KreditkortOmdöme 
American Express Eurobonus

Bild American Express Eurobonus • Du får 10000 EuroBonus Extrapoäng i välkomstbonus.
 • Du får en reseförsäkring för hela familjen.
 • Du får loungeaccess på Arlanda och Landvetter för 90 kr.
 • Dyr årsavgift på 1000 kr

Ränta - 15.99 %
Effektiv ränta - 19.30 %
Räntefria dagar - upp till 55
Kreditgräns -max 1.5MSEK
Årsavgift - 1 000 kr

Ansök direkt
American Express Eurobonus Classic

sasclassic • 10 eurobonuspoäng per 100 kronor som du spenderar med kortet
 • Kostnadsfri första årsavgift (värde 395 kr)
 • Ingen reseförsäkring ingår
 • American Express är det betalkortet som oftast nekas vid betalning


Ränta - 15.99 %
Effektiv ränta - 18.65 %
Räntefria dagar - upp till 55
Kreditgräns - Upp till 200 000
Årsavgift - 0 kr

Ansök direktAmerican Express Eurobonus Elite

sas platinum • Bonuspoäng på allt du handlar med kortet
 • Conciergeservice ingår
 • Omfattande reseförsäkring ingår
 • American Express är det betalkortet som oftast nekas vid betalning


Ränta - 15.99 %
Effektiv ränta - 22.08 %
Räntefria dagar - upp till 55
Kreditgräns -max 1.5MSEK
Årsavgift - 4 000 kr

Ansök direkt

Reseförsäkring för hela familjen med Sas EuroBonus American Express

SAS Eurobonus American Express är för dig som reser och handlar mycket med ditt kort. För att maximera din ekonomi så rekommenderar vi på kreditkortlistan att du ansöker om ett SAS Eurobonus American Express. Detta kort ger bra med poäng och möjligheten att använda poängen för att resa med alla Star Alliance olika flygbolag. Som välkomstbonus så ingår det 10000 poäng. För 10000 poäng så kan du resa en enkel resa inom Sverige. Varje gång du drar detta kort och köper något så registreras poäng som du senare kan omvandla till pengar att köpa resor för. Du kan köpa flygbiljetter för att resa över hela världen då SAS är en del av Star Alliance där hela 27 olika flygbolag ingår. Allt från Air China till Lufthansa. Inte nog med att du alltid får bonus på dina inköp och kan köpa flygbiljetter med denna bonus kan du alltid känna dig trygg på resan då det ingår omfattande reseförsäkringar som flyg och bagageförseningar och avbeställningsskydd med mera.

sas eurobonus skärmdump

Fler förmåner med SAS Eurobonus American Express

Det finns ännu fler förmåner än vad som tidigare nämnts. Förutom poäng på allt du köper och reseförsäkringar så har du även tillgång till en speciell trygghet som inte många kortutgivare erbjuder. Som en del av American Express så har du alltid möjlighet att ringa och få hjälp på ditt språk dygnet runt oavsett var i världen du befinner dig. Är du i en nödsituation så kan American Express hjälpa dig och din familj ur den.

Vill du ha det lite extra lyxigt på resan så är detta kortet för dig när du har ett SAS Eurobonus kreditkort. Då har du alltid tillgång och rabatt på lounge över hela världen. På dessa lounger kan du känna dig som en riktig VIP och får fri tillgång till alkohol och tilltugg. Som SAS Eurobonus kund så har du också möjlighet att få förtur till att köpa biljetter till eftertraktade konserter och sportevenemang.  I många fall så har du möjlighet att få dessa biljetter långt innan de släppts till allmänheten. Ett par exempel på konserter är Coldplay och Lady Gaga. Så tveka inte Ansök om en SAS Eurobonus American Express redan idag.

Hur ansöker jag om ett SAS Eurobonus?

1. Du klickar på Läs mer
2. Klicka på Ansök
3. Följ anvisningarna och fyll i dina personuppgifter
4. Gå vidare och signera din ansökan
5. Klart! Du har nu ansökt om ett SAS Eurobonus American Express!

