När du som privatperson reser utomlands så utsätts du för en rad uppenbara risker som du inom Sveriges gränser annars inte behöver tänka på. Som ett exempel kan nämnas att Sveriges sjukförsäkring oftast bara gäller inom rikets gränser och att du annars behöver ta ansvar för att du själv täcks av en extra försäkring. För att hjälpa dig vid resor utomlands så finns det många resekort som erbjuder dig gratis försäkringar. Jämför i listan nedan och hitta det som passar din resa bäst! Lycka till!

KreditkortOmdömeVårt betyg
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

 • Ingen årsavgift.
 • Du får 6 veckors räntefri kredit.
 • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Collector Easyliving

Bild Collector Easyliving

Läs recension om Collector Easyliving

 • Förlängd garanti för hemelektronik & leveransförsäkring vid e-handel.
 • Inget valutapåslag när du handlar utomlands.
 • Räntefria köp i upp till 56 dagar.
 • Avgift för kontantuttag 3 % lägst 45kr.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 195 kr
Ränta: 13,95%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Marginalen Traveller

Bild Marginalen Traveller

Läs recension om Marginalen Traveller

 • Ingen årsavgift första året.
 • Få 5.000 poäng efter tre genomförda köp inom 30 dagar.
 • Du får nio reserelaterade försäkringar.
betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 395 kr
Ränta: 16,90 %
Räntefritt: 50 dagar
Kredit: 15 000 - 150 000 kr


Ansök direkt


Försäkra dig mot oförutsedda problem med ett resekort

Fördelen med ett resekort är att du oftast kan få tillgång till gratis försäkringar som din hemförsäkring annars inte täcker. Med ett Bank Norwegian Kreditkort får du gratis reseförsäkring, avbeställningsskydd och inga serviceavgifter på uttag utomlands. Detta i kombination med gratis årsavgift gör att du så enkelt som att bara ansöka om ett kreditkort får tillgång till försäkringar för 0 kr som annars skulle kostat dig många hundralappar varje år.

Betalar man resan med kreditkort finns det många gånger med ett reseförsäkringsskydd – särskilt om den sker till ett annat land. Därför finns det anledning att ta en titt på exakt vilka försäkringar som ingår när du väljer kreditkort. Kontrollera gärna i vilken mån detta skydd kompletterar det du kanske redan har i din hemförsäkring.

Just nu erbjuder också Bank Norwegian Kreditkort dig ett gratis kreditkort och vid nytt köp av en resa får du alltid bonuspoäng. Skydda dig mot osäkerheter utomlands idag utan extra kostnad, ansök om ett resekort direkt via vår listning.

Förmåner med resekort

Just nu så listar vi de resekort som finns i dagsläget och bankerna blir fler och fler som erbjuder denna sortens kreditkort då resor är en av de största utgifterna man har i sin privatekonomi. Glömde vi nämna det uppenbara? Med många av dessa kreditkort så kan du lägga till andra personer som användare av kreditkortet vilket leder till att dessa också täcks av försäkringar vid utlandsresa!

Kreditkort som utfärdats av kreditinstitut tillsammans med något av de stora internationella kreditkortsföretagen Visa, MasterCard, American Express eller Diners Club har det gemensamt att de kan användas i hela världen. Välj det kreditkort som passar ditt resande bäst så kan du tjäna på att betala med kreditkort utomlands.

Vårt bästa resekort är Norwegian Kreditkort

Ansök direkt

Betalar man resan med kreditkort finns det många gånger med ett reseförsäkringsskydd – särskilt om den sker till ett annat land. Därför finns det anledning att ta en titt på exakt vilka försäkringar som ingår när du väljer kreditkort. Kontrollera gärna i vilken mån detta skydd kompletterar det du kanske redan har i din hemförsäkring.

Resekort - Basta resekort

Fler fördelar med resekort

Det finns flera bra fördelar och bonusar du kan erhålla när du köper resor med ditt resekort. Vi skall här nedan lista upp dessa samt förtydliga vad du har för former av bonusar och annat med ditt nya resekort. Du kan även få bonus på andra former av inköp och detta är ett relativt nytt påfund som du absolut ska ta tillvara och använda dig av när du handlar med ditt resekort.

