VISA-kort

VISA gör det möjligt att betala med kort över hela världen. Vi tittar på några av de bästa VISA-korten med fina förmåner och låga avgifter.

kreditkort
Loading...
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:19,99 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
Refunder Pay
 • Cashback på nästan allt
 • Räntefri delbetalning i 6 månader
 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:18,25 %
ANSÖK NU på Refunders hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 300 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 1 %
OKQ8
 • Återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8
 • Hög sparränta – 1 % upp till 300 000 kr!
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:15,95 %
ANSÖK NU på OKQ8 hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: 0,3 %
Lunar Pre-paid visa
 • Gratis konto & kort
 • Krävs ingen inkomst
 • Kreditgräns:Debetkort
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:Debetkort
ANSÖK NU på Lunars hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: Saknar bonus
Marginalen Gold
 • 9 försäkringar
 • Två betalningsfria månader per år
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:195 kr
 • Kreditränta:16,90 %
ANSÖK NU på Marginalens hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: 120 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Bonus: Saknar bonus
Ikano Kort
 • Räntefri delbetalning upp till 12 månader
 • Reseförsäkring ingår
 • Kreditgräns:60 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:17,80 %
ANSÖK NU på Ikanos hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,50 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: Saknar bonus

Häng med i vår guide till VISA-kort så får du veta mer om…

 • Företaget VISA och vad de gör
 • Vilka förmåner och bonusar som ingår i ett VISA-kort
 • De bästa kreditkorten som är VISA-anslutna
 • Hur du väljer VISA-kortet som passar dig bäst

… och mycket mer!

 

Vad är VISA?

VISA grundades 1958 och har sitt huvudkontor i Kalifornien. De förser finansiella institutioner med lösningar så att de kan erbjuda kreditkort, debetkort, med mera. VISA själva är alltså inte en kortutgivare, utan har snarare lagt grunden till modern och global betalning. VISA fungerar sedan som en licensgivare för de banker och andra finansiella institutioner som vill använda sig av deras betalningssystem.

VISA-kort

Så vad betyder detta? Ta en titt på korten här ovanför till exempel. Då ser du att det är olika företag som står bakom korten, såsom Norwegian och Ikano Bank. Den enda gemensamma nämnaren är att de har VISA-loggan på sina kort.

De ingår alltså i samma nätverk som andra banker och företag som samarbetar med VISA. Genom att de valt att samarbeta med VISA förbinder de sig att betala en liten avgift till dem för varje transaktion. Övriga villkor för kortet sätter de dock själva.

 

För VISA betyder det att de tjänar pengar på att olika aktörer vill använda sig av deras betalningslösningar. Och för dig som konsument är VISA-loggan på ditt kort en garant för att du kan använda kortet nästan överallt.

Men möjligheten att betala och ta ut kontanter runt om i världen är inte den enda förmånen du får med ett VISA-kort.

 

Köpskydd

När du betalar med ett VISA-kort för en vara eller tjänst på nätet ingår köpskydd automatiskt. Det betyder exempelvis att om du köper en ny telefon som inte kommer fram eller visar sig vara defekt så får du pengarna tillbaka.

Det samma gäller om du blivit utsatt för bedrägeri eller om flygbolaget går in konkurs innan du kommer iväg på din resa.

 

Tänk på att det är banken som är utgivare av VISA-kortet som sätter villkoren för köpskyddet. Läs därför alltid igenom de här villkoren innan du väljer kort.

 

VISA Secure – bedrägeriskydd

VISA har utvecklat ett avancerat säkerhetssystem som ska göra onlinebetalningar ännu tryggare. I korthet går Verified by VISA ut på att när en betalning görs så kontrolleras att den görs av kortets riktiga ägare.

Teknologin utvecklades för att exempelvis kunna kontrollera om ett köp som görs från en ny enhet och är ovanligt stort eller annorlunda. Idag görs kontrollen i regel för alla köp.

 

Hos de flesta svenska e-butiker behöver du identifiera dig med Bank-ID som ett extra säkerhetssteg när du betalar med VISA-kortet.

 

Contactless-betalning

Contactless payment, kontaktlös betalning eller blippa. Du känner säkert redan till funktionen som funnits några år på marknaden nu. Utan att behöva dra kortet eller ange PIN (för mindre köp) betalar du enkelt med ditt VISA-kort eller mobilen.

 

Genom att lägga in ditt VISA-kort i din mobila plånbok har du alltid med dig kortet i mobilen eller din smarta klocka.

 

Försäkringar

Ett kreditkort från VISA ger dig flera försäkringar automatiskt. Vilka försäkringar som ingår och villkoren för dessa bestämmer kortutgivaren.

Den allra vanligaste försäkringen som ingår är dock den kompletterande reseförsäkringen. Försäkringarna gör att det är fördelaktigt att betala med kreditkortet om du ska ut och resa.

