Att du kommer ihåg din pinkod är extremt viktigt för att du skall kunna använda ditt betal – och kreditkort. Det är relativt enkelt att glömma bort den, speciellt om man just har fått nytt kort eller bytt pinkod. Glömma sin pinkod är inte alls bra oavsett om det sker i Sverige eller utomlands.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

  • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
  • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Kom ihåg pinkoden

– Det blir 250 kronor, tack.

Man sätter i sitt kort och ska slå koden, den är som bortblåst från ens minne. Ja ni känner nog alla igen er. Att glömma pinkoder är något som vi alla gör. I dagens samhälle så har vi koder och lösenord till allt. Okej man kan ofta visa legitimation och skriva under, men det tar tid och tid är ju pengar som vi alla vet. Man kanske inte ens har med sig sin legitimation alls där man befinner sig.

Farligt att skriva upp pinkoden

Att skriva upp sin pinkod på mobilen eller på en papperslapp ska man absolut inte göra. Gör man det så är man dömd att bli av med sina pengar om plånboken med kreditkort blir stulen, dessutom kan det vara svårt att få tillbaka pengar av banken eftersom man har handlat i grov vårdslöshet. Gör inte detta. Alltså. Skriv INTE upp den på ett ställe som lätt kan hittas.

pinkod - minns din pinkod

Gör en liten rebus av din pinkod

Låt oss säga att du har en pinkod som är 2365. Det första man nästan gör automatiskt för att komma denna kod är att kategorisera numret i två tal. tjugotre och sextiofem. Detta brukar oftast inte räcka för att komma ihåg numret. Trixet är att bygga en liten rebus för dig själv. Studera numren och försök att hitta tal i ditt liv som har med dessa nummer att göra. Tex du kanske träffade din kärlek när du var 23 år och du kommer gå i pension när du är 65.

Som människor så är det alltid lättare att komma ihåg siffror om vi kan se dem framför oss. Många minnesexperter har en speciell färg och from för varje siffra. 7 kan vara gul och kantig och siffran 8 kan vara lila och full med fjäll. Jobba med att hitta andra relationer till siffrorna än just siffror. Färger är ett sätt att minnas koden på ett bättre sätt.

Gör ett mönster på keypaden

När du slår in en kod så kan du tänka att du målar ett mönster på keypaden. Tex så skulle koden 2846 bilda ett kors. försök att hitta ett mönster du kan relatera till. Ett mönster är relativt enkelt att minnas när man skall använda sin pinkod och detta kan göra att du kommer ihåg din kod enklare.