om du råkar ut för bedrägeri eller stöld så ersätter kreditgivaren detta, på så sätt behöver du inte bli ekonomiskt drabbad.

Det finns dessutom flera bra bonusar du kan erhålla när du köper resor med ditt resekort. Vi ska här nedan lista dessa samt förtydliga vad du har för former av bonusar och annat med ditt nya resekort. Du kan även få bonus på andra former av inköp och detta är ett relativt nytt påfund som du absolut ska ta tillvara och använda dig av när du handlar med ditt resekort.

Före din resa

Ditt resekorts bonusar och inköpsställen kan skilja sig lite mellan de olika kortleverantörerna. Köper du din resa med till exempel Bank Norwegian Kreditkort så får du ofta bra rabatter på dina resor. Du samlar Cashpoints, får med en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd, vilket är något du absolut ska använda dig av när du köper dina flygresor med Norwegian. Det ser ungefär likadant ut på de andra resekorten vad gäller förmåner.

Själva resan och förmåner

Flera resekort är helt utan avgifter vad gäller kontantuttag både i Sverige men även utomlands när du befinner dig på resande fot. Detta kan du absolut spara pengar på och använda ditt resekort när du ska ta ut pengar i uttagsautomater runt om i världen. Det kan förekomma valutapåslag men inte avgifter för just uttagen.

Förmåner – De flesta resekort har samarbeten med olika leverantörer vad gäller resor, hotell samt hyrbilar. Du kan få billigare hotellnätter, billigare drivmedel samt andra förmåner när du betalar med ditt resekort. Absolut värt att använda sig av.

Rabatter – De flesta av rabatterna som finns kopplade till ditt resekort är rabatter som du har innan du reser iväg. Alltså när du till exempel köper din resa eller betalar hyrbil via ditt resekort. Även såklart när du bokar hotellnätter via kortet.

Reseförsäkringar – Har du ett resekort så har du en reseförsäkring med på det kortet. Det är nästan alltid en reseförsäkring med på alla kreditkort men det är bäst att titta specifikt på varje kort för att vara helt säker. På ditt resekort finns det absolut en reseförsäkring.

Med ett resekort så får du en bra överblick vad gäller dina inköp och annat som är kopplat till din resa. Det är enkelt att följa de transaktioner du gjort och får allt på samma faktura. Bra för att ha extra koll på kostnader kopplat till ditt resande. Dessa tenderar annars att dra iväg lite extra när man är semester. Du får helt klart en bättre överblick med ett resekort.

Hyrbil på resan

Bland de bonusar som kommer med vissa resekort ingår ibland extra bra priser på hotell eller hyrbil. Dessutom ingår hyrbilsförsäkring som en del av den kompletterande reseförsäkringen i många kort. Den ger dig ofta en självriskeliminering, vilket innebär att du får tillbaka självrisken om din hyrbil blir skadad eller stulen och det täcks av din hyrbilsförsäkring. Olika kort har lite olika villkor för självriskelimineringen. Bland de bästa korten med självriskeliminering finns Norwegians kort, Collector Easyliving och Re:member Flex.

Ett kreditkort kan alltså ge dig:

 • Bättre pris på hyrbil när den bokas i förväg med ett kreditkort
 • Självriskeliminering på köpet som gör att du inte behöver köpa denna extraförsäkring hos biluthyraren

Valutapåslag

När du betalar med kreditkort i en annan valuta lägger oftast kreditkortsutgivare på ett valutapåslag när de växlar över från svenska kronor. Hur mycket påslaget är skiljer från kort till kort. Ju lägre valutapåslag desto billigare blir det för dig att betala med kortet. Glöm inte att alltid betala i lokala valutan i butiken, då butikernas valutapåslag alltid är betydligt mer än kreditkortens.

ResekortValutapåslag (%)
Norwegian Kreditkort1,75
Re:member Flex1,75
Komplett Bank Kreditkort1,75
Coop Mastercard Mer1,75
Resurs Classic1,97
American Express Eurobonus2,00
Resurs Gold1,97
Amex Eurobonus Classic2,00
Collector Easyliving0,00
Marginalen Traveller1,65

Som du ser i tabellen är Collector Easyliving det enda kortet som är helt utan valutapåslag. Det betyder dock inte nödvändigtvis att det är det bästa resekortet för just dig. Med andra kort slipper du exempelvis årsavgiften och uttagsavgiften istället!

