Collector Bank Easyliving

easy living kreditkort
  Inget valutapåslag utomlands
  Bra rabatter och försäkringar
  Välj mellan ett svart, lila eller rosa kortÅrsavgift: 195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 45 kr
Valutaväxlingspåslag: Nej
Kreditränta: 17,25 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på Collectors hemsida

Collector är en digital nischbank för både privatpersoner och företag. 2003 blev banken ett ett kreditmarknadsbolag som började erbjuda finansiella tjänster mot kunder.

För privatpersoner finns idag tjänster som sparande, lån och förvaltning av värdepappersportföljer tillgängliga. Dessutom erbjuds sedan tio år tillbaka kreditkortet Easyliving.

 

collector easyliving kreditkort

Vad är Collector Easyliving?

Collector Easyliving har hyllats som ett av de allra bästa kreditkorten i Sverige. Kortet i sig är ett Mastercard, vilket betyder att du kan vara trygg med att det fungerar att betala och ta ut pengar med kortet nästan överallt där kort accepteras.

Utöver det får du upp till 100 000 kronor i kredit på kortet och 56 dagar räntefritt, där du delbetalar i den takt som passar dig.

I Collector Banks app håller du enkelt koll på ditt kreditkort, ser hur mycket pengar som finns kvar, dina senaste transaktioner och fakturor.

 

Vilka fler förmåner ingår?

Vi på Kreditkortlistan.se håller Easyliving-kortet som en av våra favoriter när du ska ut och resa – det tillkommer nämligen inget valutapåslag när du betalar och tar ut pengar utomlands. Utöver det ingår en gratis kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd (via Folksam) när du betalar din resa med kortet.

Reseförsäkringen ger dig bland annat ersättning vid försenad ankomst eller försenat bagage och täcker även självrisken om en bil, moped eller vespa som du hyr utomlands blir skadad eller stulen.

Försäkringen täcker också självrisken för skador som sker på din bostad eller bil när du är bortrest.

Betalar du exempelvis en konsert med korten och sedan blir sjuk så att du inte kan närvara, så är det tur i oturen att Collector Easyliving kommer med en evenemangsförsäkring som ersätter dig för avbeställningen, utan att du betalar någon självrisk.

I kortet ingår också en allriskförsäkring, för skador på hemelektronik och vitvaror, och är varorna helt nya så får du dessutom förlängd garanti i ett år.

Belöningar, erbjudanden och cashback på köp som du gör med kortet, får du tillgång till genom att ladda ner appen Meniga Rewards. I appen registrerar ditt Easyliving-kort och får på så vis ta del av dessa förmåner.

Så det går lätt att konstatera att Easyliving är ett av de allra mest långsiktiga korten som finns, då det lätt kompletterar din privatekonomi med försäkringar du behöver till ett bra pris och cashback och erbjudanden, till en fast årsavgift samt en av de lägsta räntorna på marknaden.

Vem blir beviljad?

För att kunna få ett Collector Easyliving-kort behöver du:

 • Vara 20 år fyllda
 • Inte ha några betalningsanmärkningar
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 2 år
 • Ha en inkomst på minst 120 000 kronor om året

Du ansöker sedan om en kredit på mellan 10 000 till 100 000 kronor, där det bedöms utifrån din inkomst och övriga ekonomiska situation om du beviljas kortet och den kredit som du önskar.

Passar Collectors kort mig?

Det finns många fördelar med Collect EasyLiving – främst de försäkringar som medföljer. Du får bland annat en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd, evenemangsförsäkring, allriskförsäkring och förlängd garanti vid köp av ny hemelektronik och vitvaror.

Du slipper valutapåslag, vilket gör kortet ypperligt att ha med på resan. Mervärde i form av cashback, belöningar och erbjudande kommer du lätt åt genom appen Meniga Rewards och dessutom får du bra koll på dina utgifter, saldo och annat som hör kreditkortet till genom Collector Banks app.

