SAS Eurobonus American Express Premium

Bild American Express Eurobonus
  • 0 kr i medlemsavgift första 3 månaderna
  • Du får en reseförsäkring för hela familjen.
  • Flyg 2 för 1 över hela världen - en gång per år

Årsavgift: 1 200 kr
Effektiv ränta: 19.48 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns 1.5 MSEK

Ansök direkt
SAS Eurobonus American Express Classic

sasclassic
  • 10 eurobonuspoäng per 100 kronor som du spenderar med kortet
  • Ingen årsavgift
  • Flyg 2 för 1 i Europa - en gång per år

Årsavgift 0 kr
Effektiv ränta: 18.10 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns 1.5 MSEK

Ansök direkt
SAS Eurobonus American Express Elite

sas platinum
  • Bonuspoäng på allt du handlar med kortet
  • Omfattande reseförsäkring ingår
  • Flyg 2 för 1 över hela världen - två gånger per år
Årsavgift: 4 400 kr
Effektiv ränta: 22.41 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 1.5 MSEK

Ansök direkt

American Express är en av de tre stora kreditkortsföretagen (Visa, Mastercard och Amex) och det som skiljer Amex från de andra två är att det ofta upplevs som mer exklusivt att vara medlem i Amex kundklubb. Amex lyckas ge sina kunder mycket generösa villkor genom att de gör samarbeten med andra aktörer som sedan får ge ut deras kort. Ett exempel på detta är SAS där de har gjort ett SAS Eurobonus Amex-kort. Med det kortet får du SAS Eurobonuspoäng när du handlar med ditt Amexkort, men du får såklart också tillgång till alla ”vanliga” Amex-förmåner, såsom lounger och consierge-service runtom i världen. Du kan ansöka om ditt eget Amexkort genom att klicka på länken för respektive kort, högst upp i denna jämförelse.

Hur ansöker jag om ett kort?

1. Du klickar på Ansök Direkt
2. Leta upp det kort du är intresserad utav
3. Tryck på Läs Mer och följ instruktionerna! Lycka till!

ANSÖK DIREKT

American Express olika kort

Det finns flera olika typer av American Express-kort, så vi har valt ut några som vi kommer att beskriva. Du finner länkar till korten i informationsrutan högst upp på sidan, och där kan du även klicka dig vidare till Amex sida för att ansöka om ditt kort.

American Express Eurobonus

Amex Eurobonus är det ovan nämnda samarbetet mellan American Express och SAS. Med detta kort får du inte bara tillgång till många av förmånerna som är exklusiva för Amex kunder, du får även Eurobonuspoäng till ditt SAS-konto för alla köp du gör med kortet. Dessa Eurobonuspoäng kan du sedan byta in mot gratis flygresor eller shoppa i SAS Eurbonus Store på deras hemsida.

American Express Green

Amex Green är nog det vanligaste Amexkortet som du kommer att se. Det är också ett av deras billigare kort om man ser till årsavgiften (men observera att det fortfarande är ganska hög avgift jämfört med andra kort). Amex Green är ett utmärkt kort som ger dig tillgång till många av förmånerna som är exklusiva för American Express kunder.

american express skärmdump

Bonuspoäng och medlemskap

En sak som är ganska unik med American Express är att deras kort inte har årsavgifter (vi kallar det dock fortfarande årsavgifter för att det ska vara jämförbart). Istället har de en avgift för att vara medlem i American Express kundklubb. Den årliga avgiften kallas alltså något annat, men fungerar på i princip samma sätt. Anledningen till att de kallar den medlemsavgift istället för årsavgift är för att American Express kundklubb ska kännas som en exklusiv klubb som du får tillgång till, när du har ett Amex-kort.

Genom att vara medlem i American Express kundklubb får du diverse förmåner, som att till exempel gå förbi kön till vissa nattklubbar, tillgång till lounger på flygplatser, rabatterade hotellnätter och mycket mer. Vilket Amex-kort du har avgör vilken nivå av förmåner du har tillgång till, vilket också är anledningen till den ganska höga medlemsavgiften på vissa av de mer exklusiva korten.

Andra rekommenderade kreditkort:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort