Apple Card

Apple Card  Avgiftsfritt kort
  Cashback på alla köp
  Delbetalning av Apple-produkter räntefrittÅrsavgift: 0 kr
Effektiv ränta: -
Räntefritt: -
Kreditgräns: -

Ansök när kortet är tillgängligt

Apple Card – en nytolkning av kreditkortet

Teknikjätten Apple lanserade under 2019 sitt alldeles egna kreditkort på konsumentmarknaden. Apple Card, som det Mastercard-anslutna kortet kallas, finns för närvarande endast tillgängligt i USA. Vi i Sverige får således tålmodigt vänta ett tag till.

Vad gör Apple Card unikt?

I och med att det är Apple som ligger bakom kortet så vore det konstigt om det inte också ligger en viss innovation bakom. Apple menar själva att likt iPhone pånyttfödde mobiltelefonen, så pånyttföder Apple Card kreditkortet.

För iPhone-användare betyder det att kortet givetvis finns att tillgå i digital form direkt via telefonen i Wallet-appen – något som blivit allt vanligare med betal- och kreditkort. Du låser upp ditt kort med ansiktsigenkänningsfunktionen eller fingeravtryck och betalar därmed säkert direkt utan att behöva plocka upp ditt fysiska kort. Genom din iPhone får du dessutom översikt över de köp som görs med kortet i realtid.

Apple Card finns förstås också som ett fysiskt kort. Men du trodde väl inte att Apple tänkte släppa ett vanligt plastkort som ser ut som alla andra?

Självklart inte. Det titaniumtillverkade kortet har en minimalistisk design och sticker verkligen ut i plånboken. Det har även börjat dyka upp exklusiva skyddsfodral på marknaden som ska skydda det exklusiva kortet från att repas.

Vilka är förmånerna med kortet?

Även om funktionaliteten och designen av kortet är nytänkande av Apple, så är det i kombination med förmånerna som det verkligen går att förstå vad företaget menar när de säger att de har utvecklat en helt ny typ av kreditkort.

För det första är kortet helt utan avgifter. Alltså behöver du inte tänka på årsavgifter, extra avgifter för betalning utomlands och så vidare.

När det kommer till ränta menar Apple att deras mål är att erbjuda bland de lägsta räntorna på marknaden, och att de dessutom vill hjälpa dig att betala så låg ränta som möjligt när du delbetalar. Detta gör de genom att räkna ut din räntekostnad i realtid när du bestämmer dig för att betala dina räkningar, så att du direkt kan avgöra om du vill välja en annan avbetalningsmodell som kostar mindre i räntekostnader.

Cashback fungerar också annorlunda här än hos konkurrenterna. Om du använder din iPhone för att betala får du 2 procent tillbaka på alla köp du gör – i kontanter. Så fort du köper någonting får du alltså omedelbart tillbaka riktiga pengar direkt på kortet. I appen håller du koll på dina köp och din cashback. Om du handlar av några av Apples samarbetspartners får du dessutom 3 procent tillbaka.

Apple erbjuder dessutom räntefri avbetalning på sina egna teknikprodukter, exempelvis iPhone, Mac och Apple TV, om du betalar med ditt Apple Card.

När det kommer till säkerhet så fungerar också Apple Card annorlunda än andra kort. På Apple Card finns inga siffror trycka på kortet och ingen pin-kod. Säkerheten för kortet är direkt knutet till ditt ansikte och ditt fingeravtryck. Därför kan kortet inte kapas lika lätt som ett vanligt kreditkort.

Vad krävs för att beviljas Apple Card?