Kortet erbjuds i tre färger, nämligen lila, rosa och svart. Du väljer själv din favoritfärg när du ansöker om kortet och då får du också välja din pinkod. Collectors Banks kreditkort är också utrustade med kontaktlös betalning. Så det är ett snyggt och modernt kreditkort, med många förmåner.

Många fördelar med Collector Easyliving

Så, vad kan vi sammanfattningsvis säga om Collector Easyliving?

Det här kortet har blivit mycket populärt bland konsumenter och det beror till stor del på att man slipper valutapåslaget, vilket fortfarande är ganska ovanligt bland kreditkort. Detta är mycket positivt, särskilt för dig som ofta är ute och reser, bor eller vistas längre perioder utomlands.

Att en mängd förmånliga försäkringar är kopplade till kortet är en annan stor fördel och även där passar kortet mycket bra för dig som ska ut och resa.

Det tillkommer inte heller någon aviavgift för fakturor. Räntor och avgifter för kortet är också relativt låga och står sig bra i konkurrensen. Utöver det får du upp till 56 dagars räntefri kredit och kan dela upp betalningen som du vill.

En årsavgift tillkommer dock för att äga kortet, vilket vissa konkurrerande kort inte har. Collector Easyliving har inte heller något eget bonussystem. Men det är inte något jätteproblem, med tanke på att du får tillgång till cashback, bonusar och erbjudanden om du registrerar ditt kort i appen Meniga Rewards.

Just att kunna koppla kortet till rewards-appen och även Collector Banks egen app känns modernt och smidigt. Du får lätt en översikt över fakturor, vad du har spenderat samt kan ställa frågor till en digital assistent om du skulle ha några funderingar eller om något skulle krångla.

På det stora hela kan vi konstatera att Collector Easyliving är ett mycket bra kreditkort som rekommenderas.

Fördelar

 • Använd kortet utan valutapåslag
 • Allriskförsäkring, evenemangsförsäkring, reseförsäkring, m.m. ingår
 • Erbjudanden och cashback genom Meniga Rewards
 • Enkelt att ha koll på utgifter i appen
 • Tre olika kortfärger att välja på

Nackdelar

 • Årsavgift
 • Uttagsavgift

Hur ansöker jag om ett Collector Easyliving kreditkort?

1. Du klickar på Ansök nu
2. Du fyller sedan i alla dina personuppgifter och önskad kredit
3. Tryck på Skicka.
4. Klart! Du har nu ansökt om ett Collector Easyliving kreditkort och får svar inom några sekunder.

ANSÖK DIREKT

 

Andra rekommenderade kreditkort:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Frågor och svar om Collector EasyLiving

Vad är Collector Bank?

Collector Bank är en helt digital bank som är inriktad på finansiella lösningar som lån, delbetalningstjänster, kreditkort och sparkonton. Collector Bank erbjuder kreditkortet EasyLiving.

Vad är Collector EasyLiving?

Collector EasyLiving är ett kreditkort från Collector Bank. Kreditkortet är ett Mastercard vilket gör att det kan användas i butiker över hela världen. Läs mer om EasyLiving och hur du ansöker om kreditkortet i texten.

Vad kostar Collector EasyLiving?

EasyLiving har en årsavgift på 195 kronor. Dessutom tillkommer andra avgifter när kortet används som uttagsavgift och kreditränta. Läs mer om avgifterna kopplade till EasyLiving i tabellen i texten.

Vem kan ansöka om Collector EasyLiving?

Du behöver vara över 20 år gammal, sakna betalningsanmärkningar, vara folkbokförd i Sverige sen minst två år tillbaka och ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Ansök enkelt via guiden i texten.

Kan man skaffa extrakort till Collector EasyLiving?

Ja, Collector EasyLiving erbjuder extrakort. Extrakortet är kostnadsfritt och kopplas till samma kredit och konto som huvudkortet. Innehavaren av huvudkoret och extrakortet måste vara skrivna på samma adress. Läs mer om extrakort här.