Lunar Pre-paid visa

lunar prepaid visa
    Gratis konto & kort
    Pre-paid Visa-kort
    Krävs ingen inkomstÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Kreditränta: -
Räntefritt: -
Kreditgräns:
Uttagsavgift: Nej inom EU, 1 % utanför
Valutaväxlingspåslag: Nej
Ansök direkt  

Lunar – gör det enklare att hålla kolla på pengarna

Lunar är ett förbetalt kort med tillhörande app som gör det enkelt att hantera din ekonomi. Idén är alltså inte att Lunar ska ersätta din vanliga bank eller ditt kreditkort. Snarare vill man vara ett komplement, som erbjuder funktioner som andra inte gör.

Det skadar verkligen inte heller att kortet går att använda i utan uttagsavgift eller valutapåslag utomlands.

Digitala banker på framfart

Prepaid-kort är ett fenomen som blivit vanligare under de senaste åren. Onlinebanker som N26 och Revolut har identifierat att det finns en lucka att fylla mellan de traditionella bankerna och modern teknik. Med snyggare, mer innovativa och användarvänligare gränssnitt och funktionerna har därför många valt att komplettera sina vanliga bankkonton med ett konto hos en digital bank.

De digitala bankerna har också följt med bättre i utvecklingen vad gäller den globaliserade ekonomin. I en värld där många av oss reser och skickar pengar i olika valutor fram och tillbaka på nätet, räcker inte de gamla storbankerna till. De digitala bankerna har varit betydligt bättre på att utveckla lösningar som gör det smidigare och billigare att skicka pengar i olika valutor.

Lunar

Företaget bakom Lunar

Lunarway heter det danska företag som har utvecklat Lunar. De erbjuder alltså ett nordiskt alternativ till N26 och andra onlinebanker. För oss svenskar betyder det att det blivit ytterligare lite enklare att registrera konto och komma igång med det digitala banktjänsterna.

Lunars erbjudande

Lunar erbjuder inte kreditkort och de har inte bonusar eller exklusiva förmåner. Försäkringar ingår dock om du väljer att betala för kortet. Då slipper du också uttagsavgift när du är utomlands. Nöjer du dig med grundfunktionerna är Lunar dock helt gratis.

Pengarna på ditt Lunar-kort behöver du sätta in själv, exempelvis genom Swish. Det är enkelt att länka en eller flera banker till appen.

Appen ja. Det är den riktigt stora stjärnan i Lunars erbjudande.

Ditt Lunar-kort är kopplat direkt till appen, så du har alltid koll på vad du spenderar. Det inbjudande gränssnittet gör det lätt och kul att budgetera, sätta igång med sparande och annat.

För alla som behöver ett kraftfullt budgeteringsverktyg

För ungdomen som behöver lära sig att hushålla med ekonomin är Lunars app ett bra första steg. Lunar passar även utmärkt för samboende som vill kunna samla sina gemensamma utgifter på ett bra och överskådligt sätt.

Lunar erbjuder extrakort, samt möjligheten att lägga in det fysiska kortet i en digital plånbok, såsom Apple Pay och Google Pay.

Så oavsett om du vill använda Lunars app för budget, sparkonto, matkonto eller annat fungerar det lätt som en plätt.

Sammanfattningsvis är Lunars app allra främsta styrkor:

• Möjligheten att få överblick över ett eller flera bankkonton på en och samma plats

• Lättanvänt och interaktivt gränssnitt för sparande och budgeterande

• Motiverar till sparande genom många inställningsmöjligheter

• Gör det enkelt att hålla koll på gemensamma utgifter

 

Priser

Lunar har tre olika erbjudanden.

Det första, Standard, är helt gratis att använda. Du får:

• Ett svart eller korall-färgat VISA-kort

• Ett internationellt konto (där du sätter in pengar och där de dras ifrån när du handlar)

• Gratis insättningar via bankkort eller Swish

• Möjlighet att koppla Lunar-kortet till Apple Pay och Google Pay

• Notiser när du gör ett köp

• Ett virtuellt kort

• Möjlighet att delta i ett delat konto (den som delar kontot måste ha betalversionerna)

 

Om du vill ha fler funktioner som Lunar-användare behöver du skaffa Premium.

Premium kostar 79 kronor i månaden och ger dig allt som Standard gör, men även ganska mycket mer:

• Tre internationella konton

• Tre VISA-kort i olika färger

• Tre virtuella kort

• Möjlighet att skapa gemensamt konto och dela med andra Lunar-användare

• Rese- och bagageförsäkring

• Fria uttags- och valutaväxlingsavgifter i hela världen

• Översikt över abonnemang (håll koll på alla dina abonnemang och få meddelande om det sker någon prisförändring)

För ytterligare fler funktioner kan du skaffa Lunar Pro för 149 kronor i månaden. Det ger dig ytterligare möjligheter som Premium inte gör, såsom:

• Ett metallkort med gravering

• Sex internationella konton

• Två extra VISA-kort i olika färger

Vilket av de tre alternativen som passar dig bäst beror på hur du har tänkt att använda ditt Lunar-kort. Om du väljer Standard får du tillgång till Lunars funktioner helt gratis. Då slipper du också valutapåslaget när du handlar utomlands eller från utländska webbutiker.

Notera dock att det tillkommer uttagsavgift när du tar ut kontanter utanför Sveriges gränser om du har Standard. För att helt slippa även den avgiften krävs att du har Premium eller Pro.

Vad krävs för att beviljas Lunars kort?