 

Andra försäkringar som ofta ingår i VISA-kreditkort är:

 

 • Avbeställningsskydd: om en bokad resa eller ett evenemang blir inställt på grund av en olycka.
 • Garantiförlängning: Förlänger garantin på varor du köper med kortet.
 • Självriskeliminering för hyrbil: Täcker självrisken på försäkringen när du hyr en bil utomlands.
 • Prisgaranti: Ger dig ersättning på mellanskillnaden om du skulle hitta samma vara du köpt till lägre pris någon annanstans.
 • Allriskförsäkring: Varor du köpt med kreditkortet skyddas så att du kan få en ersättningsvara om den går sönder, eller reparationskostnaderna täckta.
 • Feltankningsförsäkring: Om du skulle råka fylla på din bil med fel drivmedel ersätts självrisken och ibland sanerings- och reparationskostnader.

Olika typer av VISA-kort

VISA kreditkort: kortutgivaren beviljar dig en förutbestämd kredit som du använder som du vill. Månadens inköp samlas på en faktura som du betalar i sin helhet eller delbetalar. Många kreditkort har upp till 60 räntefria dagar och en rad försäkringar och bonusar.

 

VISA debetkort (bankkort): med ett debetkort är kortet kopplat till ditt bankkonto och pengarna dras direkt när du betalar. I vissa fall kan också koppla en kontokredit till bankkontot där pengar dras om kontot skulle vara tomt. Kreditskulden betalas tillbaka automatiskt så fort du får pengar på kontot igen.

 

VISA betalkort: ett betalkort fungerar ganska likt ett kreditkort men med vissa skillnader. Månadens inköp samlas på en faktura, men till skillnad mot köp som görs med ett kreditkort kan du inte delbetala.

 

VISA förbetalda kort (prepaid): förbetalda kort är inte kopplade till ett personligt konto, och de ger dig ingen kredit att handla för. De laddas istället på med önskat belopp från ett annat konto och är ett smidigt sätt att hålla koll på pengarna, på resan eller i andra situationer. Lunar Prepaid VISA är ett exempel på ett förbetalt kort.

 

Inga större skillnader mellan VISA och Mastercard

VISA och Mastercard är de två största licensgivarna för kontokort i världen. Om du är ute i världen med ett Mastercard eller VISA-kort spelar därför inte särskilt stor roll. I de allra flesta fall går det att betala med båda två.

Vad du dock kan märka när du ansöker om ett kreditkort i Sverige är att det är betydligt vanligare att de är av typen Mastercard. Det beror helt enkelt på att fler korutgivare har valt en Mastercard-licens av en eller annan anledning.

 MastercardVISA
Antal kort i världen725 mn1,8 md
Antal länder210200
Antal valutor162160
SäkerhetMastercard Identity CheckVISA Secure

Vi rekommenderar att du väljer ett kort som ger dig bäst förmåner och bonusar för din livsstil, oavsett om det står Mastercard eller VISA på det.

 

Så väljer du VISA-kortet som just passar dig bäst

Vi på Kreditkortlistan.se har en förkärlek till just kreditkort. Det beror på att de ger så mycket i mervärde när de används.

 

I jämförelse med att betala resor, mat eller varor med ett vanligt betalkort får du faktiskt belöningar för att istället använda kreditkortet. Håller du dig inom den räntefria perioden kostar det dessutom inte dig ett öre extra att handla på kredit.

 

Alla VISA-kreditkort är inte lika förmånliga för alla situationer. Vissa passar bättre för dig som gillar att resa och andra för dig som vill få rabatt på mat eller drivmedel.

Här är några av de bästa kreditkorten med VISA-märket för olika situationer.

✈️ Reser du mycket?

Norwegian kreditkort är ett av våra topprankade VISA-kort. Det har ingen årsavgift, ger dig upp till 45 dagars räntefri kredit och en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.

 

Du kan använda ditt Norwegian-kort för att handla var som helst och vad som helst. För varje köp du gör får du bonuspoäng. Dessa kan du sedan använda för att få billigare eller helt gratis flygbiljetter hos Norwegian!

 

Om du huvudsakligen använder ditt Norwegian-kort för köp samlar du alltså på dig bonusar så att din nästa resa blir betydligt billigare. Kortet ger dig även rabatter i flera onlinebutiker som Norwegian samarbetar med.

Givetvis ingår också en kompletterande reseförsäkring när du betalar resan med Norwegians kort.

Norwegian Kreditkort 
Typ av kortVISA
Årsavgift0 kr
Kreditgräns100 000 kr
BonusUpp till 10 %
Räntefria dagarUpp till 45

⛽️ Tankar du ofta?

Du som kör mycket bil vet att det snabbt blir dyrt att fylla på bensin. Ett kreditkort som ger dig rabatt på drivmedel kan spara dig stora summor varje år.

 

Det finns flera olika bensinkort att välja på. Ett av de bästa av de VISA-ansluta bensinkorten är kortet från Ikano Bank. Till skillnad från andra bensinkort ger Ikano Banks kort dig drivmedelsrabatt på alla bensinkedjor och alla stationer i Sverige. Du behöver alltså aldrig tänka på att besöka en specifik mack.

Med 1 procent rabatt på drivmedel överallt, 0 kronor i årsavgift och upp 60 000 kronor i kredit är Ikano-kortet förmånligt och flexibelt.

