En sorts kreditkort är det så kallade premiumkortet. Premiumkortet har flera förmåner till exempel att det ger dig VIP-status och förtur till vissa evenemang, möjlighet till Lounge på flygplatser, företräde i kön på exklusiva klubbar, träffa artister vid festivaler bland andra ”premium”-förmåner.

re:member flex

remember
  Bästa kreditkortet 2021
  Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
  56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per årÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 9,74-24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på re:members hemsida


Supreme Card Gold

 Bildsupreme sgold supremegold
  Bonus på allt du handlar
  Kompletterande reseförsäkring ingår
  6 månader räntefri betalningÅrsavgift: 195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 12,36-17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:150 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Supreme Card World

Supreme cardworld

  Kompletterande reseförsäkring då resan betalas med kortet
  Lounge Key och Concierge Service
  Bonus på alla inköpÅrsavgift: 1068 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:200 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

Vad är ett premiumkort?

För att räknas som ett premiumkort ska ett kreditkort ge dig extra lyxiga förmåner. Det kan handla om att få VIP-biljetter eller förtur till evenemang, duktig conciergeservice, VIP-lounger på flygplatser och liknande. Premiumkort har ofta bättre förmåner än de vanliga kreditkorten även när det gäller att samla bonuspoäng eller få cashback för köp gjorda med kortet och dessutom har de ofta bättre försäkringar kopplade till kortet.

Årsavgiften för dessa kort är ofta högre än vanliga kort, delvis för att betala för den höga nivån av service man erbjuds med kortet men också för att öka känslan av exklusivitet kopplat till medlemskapet. Till exempel har American Express en så kallad medlemsavgift istället för en årsavgift.

Premiumkort

Olika typer av premiumkort

American Express utmärker sig som kreditkortsutfärdare i premiumklassen. Det finns naturligtvis premiumkort utfärdade av Mastercard och Visa men många av de mer exklusiva förmånerna som till exempel conciergeservice i världsklass är bäst hos American Express.

SAS Eurobonus American Express Premium

SAS Amex Premium är ett av de mer populära premiumkorten eftersom det dels har ett väldigt förmånligt bonussystem där du får extra mycket SAS Eurobonuspoäng när du handlar med kortet jämfört med vanliga SAS Eurobonus Mastercard. Dels ger kortet premium- och reseförmåner som exempelvis förtur till evenemangsbiljetter och fast track på Ericsson Globe. Medlemsavgiften är gratis första året.

SAS Eurobonus American Express Elite

Nästa steg upp i samma serie är SAS Amex Elite som utöver bättre versioner av SAS Amex Premiums förmåner även ger VIP-tillgång till nattklubbar, exklusiva events och mycket annat.

American Express Centurion Card (”Amex Black”)

Ett annat premiumkort är det mytomspunna Amex ”Black card” som egentligen heter American Express Centurion Card. Det ryktades under 90-talet att det fanns ett superexklusivt svart Amexkort som gav tillgång till alla de bästa förmånerna men att det inte gick att ansöka om kortet. Istället var man tvungen att visa sig vara ”värd” att få ha kortet och hoppas på att få en inbjudan.

American Express har sedan dess dementerat att det fanns ett sådant kort på den tiden men har sedan dess använt ryktena till sin fördel och skapat ett sådant kort. Hur exakt man ska gå tillväga för att få en inbjudan är det fortfarande ingen som vet mer än via rykten men den conciergeservice som kommer med kortet ska enligt rykte vara den bästa i världen.

Vem använder premiumkort?

Premiumkorten har ofta väldigt hög eller ingen kreditgräns och passar därför den som spenderar stora summor pengar på kortet. SAS Eurobonus American Express Elite har till exempel 1 000 000 kr som högsta kreditgräns och flera andra American Express-kort har ingen gräns alls.

Premiumkort är också vanliga som företagskort på grund av den höga kreditgränsen och de förmåner korten erbjuder som ofta är kopplade till resor och hotell.

Kom ihåg

 • Premiumkort kostar mer än vanliga kort men ger också bättre förmåner
 • Förmånerna inkluderar ofta lounge-tillgång på flygplatser
 • American Express har gjort sig berömda inom premiumkort-segmentet
 • Premiumkort är populära hos både högspenderande individer och företag

Finare än premiumkort – exklusiva kreditkort

Denna sida bearbetar det som det som oftast skvallras om men som inte många vet om – exklusiva kreditkort. Det finns en uppsjö kreditkort som gemene man inte har tillgång till och dessa ger oftast häpnadsväckande fördelar och förmåner som man ibland inte ens kan tänka på. Exklusiva kreditkort är till för privilegierade personer som kräver flexibilitet och prioritet i sin privatekonomi.

Exklusiva kunder

Detta leder till att många företag och banker erbjuder sina absoluta premium kunder väldiga förmåner och oftast har ett flertal heltidsanställda som bara jobbar med att passa upp på dessa kunder. En privatjet på en söndagsmorgon? En privat konsert av en känd artist? Hemkörning av kobe-biff från Japan? Här läser du mer om exklusiva kreditkort som ger dig tillgång till alla världens under.

American Express Centurion – världens mest exklusiva kreditkortexklusiva kreditkort

Det mest mytomspunna kreditkortet av de alla – American Express Centurion, även kallat ”the Black Card” är det kort som det talas mest om och som drivit fram den popularitet American Express har idag. Detta kreditkort erbjuds via invitation till Platinum-kunder som uppnår vissa kriterier som American Express själva ställer.