Eftersom Lunar inte erbjuder några kreditkort har de heller inte några krav på inkomst eller anställning. De erbjuder dig ett kort och en app, som du sedan hanterar själv, med pengar du sätter in från andra bankkonton. Därför kan du också skaffa Lunar även om du har betalningsanmärkningar.

Men det finns ett par krav som du ändå måste uppfylla för att beviljas ett Lunar-kort och tillgång till appen:

• Du ska vara 18 år fyllda

• Vara folkbokförd i Sverige

• Ha ett ID-kort och mobilt BankID.

 

Vem är Lunar till för?

Lunar riktar sig egentligen till vem som helst som vill ha ett komplement till sina kredit- eller bankkort från andra banker.

VISA-kortet som Lunar erbjuder är i sitt grundutförande helt gratis med förmånliga villkor även när det används utomlands.

Det finns det dock andra kort som är också, så det är egentligen inte där som Lunar skiljer sig ur mängden.

Snarare beror det på den mycket trevliga appen, som erbjuder flera lager av möjligheter för dig som vill organisera din ekonomi.

Om du och din sambo letat efter ett enkelt sätt att överblicka ett gemensamt sparande eller dela på matkostnaden är Lunar ett bra alternativ.

Det samma gäller även för dig som har tänkt att använda appen helt själv, för sparande eller för att få bättre koll på vart dina slantar tar vägen varje månad.

 

För- och nackdelarna med Lunar

Lunar är ett bra komplement, inte en ersättare, till ditt kreditkort och bankkort. Det är ett kort som är förmånligt att använda hemma, såväl som på resa. Det absolut största användningsområdet är dock appen, som vi tror kan göra underverk för att få ordning på privatekonomin.

Detta vittnar en stor majoritet av de närmare 5000 användarna som har recenserat Lunar på Trustpilot också om.

Här är Lunars styrkor och svagheter:

Fördelar

• Gratis att skaffa och använda både kort och app

• Snygg och lättanvänd app som hjälper till att uppnå sparmål och dela på kostnader

• Ingen valutaväxlingsavgift

• Ingen uttagsavgift (för Pro och Premium)

Nackdelar

• Krävs betalversion för att dela konto med någon annan

• Inga bonusar eller exklusiva förmåner

 

 

Ansök om ett Lunar-kort

1. Klicka på länken direkt här på vår sida så slussas du vidare till Lunars sida.

2. Ansök genom att knappa in ditt telefonnummer.

3. Lunar skickar dig ett sms med en länk till appen.

4. Klart! Nu kan du börja resan mot järnkoll på din ekonomi!

Appen har du i mobilen och kortet kommer med posten.

ANSÖK DIREKT

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Frågor och svar om Lunar

 

Vad är Lunar?

Lunar är ett komplement till din vanliga bank. De erbjuder dig ett gratis VISA-kort utan valutaväxlingsavgifter. Dessutom ingår en lättanvänd app som gör det enklare att få en översikt över dina utgifter. Tanken är att du ska få bättre ekonomi genom att hantera dina pengar i Lunars smarta app. Du kan sätta upp sparmål, dela på gemensamma kostnader med andra användare och dela upp dina pengar i olika sparkategorier. Appen håller koll på hur du använder dina pengar och kan ge råd om hur du kan hålla nere kostnaderna.

Gäller den statliga insättningsgarantin för pengar jag för över till Lunar?

Ja! Eftersom Lunar är neobank inom EU omfattas den av insättningsgaranti. Det betyder att dina pengar är skyddade om banken skulle gå i konkurs. I Lunars fall är du skyddad upp till 750 000 kronor.

Har Lunar-kortet fått bra omdöme?

Lunar har fått ett högt omdöme bland de tusentals kunder som recenserat dem på Trustpilot. Många kommenterar att de har fått bättre ekonomi genom att använda Lunars app, och andra är mycket nöjda med kundservicen.

Är Lunar gratis?

Lunar är gratis att använda som standard. Då får du ett gratis VISA-kort och tillgång till appen. Vill du ha fler funktioner, såsom fler valmöjligheter av kortfärg, fler extrakort, möjlighet att dela kontot med andra och slopad uttagsavgift krävs något av betalmedlemskapen. Det finns två olika, Pro och Premium.

Bör jag välja Lunar prepaid eller ett kreditkort?

Det finns många skillnader mellan kreditkort och prepaid-kort, som Lunar är. Det första är att kreditkort ger dig fler försäkringar, bonusar och förmåner, samt pengar på kredit och avbetalning. Prepaid-kortet måste du istället ”ladda på” med pengar från ett annat konto. Den största styrkan med Lunar är att det hjälper till att budgetera, spara och dela på pengar. Det ger även bättre villkor för kontantuttag och valutaväxling än många andra kreditkort. Svaret blir således att Lunar prepaid är ett bra komplement till ett kreditkort, snarare än en ersättare.

Kan barn använda Lunars kort?

För att beviljas ett Lunar-kort behöver du vara myndig. Som vårdnadshavare kan det dock vara en bra idé att skaffa ett Lunar-kort som du låter ditt barn använda. Då kan du själv styra över hur mycket pengar som förs över till kortet, samtidigt som barnet kan lära sig hushålla med pengar i Lunars app.

Finns Lunar kort i metall?

Ja, om du skaffar Lunar Pro, får du det exklusiva kortet i metall. Du får också välja din egen lasergravering. Kortet väger 17 gram och är av naturliga skäl mycket stöttåligt.