Resurs Bank Kreditkort

Hos oss kan du ansöka om Resurs Bank kreditkort och jämföra med andra kort. Surfa in idag och ansök via kreditkortlistan.se!

kreditkort

Resurs Bank har flera bra kreditkort. Tidigare hette korten Supreme Card.

Loading...
Resurs Classic
 • Ingen årsavgift
 • 6 månader räntefri delbetalning
 • Kreditgräns:30 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:17,86-22,82 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: Saknar bonus
Resurs World
 • Lounge Key och Concierge Service
 • Bonus på alla inköp
 • Kreditgräns:200 000 kr
 • Årsavgift:1 068 kr
 • Kreditränta:20,82 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: 1 %
Resurs Gold
 • Bonus på allt du handlar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:245 kr
 • Kreditränta:15,86-20,82 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: 0,5 %

Ansök om ett Resurs Bank kreditkort!

Resurs Gold ger dig bonuspoäng på allt du handlar och du får hela 12 000 poäng på ditt första köp. Det här kreditkortet ger dig möjlighet att betala när du själv vill då du får upp till 60 dagars fri kredit och 6 månaders räntefri delbetalning. Tjänsten innehåller också smarta sms-kvitton för köp över 500 kronor för att du enklare ska hålla koll på dina större inköp.

Du får poäng på allt du handlar

När du handlar med ditt Resurs Gold får du bonuspoäng oavsett vad det är du handlar. Dessa poäng kan du använda i Poängshopen och byta in poängen mot saker, resor eller upplevelser.

Upp till 6 månaders räntefri delbetalning och 60 dagars fri kredit

Med kreditkortet Resurs Gold har du gott om tid att betala då din faktura kommer månaden efter ditt köp. Det innebär att du har upp till 60 dagars fri kredit om du köper något i början av en månad. Kan du inte betala hela fakturan på en gång går det bra att dela upp betalningen och det är räntefritt upp till 6 månader beroende på hur mycket du delbetalar.

När du har betalat i tid under minst 6 månader kan du få erbjudande om betalningsfri månad. Då kan du pausa din betalning för just den månaden. Eventuell ränta och avgift för aktuell månad kommer då på nästa faktura.

Gratis reseförsäkring med kreditkortet

När du betalar minst 75% av en resa med kreditkortet ingår det en gratis reseförsäkring för hela familjen. Det finns möjlighet att få ersättning för försenad ankomst och om resväskan kommer bort. Kortet fungerar också för att kunna ta ut kontanter på resmålet.

Resurs Gold

Att skaffa ett kreditkort innebär en del ansvar, eftersom det kan kännas som att man plötsligt har mycket mer pengar än man faktiskt har, men det finns också fördelar med att ha kreditkort. Till exempel är det nästan omöjligt att hyra bil eller andra fordon utomlands utan att ha ett kreditkort, och många kreditkortsföretag ger olika förmåner till sina kunder såsom poäng som kan omvandlas till faktiska varor och tjänster, reseförsäkringar och mycket mer.

Resurs Gold från Resurs Bank är ett så kallat räntefritt kort. Det innebär att om du betalar av hela det utestående beloppet månaden efter, alltså inom 60 dagar efter inköpet, så blir det ingen ränta på beloppet. Däremot börjar det ticka ränta om du tar längre tid än 6 månader på dig att betala, det finns alltså möjlighet till 6 månaders “räntefri” delbetalning (det tillkommer administrationsavgift varje månad, plus en uppläggningsavgift). Det går också att göra avbetalningsplaner på 1/10 och 1/20 av totalbeloppet per månad, men dessa har kreditränta.

Kreditbeloppet börjar på 15 000 kronor och kan senare utökas om din ekonomi bedöms vara god nog. Det rekommenderas att du betalar av utestående belopp på kreditkortet så snabbt som möjligt för att undvika att över tid betala mycket mer än det angivna priset på vad du köpte med kortet. Det är möjligt att betala in pengar till kortet mellan faktureringsdatumen, detta ändrar inte månadsavgiften men kan förkorta avbetalningstiden.

kreditkort

Med Resurs Gold kan du samla poäng på alla inköp du gör. Du får 0.5 poäng per krona du spenderar och genom deras poängshop kan du sedan använda dessa poäng till att handla allt möjligt, från resor till accessoarer, köksartiklar och presentkort för upplevelser. De billigaste sakerna kostar strax över 10 000 poäng, alltså poängsumman du har efter att du har handlat för 20 000 på kortet. Du loggar in i poängshoppen på Resurs Banks hemsida via BankID och kan därefter se vad du vill spara ihop dina poäng till. Det finns också möjlighet att använda sina poäng till att skänka till välgörenhet.

Några saker man inte tänker på som medför extra kostnader är till exempel en liten procentuell avgift för kontantuttag och om du åker utomlands och använder kortet blir det ett valutaväxlingspåslag. Liksom för de flesta kort finns det också en årsavgift. Om du betalar en räkning för sent blir det först en förseningsavgift, och om de behöver skicka en påminnelse tillkommer en påminnelseavgift. Om du inte betalar efter detta skickas räkningen till inkasso, vilket också medför en avgift. Alla avgifter och räntor finns listade i deras villkor.

