Kortinformation

Apple Card är ett kreditkort som är integrerat i Plånbok-appen i din iPhone. Kortet är helt avgiftsfritt och ger cashback på alla köp. Kortet är skapat av Apple med kortutgivare är den amerikanska storbanken Goldman Sachs.

Extrakort:
Anställning:
Uttagsavgift:
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag:
Inkomstkrav:
Räntefritt:
Bonus:

Fördelar med Apple Card

  • Helt avgiftsfritt
  • Hög säkerhet och enkelt att administrera kortet via iPhone-appen
  • Cashback på alla köp och pengarna sätts tillbaka på kortet direkt
  • Möjlighet till räntefri avbetalning på Apple-produkter
  • Mastercard-anslutet

Nackdelar med Apple Card

  • Endast tillgängligt i USA
  • Krav på att du är iPhone-användare
  • Inga försäkringar ingår

Vad är Apple Card?

Apple Card är ett kreditkort från teknikföretaget Apple. Kortet finns både i en digital och fysisk variant. Kortet är väl integrerat med Apples övriga produkter och kan enkelt användas för att betala med din iPhone via Plånbok-appen.

Egenskaper

 • Bonus

 • Shopping

 • Kontaktlös

 • Utan årsavgift

Vad gör Apple Card unikt?

I och med att det är Apple som ligger bakom kortet så vore det konstigt om det inte också ligger en viss innovation bakom. Apple menar själva att likt iPhone pånyttfödde mobiltelefonen, så pånyttföder Apple Card kreditkortet.

För iPhone-användare betyder det att kortet givetvis finns att tillgå i digital form direkt via telefonen i Plånbok-appen – något som blivit allt vanligare med betal- och kreditkort. Du låser upp ditt kort med ansiktsigenkänningsfunktionen eller fingeravtryck och betalar därmed säkert direkt utan att behöva plocka upp ditt fysiska kort. Genom din iPhone får du dessutom översikt över de köp som görs med kortet i realtid.

Apple Card finns förstås också som ett fysiskt kort. Det titaniumtillverkade kortet har en minimalistisk design och sticker verkligen ut i plånboken.

Frame-6.png
Layer_7.png

Vilka är förmånerna med kortet?

Även om funktionaliteten och designen av kortet är nytänkande av Apple, så är det i kombination med förmånerna som det verkligen går att förstå vad företaget menar när de säger att de har utvecklat en helt ny typ av kreditkort.

Avgifter och ränta

För det första är kortet helt utan avgifter. Alltså behöver du inte tänka på årsavgifter, extra avgifter för betalning utomlands och så vidare.

När det kommer till ränta menar Apple att deras mål är att erbjuda bland de lägsta räntorna på marknaden, och att de dessutom vill hjälpa dig att betala så låg ränta som möjligt när du delbetalar. Detta gör de genom att räkna ut din räntekostnad i realtid när du bestämmer dig för att betala dina räkningar, så att du direkt kan avgöra om du vill välja en annan avbetalningsmodell som kostar mindre i räntekostnader.

Cashback

Cashback fungerar också annorlunda här än hos konkurrenterna. Om du använder Apple Pay för att betala får du 2 procent tillbaka på alla köp du gör – i kontanter. Så fort du köper någonting får du alltså omedelbart tillbaka riktiga pengar direkt på kortet. I appen håller du koll på dina köp och din cashback. Om du handlar av några av Apples samarbetspartners får du dessutom 3 procent tillbaka.

Alla övriga köp ger 1 procent cashback.

Handla räntefritt hos Apple

Apple erbjuder dessutom räntefri avbetalning på sina egna teknikprodukter, exempelvis iPhone, Mac och Apple TV, om du betalar med ditt Apple Card.

Säkerhet

När det kommer till säkerhet så fungerar också Apple Card annorlunda än andra kort. På Apple Card finns inga siffror trycka på kortet och ingen pin-kod. Säkerheten för kortet är direkt knutet till ditt ansikte och ditt fingeravtryck. Därför kan kortet inte kapas lika lätt som ett vanligt kreditkort.

Vad krävs för att beviljas Apple Card?

Som svensk medborgare går det i nuläget inte att ansöka om ett Apple Card, då det bara finns tillgängligt i USA. Vi vet i dagsläget inte när, eller om, det blir aktuellt med kortet i Sverige, men kraven för att kunna bli beviljad och använda kortets alla funktioner i USA ser ut som följande:

 • 18 år fyllda
 • Amerikansk medborgare
 • Äger en kompatibel iPhone
 • Har ett Apple ID
 • Kan logga in med ansiktsigenkänning eller fingeravtryck

När amerikanska kunder ansöker om kortet påverkas inte heller deras kreditvärdighet om de skulle nekas. Dessutom får de reda på vilken kreditgräns de erbjuds innan de ansöker, så de kan välja att gå vidare med ansökan eller inte.

Omdöme

Apple Card revolutionerar på flera sätt kreditkortsbranschen när det kommer till sammankopplingen med smartphone. Att använda telefonen för att betala med kreditkort är inte något som är exklusivt för Apple Card, men sättet kortet är integrerat i telefonen är unikt. Du administrerar och håller koll på dina utgifter genom appen och säkerheten för kortet är högre än traditionella kreditkort, eftersom du aldrig lämnar ut kreditkortssiffror eller pin-kod.

Att få cashback på alla köp i kontanter som direkt sätts tillbaka på ditt kort är en annan funktion som säkert lockar många kunder, samt möjligheten till avgiftsfri avbetalning på Apple-produkter.

Kortet är helt utan avgifter, vilket också är något som utan tvekan tilltalar en stor kundkrets.

Summa summarum så är Apple Card ett kreditkort som står med ena benet i framtiden och passar utmärkt för den som vill ha ett allmänt fördelaktigt kreditkort, samt gillar Apple och använder iPhone. Det ersätter dock inte renodlade resekort eller bensinkort, som ger extra förmåner och försäkringar.

Apple Card är ett mycket intressant nytt koncept av vad ett kreditkort kan erbjuda. I Apples första försök att ge sig in på marknaden har de verkligen introducerat något nytt som säkert andra korttillverkare kommer att försöka ta efter i framtiden. Men Apple Card är inte för alla eller för alla situationer.

Det är såklart även ett stort minus att kortet inte finns tillgängligt. på den svenska marknaden.

 

  Apple Card finns för närvarande inte tillgängligt i Sverige, men är du amerikansk medborgare ansöker du enkelt om kortet via Plånbok-appen i din iPhone.

ANSÖK NU  
 

https://youtu.be/XhA9wNUg5cg

Andra kort vi rekommenderar

Loading...
re:member flex
re:member flex
 • Individuell ränta med en av marknadens lägsta räntor
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

 • Kreditgräns:120 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-28,24 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 150 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår

Ex. vid uppskjuten betalning: eff 24,35%, 15 000 kr över 12 månader. Totalt: 16 849 kr.

 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:24,35 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,99 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %

Vanliga frågor och svar om Apple Card

Vad är Apple Card?
Finns Apple Card i Sverige?
Vem kan ha Apple Card?
Vad kostar Apple Card
Måste jag ha Apple Card för att använda Apple Pay?

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank
Organisationsnummer
Adress
Postnummer
Ort
Telefonnummer
E-postadress
Villkor

Öppettider

Måndagar
Tisdagar
Onsdagar
Torsdagar
Fredagar
Lördagar
Söndagar