SEB Credit

SEB Credit
  Förlängd garanti på hemelektronik och vitvaror
  Reseförsäkring
  Köp- och prisskyddÅrsavgift: 295 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Effektiv ränta: 11,90 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr

Ansök direkt  
SEB Invited

SEB Invited
  90 dagars köpskydd och prisskydd
  Cashback på 1 % av beloppet för alla köp
  Concierge-service och tillgång till flygplansloungerÅrsavgift: 1800 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Effektiv ränta: 15,25 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns: 100 000 kronor

Ansök direkt  

Skaffa kreditkort genom SEB

SEB är banken med miljontals kunder som använder sig av deras banktjänster och försäkringar. När det kommer till kreditkort erbjuds två olika alternativ: SEB Credit och SEB Invited.

Vad erbjuder SEB för kreditkort?

Hos SEB hittar du två olika typer av kreditkort, som är:

• SEB Credit

• SEB Invited

Båda är Mastercard-anslutna kort med kreditgräns på 100 000 kronor. Men i övrigt skiljer de sig lite åt.

Vilka förmåner ger kreditkorten från SEB?

Till att börja med kan vi kika på vilka likheter de båda korten har.

De båda korten erbjuder upp till 60 dagars räntefri kredit med möjlighet att dela upp betalningen. Utöver det får du tillgång till en kompletterande reseförsäkring när du använder ditt kort för att betala en resa.

Du får också 90 dagars köpskydd, som ersätter en skadad eller stulen vara som du har köpt med kortet, samt 90 dagars prisskydd som ger dig mellanskillnaden tillbaka om du köper en vara och sedan upptäcker att den går att få tag i billigare någon annanstans.

Om du köper vitvaror och hemelektronik med ett kreditkort från SEB får du dessutom förlängd garanti med ett helt år.

Som ägare av ett kreditkort från SEB får du också ta del av erbjudanden som ger dig rabatter hos sina samarbetspartners Interflora, Stopservice och Menzies lounger.

Så vad är då skillnaden mellan korten?

Som du kanske förstått på namnet SEB Invited, så handlar det om ett lite mer exklusivt kort som erbjuds bankens viktigaste kunder.

Med SEB Invited får du till skillnad mot SEB Credit tillbaka pengar för köp, så kallat cashback. För varje köp du gör med Invited-kortet får du 1 procent av beloppet tillbaka i pengar. Dessa kan du sedan välja om du vill använda för att betala nästa faktura med, eller skänka till välgörande ändamål.

En annan exklusiv förmån som kommer med Invited är concierge, som är en slags personlig assistent som du kan kontakta dygnet runt för att exempelvis boka bord på restaurang, planera en resrutt eller få tag i konsertbiljetter. Genom ditt Invited-kort får du också LoungeKey, som ger dig tillgång till flygplanslounger.

Hur får jag ett SEB-kreditkort?

För att kunna beviljas ett kreditkort från SEB behöver du vara myndig, ha en arbetsinkomst och vara bosatt i Sverige. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Du väljer själv vilken kreditgräns du vill ansöka om, som högst 100 000 kronor.

För vem passar SEB:s kreditkort?

För dig som redan är kund hos SEB kan det vara smidigt att också skaffa ett kreditkort genom dem. Kortet ger dig kredit, som du kan använda för att köpa vad du vill, med möjlighet att dela upp betalningen.

Det är smidigt att ha med kortet på resan, då det är ett Mastercard som fungerar över hela världen och som med många andra kort ingår en kompletterande reseförsäkring, som gäller om du betalar minst 75 procent av din resa med ditt kreditkort från SEB. Försäkringen ger dig avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring, ersättning vid försenat bagage, med mera.

För dig som är ute efter ett lite mer exklusivt kort passar SEB Invited, som bland annat ger dig tillgång till bekvämligheter som flygplanslounger och concierge-service.

Fördelar och nackdelar med kreditkorten från SEB

Korten från SEB erbjuder de viktigaste funktionerna som vi förväntar oss av ett kreditkort, med räntefri kredit upp till 60 dagar, försäkringar och rabatter. Men det är inte ett kort som passar lika bra för alla, då det saknas exempelvis bonussystem. Här kommer de viktigaste för- och nackdelarna med kreditkorten från SEB:

Fördelar

 • Kompletterande reseförsäkring ingår (Invited-kortet erbjuder dessutom lounger och service)
 •  60 dagar räntefri kredit med möjlighet att dela upp betalningen
 • Mastercard – fungerar över hela världen
 • Köpskydd, prisskydd och förlängd garanti
 • Rabatter hos utvalda återförsäljare

Nackdelar

 • Årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag utomlands
 • Inget bonussystem

Hur ansöker jag om SEB Kreditkort?

1. Du klickar på Ansök direkt
2. Du väljer sedan hur du vill ansöka
3. Ansök antingen via e-legitimation eller utskriftsblankett

ANSÖK DIREKT

 

Andra rekommenderade kort

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Frågor och svar om SEB Kreditkort

Vad kostar SEB kreditkort?

SEB Credit har en årsavgift på 295 kronro per år och SEB Invited har en årsavgift på 1800 kronor per år. Läs mer om de två kreditkorten, avgifter och räntor och tabellen högst upp i texten.

Vilka kreditkort har SEB?

SEB Credit och SEB Invited är de två kreditkort som storbanken SEB erbjuder. SEB Invited är bara tillgängligt för vissa av bankens kunder. Läs mer om de två kreditkorten i texten på Kreditkortlistan.se.

Hur funkar kreditkort SEB?

SEB Credit är ett kreditkort som fungerar till det mesta. Alla köp samlas på en faktura som du får i slutet av varje månad och du kan välja om du vill delbetala eller betala hela skulden direkt. SEB Invited fungerar som SEB Credit men ger dessutom cashback på 1 %. Läs mer om korten i texten.

Vem kan ansöka om SEB kreditkort?

För att ansöka om ett kreditkort från SEB måste du vara över 18 år, vara bosatt i Sverige, sakna betalningsanmärkningar och ha en fast arbetsinkomst. SEB Invited har högre ansökningskrav än SEB Credit.

Hur ansöker jag om SEB kreditkort?

I tabellen högst upp hittar du länkar till ansökan för SEB Credit och SEB Invited. Du kan ansöka direkt på webben och även beställa ett extrakort direkt i din första ansökan.