Bästa gratis kreditkort 2022 – Alla kreditkort utan avgift

Hitta bästa gratis kreditkort . Det finns flera bra kreditkort utan månadsavgift - hitta de bästa korten i vår genomgång och ansök direkt.

kreditkort

Här listar vi de bästa kreditkorten helt utan årsavgift. Vi gör den enkelt för dig att välja och du ansöker enkelt via knapparna nedan.

Loading...
re:member flex
 • Bästa kreditkortet 2022
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-24,74 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:19,99 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
Komplett Kreditkort
 • 1-4 % bonus på alla köp
 • Reseförsäkring, ID-skydd & köpskydd ingår
 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:21,40-24,90 %
ANSÖK NU på Kompletts hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Bonus: 0,5 - 4 %
Resurs Classic
 • Ingen årsavgift
 • 6 månader räntefri delbetalning
 • Kreditgräns:30 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:14,36-19,32 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: Saknar bonus
Refunder Pay
 • Cashback på allt
 • Räntefri delbetalning i 6 månader
 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:16,40 %
ANSÖK NU på Refunders hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 150 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: 1 %
Marginalen Traveller
 • Poäng på alla köp, överallt
 • Lös själv in poängen i poängportalen
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:16,90 %
ANSÖK NU på Marginalens hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 120 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Bonus: 1 bonuspoäng per 7 kronor spenderat
Qred Business
 • Företagskort med 1 % cashback på allt
 • Betala alla dina fakturor med kort
 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:1,95 %
ANSÖK NU på Qreds hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ja
Uttagsavgift: Inga uttag
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Ja

Ett kreditkort helt utan denna typ av avgifter är vad vi kallar ett gratiskort. Gratis gällande både årsavgifter och aviavgifter är något du kan använda dig av för att få så låga kostnader som möjligt när det kommer till din ekonomi i stort, och ditt kreditkort i synnerhet.

Kreditkort är idag ett mycket vanligt betalningssätt. Du kan använda ditt kort nästan överallt, på bensinstationer, i affärer, på restauranger och caféer bland annat. Det är många aktörer som ger ut kreditkort, och villkoren varierar mellan de olika kreditgivarna. Många av dem tar ut avgifter för att du ska kunna använda ditt kort, men en del ger ut gratis kreditkort. Vill du hitta ett gratis kreditkort utan avgifter är det bra att jämföra kortens olika kostnader innan du ansöker så att du inte får en trist överraskning. Här guidar vi dig genom den snåriga kreditkortsdjungeln så att du ska kunna hitta ett kreditkort utan avgift som passar dig.

Gratis kreditkort

Vi kommer på den här sidan att presentera de bästa kreditkorten för 2022 som är gratis. Med gratis kreditkort menar vi generellt kort som inte har någon årsavgift. Det finns kort som har gratis årsavgifter, men som ibland har till exempel fakturaavgifter eller aviavgifter. Då är det svårt att kalla det ett gratiskort, men kreditkort av denna typ är ändå värda att ta upp. Använder du dig av e-faktura för ditt kreditkort går det ofta att slippa den typen av avgifter och därmed få kortet helt gratis.

Ett kreditkort är smidigt att ha i de allra flesta fall. Men vad är en kredit och vad innebär det när man handlar med ett kreditkort? De enkla svaret är att det fungerar ungefär som en lån. Du betalar till exempel en pryl eller en middag med ditt kreditkort. Du lånar då pengar av en tredje part (banken eller kreditgivaren) för att senare betala tillbaka den summan du lånat. Du får en faktura i efterskott, och kan välja att antingen betala hela summan eller delbetala fakturan. Väljer du att betala hela summan utgår oftast ingen kostnad, men väljer du istället att delbetala beloppet utgår vanligtvis en räntekostnad.