ANSÖK DIREKT

American Express Classic

American Express Classic kreditkort ger dig minst 10 extrapoäng för varje gång du spenderar 100 kronor med kortet. När du köper dina flygbiljetter genom sas.se får du för varje hundralapp hela 30 EuroBonus som extrapoäng.

Inte nog med det för kreditkortet kan användas till att betala bara halva poängpriset på valfri EuroBonus-resa inom Europa. Det gäller en gång per år och för köp med SAS Bästa pris för upp till två personer när du har handlat för minst 100 000 kronor under ett kalenderår.

Med kortet får du också möjlighet till ett extrakort så att ni kan vara fler som samlar poäng.

American Express Premium

American Express Premium kreditkort ger dig 15 extrapoäng för varje hundralapp du betalar med kortet. Köp dina flygbiljetter genom sas.se och få 30 EuroBonus som extrapoäng för varje 100 kronor du betalar för flygresan. Ett extrakort ingår gratis så att ni kan vara två som samlar poäng.

Med kreditkortet betalar du bara halva poängpriset på valfri EuroBonus-resa världen över. Det gäller en gång per år och för köp med SAS Bästa pris eller Star Alliance för upp till två personer när du har handlat för minst 150 000 kronor under ett kalenderår.

American Express Premium ger dig även en extra reseförsäkring som ett kompletterande skydd till dina övriga reseförsäkringar.

American Express Elite

American Express Elite kreditkort ger dig 20 extrapoäng för varje gång du spenderar 100 kronor med kortet. Köper du dina flygbiljetter på sas.se får du för varje hundralapp 30 EuroBonus som extrapoäng. Ett extrakort ingår gratis så att ni kan vara fler som samlar poäng.

Med kortet betalar du endast halva poängpriset på valfri EuroBonus-resa världen över. Med American Express Elite gäller det två gånger per år och för köp med SAS Bästa pris eller Star Alliance för upp till två personer. Det gäller när du under ett kalenderår har handlat för minst 150 000 kronor inför första resan och minst 300 000 kronor inför andra resan.

Kreditkortet ger dig dessutom 20 000 statusgrundande poäng varje år vilket innebär minst Silvernivå i EuroBonus. Du får också en extra reseförsäkring som ett kompletterande skydd till dina övriga reseförsäkringar.

SAS EuroBonus World Mastercard

SAS EuroBonus World Mastercard kreditkort ger dig mellan 10 till 20 extrapoäng för varje hundralapp du betalar med kortet. Poängen kan du sedan använda för att boka bonusresor genom SAS eller för att köpa varor och upplevelser i SAS EuroBonus-program.

Kreditkortet ger dig även en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd när du betalar minst 75% för din resa med kortet. Reseförsäkringen kan också ge ersättning vid försening och om bagaget kommer bort.

Du kan snabbare samla EuroBonus-poäng med extrakortet PointEarner som bara kostar 95 kronor per år. Då kan ni vara flera som kan samla ihop poäng snabbare.

SAS EuroBonus World Mastercard Premium

SAS EuroBonus World Mastercard Premium kreditkort ger dig mellan 15 till 25 extrapoäng varje gång du spenderar 100 kronor med kortet. Poängen kan du använda till att boka bonusresor genom SAS eller för att köpa varor och upplevelser med SAS EuroBonus-program. Du får också 1 000 nivågrundande poäng som kan höja din EuroBonus-nivå varje månad du betalar med ditt kort.

Kortet ger dig också en kompletterande reseförsäkring med ett avbeställningsskydd om du betalar minst 75% för din resa med kreditkortet. Du kan också få ersättning vid försening eller om bagaget kommer bort.

Med Fly Premium kan du boka bonusresor i SAS Plus eller SAS Business samtidigt som du bara betalar för SAS Go. Fly Premium ger dig tillgång till Fast Track och SAS lounger när du flyger dina bonusresor.

