Vi skall här presentera de bästa gratis kreditkorten som finns på marknaden 2019. Med gratis kreditkort menar vi kort som inte har någon årsavgift. Det finns de kort som har gratis årsavgifter, men de har ibland aviavgifter. Då är det svårt att ranka det som ett gratiskort. Använder du dig av e-faktura för ditt kreditkort, så går det faktiskt att få det helt gratis vad gäller avgifter och aviavgifter.

 

Då har du vad man kan kalla ett gratiskort. Gratis vad gäller årsavgifter och aviavgifter är något du skall använda dig av för att få så låga kostnader när det kommer till sin ekonomi i stort och speciellt vid kreditkortsanvändande.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

 • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
 • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
 • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

 • Ingen årsavgift.
 • Du får 6 veckors räntefri kredit.
 • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Komplett Bank Kreditkort

Komplett Bank Kreditkort

Läs recension om Komplett Bank kreditkort

 • Ingen årsavgift.
 • Upp till 50 dagars räntefri kredit
 • 1-4% bonus på alla inköp
betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 21,40%-24,90%
Räntefritt: 50 dagar
Kredit: Upp till 100 000 kr


Ansök direkt


Gratis kreditkort

Ett kreditkort är smidigt att ha i de allra flesta fall. Vad är då en kredit? Man kan väl säga att det är ungefär som en lån. Man betalar till exempel en vara eller middag med kreditkortet till kund eller restaurang. Man lånar då pengar av en tredje part för att senare betala tillbaka den summan man har lånat. Det kommer då en räkning i postlådan i efterskott, antingen betalas hela summan tillbaka eller så delas den upp.

Självklart är allt som man kan betala kontant bättre än att betala med kredit. Det är alltid tungt att ha hängande efter sig en skuld och alltid lika skönt att bli färdig med den. Men ibland har nöden ingen lag och då är ett kreditkort bra att ha. Det är viktigt att ditt kreditkort har så bra förmåner som möjligt. Det är flera faktorer som spelar in bland annat …

 • Årsavgift
 • Hur hög är krediten
 • Ränta på kredit
 • Hur länge är det räntefritt

Eftersom vi ska prata om gratis kreditkort så tar vi upp ett par stycken som har just gratis årsavgift. Allt som är gratis är bra och faktiskt så är många av dessa gratis kreditkorten lika bra som de som man betalar en årsavgift på. 

Lista bästa gratis kreditkort

Re:member Flex

Re:member Flex Kreditkort
Inga årsavgifter.
Ingen aviavgift (när du betalar med E-faktura).
Rabattprogrammet Reward. Du har mycket bra rabatter hos en stor mängd butiker.

Fakta
Årsavgifter: 0 kr.
Räntan: 9,74% – 24,74% (individuell ränta)
Räntefritt: 56 dagar.
Krediter: 10 000 – 50/100 000 kr.

Bank Norwegian

Bank Norwegian Kreditkort VISA
Inga årsavgifter.
Ingen aviavgift (när du betalar med E-faktura).
Inga avgifter vid kontantuttag.
Cashpoints (Du får billigare flygresor).

Fakta
Årsavgifter: 0 kr.
Räntan: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar.
Krediter: 2 500 – 100 000 kr.

Bästa Gratis kreditkortet är:

1 – Re:member Flex!

Med detta kreditkort har du ingen årsavgift eller aviavgift när du utnyttjar betalningar av faktura med sk E-faktura. Kreditgräns och ränta sätts individuellt till just dig,så det är svårt att veta exakt vad det blir för ränta i förväg. Det är ett gratiskort, så det är klart värt att ansöka om och använda för dig i din vardag!

Remember flex

Detta kreditkortet har fått höga betyg i många undersökningar och vi sällar oss till den gruppen. Detta är bra, inte minst för att det är ett gratis kort utan också för alla andra fördelar man får. Om vi tittar på krediten så är den ganska så generös, 100 000 kronor och det kan hjälpa på när det kniper. Som med alla lån så är det bra ju fortare man betalar tillbaka. Med Remember flex kortet är det räntefritt i 56 dagar och är det ingen större summa så klarar man kanske det. Efter det så är den rörliga räntan från 9,74% upp till 24,74%. Det lönar sig också att motta e-fakturor, de är gratis mot pappersfakturor som kostar 29 kronor. Det är inga konstigheter här, enkelt och smidigt, och precis som med allt annat som är på kredit så görs en kreditprövning innan man får kortet.

Ansök direkt

Re:member Flex har uppgraderats vid starten av 2018 och har nu ett fint bonussystem, som heter ”Reward”. Detta har gjort att användandet klart ökat och det är ett av de bästa kreditkorten just nu vad gäller både användande och bonussystem.

Använder du E-faktura, så är aviavgiften 0 kronor. Du betalar 29 kronor vid användande avpappersfaktura.

2 – Bank Norwegian Kreditkort

Detta kreditkort ligger i toppen år efter år kan man säga och Bank Norwegian har tagit marknadsandelar från flera andra kortutgivare under de senaste åren. Detta kreditkort har självklart inga årsavgifter. Du har heller inga aviavgifter när du använder dig av E-faktura.

Bank Norwegian Kreditkort

Gratis är alltid bra och även här så får vi en kredit på upp till 100 000 kronor. Bank Norwegian har en högre ränta efter den räntefria perioden på 45 dagar. Här kostar det lite mer, 19,99% i skrivande stund och då kanske man ska tänka efter lite innan man använder kortet till större summor.

