Swedbank Kreditkort

swedbank kreditkort

  Första året utan avgift
  Kompletterande reseförsäkring ingår
  Köpförsäkring på viss hemelektronik och vitvarorÅrsavgift: 0 kr195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %
Valutaväxlingspåslag: 1,65%
Kreditränta: 10,95 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 60 000 kr


Ansök direkt  
på Swedbanks hemsida

Swedbank betal- och kreditkort

 

Swedbank Kreditkort ges ut av Entercard Group AB som är en del av Swedbank Group. Swedbank har cirka 7 miljoner privatkunder och över 15 000 anställda vilket gör att du kan vara säker på att ett Swedbank kreditkort är ett tryggt val . Tillsammans med deras fysiska närvaro över hela Sverige får du ett kreditkort  med service. Kortet har en låg fast årsavgift och du kan dela upp betalningen när du får din faktura eller betala hela på en gång.

Med i upp till 55 dagar räntefri kredit är Swedbank Kreditkort också ett av de mest generösa korten som vi listar.

swedbank kreditkort

Kortförsäkringar

En viktig aspekt när man väljer kreditkort är försäkringarna som ingår. Det är tryggt att veta att man har dem och det innebär också att man inte har samma behov av att teckna individuell reseförsäkring.  Swedbank Betal- och kreditkort Mastercard har ett par kompletterande försäkringar som ingår när du betalar med kortet. Att de är kompletterande innebär att de tillsammans med din hemförsäkring ger ett bra grundskydd.

Den kompletterande reseförsäkringen är från Europeiska ERV, som är ett ledande reseförsäkringsbolag som är mycket smidiga. Det krävs normalt att du betalat minst hälften av resan med kortet för att försäkringen ska gälla.

Försäkringen kan  bland annat ge ersättning vid:

 • Försenad ankomst
 • Försenat bagage
 • Höjd ersättning vid användning av avbeställningsförsäkring
 • Missat anslutningsflyg
 • Självriskeliminering för hyrbil när du är ute och reser
 • Höjd ersättning vid användning av olycklsfallsförsäkring
 • 90 dagars giltighetstid för försäkringen istället för normala 60 dagar

 

Vårt omdöme

Swedbank betal- och kreditkort är ett bra och enkelt kort som uppfyller de grundläggande kraven på ett bra kreditkort. Alla som får sin ansökan godkänd kan prova kortet gratis i ett år och medan kostnaden är årsavgften därefter är låg behöver inte Swedbanks nyckelkunder betala någon årsavgift alls.  Antalet räntefria dagar är bra, det innebär att du har gott om tid att gå igenom transaktionerna på din faktura och att betala dem. Vi bedömmer tilläggsförsäkringarna som mycket bra och vi kan rekommendera kortet som ett bra grundläggande kreditkort till dig som kan betala dina skulder i tid.

Om Swedbank

Swedbank är Sveriges största bank till antalet kunder och har även en ledande ställning i Estland, Lettland och Litauen. Banken grundades redan 1820 som Sveriges allra första sparbank. Banken är en av de få som satsar på nära relation med sina kunder och de har därför valt att behålla ett omfattande kontorsnät och vara tillgängliga via utvecklade telefon-, internet- och mobiltjänster. Swedbank är en storbank med  cirka 7 miljoner privatkunder, mer än 620 000 företagskunder och banken har 242 bankkontor i Sverige och i Baltikum samt drygt 15 000 medarbetare.

Om Entercard

Entercard Group AB är ett företag i Swedbank-koncernen som är en kreditförmedlare för betal- och kreditkort.  Entercard är ett av skandinaviens ledande kreditmarknadsbolag är ansvarar bland annat för Swedbanks alla kreditkort, men även andra till exempel Re:member.

Swedbanks kreditkort

Med Mastercard för ditt Swedbank kreditkort samlas alla dina inköp på en månadsfaktura. Du betalar i efterhand med en månadsfaktura. Du väljer själv om du betalar hela beloppet eller delbetalar.

Mastercard Betal- och kreditkort

Med detta betal- och kreditkort får du alla dina inköp samlade på en månadsfaktura. Dessutom finns ingår vissa försäkringar när du betalar med kortet, till exempel en kompletterande kortförsäkring när du betalar minst 50% för en resa med kortet. När du handlar vissa vitvaror eller elektronik kan du få en förlängd garanti på 1 år för produkten.

Mastercard Guld Betal- och kreditkort

Med Mastercard Guld Betal- och kreditkort får du bonus på allt du handlar. Du får också tillgång till drivmedelsrabatt och försäkringar i samband med resa.

Mastercard Platinum Betal- och kreditkort

Med Mastercard Platinum Betal- och kreditkort får du tillgång till flygplatslounger, personlig service genom concierge och reseförsäkringar vid resa.

Swedband betalkort

Swedbank har även en rad betalkort utan kredit. Med dessa betalkort från Swedbank dras pengarna direkt från ditt bankkonto. Följande betalkort från Swedbank finns:

Bankkort Mastercard

Här kan du snabbt se saldo i mobilappen. Det ingår även avbeställningsskydd för resor. Du kan kan använda kortet både i Sverige och utomlands.

Bankkort Maestro

Med Bankkort Maestro kan du betala på nätet eller i butiker i Sverige och utomlands. Du kan anväven ta ut pengar i automat.

Bankkort Mastercard Ung

Detta är ett kort från personer under 18 år. Du kan betala med det nästan överallt och använda det i de flesta uttagsautomater utan kostnader.

Ansök om Swedbank Betal- och Kreditkort

Ansök om ett kort redan idag och få möjlighet till att handla på nätet, i butiker eller ta ut pengar i uttagsautomater!

Hur ansöker jag om ett Swedbank Mastercard?

1. Du klickar på Ansök nu
2. Fyll i dina personuppgifter och klicka vidare till nästa steg
3. Fyll i samtlig information och gå igenom alla steg
4. Klart! Du har nu ansökt om ett Swedbank Kreditkort!

ANSÖK DIREKT

 

Andra rekommenderade kreditkort:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Frågor och svar om Swedbank Betal- och Kreditkort Mastercard

Vad kostar Swedbank kreditkort?

Swedbank kreditkort är kostnadsfritt första året, sen har kreditkortet en årsavgift på 195 kronor. Övriga avgifter och räntor hittar du i tabellen högre upp i texten.

Kan man betala räkningar med Swedbank kreditkort?

Ja, du kan antingen använda Saldoöverföring via Swedbank eller en tjänst som Betalo eller Billhop. Läs mer om hur du betalar räkningar med kreditkort här.

Vilka kort har Swedbank?

Swedbank har kreditkorten Mastercard Betal- och kreditkort, Mastercard Guld Betal- och kreditkort och Mastercard Platinum Betal- och kreditkort. De har även vanliga bankkort utan kredit och Bankkort Maestro.

Vilka kreditkort har Swedbank?

Swedbanks kreditkort heter Betal- och kreditkort Mastercard, Betal- och kreditkort Mastercard Guld och Betal- och kreditkort Mastercard Platinum. Läs mer om de olika korten i texten.

Hur ansöker jag om Swedbank kreditkort?

Du kan följa stegen i den enkla steg för steg-guiden på sidan för att ansöka om ett kreditkort från Swedbank. Du kan signera och skicka in din ansökan online via Swedbanks hemsida för snabb behandling av din ansökan.