Före din resa

Ditt resekorts bonusar och inköpsställen kan skilja sig lite mellan de olika kortleverantörerna. Köper du din resa med till exempel Bank Norwegian Kreditkort så får du ofta bra rabatter på dina resor. Du samlar Cashpoints, får med en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd. Något du absolut skall använda dig av när du köper dina flygresor med Norwegian. Det ser ungefär likadant ut på de andra resekorten vad gäller förmåner.

Resekort och förmåner – De flesta resekort har samarbeten med olika leverantörer vad gäller resor, hotell samt hyrbilar. Du kan få billigare hotellnätter, billigare drivmedel samt andra förmåner när du betalar med ditt resekort. Absolut värt att använda sig av.

Själva resan och förmåner

Flera resekort är helt utan avgifter vad gäller kontantuttag både i Sverige men även utomlands när du befinner dig på resande fot. Detta kan du absolut spara pengar på och använda ditt resekort när du skall ta ut pengar i uttagsautomater runt om i världen. Det kan förekomma valutapåslag men inte avgifter för just uttagen.

Resekort och rabatter – De flesta av förmånerna och de rabatter som finns kopplade till ditt resekort är rabatter som du har innan du reser iväg. Alltså när du till exempel köper din resa eller betalar hyrbil via ditt resekort. Även såklart när du bokar hotellnätter via kortet.

Reseförsäkringar – Har du ett resekort så har du en reseförsäkring med på det kortet. Det är nästan alltid en reseförsäkring med på alla kreditkort men det är bäst att titta specifikt på varje kort för att vara helt säker. På ditt resekort finns det absolut en reseförsäkring.

Med ett resekort så får du en bra överblick vad gäller dina inköp och annat som är kopplat till din resa. Det är enkelt att följa de transaktioner du gjort och får allt på samma faktura. Bra för att ha extra koll på kostnader kopplat till ditt resande. Dessa tenderar annars att dra iväg lite extra när man är semester. Du får helt klart en bättre överblick med ett resekort.

Vi rekommenderar Norwegian Kreditkort

Ansök direkt

Resekort och delbetalning

Att delbetala din resa med ditt kort är även det en superbra fördel. Du kan komma att behöva betala ränta ifall du delar upp betalningen på lite längre tid men det kan det vara värt beroende på hur din ekonomi ser ut just nu. Möjligheten finns och det är en klar fördel med ett kort.

Ett resekort passar allra bäst för de som skall flyga på sin semester. Just flygresor är extra förmånliga ifall du betalar med ett kort. Du får vanligtvis bättre pris på de flygbiljetter du köper via kortet. Du kan självklart köpa dina resor med ett vanligt kreditkort, matkort eller till och med ditt bensinkort men de absolut bästa fördelarna får du med ett renodlat resekort. Lycka till med att skaffa ett bra resekort redan idag!

Gratis flygmil med kreditkort

Metro publicerade en artikel om Ben 25 år gammal. Han är hemlös och superlycklig, han lever nämligen sitt liv i luften. Ben har lyckats utnyttja kreditkorten till max genom att leta upp de kort i världen där han får mest flygpoäng. Genom att bara använda olika sorters kreditkort så har han kunnat samla ihop tusentals gratis flygpoäng.

Genom att göra detta så får han inte bara tillgång till att resa gratis varv efter varv runt jorden utan han får också högsta service. På grund av att han har så många fria flygmil så kan han åka förstaklass och få mat, dryck och riktigt bekväma säten.

Disciplin med kreditkort

Genom att ha stor disciplin och noga läsa igenom de olika avtalen för de kreditkort som vi listar och jämför här på kreditkortlistan så kan man spara mycket pengar. De finns idag flera kreditkort som erbjuder bonus på det du handlar.

