Eurocard är ett företag som tillhandahåller olika typer av betallösningar för såväl privata som företagskunder. De fokuserar på marknaden i de nordiska länderna och det är banken SEB som sköter administrationen och utgivningen av Eurocards kort.

Vad är Eurocard?

Eurocard är ett MasterCard kreditkort. Det accepteras i stort sett överallt i hela världen och är väldigt flexibelt att använda. En sak som sticker ut med detta kort är möjligheterna till väldigt stora kreditbelopp. Det kan sägas vara ett kort anpassat för personer med god betalningsförmåga.

Det finns två olika Eurocard-kort med lite olika förmåner och prisnivåer:

  • Eurocard Gold
  • Eurocard Platinum

Kortfattat kan sägas att Eurocard Gold är det billigare kortet med lägre månadsavgift. Kortet ger möjlighet till god kredit och delbetalningsmöjligheter samt vissa reseförsäkringar och förmåner som till exempel lounger på flygplatser runt om i Europa.

Eurocard Platinum har en något högre månadsavgift. Kortet har flera förmåner som till exempel möjlighet till bättre avtal för delbetalningar, ännu mer påkostad reseförsäkring, VIP-lounger runt om i hela världen och en concierge service som kan hjälpa dig mer flera saker som underlättar för dig på din resa.

eurocards

Vilka förmåner ger kreditkort från Eurocard?

Förmånerna varierar lite mellan Eurocard Gold och Eurocard Platinum. Framförallt Platinum-kortet har en stor mängd förmåner som kan vara värdefulla, i synnerhet för dig som ofta reser.

Förmånerna innefattar till exempel:

  • Försäkringar – Både allrisk och reseförsäkring finns för Platinum-kortet.
  • Familjekort – Ingår med Platinum-kortet.
  • Lounger – I Platinum-paketet ingår mer exklusiva lounger såsom, VIP-lounge och personlig concierge service.

Dessutom erbjuds lite specialerbjudanden, till exempel Hole-in-one bonus, som ger Platinum-innehavare möjlighet till en extra premie vid hole-in-one på golfbanan.

Vad krävs för att få ansöka om kreditkort från Eurocard?

Kraven för att få ansöka om ett Eurocard kreditkort är något högre än för vissa andra kreditkort. Utöver att du måste vara 18 år eller äldre, behöver du dessutom ha en fast inkomst som överstiger en viss nivå. För de flesta som arbetar heltid bör det dock inte vara några problem att uppnå denna gräns. Därutöver behöver du vara fri från betalningsanmärkningar.

För vem passar Eurocard kreditkort?

Eurocard passar särskild bra för den som vill ha ett lite mer exklusivt kort med lite lyxigare erbjudanden. Särskilt för innehavare av Platinum-kortet finns många väldigt fina exklusiva erbjudanden. Om du reser mycket kommer du ha särskilt stor nytta av tillgången till lounger och liknande förmåner.

Kortet har dessutom en väl tilltagen kredit vilket gör att det lämpar sig väl för dig som vill säkerställa att du när som helst ska kunna göra lite större köp, utan att oroa dig för att krediten skulle övertrasseras.

Kortet har förhållandevis höga fasta avgifter, vilket gör att det är rekommenderat att ha en ekonomi som tillåter dessa utgifter, samt att du har ett behov av ett kort av denna typ. Eurocard Platinum är det dyrare kortet, men för dig som har råd ger det mycket valuta för pengarna i form av de bekvämligheter kortet ger.

Fördelar och nackdelar med Eurocard

Här kommer en kort sammanfattning med några av fördelarna och nackdelarna med ett kreditkort från Eurocard:

Fördelar

  • Exklusiva reseförmåner såsom lounger och service samt reseförsäkring
  • Hög kreditnivå
  • Säkert kort från välkänd utgivare

Nackdelar

  • Höga fasta avgifter
  • Inget bonussystem

Allt sammantaget är Eurocards kreditkort ett exklusivt kort och deras Platinum-kort i synnerhet är väldigt attraktivt för den som har en hög inkomst eller till exempel reser mycket i jobbet. Kortet erbjuder många bekvämligheter och är sannolikt värt investeringen för den som utnyttjar dessa erbjudanden regelbundet.

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Frågor och svar om Eurocard

Vilken bank är Eurocard?

I Sverige, och Norden, är det storbanken SEB som är kortutgivare för Eurocard. Eurocard erbjuder betallösningar för både privatpersoner och företag, men är ingen traditionell bank.

Vilka olika Eurocard finns?

För privatpersoner finns två olika Eurocard: Eurocard Gold och Eurocard Platinum. Båda har höga kreditbelopp, men Gold har en något lägre månadsavgift än Platinum. Platinum ger dock tillgång till fler förmåner.

Kan jag ansöka om ett Eurocard?

För att ansöka om ett kreditkort från Eurocard behöver man bara över 18 år, ha en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. SEB bedömer huruvida ansökan godkänns eller inte utifrån din privatekonomi.

Vad är Eurocard?

Eurocard är ett kreditkort med hög kredit och många förmåner. Förmåner som ingår är bland annat försäkringar, reseförsäkringar och tillgång till Eurocards lounger på flygplatser runt om i världen. Läs mer om Eurocard på vår sida.

Hur får jag tillgång till Eurocard flygplatslounger?

Som innehavare av Eurocard Gold får man tillgång till Eurocards flygplatslounger i Europa. Eurocard Platinum, med en högre månadsavgift, ger tillgång till Eurocards VIP-lounger på flygplatser runt om i världen.