Som svensk medborgare går det i nuläget inte att ansöka om ett Apple Card, då det bara finns tillgängligt i USA för tillfället. Vi vet i dagsläget inte när det blir aktuellt med kortet i Sverige, men kraven för att kunna bli beviljad och använda kortets alla funktioner i USA ser ut som följande:

 • 18 år fyllda
 • Amerikansk medborgare
 • Äger en kompatibel iPhone med senaste version av iOS
 • Har ett Apple ID
 • Kan logga in med ansiktsigenkänning eller fingeravtryck

När amerikanska kunder ansöker om kortet påverkas inte heller deras kreditvärdighet om de skulle nekas. Dessutom får de reda på vilken kreditgräns de erbjuds innan de ansöker, så de kan välja att gå vidare med ansökan eller inte.

Vem är Apple Card till för?

Apple Card revolutionerar på flera sätt kreditkortsbranschen, när det kommer till sammankopplingen med smartphone. Att använda telefonen för att betala med kreditkort är inte något som är exklusivt för Apple Card, men sättet kortet är integrerat i telefonen är unikt. Du administrerar och håller koll på dina utgifter genom appen och säkerheten för kortet är högre än traditionella kreditkort, eftersom du aldrig lämnar ut kreditkortssiffror eller pin-kod.

Att få cashback på alla köp i kontanter som direkt sätts tillbaka på ditt kort är en annan funktion som säkert lockar många kunder, samt möjligheten till avgiftsfri avbetalning på Apple-produkter.

Kortet är helt utan avgifter, vilket också är något som utan tvekan tilltalar en stor kundkrets.

Summa summarum så är Apple Card ett kreditkort som står med ena benet i framtiden och passar utmärkt för den som vill ha ett allmänt fördelaktigt kreditkort, samt gillar Apple och använder iPhone. Det ersätter dock inte renodlade resekort eller bensinkort, som ger extra förmåner och försäkringar.

Plus och minus med Apple Card

Apple Card är ett mycket intressant nytt koncept av vad ett kreditkort kan erbjuda. I Apples första försök att ge sig in på marknaden har de verkligen introducerat något nytt som säkert andra korttillverkare kommer att försöka ta efter i framtiden. Men Apple Card är inte för alla eller för alla situationer. Här är de främsta fördelarna och nackdelarna:

Fördelar

 • Helt avgiftsfritt
 • Hög säkerhet och enkelt att administrera kortet via iPhone-appen
 • Cashback på alla köp och pengarna sätts tillbaka på kortet direkt
 • Möjlighet till räntefri avbetalning på Apple-produkter
 • Mastercard-anslutet

Nackdelar

 • Endast tillgängligt i USA
 • Krav på att du är iPhone-användare
 • Inga försäkringar ingår

Hur ansöker jag om ett Apple Card?

Apple Card finns för närvarande inte tillgängligt i Sverige, men är du amerikansk medborgare ansöker du enkelt om kortet via Wallet-appen i din iPhone.

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Frågor och svar om Apple Card

Vad är Apple Card?

Apple Card är ett kreditkort från teknikföretaget Apple. Kortet finns både i en digital och fysisk variant. Kortet är väl integrerat med Apples övriga produkter och kan enkelt användas för att betala med din iPhone.

Finns Apple Card i Sverige?

Nej, Apple Card har inte lanserats i Sverige. I dagsläget finns kortet endast tillgängligt på den Amerikanska marknaden. Huruvida kortet kommer att lanseras i Sverige är ännu oklart.

Vem kan ha Apple Card?

Amerikanska medborgare som är över 18 år, har ett Apple ID och en kompatibel iPhone kan ansöka om ett Apple Card. Kreditkortet är alltså inte tillgängligt på den svenska marknaden.

Vad kostar Apple Card?

Apple Card har ingen årsavgift och inga dolda avgifter. Kortet har 2 % cashback på alla köp. Kortet finns inte på den svenska marknaden.

Måste jag ha Apple Card för att använda Apple Pay?

Nej, Apple Card är inget krav för att använda Apple Pay. Du kan lägga in betalkort från andra aktörer i Wallet-appen i din iPhone för att betala med din telefon eller Apple Watch. Läs mer om Apple Pay här.