Kreditkort med hyrbilsförsäkring

En hyrbilsförsäkring via ditt kreditkort skyddar dig på utlandssemestern - Läs mer om självriskeliminering för hyrbil!

kreditkort
Loading...
re:member flex
re:member flex
 • Individuell ränta med en av marknadens lägsta räntor
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

 • Kreditgräns:120 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-28,24 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 150 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår

Ex. vid uppskjuten betalning: eff 24,35%, 15 000 kr över 12 månader. Totalt: 16 849 kr.

 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:24,35 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,99 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
Coop Mastercard
Coop Mastercard
 • För dig som redan är medlem hos Coop
 • Bonuspoäng överallt du handlar

Effektiv ränta är 20,28 % vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-08-01).

 • Kreditgräns:50 000 kr
 • Årsavgift:295 kr
 • Kreditränta:19,95 %
ANSÖK NU på Coops hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: 1,50 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 125 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Bonus: 0,5 %

Kreditkort med hyrbilsförsäkring

Förutom möjligheten till avbetalning, bonusar och cashback är det försäkringar som gör kreditkort så förmånliga. De flesta kreditkort erbjuder reseförsäkringar, där det ingår i de flesta fall någon form av hyrbilsförsäkring.

Vad innebär då en hyrbilsförsäkring?

Om du betalar din hyrbil (eller vespa/moped) med ditt kreditkort, så är du ekonomiskt skyddad vid utvalda händelser. Det kan till exempel handla om självriskeliminering om hyrbilen råkar ut för någon form av skada eller ersättning om du har betalt hyrbilen i förskott men måste avbeställa resan.

Självriskeliminering ingår i reseförsäkringen

Det vanligaste hyrbilsskyddet som ingår i en reseförsäkring är självriskeliminering. Detta skydd aktiveras om hyrbilen skadas och du blir skyldig att betala självrisk för den ordinarie biluthyrningsförsäkringen.

Självrisk är en kostnad som du är tvungen att betala upp till en viss gräns om något händer med fordonet. Exempelvis att det skadas så att en reparation blir nödvändig. Ofta handlar det om många tusenlappar. Självriskkskyddet täcker vanligtvis kostnader på upp till 20 000 kronor.

Villkoren kan dock variera mellan olika kort. Det är alltså viktigt att du har koll på vad som gäller för just ditt kreditkort när du betalar hyrbilen.

Det är vanligt att självriskeliminering endast gäller när du hyr din bil utomlands. För att hyrbilsförsäkringen (självriskelimineringen) ska gälla kräver många kreditkortsföretag att:

 • Fordonet måste hyras av ett auktoriserat uthyrningsställe
 • En extraförsäkring tecknas för hyrbilen
 • Hela beloppet betalas med kreditkortet

Ibland krävs till och med att kostnaderna för skadorna som uppstått överstiger hela självriskens belopp för att du ska få någon ersättning. Om självriskeliminering ingår upp till 10 000 kronor och kostnaderna för skadorna är 7 000 så kan du alltså bli utan ersättning.

Det gäller alltså att ha koll på vad som ingår i just ditt kreditkort. Hyrbilsförsäkringen skiljer sig åt mellan olika kort – läs alltid villkoren noggrant.

Kreditkortlistan.se reder ut villkoren – Hyrbilsförsäkring

Det finns kort som är mer generösa med ersättningsnivåer och när de börjar gälla än andra. Låt oss hjälpa till genom att presentera några kreditkort med bra villkor för hyrbilsförsäkring.

Collector Easyliving

Ett av marknadens mest generösa kort när det kommer till försäkringar är Collector Easyliving. När du betalar med kortet ingår allriskförsäkring, förlängd garanti på hemelektronik, evenemangsförsäkring, reseförsäkring och hyrbilsförsäkring.

Vi tittar närmare på vad som gäller vid hyrbilsförsäkringen från Collector Easyliving.

Självriskeliminering på upp till 15 000 kronor ingår när följande villkor uppfylls:

 • Hela hyrbeloppet betalas med kreditkortet när du hyr fordonet på plats utomlands
 • Du har betalat minst 50 procent av resan och hyrbilen i förväg med kreditkortet

Självrisken du betalar på din försäkring för hyrbilen ersätts alltså när du betalat fordonet med ditt kreditkort. Kortet täcker också reparationen för fordonet om den är lägre än självrisken.

Notera att du behöver teckna en försäkring hos uthyraren i samband med att du hyr fordonet. Collector Easyliving ersätter inte helt och hållet hyrbilsförsäkringen, utan kostnaden för självrisken.

Norwegian kreditkort

Norwegian erbjuder ett av de bästa resekorten, så det är inte förvånande att de också har bra villkor för ersättning vid skador på hyrbilen utomlands. Kostnadsfritt i Norwegians reseförsäkring ingår ersättning om man har betalt hyrbilen i förskott, men sen är tvungen att avbeställa sin resa. Till detta skydd kan man välja tilläggsförsäkringen ”Självriskförsäkring för hyrbil” mot en årsavgift.

Självriskförsäkring hyrbil

Om din hyrbil blir stulen eller skadad är du skyddad av Norwegians tilläggsförsäkring upp till 20 000 kronor. Detta gäller såvida skadan eller stölden omfattas av hyrbilsavtalet. Ersättningen du får är alltså för att täcka självrisken på en redan tecknad försäkring hos hyrbilsfirman.