Gränslös kredit

Det är tills idag okänt vilka krav som ställs på en American Express Centurion kund men rykten säger att en inkomst på minst 10 miljoner årligen och 100 miljoner på banken eventuellt ger dig chansen till att bli medlem i den slutna skara som innehavare av American Express Centurion kreditkort. Vad kan då detta kort göra för dig? Jo, vad sägs om gränslös kredit, det vill säga att du kan i teorin inhandla vad du än vill, private-shoppers eller förstaklassbiljetter utan extra kostnad? Detta kreditkort placerar dig i ett premium segment där du får extra bra service, oavsett vad du gör.

jp morgan chase palladium

JP Morgan Chase Palladium kreditkort

Detta kreditkort skapades av banken JP Morgan Chase som ett sätt att premiera sina allra bästa kunder. Kortet erbjuds till de kunder som har mer än 25 miljoner dollar innestående eller i transaktion via JP Morgan Chase’s olika filialer. Kreditkortet har blivit väldigt omtalat på grund av den låga frekvens av människor som faktiskt innehar kortet. Rykten säger att många ansökande som uppfyller de stenhårda kraven ändå fått vänta i åratal för att få svar på sin ansökan.

Obegränsad kredit

JP Morgan Chase Palladium kreditkort erbjuder liknande tjänster som American Express Centurion men har på grund av sitt restriktiva godkännande ibland uppfattats som kortet för en ytterst liten skara människor. Detta kreditkort har likt American Express Centurion ingen gräns på vad du kan spendera och erbjuder ett väldigt generöst bonussystem där du får otroligt bra bonus om du spenderar stora summor som förväntat om man innehar ett kort av denna kaliber.

Slutligen är det faktum att det är färre som har detta kreditkort gör att det nästan är lika åtråvärt som det så kallade ”the Black Card” från American Express. Detta är några av alla de fina och mycket exklusiva kreditkort som finns för de riktigt rika och de med stor kreditvärdighet.

Kreditkort för oss vanliga dödliga

Har du inte tillgång till de mest exklusiva kreditkorten så finns det lösningar även för dig. Många av dagens kreditkort har bra villkor även för oss som har mindre budget eller inte en megastor kreditvärdighet. Ett kreditkort har många fördelar oavsett om det är exklusivt eller av den mer normala varianten vad gäller ekonomi.

re:member flex

remember
  Bästa kreditkortet 2021
  Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
  56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per årÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 9,74-24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på re:members hemsida


Supreme Card World

Supreme cardworld

  Kompletterande reseförsäkring då resan betalas med kortet
  Lounge Key och Concierge Service
  Bonus på alla inköpÅrsavgift: 1068 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:200 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Marginalen Gold

marginalen_gold
  Ingen årsavgift första året
  Två betalningsfria månader per år
  Ingår prisgaranti när du handlar med kortetÅrsavgift: 0 kr 195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Kreditränta: 16,90 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Kreditgräns: Upp till 100 000 kr


Ansök direkt  
på Marginalens hemsida
SAS Eurobonus American Express Elite

sas platinum
  Bonuspoäng på allt du handlar med kortet
  Omfattande reseförsäkring ingår
  Flyg 2 för 1 över hela världen - två gånger per årÅrsavgift: 4 400 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 4 %, minst 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 22.41 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 1.5 MSEK

Ansök direkt  

Dubai First Royale MasterCard är ett väldigt speciellt kreditkort

Du som bor i förenade Arabemiraten och vill leva extraordinärt, här är det perfekta kortet för dig. Kreditkortet är gjort i guld och diamanter och precis som andra exklusiva kort så finns det ingen övre gräns på hur mycket du får spendera. Förr så var det bara Dubai first bankers 200 rikaste kunder som kunde ha tillgång till detta kort.

dubai first kreditkort

Dubai First Royale MasterCard är ett väldigt speciellt kreditkort.

Du som bor i förenade Arabemiraten och vill leva extraordinärt, här är det perfekta kortet för dig. Kreditkortet är gjort i guld och diamanter och precis som andra exklusiva kort så finns det ingen övre gräns på hur mycket du får spendera. Förr så var det bara Dubai first bankers 200 rikaste kunder som kunde ha tillgång till detta kort. Detta är inget kort du kan ansöka om som till exempel remember card och andra kort utan detta är ett kreditkort som du blir inbjuden till att teckna. Det var först 2011 som man kunde se kortet på Dubai First Bank hemsida innan dess låg locket på och det var ett väldigt hemlighetsmakeri kring kortet. En intressant tanke är varför kortet faktiskt existerar när man kommer upp i rikedomar där dollarförmögenheten når 9 siffror då man vanligtvis aldrig själv betalar för något rent fysiskt. Ofta har du ett helt gäng anställda runt omkring dig som ser till att alla dina behov är fyllda innan du ens behöver tänka på dem.

Fördelar exklusiva kreditkort:

 • Gratis inträde på konserter
 • VIP behandling
 • Obegränsad övre gräns på köp på kortet
 • Medlemskap på Spa och hälsoklubbar runt om i världen
 • Träffa artister – Världsartister
 • Gratis inträden på djurparker och Zoo runt om i världen
 • VIP tillträde på mängder av Lounger på flygplatser
 • VIP på mängder av klubbar runt om i världen
 • Tillgång till privata Jetplan
 • Limousiner finns tillgängliga
 • Gratis hyrbilar med egna chaufförer

Detta är några av alla de fördelar man får med ett exklusivt kreditkort. Du får en helt annan behandling vart du än befinner dig i världen med rätt kreditkort. Du blir liksom VIP mottagen på en mängd faciliteter och har tillgång till saker som vi vanliga personer inte ens kan drömma om.