Matkort är oftast kort som är bundna till en specifik butikskedja eller bonusprogram. I dagsläget finns det en bred variation av olika kreditkort men det var inte förrän bara ett par år sedan som det såg helt annorlunda ut. Du kanske fortfarande “bara” använder ditt ICA bonuskort till att få 1% bonus hos ICA när du handlar? Väntar du månader på att den där 25 kronors checken ska komma? Då har du kommit till rätt sida, för här kommer vi att förklara hur du på riktigt utnyttjar möjligheterna med matkort.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Coop Medmera Mer

Bild Coop Medmera Mer

Läs recension om Coop Medmera Mer

  • Inget valutapåslag utomlands eller uttagsavgifter.
  • Räntefri kredit i upp till 54 dagar.
  • Du får även en reseförsäkring.
  • Poäng kan endast användas hos Coop.

betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 249 kr
Ränta: 14,20 %
Räntefritt: 54 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Coop Medmera Betala Efter

Bild Coop Medmera Betala Efter

Läs recension om Coop Medmera Betala Efter

  • 0 kronor i årsavgift och räntefri kredit i upp till 54 dagar.
  • Reseförsäkring ingår.
  • Dubbla poäng hos Coop och 0,5 poäng per krona på allt annat du handlar.
  • Poäng kan endast användas hos Coop eller hos deras partners.

betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 12,95 %
Räntefritt: 54 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Spara pengar, få gratis försäkringar och extra bonus med matkort

De nya matkorten som butikskedjorna har börjat erbjuda (alla är inte riktigt där ännu) är oftast kombinerade betal- och kreditkort där du får en rad extra förmåner för att du väljer att gå med i din butikskedja även som bankkund (vilket du gör om du ansöker om ett betal- eller kreditkort).  Eftersom att detta är en ny inkomstkälla för bankerna och butikskedjorna så slåss de om sina nya kunder med för tillfället tämligen orimliga erbjudanden. Vad sägs till exempel om gratis reseförsäkring och bonus på allt du handlar?

1% bonus på allt du handlar

Säg adjö till 1% bonus endast hos ICA och välkomna 1% bonus på allt du handlar, gratis reseförsäkringar och noll uttagsavgifter när du reser utomlands med ICA Bankkort Plus. Men det stannar inte där. Du kan börja kombinera dina olika kreditkort och glömma det gamla systemet att tjäna bonus genom att också till exempel ansöka om ett COOP MedMera Mer där du också får bonus på allt du handlar – du behöver nu inte vara lojal mot din närbutik och istället ta konsumentmakten i egna händer genom att bestämma vem du vill ge din bonus och vilka erbjudanden du vill utnyttja varenda månad.

Matkort - Basta matkort

Fler fördelar med matkort

Med ett matkort får du rabatter, erbjudande samt bonusar på de flesta av dina inköp du gör i din matvarubutik. Du kan såklart handla på alla olika affärer inom samma kedja och få bonus på alla de inköpen oavsett vilken av affärerna det är. Många kedjor erbjuder numera bonus och erbjudande på alla former av butiker.

Det är enkelt att betala med ett matkort. Har du ett matkort utan kontanter på, så får du först dra ditt matkort och erhålla rabatterna samt sedan dra ditt konto – eller kreditkort. Har du pengar på ditt matkort, så använder du det snabbt och enkelt vid kassan. Du får din bonus automatiskt vid betalningen.

Vi rekommenderar ICA Bankkort Plus

Ansök direkt

Matkort och försäkring

Du har ofta någon form av försäkring med ditt matkort. Det gäller de produkter och tjänster du köper via din matkedja. Du kan även undvika avgifter vad gäller kontantuttag när du tar ut extra pengar vid kassan tillsammans med dina inköp. Detta är en bra sak att använda sig av för att komma undan kontantuttagsavgifter.

Många av matvarukedjorna har även samarbetspartners som du kan handla hos och även där få rabatter och erbjudanden på ditt matkort. Du kan även få rabatter och annat på djurparker, lekland och annat som är kopplat till bonusar på ditt matkort.

Matkort och delbetalning av fakturor

Det finns möjligheter att delbetala fakturor med ditt matkort. Se ditt speciella matkort för de allmänna villkoren vad gäller delbetalning. Du får snabb överblick och bättre koll på din ekonomi med ett matkort. Du kan följa alla inköp på fakturan och på så sätt få bättre koll på din ekonomi.

Matkort finns hos bland annat COOP, ICA och CITYGROSS. Skaffa dig ett bra matkort hos din favoritbutik och erhåll alla de förmåner samt bonusar som det erbjuder dig. Du får som sagt även bättre koll på dina matvaruinköp. Lycka till med att skaffa dig ett nytt matkort!

Använda sitt kreditkort som matkort

Att använda kreditkortet som ett matkort är inte bara ok det är helt perfekt. Det finns ett antal olika kort som är helt perfekta att använda som matkort. Vi på Bästa Kredikortet ska lista de vi har valt ut som de bästa korten.

Många familjer idag har svårt att ha en bra koll på sin matbudget då man ofta är flera som inhandlar maten och ibland i olika butiker. När barnen blir lite äldre så gör även de inköp som påverkar matbudgeten. Genom att använda ett kreditkort som matkort så kan du få många fördelar. Beroende på vilket kort du använder så kan du få allt från pengar tillbaka, poäng på dina inköp och rabatter på utvalda varor. Tex så ger ica bankkort rabatt på de varor du brukar handla då de registrerar alla köp du gör med ditt kort.

Samla bonus även när du inte handlar mat.

Det som är så himla bra med dessa kort är att du kan samla bonus även om du inte handlar mat. Flera av matkorten ger dig bonus och poäng även om du handlar elektronik eller om du är med familjen i Thailand och hyr vattenskotrar. Varför inte samla bonus som du kan använda till att köpa mat till familjen när du har chansen.

Att använda ett matkort är som att använda vilket bankkort som helst. Om du inte vill använda krediten på kortet så måste du inte det då man kan ladda på med extra pengar utöver krediten dock behöver du aldrig känna dig otrygg med att köpen inte går igenom då du alltid vet att du har det extra kreditutrymmet på kortet. Det matkort som vi rekommenderar mest är ICAs egna bankkort som både ger bonus och dessutom ger dig tillgång till hela ICAs bank.

Kolla in bäst kreditkort med bonus för att maximera din intjäning.