Vi kommer i denna artikel att presentera de bästa kreditkorten för 2019 som är gratis. Med gratis kreditkort menar vi generellt kort som inte har någon årsavgift. Det finns kort som har gratis årsavgifter, men som ibland har till exempel fakturaavgifter eller aviavgifter. Då är det svårt att kalla det ett gratiskort, men kreditkort av denna typ är ändå värda att ta upp. Använder du dig av e-faktura för ditt kreditkort går det ofta att slippa den typen av avgifter och därmed få kortet helt gratis.

Ett kreditkort helt utan denna typ av avgifter är vad vi kallar ett gratiskort. Gratis gällande både årsavgifter och aviavgifter är något du kan använda dig av för att få så låga kostnader som möjligt när det kommer till din ekonomi i stort, och ditt kreditkort i synnerhet.

Gratis kreditkort

Ett kreditkort är smidigt att ha i de allra flesta fall. Men vad är en kredit och vad innebär det när man handlar med ett kreditkort? De enkla svaret är att det fungerar ungefär som en lån. Du betalar till exempel en pryl eller en middag med ditt kreditkort. Du lånar då pengar av en tredje part (banken eller kreditgivaren) för att senare betala tillbaka den summan du lånat. Du får en faktura i efterskott, och kan välja att antingen betala hela summan eller delbetala fakturan. Väljer du att betala hela summan utgår oftast ingen kostnad, men väljer du istället att delbetala beloppet utgår vanligtvis en räntekostnad.

Naturligtvis är det bättre att betala kontakt än att handla på kredit. Som föredetta statsminister Göran Persson sade: ”den som är satt i skuld är icke fri”. Det kan vara tungt att ha en skuld hängande över sig, men ibland har nöden ingen lag och då är ett kreditkort bra att ha. Då är det viktigt att ditt kreditkort har så bra förmåner som möjligt. För att definiera ”så bra som möjligt” måste vi ta hänsyn till flera faktorer, bland annat:

  • Kortets årsavgift – hur mycket du betalar för att ha tillgång till kortet
  • Önskad kredit – hur mycket ditt maximala kreditbelopp är
  • Årsränta – hur mycket ränta du betalar om du ska delbetala din faktura
  • Räntefri period – hur länge du kan skjuta upp din betalning innan du betalar ränta

Eftersom denna artikel ska handla om gratis kreditkort tar vi upp några kort som har just gratis årsavgift. Allt som är gratis är generellt bra, men dessutom är flera av dessa kort lika bra som de kort som har en årsavgift. 

Bästa kreditkort utan avgift

 

Re:member Flex

Detta kreditkortet har fått höga betyg i många undersökningar och vi sällar oss till den gruppen. Detta är bra, inte minst för att det är ett gratiskort utan också för alla de andra fördelarna man får. Om vi tittar på krediten så är den ganska så generös, och det kan hjälpa när det kniper ihop sig i vardagen. Naturligtvis vill du betala tillbaka så mycket som möjligt inom den räntefria perioden, men skulle du behöva delbetala din faktura kan Re:member Flex ha en förmånlig ränta. Räntan är nämlig rörlig, vilket gör att den varierar från person till person. Väljer du e-faktura slipper du aviavgiften. Du betalar däremot en avgift om du använder pappersfaktura. Det är inga konstigheter här, enkelt och smidigt, och precis som med allt annat som är på kredit så görs en kreditprövning innan man får kortet.

Ansök direkt

Re:member Flex har även uppgraderats vid starten av 2018 och har nu ett fint bonussystem, som heter ”Reward”. Detta har gjort att användandet klart ökat och det är ett av de bästa kreditkorten just nu vad gäller både användande och bonussystem.

 

Bank Norwegian Kreditkort

Gratis är alltid bra och även här så får vi en generös maxkredit. Bank Norwegian har en något högre ränta än vad du kan få med Re:member Flex, och inte heller samma antal räntefria dagar. En stor fördel med detta kort är bonussystemet ”Cashpoints”. Alla inköp som görs med detta kortet ger dig en viss mängd cashpoints. Köper du till exempel resor på Norwegian med detta kort får du en stor del av köpesumman i cashpoints som senare kan användas till att köpa nya resor. En annan partner är Hotels.com som ger cashpoints om du bokar hotell via Norwegians hemsida. Det kan med andra ord löna sig rätt snabbt att fixa resan på detta sätt!