 

Resekort och delbetalning

Att delbetala din resa med ditt kort är en annan superbra fördel. Du kan komma att behöva betala ränta ifall du delar upp betalningen på lite längre tid men det kan det vara värt beroende på hur din ekonomi ser ut just nu. Möjligheten finns och det är en klar fördel med ett kort.

De flesta kreditkort har delbetalning. Men hur länge du får delbetala varierar. Oftast ligger den räntefria delbetalningstiden på mellan 45 till 60 dagar. Det finns dock reserelaterade kort som erbjuder längre delbetalning än så, exempelvis TUI Card. Förutsättningen är då att du bokar din resa med just TUI. Läs mer om delbetalning med kreditkort här!

Ett resekort passar allra bäst för dig som ska flyga på din semester. Just flygresor är extra förmånliga ifall du betalar med ett kort. Du får vanligtvis bättre pris på de flygbiljetter du köper via kortet. Du kan självklart köpa dina resor med ett vanligt kreditkort, matkort eller till och med ditt bensinkort men de absolut bästa fördelarna får du med ett renodlat resekort.

Gratis flygmil med kreditkort

Metro publicerade för ett tag sedan en artikel om Ben, 25 år gammal. Han är hemlös och superlycklig, han lever nämligen sitt liv i luften. Ben har lyckats utnyttja kreditkorten till max genom att leta upp de kort i världen där han får mest flygpoäng. Genom att bara använda olika sorters kreditkort så har han kunnat samla ihop tusentals gratis flygpoäng.

Genom att göra detta så får han inte bara tillgång till att resa gratis varv efter varv runt jorden utan han får också högsta service. På grund av att han har så många fria flygmil så kan han åka förstaklass och få mat, dryck och riktigt bekväma säten.

Varför berättar vi detta då? Rekommenderar vi att du ska sälja din bostad och börja leva som Ben? Kanske inte, men historien är åtminstone ett bra exempel på vilka fördelar det faktiskt ger att använda rätt typ av kreditkort för att boka dina flygresor.

Disciplin med kreditkort

Genom att ha stor disciplin och noga läsa igenom de olika avtalen för de kreditkort som vi listar och jämför här på kreditkortlistan så kan du spara mycket pengar. De finns idag flera kreditkort som erbjuder bonus på det du handlar.

Vi rekommenderar Norwegian Kreditkort när det kommer till att köpa just resor. Dels så erbjuder de bonus på alla köp du gör men du får dessutom 20% extra bonus när du handlar din resa genom Norwegian flygbolag. Tänk på att vara smart när du använder kreditkort på detta sätt. Så fort du glömmer att betala en räkning i tid eller tar ut mer kredit än vad du har råd med så blir det en direkt förlustaffär för dig.

Har du köpt en resa och betalat den med Visa eller MasterCard gäller i allmänhet att man har ett avbeställningsskydd. Vad är då ett avbeställningsskydd? Innebär det att man bara kan ångra sin beställning och enkelt få sina pengar tillbaka? Nej, avbeställningsskyddet fungerar inte på det sättet. Ett avbeställningsskydd är till för att du som resenär ska ha möjlighet att avbeställa resan om det inträffar något som är utanför din egen kontroll och som gör att du blir förhindrad att resa. Detsamma gäller om något dylikt inträffar under resans gång, det kan gälla sjukdom eller olycksfall.

När gäller avbeställningsskyddet?

Enligt Konsumentverkets regler är ett avbeställningsskydd något man kan åberopa om det inträffar en allvarlig händelse som gör resan mer eller mindre omöjlig eller mycket svår att genomföra.

Exempel på sådana händelser är följande:

Du själv eller den du ska resa med har blivit sjuk
Någon nära anhörig har blivit allvarligt sjuk
Den du skulle ha rest med har avbeställt sin resa
Någon annan oförutsedd händelse; till exempel brand eller översvämning i hemmet, har inträffat

Anmälan om en dylik händelse måste du göra så snart som möjligt om avbeställningsskyddet ska gälla. Gäller saken sjukdom hos någon anhörig måste man vara beredd att visa upp ett intyg på att man är nära släkting. Till nära släkting räknas make/maka eller registrerad partner, föräldrar, syskon, barn, sambo, mor- eller farföräldrar samt svärföräldrar. Ett sjukintyg avseende släktingen – eller dig själv vid egen sjukdom – krävs förstås också. Dokumentet som avses är ett läkarintyg i original som visar resedatumet. Kopior godkänns inte.

