Ingo Mastercard

ingo
  Ingen årsavgift
  Fungerar överallt där Mastercard accepteras
  Extrakort för familjen


Årsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 16.31 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  

Ingos bensinstationer lyser med sina orangea skyltar längs våra motorvägar, med omkring 250 stationer i Sverige och 130 i Danmark.

Med Ingos kreditkort får du möjlighet att betala bensin och andra varor, var du än befinner dig i världen.

Vad är Ingo Mastercard?

Ingo Mastercard är ett bensinkort som du med fördel betalar med när du ska tanka, eller när du ska handla andra saker, för den delen. Då Ingo-kortet är Mastercard-anslutet fungerar det att använda för alla typer av köp, i princip var du än befinner dig i världen.

Du får räntefri kredit i 45 dagar och upp till 100 000 kronor i kredit. Dessutom betalar du ingen årsavgift för kortet, vilket gör det till en bra kandidat om du är ute efter att skaffa ett backupkort, som du kan bära med dig överallt.

Betalar du med kortet i butik kostar det ingenting, men både i Sverige och utomlands får du betala en procentuell avgift för kontantuttag. Det blir också valutaväxlingspåslag när du betalar utomlands.

Vilka förmåner får jag med Ingo-kortet?

Ingo-kortet är inte laddat med några särskilda bonusar och inte heller samlar du några poäng när du handlar med det. Istället fungerar kortet som ett väldigt grundläggande kreditkort, där du får en kreditgräns som du kan använda som du vill, och sedan kommer en faktura den 20:e varje månad.

Du väljer själv om du vill betala hela din skuld på samma gång, eller om du vill dela upp betalningen. På ditt eget konto på Ingos hemsida håller du koll på dina fakturor och de köp du har gjort med kortet. Du har också möjligheten att få aktuellt kortsaldo via sms.

Feltankningsförsäkring

Försäkringar är det också sparsmakat med, men den försäkring du får är tankningsrelaterad och därför passar det utmärkt att använda Ingo-kortet när du fyller på tanken.

Det är nämligen en feltankningsförsäkring som ingår. Om du av misstag skulle råka tanka din privata bil med fel drivmedel, och har betalat med Ingo-kortet, så kan du nyttja försäkringen för att täcka kostnader för rengöring av tanken och bärgning till verkstad.

Den högsta ersättningen du kan få genom feltankningsförsäkringen är 5000 kronor.

Familjekort

En smidig lösning som Ingo erbjuder är möjligheten att skaffa familjekort, till alla i familjen över 18 år. Då kan ni dela på krediten och sedan samlas hela hushållets köp på en och samma faktura varje månad.

Vad krävs för att beviljas kreditkortet?

Är du myndig och saknar betalningsanmärkningar kan du ansöka om ett Ingo Mastercard. Det kommer att tas en kreditupplysning på dig, och det är bland annat denna som ligger till grund för hur mycket du kan få i kredit på kortet. Maxgränsen är 100 000 kronor.

En lite speciell sak med att ansöka om Ingo-kortet är att det sker genom att du först  behöver registrera dig och logga in på Ingo-appen. Du kommer åt den antingen via din smartphone eller via webben.

Passar Ingo Mastercard mig?

Om du bara är ute efter det mest grundläggande kreditkortet, som ger dig kredit att handla för, en räntefri period och som dessutom inte kostar någonting att äga så passar Ingo Mastercard dig.

Att kortet är just ett Mastercard betyder att du kan vara trygg med att ha det till hands både i planerade och oväntade situationer där en betalning behöver göras, oavsett var du befinner dig i världen. Då kortet kommer med valutaväxlingspåslag och uttagsavgift kanske Ingo-kortet passar bäst som just ett kort att använda i nödfall när du befinner dig utanför Sveriges gränser. Det finns resekort som är mer förmånliga att använda när du befinner dig på resande fot.

Det finns flera andra bensinkort som ger dig mer rabatter och förmåner när du tankar och handlar hos dem än vad Ingo-kortet gör.

Ingo erbjuder istället en smidig lösning för hur du ska hålla koll på dina utgifter, inte minst på bensinmacken, genom sin app. Feltankningsförsäkringen gör också att du är skyddad på macken om du skulle råka fylla på med fel drivmedel i tanken.

Om du vill skaffa extrakort för att dela Ingo-kortet med familjemedlemmar, eller höja din kreditgräns, så gör du det enkelt via hemsidan.

Sammanfattningsvis är Ingo Mastercard kortet för dig som vill ha ett kreditkort utan årsavgift och utan krångel.

Fördelar och nackdelar med Ingo-kortet

Det är enkelt att ansöka, använda och hålla koll på utgifterna med Ingo-kortet. Samtidigt är det ont om rabatter och bonusar som många andra bensinkort erbjuder sina trogna kunder. Det här är ett kort som är tänkt att vara så enkelt som möjligt, och det är både kortets styrka och svaghet.

Fördelar

 • Mastercard-anslutet kort – funkar att betala med världen över
 • Kreditnivå upp till 100 000 kronor
 • Ingen årsavgift
 • Räntefri avbetalning i upp till 45 dagar
 • Håll koll på utgifter i appen
 • Feltankningsförsäkring
 • Extrakort till familjen

Nackdelar

 • Avgift för kontantuttag
 • Valutaväxlingspåslag
 • Ont om förmåner, rabatter och bonusar

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Frågor och svar om Ingo Mastercard

Var fungerar Ingo Mastercard?

Ingo-kortet är ett Mastercard vilket innebär att det fungerar över hela världen på miljontals olika butiker och inköpsställen. Där du kan betala med Mastercard kan du betala med Ingo-kortet.

Vad innebär feltankningsförsäkring med Ingo Mastercard?

I många bensinkort ingår en feltankningsförsäkring. Försäkringen innebär att du får ersättning för rengöring om du råkar tanka din bil med fel drivmedel. För att försäkringen ska gälla måste du ha betalt med Ingo-kortet när du tankade fel.

Vad är Familjekort med Ingo Mastercard?

Familjekort är en form av extrakort. Alla i familjen som är över 18 år kan få ett eget Ingo-kort som är kopplat till samma konto och kredit. Alla köp samlas på samma faktura i slutet av månaden.

Har Ingo Mastercard årsavgift?

Nej, Ingo Mastercard har ingen årsavgift eller månadsavgift. Läs mer om avgifter, ränta och kreditgräns för Ingo-kortet i tabellen i texten på Kreditkortlistan.se.

Vem kan skaffa Ingo Mastercard?

För att beviljas Ingos kreditkort behöver man vara över 18 år, ha en fast inkomst och sakna betalningsanmärkningar. Ansök om kortet via Ingo-appen.