Naturligtvis är det bättre att betala kontakt än att handla på kredit. Som föredetta statsminister Göran Persson sade: ”den som är satt i skuld är icke fri”. Det kan vara tungt att ha en skuld hängande över sig, men ibland har nöden ingen lag och då är ett kreditkort bra att ha. Då är det viktigt att ditt kreditkort har så bra förmåner som möjligt. För att definiera ”så bra som möjligt” måste vi ta hänsyn till flera faktorer, bland annat:

 • Kortets årsavgift – hur mycket du betalar för att ha tillgång till kortet
 • Önskad kredit – hur mycket ditt maximala kreditbelopp är
 • Årsränta – hur mycket ränta du betalar om du ska delbetala din faktura
 • Räntefri period – hur länge du kan skjuta upp din betalning innan du betalar ränta

Eftersom denna artikel ska handla om gratis kreditkort tar vi upp några kort som har just gratis årsavgift. Allt som är gratis är generellt bra, men dessutom är flera av dessa kort lika bra som de kort som har en årsavgift.

Bästa kreditkort utan avgift

Re:member Flex

Detta kreditkortet har fått höga betyg i många undersökningar och vi sällar oss till den gruppen. Detta är bra, inte minst för att det är ett gratiskort utan också för alla de andra fördelarna man får. Om vi tittar på krediten så är den ganska så generös, och det kan hjälpa när det kniper ihop sig i vardagen. Naturligtvis vill du betala tillbaka så mycket som möjligt inom den räntefria perioden, men skulle du behöva delbetala din faktura kan Re:member Flex ha en förmånlig ränta. Räntan är nämlig rörlig, vilket gör att den varierar från person till person. Väljer du e-faktura slipper du aviavgiften. Du betalar däremot en avgift om du använder pappersfaktura. Det är inga konstigheter här, enkelt och smidigt, och precis som med allt annat som är på kredit så görs en kreditprövning innan man får kortet.

Ansök direkt

Re:member Flex har även uppgraderats vid starten av 2018 och har nu ett fint bonussystem, som heter ”Reward”. Detta har gjort att användandet klart ökat och det är ett av de bästa kreditkorten just nu vad gäller både användande och bonussystem.

Bank Norwegian Kreditkort

Gratis är alltid bra och även här så får vi en generös maxkredit. Bank Norwegian har en något högre ränta än vad du kan få med Re:member Flex, och inte heller samma antal räntefria dagar. En stor fördel med detta kort är bonussystemet ”Cashpoints”. Alla inköp som görs med detta kortet ger dig en viss mängd cashpoints. Köper du till exempel resor på Norwegian med detta kort får du en stor del av köpesumman i cashpoints som senare kan användas till att köpa nya resor. En annan partner är Hotels.com som ger cashpoints om du bokar hotell via Norwegians hemsida. Det kan med andra ord löna sig rätt snabbt att fixa resan på detta sätt!

Ansök direkt

Med detta kort har du en fin bonus på dina köp som du kan använda när du flyger med Norwegian eller handlar i vissa butiker. Detta är ett av de bästa korten och sannerligen ett av de bästa gratis kreditkorten. Bank Norwegian har även de ett Rewardprogram och det heter ”Reward eShop” . Detta ger bonus på över 150 online butiker. Använder du e-faktura betalar du ingen aviavgift. Däremot tillkommer en avgift om du väljer pappersfaktura.

Basta gratis kreditkort

Det fullständigt kryllar av kreditkort man kan få. Men innan man fixar ett nytt kort så kolla alltid alla avgifter. Ovannämnda kort har ingen årsavgift, och det är alltid bra. Även om man vet om en kostnad på ett kort, som kan variera från några hundralappar upp till flera tusen, så är det alltid lika surt att betala det. Kredit ska alltid vara sista utvägen vid ett köp, och klarar man att komma ifrån räntor och avgifter med korten så är det allra bäst.

Skillnad mellan gratiskorten

Det är jämn match mellan dessa båda kreditkort vad gäller att hamna överst vad gäller bästa gratis kreditkort 2022! Vi lade Re:member Flex Kreditkort överst på listan för de har billigast aviavgift ifall du väljer att betala gammaldags pappersfaktura. Bank Norwegian Kreditkort hamnar på en god andraplats. Detta kort har verkligen ökat i popularitet och det är lätt att förstå!

Ränta

Hur fungerar räntan? Det finns absolut räntefria dagar, men det tillkommer ränta ifall du väljer att inte betala hela fakturan vid den utvalda förfallodagen. Tar du ut pengar via en bankomat så börjar räntan att gälla från dag 1.

Du kan få räntefritt när du är på resande fot och då betalar du in extra på ditt kreditkort innan du skall ut och använda det. Då kommer du undan räntan vid uttag i bankomater, när du använder pengarna som finns inbetalda och inte använder krediterna.