Olika regler för avbeställningsskydd

Reglerna är delvis olika beroende på vilken bank det är som har utfärdat kortet. Olikheterna gäller i allmänhet endast om reseförsäkring över huvud taget gäller eller inte. SEB kräver till exempel att 75 % av resan är betald med kreditkortet medan de övriga bankerna nöjer sig med att kortet är utnyttjat för halva resekostnaden.

Har du en gällande reseförsäkring via ditt VISA-kort eller MasterCard är reglerna i stort sett identiska när det gäller avbeställningsskyddet. I de fall där man har bokat en paketresa med VISA-kort eller MasterCard får man betala en självrisk för avbeställningen på 200 kronor.

Maxbelopp för ersättning

Det finns också en övre gräns för hur mycket pengar du kan få tillbaka om du tvingas utnyttja avbeställningsskyddet. För Visa gäller till exempel att de inte ersätter belopp utöver 25 000 kronor för en enskild resenär. Detta skiljer sig lite från vilket kortavtal man har med banken. Har du till exempel ett Bankkort Plus eller liknande kan maxbeloppet vara en högre summa.

Eftersom försäkringsskyddet avseende såväl Visa som MasterCard även gäller vissa medresenärer (i allmänhet avses den närmaste familjen med en åldersgräns på 23 år för barn) har man satt en sammanlagd beloppsgräns för samtliga resenärer som omfattas av skyddet på 75 000 kronor.

Du bör ha klart för dig att det inte är någon mening med att vara överförsäkrad. För varje skada får du som tecknat försäkringen endast en ersättning oavsett hur många försäkringar du har tecknat hos olika bolag. Se därför till att snarare komplettera dina befintliga skydd än att fördubbla dem. Ta för vana att alltid noga läsa igenom de enskilda bankernas villkor så att du inte står på bar backe om olyckan skulle vara framme. Om du ska göra en ovanlig resa eller om något verkar oklart kan du alltid kontakta kundtjänst för just din bank så att du får klart besked.

Ta ut kontanter med ditt kreditkort

Det i särklass lättaste sättet att skaffa sig kontanter i samband med en utlandsresa är att göra detta i en uttagsautomat. I de flesta länder som har en turistindustri att tala om har man också insett detta och underlättar ofta för turisten att ta ut pengar utomlands, exempelvis genom att tillhandahålla information på flera olika språk.

Det är rent tekniskt inte svårare att ta ut pengar utomlands än att göra det i Sverige. För att kunna göra uttaget krävs att du har din fyrsiffriga kod till hands, precis som i Sverige. Det är också allt som krävs för att du ska kunna identifiera dig som rättmätig innehavare av kortet. I övrigt handlar det om att följa de instruktioner som anges på skärmen när du har satt in kortet. Det är kanske inte alltid så lätt när det lokala språket och engelskan står bredvid varandra men det gäller att hitta de engelska raderna och följa dessa.

Var också uppmärksam på om du betalar en avgift för ditt kontantuttag. De allra flesta kreditkort tar en uttagsavgift och dessutom dessutom betalar för att valutan ska växlas om från svenska kronor. Vid många transaktioner, som det ofta blir under en semesterresa, är det därför viktigt att du använder ett kort som har låga avgifter för uttag och valutapåslag.

Uttagsavgifter

ResekortUttagsavgift
Norwegian Kreditkort0 kr
Re:member Flex3 %, lägst 35 kr
Komplett Bank Kreditkort0 kr
Coop Mastercard Mer1,5 %, lägst 35 kr
Resurs Classic2,97 %, lägst 35 kr
American Express Eurobonus4 %, lägst 25 kr
Resurs Gold2,97 %, lägst 35 kr
Amex Eurobonus Classic4 %, lägst 25 kr
Collector Easyliving3 %, lägst 45 kr
Marginalen Traveller3 %, lägst 35 kr

Det finns alltså både resekort med och utan avgifter för kontantuttag. Kom ihåg att jämföra alla avgifter och bonusar för att hitta det mest lönsamma kreditkortet. 

Kredit eller debitkort på resan?

Ett debitkort, alltså ditt vanliga bankkort, kan i princip helt ersättas av ditt kreditkort. Dock är det alltid bra att ha med sig båda när du är på resande fot. Det finns uppenbara fördelar med att åtminstone betala resan med kreditkortet, med tanke på de försäkringar och bonusar du får på köpet. Något sådant får du inte när du betalar med ditt debitkort.