 

Dessutom får du räntefri betalning i upp till 56 dagar, möjlighet till delbetalning, gratis reseförsäkring och betalskydd med ett Ikano Kort.

 

För dig som är trogen OKQ8-kund finns istället dera egna VISA-kort. Det ger dig 2 procent i återbäring på allt du handlar, och 20 öre per liter i återbäring när du tankar hos OKQ8.

 

🛍 Gillar du shopping?

Shopping är ett kostsamt nöje, så varför betala mer än nödvändigt? Med Marginalen Gold, som är ett VISA-anslutet kreditkort upp till 100 000 kronor i kreditutrymme, får du återbäring på den virtuella shoppingturen.

 

Marginalen Gold är sammankopplat med Handla Smart-appen där du får återbäring om du handlar hos någon av de 200 anslutna onlinebutikerna.

 

Kortet ger dig dessutom hela 9 olika försäkringar, såsom avbeställningsskydd, allriskförsäkring, nyckelservice (täcker kostnader för låssmed och låsbyte) och tanka fel-försäkring.

 

Äger du ett Marginalen Gold slipper du årsavgiften under första året. Du får också 50 dagars räntefri kredit på köp, samt möjlighet till 2 betalningsfria månader per år.

 

Kreditgräns och ränta

Kreditgränsen för ditt VISA-kort bestäms av kortutgivaren och bedöms efter dina ekonomiska förutsättningar.

Många kreditkort har en övre gräns på 100 000 kronor i kredit, medan andra har lite lägre. Du väljer själv vilken summa du vill ansöka om.

 

Räntan på ditt VISA-kort bedöms också av kreditkortutgivaren och varierar. Det är därför alltid viktigt att jämföra olika utgivare innan du bestämmer dig.

 

För att helt slippa betala ränta ska du betala inom den räntefria perioden som kreditkortutgivaren har satt. Den varierar, men är vanligtvis någonstans mellan 45 och 60 dagar. För mer info hänvisar vi till Visa.se.

 

Frågor och svar om VISA

 

Vad innebär VISA-kort?

VISA-kort betyder att ditt betalkort, kreditkort, debetkort eller förbetalda kort är kopplat till VISAs betalsystem. VISA ger alltså inte ut kreditkort själva, utan banker och kreditgivare använder VISAs funktioner på licens. Villkor och förmåner bestäms sedan av kortutgivaren och varierar därför mellan olika VISA-kort.
Om ditt kort bär VISA-loggan betyder det att du kan betala med det överallt där VISA accepteras.

Vilka olika VISA-korttyper finns det?

Det finns tre olika typer av VISA-kort, nämligen VISA, VISA Electron och VISA Prepaid. Det vanligaste kortet är VISA. VISA Electron är ett online-kort som är kopplat direkt till bankkontot och inte kan övertrasseras. Det passar bra för barn och ungdomar eftersom det går att få från elva års ålder, till skillnad mot kreditkortet.
VISA Prepaid är ett förbetalt kort som inte är kopplat till ett bankkonto. Det laddas istället på vid behov.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett VISA-kort?

VISA är världens största betalningsnätverk. Det betyder att om ditt kort är anslutet till VISA så kan du använda det i över 200 länder och i princip överallt där du kan betala med kort. Det är den största fördelen.
Eftersom VISA inte själva ger ut kort är andra fördelar och nackdelar beroende på vilka villkor kortutgivaren har satt.

Får man nytt VISA-kort automatiskt?

Ja, banken brukar automatiskt skicka dig ett nytt kort när det gamla håller på att gå ut.

Har Swedbank VISA-kort?

Swedbank har valt att samarbeta med Mastercard, så de erbjuder inte VISA-kort.
Istället hittar du VISA-kort från utgivare såsom Ikano Bank, Nordea, Skandia, Klarna, Marginalen Bank, OKQ8 och Volvo Finans.

Hur betalar man med VISA-kort på nätet?

Du kan handla med ett VISA-kort av alla typer i nätbutiker som accepterar kortbetalning. Ofta behöver du identifiera dig med Bank-ID som en extra säkerhetsåtgärd när du har knappat in dina kortuppgifter.

Får jag reseförsäkring med mitt VISA-kreditkort?

När du betalar hela eller en del av din resa med ditt VISA-kreditkort ingår i regel en reseförsäkring. Villkoren för försäkringen kan variera mellan olika kortutgivare, och bestäms alltså inte av VISA.

Vad är det för åldersgräns för VISA-kort?

Hur gammal du behöver vara för att kunna skaffa ett VISA-kort beror korttypen. Är det ett kreditkort du är ute efter så behöver du vara myndig. Dessutom måste du uppfylla några andra krav också, för att beviljas den kreditgräns du vill ha.
Gäller det ett betalkort eller förbetalt kort behöver du inte uppfylla samma ålderskrav som för ett kreditkort.

Finns det VISA-kort utan årsavgift?

Javisst. Flera kortutgivare erbjuder VISA-kort utan årsavgift. Här på Kreditkortlistan.se har vi samlat flera av dem som har 0 kronor i årsavgift, långa räntefria perioder och ger bra rabatter, försäkringar och bonusar.