Ansök direkt

Med detta kort har du en fin bonus på dina köp som du kan använda när du flyger med Norwegian eller handlar i vissa butiker. Detta är ett av de bästa korten och sannerligen ett av de bästa gratis kreditkorten. Bank Norwegian har även de ett Rewardprogram och det heter ”Reward eShop” . Detta ger bonus på över 150 online butiker. Använder du e-faktura betalar du ingen aviavgift. Däremot tillkommer en avgift om du väljer pappersfaktura.

Basta gratis kreditkort

Det fullständigt kryllar av kreditkort man kan få. Men innan man fixar ett nytt kort så kolla alltid alla avgifter. Ovannämnda kort har ingen årsavgift, och det är alltid bra. Även om man vet om en kostnad på ett kort, som kan variera från några hundralappar upp till flera tusen, så är det alltid lika surt att betala det. Kredit ska alltid vara sista utvägen vid ett köp, och klarar man att komma ifrån räntor och avgifter med korten så är det allra bäst.

Skillnad mellan gratiskorten

Det är jämn match mellan dessa båda kreditkort vad gäller att hamna överst vad gäller bästa gratis kreditkort 2019! Vi lade Re:member Flex Kreditkort överst på listan för de har billigast aviavgift ifall du väljer att betala gammaldags pappersfaktura. Bank Norwegian Kreditkort hamnar på en god andraplats. Detta kort har verkligen ökat i popularitet och det är lätt att förstå!

Ränta

Hur fungerar räntan? Det finns absolut räntefria dagar, men det tillkommer ränta ifall du väljer att inte betala hela fakturan vid den utvalda förfallodagen. Tar du ut pengar via en bankomat så börjar räntan att gälla från dag 1.

Du kan få räntefritt när du är på resande fot och då betalar du in extra på ditt kreditkort innan du skall ut och använda det. Då kommer du undan räntan vid uttag i bankomater, när du använder pengarna som finns inbetalda och inte använder krediterna. Hoppas du är hjälpt av denna artikel om vilket som är det bästa gratis kreditkortet 2019!

Ingen aviavgift med e-faktura

De flesta företag som skickar fakturor numera erbjuder e-faktura och de har tagit bort aviavgiften för att du skall lockas som kund att nappa på detta erbjudande. Det är nämligen billigare att hantera för företagen och de använder detta som ett säljargument så du skall använda just deras produkter.

Detta sker såklart inom kreditkortsbranschen också. Det finns pengar att spara för din del och du får även en enklare hantering och bättre koll på dina fakturor när du använder faktura via Internet. Kolla så att du får denna form av faktura gratis när du tecknar dig för ditt nya kreditkort. Du sparar som sagt pengar med detta sätt att betala.

Du kan snabbt och enkelt ändra på fakturabeloppet när du använder dig av faktura via nätet. Du kan betala mer, så du snabbare blir av med beloppet, ifall du vill detta och det går snabbt och enkelt att ändra via webben när det är betalningsdags.

Vad ar e-faktura

Vilka kreditkort har E-faktura?

Det är ett flertal olika kreditkortsföretag och banker som erbjuder E-faktura och vi har skrivit detta i våra recensioner om respektive kreditkort. Det är ett argument helt klart för att du skall välja just den leverantörer för ditt nya kreditkort. Du tjänar pengar och slipper onödiga avgifter för avier och annat med en bra E-faktura.

Utöver de kreditinstitut och banker som erbjuder e-faktura så är det en stor mängd företag i Sverige som har denna tjänst. Det sägs vara över ca 2000 företag som i dagsläget erbjuder denna variant av faktura till dig som kund. Se till att du utnyttjar detta så ofta du kan, så att du slipper onödiga kostnader och aviavgifter. Skaffa e-faktura idag!

Gratis kreditkort med bonus

Det finns flera gratis kreditkort som ger dig bonus när du handlar. Bank Norwegians kreditkort ger, som ovan nämnt, bonus som de kallar cashpoints när du använder kortet. Coop Mastercard Betala Efter är ett annat exempel på detta. Kortet har ingen årsavgift och när du använder kortet får du bonus i form av Coop-poäng som du sedan kan använda för att få rabattcheckar på Coop, eller till exempel Filmstaden-biobiljetter.