SAS EuroBonus

För den som vill resa utan att behöva tänka på semesterspar hela tiden kan något utav SAS Eurobonus kreditkort vara en idé. För varje gång du handlar för 100 kronor med något av dessa kort får du Eurobonuspoäng som du sedan kan använda till att betala flygbiljetter och hotellvistelser. Om inget annat anges är förmånerna till synes de samma som i det tidigare steget hos vardera företag.

SAS Eurobonus American Express

American Express Classic med Eurobonus har ingen årsavgift. Om du använder det till att betala för flygbiljetter hos SAS får du 30 extrapoäng per 100 kronor istället för 10 som du får för vanliga inköp. En gång per år kan du köpa en resa inom Europa för halva poängpriset för max två resenärer, om du har handlat för minst 100 000 kronor under året. Du kan också ha ett extrakort, antingen för att separera utgifter eller till en familjemedlem för att samla poäng snabbare, och poängen samlas till huvudkortet. Kortet har också räntefri kredit i 55 dagar och det ger förtur till evenemangsbiljetter.

SAS Amex Premium har en medlemsavgift, men ibland kampanjer där de bjuder på denna i ett par månader. Istället för 10 extrapoäng per 100 kronor så får ägare till Premiumkort 15 extrapoäng, dock är det fortfarande 30 per 100 kronor som gäller för SAS-biljettköp. För detta kort gäller resan för halva poängpriset för resor världen över, om du har handlat för mer än 150 000 på kortet under året. Du får också en extra reseförsäkring.

SAS Amex Elite ger dig 20 extrapoäng per 100 kronor och du kan köpa en resa för halva poängpriset två gånger per år, först när du har handlat för 150 000 och sedan 300 000 kronor. Detta kort den högsta månadsavgiften. Med detta kort är du alltid minst Silvernivå i Eurobonus och får de förmåner som detta tillför.

americanexpresseurobonus

SAS EuroBonus World Mastercard

World Mastercard en ordinarie årskostnad på strax under 400 kronor, men har ibland rabatt under första året, förutom för Eurobonus Diamant som inte har någon årskostnad och Point Earner (extrakort för familjemedlem) som kostar strax under 100 kronor. Du får 10 poäng per 100 kronor du spenderar i Sverige, men 15 per 100 kronor som spenderas utomlands. Om du betalar minst 75% av en resa med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring, men detta är inte unikt för detta Mastercard. Det tillkommer en viss avgift för kontantuttag och valutaväxlingspåslag. De ger upp till 60 dagars räntefri kredit och möjlighet till betalningsfri månad.

Eurobonus World Mastercard Premium ger dig upp till 50% mer poäng och en startbonus på 10 000 poäng (plus 1000 poäng varje månad som du använder kortet). Detta kort är mycket dyrare än det andra Mastercardkortet, med en årskostnad på över 1000 kronor förutom för Diamantnivå som betalar halva priset, men det har ingen gräns för hur många Eurobonuspoäng du kan samla.  Bonusresor som är i SAS Plus- eller SAS Business-klass kostar bara som biljetter i SAS Go-klass, och du och resesällskapet kan gå igenom SAS Fast Track och SAS Lounger på flygplatsen.

Jämförelse

En fördel med Mastercard över Amex är att Mastercard accepteras överallt där du kan betala med kort utan problem, medan Amex inte alltid är lika lätt. Det har blivit bättre över tid, men Mastercard har fortfarande ett försprång. Vilket kort som annars passar dig bäst beror på hur mycket du reser i jobbet och vilken inkomst du har. Amex ger möjligheten till att köpa resor till halva poängpriset, men bara för två personer och efter att ha spenderat en viss summa med kortet, medan Mastercard ger dig lägsta pris på premiumbiljetter för hela familjen, så vilket kort du väljer kan också bero på hur många familjemedlemmar du har. Om du gillar att resa med SAS eller andra StarAlliancebolag och funderar på att skaffa ett nytt kreditkort kan något av dessa alternativ vara en bra lösning för dig i vilket fall.

Andra rekommenderade kreditkort:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort