För dig som kör mycket bil är ett bensinkort en väldigt bra idé. Det är i dagsläget väldigt vanligt att man som bilförare använder sig utav ett bensinkort för att ha kontroll över sin konsumtion och få ta del av förmånliga priser och erbjudanden från den mack som du själv valt. Du får bra bonusar och andra förmåner när du väljer att skaffa ett bensinkort. Vi visar på ett antal fördelar när du väljer att tanka och köpa andra produkter och tjänster med ditt bensinkort.

KreditkortOmdömeVårt betyg
OKQ8 Kreditkort

Bild OKQ8 Kreditkort

Läs recension om OKQ8 Kreditkort

  • Du får 45 dagars räntefri kredit.
  • 0 kr i årsavgift.
  • Reseförsäkring ingår.
  • Valutaväxlingspåslag för köp utomlands.

betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 13,25 %
Räntefritt: 60 dagar
Kredit: 500 - 50 000 kr


Ansök direkt


Volvokortet

Bild Volvokortet

Läs recension om Volvokortet

  • Du får 10 öre i rabatt/liter direkt vid tankningstillfället hos Tankia eller OK-Q8.
  • 0 kr i årsavgift.
  • Vid Inköp i Volvo eller Renault butik får du fyra månader räntefritt utan avgifter.
  • Bonus kan endast användas i egen butik och verkstad.

betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 16,68 %
Räntefritt: 60 dagar
Kredit: 0 - 50 000 kr


Ansök direkt


Hur väljer jag rätt bensinkort?

Oftast har man beroende på vart man bor en favorit mack som kanske har bättre priser, längre öppettider eller kanske bara trevligare personal – då kan det vara en bra idé att ansöka om ett bensinkort i just det företaget. Företagen som äger bensinmackarna vill att du som bilförare ska ha en förvald destination när du tankar, och ju mer du tankar – desto bättre pris kommer de att ge dig på din bensin eller diesel.

Det är också väldigt vanligt i dagsläget att man väver in bensinkort i andra erbjudanden som t ex kreditkort eller sparkonton, något som kan vara värt att tänka på innan du ansöker. Tänk på att du inte får ha någon betalningsanmärkning för att ansöka om ovanstående kreditkort. Klicka här för att hitta våra kreditkort utan UC.

Skaffa bensinkort

Välj bensinkort där du oftast tankar

Som tidigare nämnt så brukar det självklara valet av bensinkort oftast vara den mack som man redan tankar på. Vi vill dock rekommendera att man kollar på konkurrenterna och ser vilka erbjudanden och möjligheter som finns. Kanske finns det en mack i närheten där du kan spara några hundralappar i månaden? Företagen vet att du som slutkund kommer att tanka på den mack där du får mest förmåner och slåss om kunderna.

Möjligheten finns också att ansöka om flera bensinkort då de flesta inte har någon årsavgift – dock så kommer chansen till samlade rabatter och billigare bensin/diesel minska då du sprider ut din konsumtion på många olika mackar. Ta dig tid, se efter dina behov och jämför i vår lista och ansök sedan direkt om ett bensinkort redan idag. Detta är en självklar kostnad i din privatekonomi som du kan spara pengar på eller se till att få bästa möjliga förmåner för!

Ansök om OKQ8 kortet här:

Ansök direkt

Fler fördelar med bensinkort och bonus

Det är vanligt att bensinkort har någon form av bonusprogram. Det betyder att det samlas poäng på dina inköp som görs med ditt kort på den bensinstationskedja du är ansluten till. Det kan även förekomma bonus på andra inköp vad gäller ditt bensinkort i andra butiker och affärer. Ibland får du ut bonusen i rabatter, produkter eller i rena kontanter. Det skiljer sig lite mellan de olika bensinkorten.

Du får olika procent på alla inköp vad gäller de olika bensinstationskedjorna. Det ligger vanligtvis mellan 0.5% – 1% på alla produkter och tjänster du handlar. Den vanligaste formen av bonus är att du får rabatt på drivmedel, bensin, etanol eller diesel hos det bolag du använder dig av för ditt kort. Man får vanligtvis mellan 10 öre ända upp till 50-60 öre per liter beroende på kampanjer eller andra former av erbjudanden vad gäller din bonus.

Erbjudande och rabatter

Du kan även få erbjudande om billigare korv eller gratis kaffe på din bensinstation. Var 5:e kaffe gratis eller billigare biltvätt är några av alla de erbjudande du kan erhålla när du har ett aktivt bensinkort. Vissa bensinkort erbjuder även en bra reseförsäkring när du köper din resa med ditt kort. Detta är något att titta på nästa gång du skall köpa resa med ditt kreditkort.

Tankar du hos samma bensinbolag, så är det absolut läge att du skaffar ett bensinkort. Korten är gratis att skaffa och du kommer att erhålla flera bra bonusar samt erbjudanden mellan varven när du utnyttjar ditt kort på din bensinstation. Får du 1% bonus på allt, så blir det snabbt pengar även om det känns lite med 1%. Du kommer att tjäna/spara pengar med ditt nya kort.

Ansök om OKQ8 kortet här:

Ansök direkt

Se till att du utnyttjar alla de fördelar och bonusar som finns kopplat till ditt bensinkort samt att du skaffar ett kort idag ifall du inte redan har ett kort. Det finns pengar att spara och du kommer att ha nytta av ditt bensinkort på dina bilresor. Lycka till med ditt kort och kör försiktigt i trafiken.