Mazdakortet

Mazdakortet
  Ingen årsavgift
  Passar Mazdaägare
  Exklusiva erbjudanden för kortägareÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 30 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Effektiv ränta: 22,1 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 50 000 kr

Ansök direkt  

Kort utan årsavgift för Mazdaägare

Mazdakortet ges ut av DNB och är ett VISA-kort som kommer laddat med bonusar och förmåner. Dessutom helt utan årsavgift. Särskilt förmånligt är det för dig som är kund hos Mazda. Om du betalar med ditt Mazdakort får du upp till fyra räntefria månaders delbetalning utan ränta när du handlar hos Mazda eller utför bilservice.

Vad är Mazdakortet?

Mazdakortet fungerar som ett vanligt kreditkort. Du kan med andra ord betala med det överallt där VISA accepteras, så länge du håller dig inom din kreditgräns. Men det som gör Mazdakortet speciellt är de särskilda förmånerna som du som Mazdaägare får när du använder kortet för att utföra service eller köpa tillbehör.

Vilka förmåner får jag när jag betalar med Mazdakortet?

Den första tydliga förmånen som du märker av när du ansöker om ett Mazdakort är att det inte kostar någonting. Dessutom utgår ingen årskostnad heller. Det är med andra ord gratis att äga kortet. Det enda som kostar för dig är när du väljer att betala med ditt kort. Just att betala med ditt Mazdakort är att rekommendera i många situationer, då du får ta del av dessa förmåner:

 • Upp till 8 veckors räntefri avbetalning på köp
 • Reseförsäkring när du betalar minst 75 procent av resan med kortet
 • Rabatter på hotellrum och andra erbjudanden
 • Tanka fel-försäkring
 • Rabatt när du tankar drivmedel hos Preem

Som du ser ingår en hel del riktigt fina förmåner. Ovan nämnda reseförsäkring är dessutom mycket omfattande och ersätter bland annat försenat bagage, ger dig avbeställningskydd, olycksfallsförsäkring och självriskskydd för hyrbil.

Bonusar då? Jodå, det får du också med Mazdakortet. Faktum är att du får poäng på alla köp du gör med kortet, som sedan omvandlas till bonuscheckar som du kan använda hos Mazda.

När du handlar eller utför service hos Mazda för mer än 1500 kronor får du dessutom upp till 4 månaders räntefri avbetalning när du använder ditt kort!

Vem beviljas Mazdakortet?

Om du är myndig och saknar betalningsanmärkningar är det bara att, så att säga, tuta och köra. Kreditgränsen för Mazdakortet är 50 000 kronor och beroende på din kreditvärdighet så avgörs vilken kreditsumma du kan få.

För vem passar Mazdakortet?

Mazdakortet är ett riktigt all round-kort som fungerar både som ett resekort och ett bensinkort, eftersom du får en bra reseförsäkring när du betalar din resa med kortet, och dessutom rabatt på drivmedel när du tankar hos Preem. Att det dessutom inte kostar någonting att äga kortet gör att Mazdakortet med fördel kan användas för alla typer av situationer där kreditkort används.

Bonusarna på köp du gör är dock helt inriktade på att ge dig rabatt hos Mazda, så på så vis finns det inte någon större poäng för någon som inte är Mazdaägare att skaffa just det här kortet.

Mest plustecken när Mazdakortet sammanfattas

Det avgiftsfria Mazdakortet kommer fulladdat med fördelar, men passar bättre för vissa än för andra. Här sammanfattar vi de starkaste sidorna av kortet och det som inte är lika fördelaktigt.

Fördelar

 • Ingen ansöknings- eller årsavgift
 • Rabatt och långa räntefria avbetalningsperioder hos Mazda
 • Bra reseförsäkring ingår om du betalar resan med kortet
 • Tanka fel-försäkring
 • Rabatt på hotell

Nackdelar

• Det går inte att få mer än 50 000 kronor i kredit

• Bonuspoängen kan bara användas för köp hos Mazda

Vi kan således konstatera att Mazdakortet egentligen inte har några särskilda svagheter som kredikort, men att det naturligtvis mest är förmånligt för den som utför service och handlar genom Mazda.

Att kreditgränsen är relativt lågt satt kan vara en dealbreaker för vissa, men å andra sidan är Mazdakortet avgiftsfritt vilket gör att det går utmärkt att komplettera det med ett annat kreditkort, exempelvis något av de vi rekommenderar här nedan.

Hur ansöker jag om Mazdakortet?

1. Du klickar på Ansök direkt
2. Du väljer sedan hur du vill ansöka
3. Ansök antingen via e-legitimation eller utskriftsblankett

ANSÖK DIREKT

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Frågor och svar om Mazdakortet

Vad kostar Mazdakortet?

Mazdakortet har ingen årsavgift eller månadsavgift. I tabellen högst upp i texten hittar alla alla avgifter, räntor och annan information om Mazdakortet.

Hur får jag Mazdakortet?

Ansök om Mazdakortet via steg för steg-guiden i texten. Välj om du vill signera via e-legitimation eller skicka in en underskriven blankett. För att ansöka behöver du vara över 18 år och inte ha några betalningsanmärkningar.

Var kan jag använda Mazdakortet?

Mazdakortet är ett VISA-kort, det innebär att kortet går att använda på alla betalställen där VISA godkänns. VISA-kort är en av de vanligaste betalkorten i världen, därför har kortet täckning på de flesta ställen.

Vilka rabatter och bonusar får jag med Mazdakortet?

Om du betalar din resa med Mazdakortet får du en reseförsäkring. Du får även rabatter på hotellrum. När du tankar får du rabatt på drivmedel hos Preem och en tankafelförsäkring. Läs mer om Mazdakortet och dess för- och nackdelar i texten.

Får jag bensinrabatt med Mazdakortet?

Ja, du får rabatt på drivmedel hos Preem. Du får 10 öre per liter i rabatt om du tankar på en bemannad station och 5 öre per liter om stationen är obemannad. Rabatten gäller endast på stationer i Sverige.