Kortinformation

Mynts kreditkort heter kort och gott Myntkortet. Det är ett företagskort som erbjuder både möjlighet till kontantbetalning och kredit. Dessutom är det en viktig del i Mynts erbjudande: att göra det enklare för företaget att hålla koll på de utlägg som görs.

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,5 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: 30 dagar
Bonus: Nej

Fördelar med Mynt företagskort

  • Erbjuder en modern, digital och delvis automatiserad lösning för att bokföra utlägg
  • Ett kort per anställd eller team med möjlighet till personlig köpgräns
  • Välj prisplanen som passar ditt företag: Essential, Premium eller Enterprise
  • VISA-kort som går att använda överallt
  • Mynt har mycket bra omdöme på Trustpilot – inte minst tack vare sin kundsupport

Nackdelar med Mynt företagskort

  • Gratisprisplanen är något begränsad
  • Lagen säger att du måste spara fysiska kvitton trots att de bokförs digitalt genom Mynts app
  • Det ingår inga försäkringar

Kort till varje anställd med individuell köpgräns

Med Myntkortet får varje anställd tillgång till ett eget kort, med en individuellt satt köpgräns. Anställda kan också delas in i team med en förutbestämd pott. Alla transaktioner synkas i den digitala plattformen vilket ger en tydlig överblick. Du väljer själv om pengarna ska dras direkt eller om krediten ska användas.

Egenskaper

 • Kontaktlös

 • Utan årsavgift

Automatisk integrering med bokföringssystemet

Alla företagets utlägg måste bokföras, och det innebär i vanliga fall både hårklyveri och stora högar med kvitton.

Mynt löser problemet genom att erbjuda integrering med de vanligaste bokföringsprogrammen. När utlägg görs med Myntkortet registreras det alltså digitalt och bokförs. Du slipper göra avstämningar mot en massa kreditkortsfakturor – allt sker i realtid.

Appen samlar information om köp och bokför kvitton direkt

Mynts app gör det enkelt att hålla koll på alla utlägg som görs med företagskorten. Så fort en anställd betalar något med sitt företagskort skickas information om detta via en pushnotis i telefonen. För att köpet ska bokföras tar sedan den anställda ett kort på kvittot för köpet med mobilkameran. Kvittot skickas sedan digitalt direkt till bokföringssystemet, exempelvis Fortnox eller Visma.

Individuella köpgränser

Myntkortet är VISA-anslutet och fungerar överallt där VISA accepteras. Det betyder med andra ord i princip överallt i hela världen. Vill du ha snävare kontroll på hur de anställdas kort användas går det dock att ställa in. Exempelvis kan du ställa in individuella köpgränser för varje anställd.

Priser

Mynt erbjuder tre prisplaner, varav grunderbjudandet är helt gratis att använda. Det är dock begränsat och passar bäst för det mindre företaget med upp till 20 anställda. Så här ser de olika prisplanerna hos Mynt ut:

 • Essential: Gratiserbjudandet med Myntkort till upp till 20 användare, kredit, appen och grundläggande bokföringshantering. Verktyg för att överblicka alla korttransaktioner ingår också.
 • Premium: För en månadskostnad på 780 kronor per  månad ingår ett obegränsat antal användare, premiumsupport, analysverktyg och avancerad bokföringshantering och synkning.
 • Enterprise: För stora företag med fler än 100 användare. Ger förutom alla Pros funktioner tillgång till en personlig specialist med uppgift att optimera företagets utgiftshantering. Dessutom ingår skräddarsydda integrationer.

Frame-6.png
Layer_7.png

Bra kundomdömen och tillgänglig kundservice

Som kund hos Mynt är du i goda händer. Det intygas inte minst av de många positiva kundrecensioner som företaget har fått på Trustpilot.

Snittbetyget för Mynt är mycket högt och inte minst på grund av kundservicen.

På Mynts hemsida kan du hitta svar på de vanligaste frågorna eller chatta med en personlig kundsupport. Vill du ha ett mer detaljerat samtal än det svar du får i chatten erbjuder Mynt att ta ärendet vidare på telefon. Du kan också själv ringa upp dem direkt eller skicka e-post.

Krav för att beviljas Myntkortet

Mynts tjänster och Myntkortet är endast tillgängliga för företagare. Förutom att du måste gå igenom kreditupplysningen behöver du alltså ha ett registrerat företag för att beviljas Myntkortet med kredit.

Omdöme

Mynts företagslösning är enkel, smidig och lätt att anpassa efter företagets behov. De har lösningar och prisplaner som passar de flesta storlekar på företag och man kan välja om man vill förse sina anställda med ett debetkort eller ett kort med kredit.

Möjligheten att integrera Mynt med företagets bokföringssystem är ett stort plus, även möjligheten att prova Mynt helt utan kostnad med prisplanen. Essential.

För stora företag som ytterligare vill anpassa plattformen och de digitala processerna finns Enterprise-prisplanen. Det gör Mynts företagslösning flexibel nog att växa tillsammans med företaget.

 

Hur ansöker jag om Mynt företagskort?

  • 1. Klicka på länken nedan så skickas du vidare till Mynt för företag.
  • 2. Ansök om det kort och den prisplan som passar ditt företag.
  • 3. Klart! Nu blir det enklare att hålla kolla på företagets utlägg.
ANSÖK NU
 

 

Vanliga frågor och svar om Mynt företagskort

Vad är Mynt företagskort?
Måste jag även spara papperskopian av kvittot när det bokförs digitalt?
Vad kostar Myntkortet?
Var kan anställda använda Mynt företagskort?
Vilka bokföringssystem är integrerade med Mynt-plattformen?

Kontaktuppgifter

Ansvarig bankMynt AB
Organisationsnummer559100-8874
AdressVasagatan 28,
Postnummer111 20
OrtStockholm
Telefonnummer010 198 0300
E-postadressinfo@mynt.se
Villkor

Öppettider

Måndagar08:00 – 17:00
Tisdagar08:00 – 17:00
Onsdagar08:00 – 17:00
Torsdagar08:00 – 17:00
Fredagar08:00 – 17:00
LördagarStängt
SöndagarStängt