Du får också en självrisk på 500 kronor när du nyttjar Norwegians försäkring. Med tanke på det höga taket på självriskelimineringen, är det ju dock ingen större summa i sammanhanget.

I händelse av att en allvarlig olycka inträffar i hyrbilen skyddas du också av Norwegians kreditkort. De erbjuder nämligen ersättning för såväl dödsfall, medicinsk invaliditet och sjukhusvistelse, som föregåtts av olycka i hyrbilen.

Du måste betala hela kostnaden för hyrbilen med ditt Bank Norwegian kreditkort och ha tilläggsförsäkringen ”Självriskförsäkring hyrbil” för att försäkringen ska gälla.

Re:member Flex

I den kompletterande reseförsäkringen som ingår med Re:member Flex finns en självriskeliminering för hyrbil på upp till 20 000 kronor.

För att kunna nyttja självriskelimineringen krävs att:

 • Hela hyrbilskostnaden betalats med Re:member Flex kreditkort
 • Hyrtiden inte överskrider 90 dagar
 • Du har tecknat en försäkring från biluthyraren

Re:member Flex ersätter antingen självrisken eller reparationskostnaderna.

Swedbank kreditkort

Med Swedbanks kreditkort är du skyddad på resan. Du får avbeställningsskydd, ersättning vid missat anslutningsflyg, med mera. Vid skada på hyrbil eller vespa kan du också använda självriskelimineringen.

Självriskelimineringen är max 20 000 kronor med Swedbanks kredit- och betalkort Mastercard.

Coop Mastercard

Visste du att du är försäkrad på din resa om du betalar minst 50 procent av resekostnaden med ditt Coop-matkort? Självriskelimineringen ger dig ersättning upp till 20 000 kronor om något skulle hända med ditt hyrda fordon. Det inkluderar bil, vespa, Segway, skoter, elcykel, med mera.

Självriskelimineringen med Coop Mastercard gäller även för resor inrikes, såvida de sker utanför hemorten.

Jämför hyrbilsförsäkring

HyrbilsförsäkringCollector EasylivingNorwegianRe:member Flex
Årsavgift195 kr0 kr0 kr
Självriskeliminering15 000 kr20 000 kr20 000 kr
Betalas med kreditkortHela kostnadenHela kostnadenHela kostnaden

Ingår det någon försäkring för hyrbil i Sverige?

I regel ingår självriskeliminering för hyrbil som en del av reseförsäkringen som de flesta kreditkort erbjuder. Det betyder att du omfattas av skyddet på semesterresan som har utgått från ditt hem i Sverige. Hyr du bilen i Sverige omfattas du dock inte av någon del av reseförsäkringen, inte heller de hyrbilsrelaterade skydden.

Självriskeliminering går dock ofta att välja som tillval när du tecknar en försäkring hos biluthyraren.

Det finns dock undantag där självriskelimineringen gäller även inrikes. Coop Mastercard är ett kort som erbjuder detta. Då gäller det dock att du hyrt ditt fordon utanför din hemort, och således varit på resande fot.

Slutsats

Hyrbilsförsäkring ingår i flera kreditkort. När du hyr ditt fordon utomlands och betalar med kreditkortet omfattas du av självriskelimineringen. Det betyder att du inte behöver teckna just självriskeliminering som en extra försäkring hos biluthyraren.

Det är mycket fördelaktigt att betala din resa med kreditkortet, inte minst på grund av alla försäkringar. Hyrbilsförsäkringen är bara en av många av dem, som gör din resa tryggare och billigare.

Var noga med att läsa villkoren för reseförsäkringen i kreditkort du använder för att betala resan och hyrbilen. De kan nämligen skilja sig lite åt mellan olika kortutgivare.

Frågor och svar om kreditkort med hyrbilsförsäkring

Vad ingår i hyrbilsförsäkrig?

Hur villkoren för hyrbilsförsäkring ser ut skiljer sig mellan olika kreditkort. I regel täcker försäkringen självrisken om din hyrbil blir skadad eller stulen. Läs villkoren för just ditt kreditkort för att ta reda på hur och när försäkringen täcker.

Vad är självriskeliminering?

Självriskeliminering innebär att kostnaden för självrisken täcks av försäkringen. Självrisken är den summa du själv betalar vid en skada som annars täcks av din försäkring. För att självriskelimineringen ska gälla behöver man i de flesta fall uppfylla vissa krav. Läs mer om de kraven i texten.

Vilka kreditkort har hyrbilsförsäkring?

De flesta kreditkort med reseförsäkring har någon form av hyrbilsförsäkring. I tabellen högts upp i texten hittar du kreditkort med reseförsäkring och hyrbilsförsäkring.

Vilket kreditkort är bäst för resan?

Vi listar våra favoriter när det kommer till resekort med försäkringar. Vi rekommenderar bland annat Collector Easylivin, Norwegian och Re:member Flex. Läs mer om fördelarna med dessa kreditkort i texten och se hela listan.

När gäller hyrbilsförsäkring?

Om du hyr en bil när du är på semester och använder ditt kreditkort gäller hyrbilsförsäkringen – om ditt kreditkort har en reseförsäkring med hyrbilsförsäkring. Du omfattas vanligtvis endast av försäkringen om du reser utanför Sverige.