När du som privatperson reser utomlands så utsätts du för en rad uppenbara risker som du inom Sveriges gränser annars inte behöver tänka på. Som ett exempel kan nämnas att Sveriges sjukförsäkring oftast bara gäller inom rikets gränser och att du annars behöver ta ansvar för att du själv täcks av en extra försäkring. För att hjälpa dig vid resor utomlands så finns det många resekort som erbjuder dig gratis försäkringar. Jämför i listan nedan och hitta det som passar din resa bäst! Lycka till!

KreditkortOmdömeVårt betyg
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Collector Easyliving

Bild Collector Easyliving

Läs recension om Collector Easyliving

  • Förlängd garanti för hemelektronik & leveransförsäkring vid e-handel.
  • Inget valutapåslag när du handlar utomlands.
  • Räntefria köp i upp till 56 dagar.
  • Avgift för kontantuttag 3 % lägst 45kr.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 195 kr
Ränta: 13,95%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Marginalen Traveller

Bild Marginalen Traveller

Läs recension om Marginalen Traveller

  • Ingen årsavgift första året.
  • Få 5.000 poäng efter tre genomförda köp inom 30 dagar.
  • Du får nio reserelaterade försäkringar.
betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 395 kr
Ränta: 16,90 %
Räntefritt: 50 dagar
Kredit: 15 000 - 150 000 kr


Ansök direkt


Försäkra dig mot oförutsedda problem med ett resekort

Fördelen med ett resekort är att du oftast kan få tillgång till gratis försäkringar som din hemförsäkring annars inte täcker. Med ett Bank Norwegian Kreditkort får du gratis reseförsäkring, avbeställningsskydd och inga serviceavgifter på uttag utomlands. Detta i kombination med gratis årsavgift gör att du så enkelt som att bara ansöka om ett kreditkort får tillgång till försäkringar för 0 kr som annars skulle kostat dig många hundralappar varje år.

Just nu erbjuder också Bank Norwegian Kreditkort dig 275 CashPoints som du direkt kan konvertera till en helt ny resa, och vid nytt köp av en resa får du alltid bonuspoäng. Skydda dig mot osäkerheter utomlands idag utan extra kostnad, ansök om ett resekort direkt via vår listning.

Förmåner med resekort

Just nu så listar vi de resekort som finns i dagsläget och bankerna blir fler och fler som erbjuder denna sortens kreditkort då resor är en av de största utgifterna man har i sin privatekonomi. Glömde vi nämna det uppenbara? Med många av dessa kreditkort så kan du lägga till andra personer som användare av kreditkortet vilket leder till att dessa också täcks av försäkringar vid utlandsresa!

Kreditkort som utfärdats av kreditinstitut tillsammans med något av de stora internationella kreditkortsföretagen Visa, MasterCard, American Express eller Diners Club har det gemensamt att de kan användas i hela världen. Välj det kreditkort som passar ditt resande bäst så kan du tjäna på att betala med kreditkort utomlands.

Vårt bästa resekort är Norwegian Kreditkort

Ansök direkt

Betalar man resan med kreditkort finns det många gånger med ett reseförsäkringsskydd – särskilt om den sker till ett annat land. Därför finns det anledning att ta en titt på exakt vilka försäkringar som ingår när du väljer kreditkort. Kontrollera gärna i vilken mån detta skydd kompletterar det du kanske redan har i din hemförsäkring.

Resekort - Basta resekort

Fler fördelar med resekort

Det finns flera bra fördelar och bonusar du kan erhålla när du köper resor med ditt resekort. Vi skall här nedan lista upp dessa samt förtydliga vad du har för former av bonusar och annat med ditt nya resekort. Du kan även få bonus på andra former av inköp och detta är ett relativt nytt påfund, som du absolut skall ta tillvara och använda dig av när du handlar med ditt resekort.

Före din resa

Ditt resekorts bonusar och inköpsställen kan skilja sig lite mellan de olika kortleverantörerna. Köper du din resa med tex Bank Norwegian Kreditkort så får du ofta bra rabatter på dina resor. Du samlar Cashpoints, får med en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd. Något du absolut skall använda dig av när du köper dina flygresor med Norwegian. Det ser ungefär likadant ut på de andra resekorten vad gäller förmåner.

Resekort och förmåner – De flesta resekort har samarbeten med olika leverantörer vad gäller resor, hotell samt hyrbilar. Du kan få billigare hotellnätter, billigare drivmedel samt andra förmåner när du betalar med ditt resekort. Absolut värt att använda sig av.

Själva resan och förmåner

Flera resekort är helt utan avgifter vad gäller kontantuttag både i Sverige men även utomlands när du befinner dig på resande fot. Detta kan du absolut spara pengar på och använd ditt resekort när du skall ta ut pengar i uttagsautomater runt om i världen. Det kan förekomma valutapåslag, men inte avgifter för just uttagen.

Resekort och rabatter – De flesta av förmånerna och de rabatter som finns kopplade till ditt resekort är rabatter som du har innan du reser iväg. Alltså när du tex köper din resa eller betalar hyrbil via ditt resekort. Även såklart när du bokar hotellnätter via kortet.

Reseförsäkringar – Har du ett resekort så har du en reseförsäkring med på det kortet. Det är nästan alltid en reseförsäkring med på alla kreditkort, men det är bäst att titta specifikt på varje kort för att vara helt säker. På ditt resekort finns det absolut en reseförsäkring.

Med ett resekort så får du en bra överblick vad gäller dina inköp och annat som är kopplat till din resa. Det är enkelt att följa de transaktioner du gjort och får allt på samma faktura. Bra för att ha extra koll på kostnader kopplat till ditt resande. Dessa tenderar ju annars att dra iväg lite extra när man är semester. Du får helt klart en bättre överblick med ett resekort.

Vi rekommenderar Norwegian Kreditkort

Ansök direkt

Resekort och delbetalning

Delbetala din resa med ditt kort är även det en fördel måste jag säga. Du kan komma att behöva betala ränta ifall du delar upp betalningen på lite längre tid, men det kan det ju vara värt beroende på hur din ekonomi ser ut just nu. Möjligheten finns och det är en klar fördel med ett kort.

Ett resekort passar allra bäst för de som skall flyga på sin semester. Just flygresor är extra förmånliga ifall du betalar med ett kort. Du får vanligtvis bättre pris på de flygbiljetter du köper via kortet. Du kan självklart köpa dina resor med ett vanligt kreditkort, matkort eller till och med med ditt bensinkort, men de absolut bästa fördelarna får du med ett renodlat resekort. Lycka till med att skaffa ett bra resekort redan idag!