SAS Eurobonus American Express Premium

Bild American Express Eurobonus
  0 kr i medlemsavgift första 3 månaderna
  Du får en reseförsäkring för hela familjen
  Flyg 2 för 1 över hela världen - en gång per årÅrsavgift: 1 200 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 4 %, minst 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 19.48 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns 1.5 MSEK

Ansök direkt  
SAS Eurobonus American Express Classic

sasclassic
  10 eurobonuspoäng per 100 kronor som du spenderar med kortet
  Ingen årsavgift
  Flyg 2 för 1 i Europa - en gång per årÅrsavgift0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 4 %, minst 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 18.10 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns 1.5 MSEK

Ansök direkt  
SAS Eurobonus American Express Elite

sas platinum
  Bonuspoäng på allt du handlar med kortet
  Omfattande reseförsäkring ingår
  Flyg 2 för 1 över hela världen - två gånger per årÅrsavgift: 4 400 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 4 %, minst 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 22.41 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 1.5 MSEK

Ansök direkt  

American Express är en av de tre stora kreditkortsföretagen (Visa, Mastercard och Amex) och det som skiljer Amex från de andra två är att det ofta upplevs som mer exklusivt att vara medlem i Amex kundklubb. Amex lyckas ge sina kunder mycket generösa villkor genom att de gör samarbeten med andra aktörer som sedan får ge ut deras kort. Ett exempel på detta är SAS där de har gjort ett SAS Eurobonus Amex-kort. Med det kortet får du SAS Eurobonuspoäng när du handlar med ditt Amexkort, men du får såklart också tillgång till alla ”vanliga” Amex-förmåner, såsom lounger och consierge-service runtom i världen. Du kan ansöka om ditt eget Amexkort genom att klicka på länken för respektive kort, högst upp i denna jämförelse.

Hur ansöker jag om ett kort?

1. Du klickar på Ansök Direkt
2. Leta upp det kort du är intresserad utav
3. Tryck på Läs Mer och följ instruktionerna! Lycka till!

American Express olika kort

Det finns flera olika typer av American Express-kort, så vi har valt ut några som vi kommer att beskriva. Du finner länkar till korten i informationsrutan högst upp på sidan, och där kan du även klicka dig vidare till Amex sida för att ansöka om ditt kort.

American Express Eurobonus

Amex Eurobonus är det ovan nämnda samarbetet mellan American Express och SAS. Med detta kort får du inte bara tillgång till många av förmånerna som är exklusiva för Amex kunder, du får även Eurobonuspoäng till ditt SAS-konto för alla köp du gör med kortet. Dessa Eurobonuspoäng kan du sedan byta in mot gratis flygresor eller shoppa i SAS Eurbonus Store på deras hemsida.

American Express Green

Amex Green är nog det vanligaste Amexkortet som du kommer att se. Det är också ett av deras billigare kort om man ser till årsavgiften (men observera att det fortfarande är ganska hög avgift jämfört med andra kort). Amex Green är ett utmärkt kort som ger dig tillgång till många av förmånerna som är exklusiva för American Express kunder.

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

 

Bonuspoäng och medlemskap

En sak som är ganska unik med American Express är att deras kort inte har årsavgifter (vi kallar det dock fortfarande årsavgifter för att det ska vara jämförbart). Istället har de en avgift för att vara medlem i American Express kundklubb. Den årliga avgiften kallas alltså något annat, men fungerar på i princip samma sätt. Anledningen till att de kallar den medlemsavgift istället för årsavgift är för att American Express kundklubb ska kännas som en exklusiv klubb som du får tillgång till, när du har ett Amex-kort.

Genom att vara medlem i American Express kundklubb får du diverse förmåner, som att till exempel gå förbi kön till vissa nattklubbar, tillgång till lounger på flygplatser, rabatterade hotellnätter och mycket mer. Vilket Amex-kort du har avgör vilken nivå av förmåner du har tillgång till, vilket också är anledningen till den ganska höga medlemsavgiften på vissa av de mer exklusiva korten.

 

 

Frågor och svar om American Express

Varför ska man ha American Express?

American Express är ett kreditkort som ger extra bra förmåner för den som reser mycket. Som medlem i kundklubben får man tillgång till exklusiva lounger på flygplatser och rabatter på resor och hotell. Läs mer om American Express i texten.

Vad kostar det att ha American Express?

SAS Eurobonus American Express Premium har en årsavgift på 1 200 kronor, SAS Eurobonus American Express Elite har en årsavgift på 4 400 kronor och SAS Eurobonus American Express Classic har ingen årsavgift. Avgiften skiljer sig alltså åt mellan olika kort.

Vilket är bästa American Express?

SAS Eurobonus American Express Classic är ett bra kreditkort för den som reser mycket och inte vill ha någon årsavgift. För den som reser ofta kan Premium eller Elite vara ett bättre val. Jämför korten med hjälp av tabellen.

Vilka tar emot American Express?

American Express kan användas hos många stora internationella kedjor, men inte alla i Sverige. Enligt American Express kan kortet användas på 6000 försäljningsställen i Sverige.

Hur ansöker jag om American Express?

Via tabellen på sidan kan du ansöka om ett kreditkort från American Express. För att din ansökan ska godkännas måste du vara över 18 år, skriven i Sverige och sakna betalningsanmärkningar. Du måste även ha en god ekonomi i övrigt.