Everydaycard är ett kreditkort som ges ut av Nordea Finans. Som namnet antyder är kortet särskilt väl lämpat för vardagligt användande och har smidiga lösningar för betalningar och bonussamlande.

Everydaycard

everydaycard
  Bonus på allt du handlar både i Sverige och utomlands
  1% bonus på alla köp i drivmedelstationer
  Första året utan årsavgift (ord.195 kr)Årsavgift: 195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,55 %
Effektiv ränta: 13.55 %
Räntefritt:
Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr

Ansök direkt  

Vad är Everydaycard?

EverydayCard är ett kreditkort av typen MasterCard. Kortet gör det möjligt att handla i stort sett överallt i hela världen, samt ta ut kontanter var du än är. Dessutom ingår generösa kreditvillkor och möjlighet till relativt höga kreditbelopp.

Vad krävs för att få ansöka om Everyday-kort?

Det är enkelt och snabbt att ansöka om Everyday kreditkort. Ansökan görs smidigt online och du får ditt kort och din PIN-kod inom en vecka. Kraven för att få ansöka är att du är över 18 år, har ett arbete eller eget företag, samt har en viss minimuminkomst.

Kraven på inkomst är inte särskilt höga, utan handlar mest om att du behöver kunna uppvisa en återkommande inkomst. Därutöver behöver du vara fri från betalningsanmärkningar.

Vilka förmåner finns med Everyday kreditkort?

Everydaycard erbjuder en mängd olika bonusar, rabatter och andra förmåner, till exempel:

 • Bonus hos matvarubutiker och bensinstationer – Här är bonusen något högre än på övriga inköpsplatser.
 • Övrig bonus – Alla övriga köp ger också bonus, dock något lägre än på de ovan nämnda platserna.
 • Cashback – Bonusen du samlar med Everydaycard får du som cashback, det vill säga i pengar, som du sedan själv väljer hur du vill använda.
 • Reseförsäkring – Everydaycard ger möjlighet till förmånliga reseförsäkringserbjudanden.
 • Allriskförsäkring – Du får en allriskförsäkring för till exempel hemelektronik och hushållsmaskiner som köpts med ditt Everydaycard.
 • Särskilda erbjudanden – Med ditt kort kommer du regelbundet att få olika erbjudanden från flera av Everydays samarbetspartners. Det kan handla om till exempel tillfälliga rabatter och kampanjer som du får möjlighet att ta del av.

Nackdelar med Everydaycard

En negativ del av Everydaycards bonussystem är att bonusen du samlat in, inte överförs till nästa period. Detta bör dock inte vara ett problem för de allra flesta, eftersom bonusperioderna sträcker sig över ganska lång tid och du bör ha gott om tid att hinna utnyttja din bonus.

Everydaycard har dessutom en del avgifter för diverse administration, kontantuttag eller liknande. Detta är ingenting ovanligt för kreditkort av denna typ överlag, men är värt att väga in när du tittar på kortet, beroende på hur du tänkt använda det.

För vem passar Everydaycard?

Everydaycard kreditkort passar för dig som vill ha ett kort att använda för din vardagliga handel, till exempel i matvarubutiker, på bensinmackar, eller för diverse shopping. Med kortet får du bonus på allt och får sedan tillbaka denna i form av riktiga pengar. Det är ett smart kort att ha som vardagskort helt enkelt.

För den som använder kortet till att handla mat och alla liknande återkommande månadsutgifter, kan bonusen snabbt återbetala kostnaden för kortet, vilket gör det till en lönsam affär att använda kortet ofta. Om du sedan dessutom samlar bonus på övrig shopping och dessutom utnyttjar olika rabatter och erbjudanden som dyker upp har kortet blivit en vinstaffär.

Kortet är relativt billigt att ha, det är väldigt enkelt att skaffa och kraven för att ansöka är relativt låga. Därför är Everyday-kortet lämpligt för de alla flesta. Kortet ger dock inte särskilt många exklusiva förmåner och är inte det mest attraktiva kortet för dig som vill ha ett premiumkort med mer lyxig inriktning. Everydaycard är främst inriktat på vardagligt användande.

Allt som allt är Everyday kreditkort ett bra kort och är rekommenderat om du tänkt använda det i huvudsak för de betalningar du behöver göra i ditt vardagsliv. Enkelt att skaffa och använda, med fina bonuserbjudanden – ett helt okej kort utan konstigheter helt enkelt.

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Frågor och svar om Everydaycard

Vilken bank är Everydaycard?

Everydaycard är ett kreditkort från MasterCard som ges ut av storbanken Nordea. Kreditkortet ger bonus på alla dina inköp och ger dig möjligheten att dela upp dina betalningar.

Vem kan ansöka om Everydaycard?

För att beviljas ett kreditkort från Everydaycard behöver man vara över 18 år, ha en fast inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar. Studiemedel som inkomst godkänns inte.

Kan man ha extrakort till Everydaycard?

Ja, det går bra att skaffa ett extrakort till sitt Everydaycard. Det kostar 75 kronor per år och extrakortet har samma villkor och kredit som huvudkortet. Man behöver vara över 18 år och ha BankID för att beviljas extrakort. Läs mer om extrakort här.

Kan jag pausa mina betalningar på Everydaycard?

Ja, varje år har du möjlighet att pausa dina betalningar i två månader. Dessa två månader kan dock inte följa efter varandra. Om du har möjlighet att pausa dina betalningar ser du information om hur du gör på din månadsfaktura.

Är Everydaycard säkert?

Ja, Everydaycard är en säker betalningslösning. Det ger säkra betalningar i fysiska butiker och online. Kortet ges ut av storbanken Nordea i Sverige.