Vi rekommenderar Norwegian Kreditkort när det kommer till att köpa just resor, dels så erbjuder de bonus på alla köp du gör men du får dessutom 20% extra bonus när du handlar din resa genom Norwegian flygbolag. Tänk på att vara smart när du använder kreditkort på detta sätt. Så fort du glömmer att betala en räkning i tid eller tar ut mer kredit än vad du har råd med så blir det en direkt förlustaffär för dig.

Har man köpt en resa och betalat den med Visa eller MasterCard gäller i allmänhet att man har ett avbeställningsskydd. Vad är då ett avbeställningsskydd? Innebär det att man bara kan ångra sin beställning och enkelt få sina pengar tillbaka? Nej, avbeställningsskyddet fungerar inte på det sättet. Ett avbeställningsskydd är till för att du som resenär ska ha möjlighet att avbeställa resan om det inträffar något som är utanför din egen kontroll och som gör att du blir förhindrad att resa. Detsamma gäller om något dylikt inträffar under resans gång, det kan gälla sjukdom eller olycksfall.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

 • Ingen årsavgift.
 • Du får 6 veckors räntefri kredit.
 • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


När gäller avbeställningsskyddet?

Enligt Konsumentverkets regler är ett avbeställningsskydd något man kan åberopa om det inträffar en allvarlig händelse som gör resan mer eller mindre omöjlig eller mycket svår att genomföra.

Exempel på sådana händelser är följande:

• Du själv eller den du ska resa med har blivit sjuk
• Någon nära anhörig har blivit allvarligt sjuk
• Den du skulle ha rest med har avbeställt sin resa
• Någon annan oförutsedd händelse; till exempel brand eller översvämning i hemmet, har inträffat

Anmälan om en dylik händelse måste du göra så snart som möjligt om avbeställningsskyddet ska gälla. Gäller saken sjukdom hos någon anhörig måste man vara beredd att visa upp ett intyg på att man är nära släkting. Till nära släkting räknas make/maka eller registrerad partner, föräldrar, syskon, barn, sambo, mor- eller farföräldrar samt svärföräldrar. Ett sjukintyg avseende släktingen – eller dig själv vid egen sjukdom – krävs förstås också. Dokumentet som avses är ett läkarintyg i original som visar resedatumet. Kopior godkänns inte.

Olika regler för avbeställningsskydd

Reglerna är delvis olika beroende på vilken bank det är som har utfärdat kortet. Olikheterna gäller i allmänhet endast om reseförsäkring över huvud taget gäller eller inte. SEB kräver till exempel att 75 % av resan är betald med kreditkortet medan de övriga bankerna nöjer sig med att kortet är utnyttjat för halva resekostnaden.

Bästa resekortet, Norwegian Kreditkort, med avbeställningsskydd: 

Ansök direkt

Har du således en gällande reseförsäkring via ditt VISA-kort eller MasterCard är reglerna i stort sett identiska när det gäller avbeställningsskyddet. I de fall där man har bokat en paketresa med VISA-kort eller MasterCard får man betala en självrisk för avbeställningen på 200 kronor.

 

Maxbelopp för ersättning

Det finns också en övre gräns för hur mycket pengar man kan få tillbaka om man tvingas utnyttja avbeställningsskyddet. För Visa gäller till exempel att de inte ersätter belopp utöver 25 000 kronor för en enskild resenär. Detta skiljer sig lite från vilket kortavtal man har med banken. Har man till exempel ett bankkort plus eller liknande kan maxbeloppet vara en högre summa.

Eftersom försäkringsskyddet avseende såväl Visa som MasterCard även avser vissa medresenärer (i allmänhet avses den närmaste familjen med en åldersgräns på 23 år för barn) har man satt en sammanlagd beloppsgräns för samtliga resenärer som omfattas av skyddet på 75 000 kronor.

Man bör ha klart för sig att det inte är någon mening med att vara överförsäkrad. För varje skada får du som tecknat försäkringen endast en ersättning oavsett hur många försäkringar du har tecknat hos olika bolag. Se därför till att snarare komplettera dina befintliga skydd än att fördubbla dem. Ta för vana att alltid noga läsa igenom de enskilda bankernas villkor så att du inte står på bar backe om oturen skulle vara framme. Om du ska göra en ovanlig resa eller om något verkar oklart kan du alltid kontakta kundtjänst för just din bank så att du får klart besked.