Vad gäller att ta ut pengar och handla när du är utomlands är dock skillnaderna inte särskilt stora. Det som skiljer korten är förstås hur pengarna dras. Med debitkortet dras pengarna direkt från ditt konto, och med kreditkortet lånar du pengar. Dessa förväntas du sedan kunna betala tillbaka inom en månad.

Vet du att du kan ha svårt att hålla koll på slantarna kan det vara ett bättre alternativ att betala med debitkortet än kreditkortet på resan. Då kan du enklare ha koll på när pengarna tar slut. Å andra sidan samlar du då inte värdefulla bonuspoäng som du gör när du betalar med kreditkortet.

Handlar du med ett kreditkort är det generellt dessutom enklare att få pengarna tillbaka om något skulle gå fel. Exempelvis att hotellet har debiterat dig för något du inte köpt eller att företaget du bokade en båttur med har gått i konkurs.

En bra lösning kan således vara att boka resa, hotell och andra aktiviteter som bokas på förhand, med kreditkortet. Kontantuttag och mindre köp på resan kan istället göras med debitkortet.

Håll koll på koden

Precis som med i svenska uttagsautomater så har du tre försök på dig att slå rätt kod. Vid det tredje misslyckade försöket ”äter” maskinen upp kortet. Är du då rättmätig innehavare och anledningen till missödet är att du missförstått anvisningarna eller något liknande så gäller det att komma ihåg var automaten låg, vilken bankbeteckning automaten hade, vilket nummer som fanns på automaten och snarast kontakta det lokala bankkontoret för att få tillbaka ditt kort.

Kortet är kanske inte makulerat vid det tillfället utan kan vanligtvis återfås mot uppvisande av pass och en berättelse av hur det hela gick till. Tänk också på stöldrisk och ficktjuvar – du rekommenderas inte att ha koden nedskriven på en lapp i plånboken när du vill ta ut pengar utomlands. Beloppsstorleken för varje uttag beror på den överenskommelse som gäller för varje kort.

Det gäller alltså att du har klart för dig hur den överenskommelsen ser ut. Detta varierar från utfärdare till utfärdare. För rena bankkort gäller oftast en beloppsgräns per uttag samt en för den kommande tidsperioden, ofta en vecka. Beloppsgränserna fungerar som skydd både för den enskilde kortinnehavaren men också för utfärdaren och för banken

pinkod till kreditkort

Skyddad vid förlust

Skulle kortet bli stulet eller på något sätt hamna utanför din egen kontroll är du som kortinnehavare skyldig att så snart som möjligt anmäla detta till banken eller till kortföretaget och se till att kortet blir spärrat. Ha gärna numret till din bank nedskrivet i din telefon så att du snabbt kan nå banken om olyckan inträffat.

Om det trots allt skulle ha skett ett uttag eller någon form av obehörig användning är du skyddad mot förlust om du gjort det som rimligtvis kan begäras för att begränsa skadan. Har inte kortet spärrats genom telefonsamtal eller genom en elektronisk spärr via bankdosan är det du som kortinnehavare som har skyldighet att göra en anmälan på en polisstation eller ett bankkontor, beroende på vilken åtgärd som går snabbast. Har du genomfört någon av dessa åtgärder så har du uppfyllt sina skyldigheter i detta avseende

Sammanfattningsvis om resekort

Olika kreditkort har olika inriktningar på sina fördelar. Det bästa kreditkortet for resan är det kort som ger dig flest fördelar då du är ute och ser dig om i världen. Det bästa kreditkortet utomlands bör vara ett kort som har få avgifter när du är på resande fot, vad gäller t ex valutaväxlingsavgifter, uttagsavgifter och procentuella valutapåslag. Innan du ger dig av på resan kan det vara bra att du ser över vilken sorts kreditkort som passar bäst för din resa. I vår stora jämförelse över resekortet har vi hittat tre kort som sticker ut lite extra och som har bra villkor förmåner för dig som reser mycket.

Många kreditkort som finns på marknaden idag har förmåner för dig som kortinnehavare. En av alla dessa förmåner som finns kopplad till många kort är reseförsäkring. Att ha en reseförsäkring när man är ute och reser är givetvis viktigt och ofta går det att köpa till en sådan, men om du har ett kreditkort med reseförsäkring, blir du automatiskt försäkrad när du betalar hela eller större delar av resan med kreditkortet.