En fördel med deras kort är deras bonussystem. Alla inköp som görs med detta kortet ger minst 0,5% i cashpoints. De har knutit till sig en del partners och flygbolaget Norwegian är en av dem. Köper du resor på Norwegian med detta kortet får du 20% av köpesumman i cashpoints som senare kan användas till nya resor. En annan partner är Hotels.com som ger 5% i cashpoints om hotell beställs via Norwegians hemsida. Med andra ord kan det löna sig att fixa resan på detta sättet.

Ansök direkt

Med detta kort har du en fin bonus på 1% och du kan använda den när du flyger med Norwegian eller handlar i butiker. Detta är ett av de bästa korten och sannerligen ett av de bästa gratis kreditkorten. Bank Norwegian har även de ett Rewardprogram och det heter ”Reward eShop” . Detta ger bonus på över 150 online butiker.

Använder du dig av E-faktura så blir det 0 kronor. Du betalar 45 kronor vid användande av pappersfaktura.

Basta gratis kreditkort

 

Preem Mastercard

Tanka bensin är det många av oss som måste göra och Preem har ett riktigt bra kreditkort, med gratis årskostnad förstås. Det som gör detta till ett bra kreditkort är delvis rabatterna på bensin, men det är mer fördelar än så. Preem Mastercard är ganska så generösa med den räntefria tiden, hela 60 dagar, och om man inte kritar för mycket så kanske man klarar att betala ner det man lånat på den tiden.

Om inte så kickar räntan in och den är på 16,85%. Krediten är något lägre, 60 000 kronor, men det finns möjligheter till en högre kreditgräns om man kontaktar Ikano kundtjänst. Detta är ett Mastercard om den bonus på minst 0,5% man får när man handlar på kortet gäller också utomlands på över 35 miljoner försäljningsställen. Skulle bonusen bli högre än 500 kronor sätts de pengarna in direkt på ditt konto. En sparränta på 1,60% och en smidig app till alla transaktioner i tillägg gör detta till ett av de kort som man kanske ska överväga att skaffa.

Visst finns det fler kort att välja på

Det fullständigt kryllar av kreditkort man kan få. Men innan man fixar ett nytt kort så kolla alltid alla avgifter. Ovannämnda kort har ingen årsavgift, och det är alltid bra. Även om man vet om en kostnad på ett kort, som kan variera från några hundralappar upp till flera tusen, så är det alltid lika surt att betala det. Kredit ska alltid vara sista utvägen vid ett köp, och klarar man att komma ifrån räntor och avgifter med korten så är det allra bäst.

Vad skiljer mellan dessa gratis kreditkort?

Det är jämn match mellan dessa båda kreditkort vad gäller att hamna överst vad gäller bästa gratis kreditkort 2019! Vi lade Re:member Flex Kreditkort överst på listan för de har billigast aviavgift ifall du väljer att betala gammaldags pappersfaktura. Bank Norwegian Kreditkort hamnar på en god andraplats. Detta kort har verkligen ökat i popularitet och det är lätt att förstå!

Räntan på dessa kreditkort:

Hur fungerar räntan vad gäller dessa båda kort, som vi listar här idag. Det finns absolut räntefria dagar, men det tillkommer ränta ifall du väljer att inte betala hela fakturan vid den utvalda förfallodagen. Tar du ut pengar via en bankomat så börjar räntan att gälla från dag 1.

Du kan få räntefritt när du är på resande fot och då betalar du in extra på ditt kreditkort innan du skall ut och använda det. Då kommer du undan räntan vid uttag i bankomater, när du använder pengarna som finns inbetalda och inte använder krediterna. Hoppas du är hjälpt av denna artikel om vilket som är det bästa gratis kreditkortet 2019!

E-Faktura är det enklaste, billigaste och smidigaste sättet att betala sin fakturor på. Du får helt klart bättre koll på vilka betalningar du gjort och fler möjligheter än vad Autogiro ger.

Ingen aviavgift med E-faktura

De flesta företag som skickar fakturor numera erbjuder E-faktura och de har tagit bort aviavgiften för att du skall lockas som kund att nappa på detta erbjudande. Det är nämligen billigare att hantera för företagen och de använder detta som ett säljargument så du skall använda just deras produkter.

Detta sker såklart inom kreditkortsbranschen också. Det finns pengar att spara för din del och du får även en enklare hantering och bättre koll på dina fakturor när du använder faktura via Internet. Kolla så att du får denna form av faktura gratis när du tecknar dig för ditt nya kreditkort. Du sparar som sagt pengar med detta sätt att betala.

Du kan snabbt och enkelt ändra på fakturabeloppet när du använder dig av faktura via nätet. Du kan betala mer, så du snabbare blir av med beloppet, ifall du vill detta och det går snabbt och enkelt att ändra via webben när det är betalningsdags.

Vad ar e-faktura

Vilka kreditkort har E-faktura?

Det är ett flertal olika kreditkortsföretag och banker som erbjuder E-faktura och vi har skrivit detta i våra recensioner om respektive kreditkort. Det är ett argument helt klart för att du skall välja just den leverantörer för ditt nya kreditkort. Du tjänar pengar och slipper onödiga avgifter för avier och annat med en bra E-faktura.

Utöver de kreditinstitut och banker som erbjuder E-faktura så är det en stor mängd företag i Sverige som har denna tjänst. Det sägs vara över ca 2000 företag som i dagsläget erbjuder denna variant av faktura till dig som kund. Se till att du utnyttjar detta så ofta du kan, så att du slipper onödiga kostnader och aviavgifter. Skaffa E-faktura idag!