Det i särklass lättaste sättet att skaffa sig kontanter i samband med en utlandsresa är att göra detta i en uttagsautomat. I de flesta länder som har en turistindustri att tala om har man också insett detta och underlättar ofta för turisten att ta ut pengar utomlands, genom att tillhandahålla information på flera olika språk exempelvis.

Det är rent tekniskt inte svårare att ta ut pengar utomlands än att göra det i Sverige. För att kunna göra uttaget krävs att man har sin fyrsiffriga kod till hands, precis som i Sverige. Det är också allt som krävs för att man ska kunna identifiera sig som rättmätig innehavare av kortet. I övrigt handlar det om att följa de instruktioner som anges på skärmen när man har satt in kortet. Det är kanske inte alltid så lätt när det lokala språket och engelskan står bredvid varandra men det gäller att hitta de engelska raderna och följa dessa.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

 • Ingen årsavgift.
 • Du får 6 veckors räntefri kredit.
 • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Collector Easyliving

Bild Collector Easyliving

Läs recension om Collector Easyliving

 • Förlängd garanti för hemelektronik & leveransförsäkring vid e-handel.
 • Inget valutapåslag när du handlar utomlands.
 • Räntefria köp i upp till 56 dagar.
 • Avgift för kontantuttag 3 % lägst 45kr.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 195 kr
Ränta: 13,95%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Marginalen Traveller

Bild Marginalen Traveller

Läs recension om Marginalen Traveller

 • Ingen årsavgift första året.
 • Få 5.000 poäng efter tre genomförda köp inom 30 dagar.
 • Du får nio reserelaterade försäkringar.
betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 395 kr
Ränta: 16,90 %
Räntefritt: 50 dagar
Kredit: 15 000 - 150 000 kr


Ansök direkt


Håll koll på koden

Precis som det fungerar i svenska uttagsautomater så har man tre försök på sig att slå rätt kod. Vid det tredje misslyckade försöket ”äter” maskinen upp kortet. Är man då rättmätig innehavare och anledningen till missödet är att man missförstått anvisningarna eller något liknande så gäller det att komma ihåg var automaten låg, vilken bankbeteckning automaten hade och vilket nummer som fanns på automaten och snarast kontakta det lokala bankkontoret för att få tillbaka sitt kort.

Kortet är kanske inte makulerat vid det tillfället utan kan vanligtvis återfås mot uppvisande av pass och en berättelse av hur det hela gick till. Tänk också på stöldrisk och ficktjuvar – du rekommenderas inte att ha koden nedskriven på en lapp i plånboken när du vill ta ut pengar utomlands. Beloppsstorleken för varje uttag beror på den överenskommelse som gäller för varje kort.

Det gäller alltså att ha klart för sig hur den överenskommelsen ser ut. Detta varierar från utfärdare till utfärdare. För rena bankkort gäller oftast en beloppsgräns per uttag samt en för den kommande tidsperioden, ofta en vecka. Beloppsgränserna fungerar som skydd både för den enskilde kortinnehavaren men också för utfärdaren och för banken.

pinkod till kreditkort

 

 

Skyddad vid förlust

Skulle kortet bli stulet eller på något sätt hamna utanför ens egen kontroll är man som kortinnehavare skyldig att så snart som möjligt anmäla detta till banken eller till kortföretaget och se till att kortet blir spärrat. Ha gärna numret till din bank nedskrivet i din telefon så att du snabbt kan nå banken om olyckan inträffat.

Om det trots allt skulle ha skett ett uttag eller någon form av obehörig användning är man skyddad mot förlust om man gjort det som rimligtvis kan begäras för att begränsa skadan. Har inte kortet spärrats genom telefonsamtal eller genom en elektronisk spärr via bankdosan är det innehavarens skyldighet att göra en anmälan på en polisstation eller ett bankkontor beroende på vilken åtgärd som går snabbast. Har man genomfört någon av dessa åtgärder har man uppfyllt sina skyldigheter i detta avseende.