Ingen aviavgift med e-faktura

De flesta företag som skickar fakturor numera erbjuder e-faktura och de har tagit bort aviavgiften för att du skall lockas som kund att nappa på detta erbjudande. Det är nämligen billigare att hantera för företagen och de använder detta som ett säljargument så du skall använda just deras produkter.

Detta sker såklart inom kreditkortsbranschen också. Det finns pengar att spara för din del och du får även en enklare hantering och bättre koll på dina fakturor när du använder faktura via Internet. Kolla så att du får denna form av faktura gratis när du tecknar dig för ditt nya kreditkort. Du sparar som sagt pengar med detta sätt att betala.

Du kan snabbt och enkelt ändra på fakturabeloppet när du använder dig av faktura via nätet. Du kan betala mer, så du snabbare blir av med beloppet, ifall du vill detta och det går snabbt och enkelt att ändra via webben när det är betalningsdags.

Vad ar e-faktura

Vilka kreditkort har E-faktura?

Det är ett flertal olika kreditkortsföretag och banker som erbjuder E-faktura och vi har skrivit detta i våra recensioner om respektive kreditkort. Det är ett argument helt klart för att du skall välja just den leverantörer för ditt nya kreditkort. Du tjänar pengar och slipper onödiga avgifter för avier och annat med en bra E-faktura.

Utöver de kreditinstitut och banker som erbjuder e-faktura så är det en stor mängd företag i Sverige som har denna tjänst. Det sägs vara över ca 2000 företag som i dagsläget erbjuder denna variant av faktura till dig som kund. Se till att du utnyttjar detta så ofta du kan, så att du slipper onödiga kostnader och aviavgifter. Skaffa e-faktura idag!

Vilket kreditkort utan avgifter är bäst?

I vår jämförelse har vi kommit fram till att det bästa kreditkortet som är gratis, eller åtminstone kostar minst, är re:member Flex. Det är inte enkelt att nosa reda på ett kort som faktiskt är helt gratis men det är svårt att hitta ett kreditkort med så få avgifter som re:member. Kortet ger också en del fina försäkringar som är värdefulla framför allt vid resor.

Re:member vinner mycket på att det inte kommer med några krångligheter. Det är enkelheten tillsammans som gör att vi utsett det till det bästa gratiskortet.

Exempel på kreditkort utan årsavgift

Det finns flera kort som inte har någon årsavgift och trots ger både bonus och rabatter när man handlar.

 1. Re:member Flex – Ett enkelt kreditkort med individuell ränta. Har ett stort rabattprogram med rabatter hos över 300 butiker.
 2. Bank Norwegian – Ett gratis kreditkort som ger dig poäng som du kan använda när du flyger med Norwegian. Du får 0,5 % bonus var du än handlar.
 3. Komplett Mastercard – Det bästa bonuskortet har ingen årsavgift. Du får 1 % bonus i fysiska butiker och 2 % bonus när du handlar online.
 4. Ikano kort – Fina rabatter varje månad, tex kan det vara 10 % i sportaffärer eller 10 % i klädaffärer. Alltid 1 % bonus när du tankar.
 5. Circle K – Du får 0,5 % bonus överallt där du handlar. Möjlighet att få upp till 1 % bonus hos Circle K.

Jämför kreditkortens kostnader

Några av de som ger ut kreditkort är banker, matkedjor, flygbolag och bensinbolag, vissa tar ut en årsavgift för kortet som du använder, men en del ger ut gratis kreditkort. Då du jämför marknadens kreditkort emot varandra kommer du snart att se vilka kostnader och avgifter som kommer med kortet. Att själva kreditkortet inte kostar något att skaffa är en sak, men vilka summor som eventuellt tillkommer då du handlar, växlar pengar eller tar ut pengar är en annan. Det är svårt att hitta ett kreditkort som är helt gratis, för ofta finns det några små avgifter som smyger sig in här och var.

För att du ska hitta det kreditkort som kostar så lite som möjligt bör du vara medveten om vilka eventuella extra kostnader som kan dyka upp, trots att ditt kreditkort är gratis att skaffa.

