Här förklarar vi vad ett snabblån är för något och visar alla de saker man kan tänka på när man skall ta ett snabblån. Det finns flera olika saker som är bra att känna till och som du bör ta med i din beräkning vid ett snabblån! Läs mer här nedan! Vi jämför snabblån från de bästa långivarna i landet!

LåneföretagOmdömeVårt betyg
Mobillån

Bild Mobilån Lån

 • Lån från 1000 - 25 000
 • Snabb tillgänglighet
 • Inga dolda kostnader

 • Högkostnadskredit

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Räntefritt lån:Nej
Effektiv ränta: 47 %
Lägsta ålder: 20
Återbetalning: 3-24 månader


Ansök direkt


Ferratum

Bild Advisa Lån

 • Lån från 1000 - 30 000
 • Möjlighet till räntefritt lån
 • Snabb utbetalning
 • Dyrt om du inte betalar tillbaka inom 30 dagar

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Räntefritt lån: Ja, 30 dagar
Effektiv ränta: 47,64 %
Lägsta ålder: 21
Återbetalning: 3-12 månader


Ansök direkt


Meddelandelån

Bild Meddelandelån

 • Lån från 1000 - 30 000
 • Enkel ansökan
 • Snabb service
 • Högkostnad kredit

betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Räntefritt lån: 1000:-
Effektiv ränta: 194,63 %
Lägsta ålder: 18
Återbetalning: 3-36 månader


Ansök direkt


Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån som vanligtvis är upp till 50 000:-. Lånet ges utan säkerhet och har alltid en snabb återbetalningstid. Vanligtvis har man en betalningstid på allt från 1 månad upp till 12 månader. Det finns ett par långivare som ger dig upp till 2 år i återbetalningstid, men de är få.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Man kan absolut få ett snabblån trots att man har en betalningsanmärkning. Det finns ett flertal långivare som ger dig lån trots att du en anmärkning. En skuld hos kronofogden och en betalningsanmärkning är olika saker. Du kan ha betalt av din skuld hos kronofogden, men det kan ligga kvar en anmärkning under ett par år efter att du blivit skuldfri.

Som sagt. Det finns absolut chans att få ta ett snabblån trots att du har en betalningsanmärkning. Alla de olika långivarna har olika bedömningar. Vi jämför flera kreditgivare som ger snabblån med betalningsanmärkning.

Hur snabbt får man lånet?

Man får vanligtvis sitt snabblån utbetalt allt från ett par timmar upp till ca 4-5 dagar från det att man ansökt. Det finns olika sätt att identifiera sig när man skall skaffa lån och vi har märkt att ett BankID är bästa och snabbaste vägen att ta när du vill ha ditt lån utbetalt på snabbaste sätt. Var noga med vart det skall betalas ut, så du får det till rätt konto och har snabb tillgång till de pengar du lånar.

Vad kostar ett snabblån?

Ett snabblån kostar ofta lite mer vad gäller ränta än om du till exempel tar ett privatlån eller blancolån. Detta gör kreditgivarna för att de skall få tillbaka sina pengar med bra ränta då lånet är på så kort tid. Det är en anledning till varför det är lite högre ränta på ett snabblån än övriga lån.

Högre ränta samt snabbare återbetalning. Man har oftast en fast kostnad kopplat till sitt snabblån. Du vet direkt hur mycket du skall betala tillbaka för att få låna pengarna.

Snabblan

Snabblån utan UC

Ett lån utan UC är normalt när en bank eller kreditgivare lånar dig pengar utan att ha kontaktat upplysningscentralen för att göra en upplysning om din ekonomiska förmåga att betala tillbaka pengarna. De tar då oftast en upplysning hos Credisafe eller hos Bisnode som är andra upplysningsföretag, men dessa sökningar syns inte hos upplysningscentralen och det är bra för dig som kund att du har så få sökningar som möjligt vad gäller UC när du skall låna pengar.

Krav för att ta ett lån

Du skall helst inte vara skuldsatt sedan tidigare när du skall ta ett snabblån. Detta gäller självklart både dig och kreditgivaren. Bäst för din egen ekonomi ifall du inte har en skuldbörda såklart och så även för den som skall låna ut pengar till dig.

Det ställs även andra krav när du skall låna pengar och din ålder är en av dessa faktorer. Du skall vara över 18 år hos långivarna och ibland 20 år för att ta lån. Svensk medborgare är ett vanligt krav, svensk adress samt en registrerad mobiltelefon med abonnemang.

En del långivare är inte lika hårda som andra och vissa långivare ger lån trots tex betalningsanmärkning. Tänk på att du skall ha råd att betala tillbaka ditt lån. Finansiera inte ett snabblån med ytterligare ett snabblån utan samla då istället ihop dina lån i ett större privatlån med bättre ränta för dig och din egen ekonomi.

Betala av i tid

Var noga med betalningstiden vad gäller snabblån. Du vill inte drabbas av förseningsavgifter. Se över de villkor som gäller för ditt snabblån. Se inte endast till räntan utan se till alla de delar av villkoren som gäller när du skall låna pengar. Var noga och seriös med din egen ekonomi. Det lönar sig alltid i längden.

Nya regler

Från 1:a september 2018 gäller nya regler vad gäller snabblån, sms-lån samt korta krediter. Kort förklarat så begränsas kostnaderna för ett snabblån i lagen och detta innebär kortfattat att totala kostnaden inte får överstiga 100% av det lånade beloppet. Tex ifall du tar ett lån på 5000:- så får inte den totala kostnaden för lånet överstiga 5000:-.

Detta har gjort att många kreditgivare har nu gått till att ta månadsränta istället för att ha en totalkostnad på lånet. Även om det skall betalas av på kort tid. Vi här på Kreditkortlistan.se arbetar enbart med seriösa långivare och dessa följer de lagar och bestämmelser som ges av bland annat finansinspektionen.

Sammanfattning snabblån

 • Kort återbetalningstid
 • Lite högre ränta
 • Upp till 50 000:-
 • Med eller utan UC
 • Lån trots betalningsanmärkning
 • Betala av ditt snabblån i tid
 • Krav för att ta ett snabblån

Nu vet du mer om snabblån och vad som krävs för att få ta ett lån med kortare återbetalning. Vi vill att du skall hitta det bästa snabblånet med lägst ränta samt bäst villkor för dig! Var noga med din egen ekonomi så att du kan göra allt det du kan och vill med de pengar du har! Lycka till med nytt snabblån!