Företaget Ecster är ett dotterbolag till den svenska storbanken Handelsbanken. De erbjuder en mängd olika betalningstjänster som krediter och betalkort. En av deras många populära tjänster är deras kreditkort.

Ecster Kreditkort

Ecster Kreditkort
  • Ingen årsavgift
  • Möjlighet att dela upp betalningen i efterhand
  • Rabatt på tankning hos Circle K


Årsavgift: 0 kr
Effektiv ränta: 18.74 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr

Ansök direkt  

Vad är Ecster Kreditkort?

Ecster-kortet är ett kreditkort som är enkelt, både att ansöka om och att använda. Kortet ges ut av MasterCard, vilket medför att det går att använda i stort sett överallt, i över 34 miljoner butiker eller handelsplatser världen över. Kortet kostar inget att ansöka om och har ingen återkommande årsavgift.

Företaget Ecster har desstom ett samarbete med en mängd olika butiker. Om du handlar hos någon av dessa får du ditt eget Ecster-konto på köpet, och med ett Ecster-kort blir hela din köpupplevelse förenklad. Du kan exempelvis handla utan kreditprövning om du vill delbetala ett köp.

Själv kortet i sig kostar inget, men vissa avgifter tillkommer till exempel vid kontantuttag, valutaväxling utomlands, samt givetvis ränta vid kreditanvändning. Det tillkommer dessutom en administrativ avgift som dras per månad då kortet används.

Ecster har även en app som kan laddas ner till din mobiltelefon. I appen får du en enkel överblick över ditt kort och kan se information om alla dina köp. Där kan du även till exempel ändra kreditgräns, sköta delbetalningar med mera. När du fått hem kortet är det även där du aktiverar det för att kunna börja använde det.

KorttypMastercard
Ränta13.82 %
Effektiv ränta18.74 %
Räntefria dagarUpp till 60
KreditgränsUpp till 100 000 kr
Årsavgift0 kr
Uttagsavgift utanför EU2.00%, minst 30kr
Uttagsavgift inom EU (inkl Sverige)2.00%, minst 30kr
Valutapåslag vid utlandsköp1.50 %
Sparränta0%
Avi-/Adminstrationsavgift29 kr

Vilka förmåner får man med ett kreditkort från Ecster?

Det finns en mängd smarta förmåner som kommer med ett kreditkort från Ecster. Detta är några av de bästa:

Bonuspoäng

När du använder ditt kort samlar du poäng på alla dina köp. Denna poäng kan du sedan enkelt använda för att handla i Ecsters bonusshop, där en mängd olika prylar och presentkort finns tillgängliga. Det är ett smart sätt att få tillbaka lite extra på det du spenderar. Det går dessutom enkelt att ansöka om ett extrakort, så att flera i familjen kan samla bonus tillsammans.

Reseförsäkring

Ecster-kortet kommer med möjlighet till reseförsäkring om du använder kortet när du köper din resa. På så sätt har du möjlighet att få en mängd förbättrade villkor på din försäkring, utöver din vanliga hemförsäkring.

Uppdelad betalning

Med Ecster går det att dela upp betalningarna på dina köp, även om köpen redan har gjorts. Det är ett flexibelt sätt att anpassa din shopping efter dina rådande ekonomiska förutsättningar.

Rabatter och erbjudanden

Med Ecster Kreditkort kommer olika möjligheter till rabatter och erbjudanden från Ecsters samarbetspartners. Erbjudandena kan variera men innebär ofta till exempel 10% rabatt eller liknande på populära varor och tjänster.

Vad krävs för att få ansöka om Ecster-kortet?

Alla som krävs för att få ansöka om Ecster Kreditkort är att du över 18 år, kan uppvisa en stadig inkomst från arbete och är fri från betalningsanmärkningar.

För vem passar Ecster Kreditkort?

Ecster passar för dig som vill ha ett flexibelt kort som går att använda i princip överallt, med möjlighet till kredit, delbetalningar och fina bonusmöjligheter. För att ansöka bör du ha ett fast arbete och en ordnad ekonomi.

Om du reser mycket är kortet lämpligt eftersom det både ger dig bra villkor på reseförsäkringar, samt fungerar att använda runt om i hela världen. Kortet är väldigt smidigt att skaffa och eftersom det inte har någon årsavgift innebär det inte någon ekonomisk risk att äga kortet som sådant.

Eftersom företaget Ecster är ett dotterbolag till Handelsbanken finns en viss trygghet och du vet att kortet kommer från en seriös utgivare. Ecster har dessutom en lättillgänglig kundservice och möjlighet att spärra borttappat kort dygnet runt.