Kostnader att hålla koll på

 • Årsavgift – När det talas om gratis kreditkort så menar man ofta att det inte finns någon årsavgift. Du betala alltså ingenting för att ha själva kortet. Det kan vara så att det bara är gratis under första året, så kolla upp om det finns någon tidsbegränsning.
 • Uttagsavgift – Om du tar ut pengar i en uttagsautomat, i Sverige eller utomlands, kan detta vara förenat med någon form av avgift. Likaså kan det tillkomma en valutaväxlingsavgift om du växlar pengar till en annan valuta. Det kan vara ett procentuellt påslag på den summan du tar ut, men kan också innebär en engångskostnad.
 • Ränta – De flesta kreditkort har räntefri kredit i visst många dagar. När de dagarna har gått så måste du börja betala ränta på pengarna om du inte betalat hela din kredit. Den räntan kan variera och ibland vara väldigt hög. Så länge du betalat din kredit så behöver du inte tänka på räntan, men om du skjutit upp betalningen så bör du vara medveten om hur mycket extra det kostar för dig att låna dessa pengar.
 • Försäkringar – Ofta kommer det försäkringar med i kreditavtalet. Ibland kan försäkringarna kosta extra, så detta är också en kostnad att kolla upp innan du hittar det kreditkort som stämmer mest in på gratis.
KreditkortÅrsavgiftAviavgift
Re:member flex0 kr39 kr*
Norwegian Kreditkort0 kr45 kr*
Komplett Kreditkort0 kr35 kr*
Resurs Classic0 kr39 kr
Refunder Pay0 kr45 kr*

*0 kr med e-faktura

Gratis kreditkort med bonus

Det finns flera gratis kreditkort som ger dig bonus när du handlar. Bank Norwegians kreditkort ger, som ovan nämnt, bonus som de kallar cashpoints när du använder kortet. Coop Mastercard Mer är ett annat exempel på detta. Kortet har ingen årsavgift och när du använder kortet får du bonus i form av Coop-poäng som du sedan kan använda för att få rabattcheckar på Coop, eller till exempel Filmstaden-biobiljetter.

Gratis kreditkort — utan avgifter

Många kreditkort ges ut gratis och har på så sätt ingen årsavgift. Det är dock svårt att hitta ett kreditkort som är helt gratis. Ofta smyger sig små avgifter in och kortet blir då inte vad det utger sig för att vara, gratis. Vill du hitta ett kreditkort som är gratis där

det inte finns några avgifter bör du jämföra olika kort och kostnader så att du inte får en tråkig och dyr överraskning.

För att ett kreditkort ska falla inom kategorin ”gratis kreditkort” har vi satt upp följande kriterier:

 • Har ingen års- eller månadsavgift
 • Kommer inte med procentuella påslag på kontantuttag eller köp
 • Har en räntefri kredit i ett visst antal dagar

Frågor och svar om gratis kreditkort

Vilket kreditkort utan avgift är bäst?

Vi på Kreditkortlistan.se har listat de bästa kreditkorten utan årsavgift. I tabellen hittar du våra rekommendationer och de bästa kreditkorten just nu. alla kreditkort i listan saknar årsavgift och har låga avgifter i övrigt.

Vad innebär ett gratis kreditkort?

Vi listar gratis kreditkort – alltså kreditkort som saknar årsavgift. Andra avgifter, som uttagsavgift, kan tillkomma. I tabellen har vi listat de bästa kreditkorten utan årsavgift med information om uttagsavgifr, valutaväxlingspåslag, kreditränta och kreditgräns.

Vilka kreditkort saknar årsavgift?

Det finns en rad kreditkort som saknar årsavgift. Exempel är Re:member Flex, Bank Norwegian, Komplett Mastercard, Ikano kort och Circle K. Läs mer om korten, och vad de erbjuder, på vår sida.

Vad kostar ett kreditkort?

Avgifter för kreditkort kan vara: årsavgift eller månadsavgift, uttagsavgift, ränta och kostnad för försäkringar. Vad ett kreditkort kostar skiljer sig mellan olika banker och kortutgivare. Jämför kreditkort med vår sida, Kreditkortlistan.se.

Vilket är det bästa kreditkortet?

Ett kort med så låg årsavgift som möjligt är ofta fördelaktigt – men inte alltid. På den här sidan hittar du de bästa kreditkorten utan årsavgift och här hittar du de bästa kreditkorten just nu.