De två orden reseförsäkring kreditkort rimmar därför väldigt bra för dig som inte vill behöva betala mer för att vara försäkrad även när du är ute på vift.

Hur reseförsäkringen ser ut och exakt vad den täcker kan skilja sig och det är viktigt att du kollar upp vad som gäller för just ditt kort. Många kreditkort med reseförsäkring har avbeställningsskydd, men det finns också försäkringar som täcker skador på hyrbilar och liknande. Om du reser mycket kan utformningen på reseförsäkringen som följer med kortet vara en av de saker du bör kolla upp specifikt och jämföra mellan olika kort. Att läsa igenom villkoren för reseförsäkringen är också viktigt, ibland är dessa snåriga och täcker kanske inte alls lika mycket som de till en början ser ut att göra.

Inför din utlandsresa kan det vara bra att du ser över vilken typ av kreditkort som fungerar bäst på ditt resmål. Det är också bra att kolla upp kostnader för köp och uttag utomlands så att du inte behöver använda din reskassa till tråkiga och onödiga avgifter. Det skiljer sig en del, vad gäller t ex fördelar och kostnader, mellan de olika bankerna och kortutgivarna. Så du kan tjäna en hel del på att jämföra vilket kreditkort som har flest fördelar för dig då du ska ut och resa.

Kreditkort fungerar bra att använda i de flesta delarna av världen. Det kan på så sätt vara bra både av praktiska skäl, men också ur säkerhetssynpunkt, att använda det som betalningsmedel då du är ute och reser.

Många av de kreditkorten som finns på marknaden har också andra funktioner och fördelar. Det kan t ex vara att kortet är anslutet till något bonussystem som gör att du samlar bonuspoäng, det kan också vara speciella försäkringar som är bra att ha då du är på resa och det kan även vara fördelar som låga avgifter vid uttag och användning i andra länder.

Tänk på att…

 • Vanligen ingår en enklare reseförsäkring i kreditkortsavtalet. Men det kan vara bra att kolla upp exakt vad försäkringen täcker, så att du är säker på din resa.
 • Vissa kreditkort tar inte ut några som helst avgifter, men lägger istället på ränta på krediten. Det kan vara bra att veta om så att det inte blir en otrevlig överraskning
 • En del kreditkort har höga årsavgifter, men tar inte ut några andra avgifter
 • Avgifter för användning av kortet kan också vara ett procentuellt påslag på den totala summan som du handlar för
 • Avgifter för uttag kan vara en engångssumma eller ett procentuellt påslag på summan som du tar ut.

Lycka till med att hitta det bästa resekortet, och Bon Voyage!

Frågor och svar om resekort

Vilket resekort är bäst?

Vi har listat de bästa resekreditkorten just nu. Hitta kreditkortet för resan med lägst årsavgift, bäst reseförsäkring och bäst avbeställningsskydd. Vi listar även räntor, uttagsavgift, valutaväxlingspåslag, kreditränta och kreditgräns.

Varför ska man ha ett resekort?

Ett resekort kommer med en rad fördelar när man är utomlands. Man kan få försäkringar som reseförsäkring och avbeställningsskydd. Med ett resekort behöver din inte växla kontanter till landets valuta, och kreditgivaren skyddar dig från att drabbas ekonomiskt om du skulle råka ut för bedrägeri. Med ett resekreditkort får man även bonusar och andra förmåner. Läs mer om fördelarna med ett resekort på vår sida.

Vilket kreditkort har lägst valutapåslag?

I tabellen på sidan har vi listat populära resekort och vilka valutapåslag de har. Kom ihåg att valutapåslaget inte är allt – kontrollera även årsavgift och uttagsavgift på resekorten för att hitta det bästa kortet för dig.

Kan man ta ut kontanter med ett resekreditkort?

Ja, det går bra att ta ut kontanter med ett resekreditkort. För att kunna ta ut kontanter i en uttagsautomat behöver du en fyrsiffrig kod till ditt kort. Tänk på att du betalar en avgift för kontantuttag och en växlingsavgift om du tar ut pengar utomlands. Med hjälp av vår guide kan du hitta ett kort med låga avgifter för både uttag och valutapåslag.

Har alla resekort en reseförsäkring?

Ja, alla kreditkort som är resekort har en reseförsäkring. Hur reseförsäkringen ser ut och vad den täcker skiljer sig dock mellan kort och kortutgivare.