Betalar du mer än 75% av din resa med ditt Resurs Gold så ingår en gratis reseförsäkring. Försäkringen täcker kortinnehavaren och deras familjemedlemmar om de är folkbokförda och bosatta i Norden och i maximalt 60 dagar. Försäkringen inkluderar ett avbeställningsskydd, försening av allmänt transportmedel såsom flygplan eller färja, bagageförsening och självriskskydd om något skulle hända med fordon eller bostad i Norden medan utlandsresan pågår. Fullständiga villkor för reseförsäkringen hittar du på Resurs Banks hemsida.

I den här shoppen kan du göra ganska bra fynd på bra elektronik, flygresor, välgörenhet med mera. Men det krävs en del köp för att komma upp i det antal poäng som krävs för att kunna handla något i shopen – cirka 5 000 poäng som minst.

Kreditgränsen på Resurs Gold är 15 000 kronor och du har 6 månaders räntefri delbetalning även här, samt 60 dagars fri kredit. När du använt av krediten kan du betala tillbaka hela beloppet eller börja delbetala.

Andra förmåner med detta kreditkort är till exempel att du även får ett sparkonto kopplat till kortet, samt betalförsäkring som skyddar dig om något oförutsett skulle hända och du inte kan betala din kredit. Det ingår också en reseförsäkring så länge du betalar minst 75% av resan med ditt Resurs Gold. Även i detta kort ingår contactless samt att du får ett extra kort som du kan ge till en familjemedlem, där du också samlar poäng på alla köp.

Att tänka på med krediter

En kredit ska fungera som en buffert för oväntade utgifter i din vardag och fritid, det är inte samma sak som ett lån. En kredit kan du ansöka om och ha liggandes på ditt kreditkort, för att använda när du inte har råd att göra ett visst utlägg. När du använt pengar av krediten betalar du alltså tillbaka det beloppet vid ett senare tillfälle, när du fått in mer pengar. Sedan kan du använda dessa pengar igen och igen, så länge du sköter dina betalningar enligt villkoren.

Ett lån är ett belopp du lånar en gång, och sedan betalar du tillbaka ett visst belopp varje månad under ett visst antal år, utan att möjligheten att använda pengarna du betalat tillbaka någon mer gång.

Resurs Classic

En kredit kan verkligen vara en riktig ”lifesaver” i många situationer, men se till att du får bra villkor och att räntan är rimlig. Både Resurs Classic och Resurs Gold är två bra kreditkort som har schyssta förmåner och upplägg.

Ett kreditkort är något som kan komma väl till hands i många både oväntade och väntade situationer. Plötsligt står du där men en stor tandläkarräkning eller en utlandsresa som blev dyrare än du hade planerat, och då kan det vara en räddning att ha en kredit som buffert. På så vis kan du göra ditt utlägg utan att tömma plånboken fullständigt, och betala hela eller en del av beloppet senare.

Resurs Bank har flera kreditkort som har en kreditgräns på upp till 15 000 kronor med bra villkor, som kan vara värt att kolla in om du funderar på att skaffa dig ett sådant. De har dessutom ett poängsystem som innebär att du samlar på dig poäng för varje köp du gör, som du sedan kan använda för att köpa fina produkter i deras poängshop. Vissa av korten har också en reseförsäkring inkluderat så att du kan känna dig trygg på din resa. Läs vidare för att lära dig mer om de två kreditkorten Resurs Classic och Resurs Gold från Resurs Bank!

Med det här kortet får du alltid upp till 60 dagars fri kredit, vilket betyder att du kan handla nu och betala först 60 dagar senare, och då antingen hela beloppet du använt på en gång eller börja delbetala. Du får dessutom 6 månaders räntefri delbetalning, som alltså kort och gott innebär att du inte behöver betala någon ränta på dina delbetalningar så länge dem inte sträcker sig över 6 månader.

Andra tjänster som kommer med Resurs Classic är möjligheten att få ett sms-kvitto när du gör ett köp över 500 kronor, samt funktionen contactless. Contactless innebär att när du gör ett köp under 200 kronor i butik kan du bara hålla kortet över kortläsaren, och slippa använda PIN-koden – snabbt och smidigt för mindre köp!

Vanliga frågor och svar om Resurs Bank kreditkort

Vilka kort har Resurs Bank?

Resurs Gold, Resurs World, Resurs Classic och Resurs Woman är de kreditkort Resurs Bank erbjuder. Läs mer om korten och vad de erbjuder på vår sida.

Vilken bank är Resurs korten?

Resurs-kreditkort ges ut av Resurs Bank. Resurs Bank finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland. De arbetar med betalningar och finansieringar för både privatpersoner och företag.

Kan jag ta ut kontanter med Resurs kreditkort?

Ja, du kan ta ut kontanter med ditt Resurs kreditkort i uttagsautomater över hela världen. Uttagsgränsen ligger på 5000 kronor per uttag, max tre uttag per dag och max 15 000 kronor under sju dagar. Läs mer om uttagsavgifter och valutaväxlingspåslag i tabellen högst upp i texten.

Kan jag betala räkningar med Resurs kort?

Ja, det går bra att betala räkningar med Resurs kort. För att betala räkningar använder du Resurs Banks hemsida. Räkningen syns som ett uttag på din kreditkortsfaktura.

Hur ansöker jag om Resurs kort?

Via guiden på vår sida kan du enkelt ansöka om ett Resurs kort. Du måste vara myndig, folkbokförd i Sverige, ha en fast anställning och inkomst, och inte ha några betalningsanmärkningar för att ansöka.