Ett bankkort är ett rent betalkort som är knutet direkt till ditt bankkonto, pengarna dras ifrån ditt konto när du handlar. Du har med andra ord ingen kredit att använda dig av. Med ett bankkort kan du även ta ut kontanter från ditt konto i en uttagsautomat. Det finns flera sorters bankkort som vänder sig till olika personer och användningsområden, exempelvis bankkort för barn eller ungdom, bankkort som fungerar bra utomlands, bankkort med eller utan avgifter o.s.v. En bra idé är att du jämför bankkort och dess olika fördelar och nackdelar innan du bestämmer vilket som är det bästa bankkortet för dig. I vår jämförelse över de bästa bankkorten hjälper vi dig att hitta det kort som passar bäst för dina behov.

re:member flex

remember
 • Få upp till 25 % rabatt i fler än 300 webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår
 • Upp till 8 veckors räntefri kreditÅrsavgift: 0 kr
Effektiv ränta: 8.12-21.62%
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort
 • Ingen årsavgift
 • Du får 6 veckors räntefri kredit
 • CashPoints på alla köp, överalltÅrsavgift: 0 kr
Effektiv ränta: 21.93 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt
Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 60 dagar räntefri kredit
 • Dela upp betalningen på 6 månader utan extra räntekostnadÅrsavgift: 0 kr
Effektiv ränta: 4.15-19.32%
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns: 30 000 kr


Ansök direkt
Supreme Card Gold

Bild Supreme Card Gold
 • En krona = 0,5 bonuspoäng
 • Poäng på alla köp du gör
 • 6 månaders avbetalning utan extra räntekostnaderÅrsavgift: 195 kr
Effektiv ränta: 7.70-24.96%
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:150 000 kr

Ansök direkt

Vilket bankkort är bäst?

Vid jämförelse mellan olika bankkort och dess villkor, totala kostnader och olika förmåner så har finns det många bra alternativ.

Hur använder jag mitt bankkort på bästa sätt?

Då du ska bestämma dig för vilket bankkort som du vill använda är det viktigt att du väljer ett kort som gör att du kan få ut så mycket nytta som möjligt av ditt kort. Det kan också vara bra att jämföra och se över kostnader med kortet så att det inte kostar mer än vad det smakar. Med rätt kort kan ditt bankkort underlätta din vardag.

Hur du använder ditt bankkort på bästa sätt är förstås beroende av vad som är viktigt för dig i ditt användande. Frågorna du bör ställa till dig själv innan du bestämmer dig för vilket kort som passar dig bäst är t ex:

 • Hur ser mina köpvanor ut?
 • Är det viktigt att bankkortet har så låga kostnader som möjligt?
 • Är det viktigt att det ingår bra försäkringar i kortet?
 • Är det viktigt att det är smidigt att använda kortet utomlands?

Svaren kan sedan ge dig en bra fingervisning om hur du ska ska tänka för att hitta det bästa bankkortet.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med ett bankkort som är knutet till ditt bankkonto är bland annat att du får en bra överblick över vilka pengar du har och hur mycket du gjort av med. Eftersom pengarna dras direkt från ditt konto när du handlar eller tar ut kontanter, så kan du enkelt följa din ekonomi. Du kan på så sätt inte göra av med pengar som du inte har. De flesta banker har idag appar där du snabbt kan logga in och se dina köp och tillgångar.

Ett bankkort är ett bra val för dig som är under 18 år. De flesta banker beviljar inte krediter till personer som inte är myndiga, men bankkort får användas av ungdomar under 18 år. Andra fördelar med bankkort är att de ofta kommer med olika försäkringar utan kostnad, som bakas in i kortet.

Nackdelar med ett bankkort kan vara att vissa banker tar ut dyra avgifter för själva kortet, eller då du handlar. Att du t ex måste handla för en viss summa för att slippa betala små eller större avgifter.

Det som är en fördel, att du inte kan handla för pengar som du inte har, kan förstås också bli till en nackdel om behovet av extra tillgångar plötsligt skulle dyka upp. I övrigt är bankkort ett väldigt enkelt och smidigt sätt att handla på, både i affärer och på nätet.

Att tänka på när du skaffar ett bankkort

Tänk över vilket användningsområde du är i behov av med ditt bankkort. Kolla sedan upp vilka kostnader som eventuellt tillkommer.

En del bankkort är helt gratis medan andra har en rätt hög årsavgift.

Kontrollera också om det kommer några försäkringar med kortet, så att du inte på annat håll betalar för samma försäkringar som ingår i bankkortet. Att kortet lätt kan spärras, om du skulle bli bestulen eller förlora ditt kort på annat sätt, kan också vara bra att kolla upp.

Det bästa bankkortet

Ett bankkort är ett rent betalkort som är knutet till ditt bankkonto. Du har ingen kredit att utnyttja. Du kan också göra kontantuttag i uttagsautomater med ditt bankkort. Det finns många olika typer av bankkort för olika användningsområden och för olika åldrar. Det finns ett Stort urval av bankkort på marknaden, vi har gjort det lite enklare för dig genom att ta fram våra tre topprekommenderande betalkortsalternativ.

Det bästa bankkorten har:

 • Låga avgifter.
 • Ett stort användningsområde genom att vara gångbart på de flesta ställen.
 • Fördelar som t.e.x. försäkringar ingår.