E-handeln tar en allt större del av den totala handeln. I Sverige var e-handeln uppe i 77 miljarder år 2011 och ökade med 70 % de två påföljande åren. Idag kan e-handeln ha en total omsättning på över 150 miljarder kronor. Det finns få tecken på att ökningstakten skulle gå ned.

Den har även ökat de senaste åren. De företag som inte anpassar sig kommer heller inte att överleva tror vi här på sajten. Många behöver komplettera sin vanliga handel med E-handel. Så klart säker E-handel.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

  • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
  • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Säker betalning vid E-handel

Mot denna bakgrund är det givetvis viktigt för alla parter att det finns säkra och enkla betalningsvägar. Hos oss förmedlar vi kort med stor säkerhet, allt för att du ska hitta det bästa kreditkortet för dig.

Ett hinder för ökningen av säker e-handel har varit att kunderna inte har varit säkra på att deras betalning når fram, att uppgifterna de lämnar hamnar i orätta händer eller att säljaren helt enkelt tar pengarna och struntar i att leverera. Detta är en naturlig reaktion på ett nytt betalningssystem när man inte är bekant med alla ingredienser.

Idag kan man i princip utgå från att e-handeln är trygg. Det man naturligtvis aldrig kan gardera sig mot är att den vara eller tjänst som levereras är undermålig. Det har alltid funnits oseriösa aktörer. Det som händer är dock att dessa så småningom blir av med sin möjlighet att genomföra e-handel på det sätt som nu har kommit att bli det gängse.

Saker ehandel

Säker e-handel för dig som konsument

Själva betalningen som i de allra flesta fall innebär att man lämnar ut sina kreditkortsuppgifter till den som skall leverera varorna eller deras ombud är ur kundens synvinkel synnerligen trygg. Systemet bygger nämligen på att det är kreditkortsföretagen; det vill säga, i praktiken bankerna som tar risken för att det finns en bedragare systemet.

Systemet fungerar som så, att det företag som får kreditkortsuppgifterna har ett avtal med kreditkortsföretaget och banken som innebär att företaget har rätt att dra belopp från kundens bankkonto; alltså det konto som är anknutet till kreditkortet.

Du som kund är säker

Skulle det visa sig att företaget på något sätt utnyttjar detta bedrägligt är det banken som tar på sig ansvaret och ser på så sätt till att du kan lita på säker e-handel. Betalningen eller överbetalningen återförs till kundens konto och det blir bankens sak att reda ut situationen med företaget.

Håll koll på regler för retur och certifieringar

Konsumentskyddet fungerar på samma sätt vid e-handel som vid vanlig handel. Ångerrätt och returrätt fungerar enligt samma mönster. Som kund får man sätta sig in hur man fysiskt återbördar varan, vilket kan vara lite krångligare än om man köpt den i butik.

Från handelns sida har man i Sverige velat certifiera e-handlare genom dekalen ”Trygg E-handel” för att visa kunder att man kan lita på dessa handlare. Det handlar då i första hand om att dessa företag står för sina löften gentemot dig som kund.