Kortinformation

För att använda ditt Northmill-debetkort swishar du enkelt pengar till ditt personkonto hos Northmill. Pengarna finns sedan tillgängliga för dig att använda med kortet. Om du har ansökt om kontokredit kan du välja att nyttja krediten med kortet när du vill – men med kontokredit tillkommer avgifter till det annars helt avgiftsfria debetkortet.

Extrakort: Nej
Anställning: -
Uttagsavgift: 0 %
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: Nej

Fördelar med Northmillkortet

  • Debetkort helt utan avgifter
  • Swisha till ditt Northmill-personkonto
  • Kontokredit kan läggas till om man vill
  • Kortet finns som fysiskt kort i återvunnen plats och digitalt i din mobil
  • Få rabatt hos Northmills samarbetspartners som kortkund

Nackdelar med Northmillkortet

  • Ingen bonus
  • Inga försäkringar
  • Ingen cashback

Visste du att?

Northmill erbjuder ett debetkort helt utan avgifter. Du sätter enkelt in pengar på kortet sen kan du använda det för att betala på alla ställen där VISA-kort tas emot. Behöver du lite kredit? Då kan du koppla en kontokredit till ditt Northmillkort.

Egenskaper

 • Kontaktlös

 • Utan årsavgift

Debetkort – med kontokredit om man vill

I grund och botten är Northmillkortet ett debetkort som är kopplat till ett personkonto hos Northmill Bank. När man beviljas ett kort från Northmill skapas samtidigt ett personkonto som kopplas till kortet. Till personkontot kan man enkelt swisha pengar. Det är från detta bankkonto som pengar dras när man använder Northmillkortet. 

Avgiftsfritt

Om man använder Northmillkortet som ett debetkort saknar det helt avgifter. Det finns ingen års- eller månadsavgift, ingen uttagsavgift, ingen valutaväxlingsavgift eller några andra avgifter. Även personkontot är helt avgiftsfritt. 

Kontokredit – gör ditt Northmill-kort till ett kreditkort

Northmill erbjuder dock möjligheten att koppla en kontokredit till Northmillkortet – då blir kortet mer likt ett traditionellt kreditkort. Kontokrediten ligger på mellan 1 000 kronor upp till 50 000 kronor och finns tillgänglig via personkontot. Krediten kan föras över till ditt kortkonto via Northmillappen. Pengarna finns då tillgängliga på kortet, men det är inte förrän du faktiskt handlar för dem som kontokrediten på riktigt utnyttjas. 

På samma sätt som ett kreditkort kan man sedan välja om man vill betala hela kreditskulden vid månadens slut eller delbetala. Minst 3 % av den utnyttjade krediten måste dock betalas vid månadsslutet.

Vilken ränta man har på kontokrediten är individuellt. Om man utnyttjar kontokrediten tillkommer även avgifter för uttag och en administrationsavgift varje månad. 

Fysiskt och digitalt kort

När man beställer Northmillkortet får man både ett fysiskt kort att ha i plånboken och ett digitalt kort som man kan använda online – till exempel för att betala alla sina prenumerationer och abonnemang. 

Fysiskt kort

Det fysiska kortet är tillverkad av återvunnen plast och skickas hem till dig med posten. Du väljer själv vilken PIN-kod du vill ha till ditt kort via Northmills app. Det fysiska kortet kan du även använda digitalt tillsammans med Apple Pay eller Samsung Pay. Då kan du betala med kortet med din smartphone eller digitala klocka. 

Virtuellt kort

Det virtuella kortet kan endast användas online och skapas automatiskt när du beviljas ett debetkort från Northmill. Det virtuella Northmillkortet har längre giltighetstid och är speciellt framtaget för att förenkla hantering av digitala prenumerationer – som Netflix, Spotify och Nextory. 

Frame-6.png
Layer_7.png

Ta med Northmillkortet på resan

Northmillkortet har inga försäkringar eller något bonussystem. Det ingår alltså ingen reseförsäkring eller andra typer av fördelar om man väljer att betala sin resa med kortet. Northmillkortet kan ändå vara bra att ta med på utlandssemestern – det saknar nämligen valutaväxlingsavgift och uttagsavgifter. 

Om man använder sitt Northmillkort som ett debetkort, och alltså inte använder den eventuellt påkopplade kontokrediten, tas det inte ut några extra avgifter av Northmill om man använder kortet utomlands. Det är dessutom ett VISA-kort som kan tas emot på de flesta ställen runt hela världen. 

Viktigt att tänka på är dock att VISA använder en viss växelkurs när man gör köp eller kontantuttag utomlands. Vissa bankomater kan även ta ut en avgift om man tar ut pengar i en annan valuta. 

Vilka begränsningar har Northmillkortet?

Northmills debetkort är ett vardagskort som är avsett för vardagliga köp och utgifter. Northmill har därför satt en övre gräns på kortet för att skydda mot eventuellt bedrägeri. 

Gränserna är följande: 

 • Dagsgräns, fysiskt kort: 15 000 kronor
 • Dagsgräns, virtuellt kort: 3 000 kronor

Kortet och personkontot kan inte användas för att betala räkningar eller göra fakturabetalningar. Därför rekommenderas det inte att man använder sitt personkonto hos Northmill som lönekonto, utan behåller sitt lönekonto hos sin traditionella bank. 

Bankkort till barn

Northmill erbjuder möjligheten att skaffa ett bankkort till sitt barn – som är kopplat till det egna personkontot. Kortet har precis samma villkor som Northmills debetkort, men istället för att kopplas till ett eget personkonto kopplas det till en förälders personkonto. 

Man kan enkelt föra över pengar till kortet och för varje köp som görs med kortet kan man välja att få pushnotiser. Kortet har även en veckogräns på antingen 100, 500 eller 1000 kronor. Man kan alltså få en bra överblick över hur barnet använder kortet och även frysa det direkt i appen om det skulle behövas. 

Barnkortet saknar helt avgifter och kan enkelt beställas via Northmills hemsida. 

Northmills sparkonto

Förutom debetkort, personkonto och kontokredit så erbjuder Northmill även ett sparkonto. Sparkontot fungerar som ett komplement till ditt personkonto och du kan enkelt och smidigt föra över pengar mellan dina två Northmillkonton. 

Sparkontot kan fås med rörlig eller fast årsränta och har inga avgifter.

Vem får ansöka om Northmillkortet?

Alla som är över 18 år och har ett svenskt BankID kan ansöka om Northmills debetkort. Northmill tar inte någon kreditupplysning om du endast ansöker om debetkortet och personkonto. De gör dock en sökning via Creditsafe för att hämta uppgifter om din hemadress och liknande från Skatteverket.

Om du ansöker om kontokredit kommer dock Northmill att göra en kreditupplysning och du kommer endast att godkännas för krediten om du uppnår deras krav på kreditvärdighet.

Omdöme

Northmillkortet är ett bra betalkort utan års- eller månadsavgift, uttagsavgift och valutaväxlingsavgift. Kortet fungerar tillsammans med ett personkonto hos Northmill Bank där man enkelt sätter in pengar via Swish. De enkla villkoren gör att det här är ett bra debetkort att ha till exempel på resan – det har ju ingen valutaväxlingsavgift. Man kan även koppla ett barnkort till sitt personkonto där man enkelt kan sätta in barnets veckopeng eller månadspeng. 

Om man vill utöka debetkortet till ett kreditkort kan man ansöka om Northmills kontokredit. Kontokrediten kan man välja att använda när man vill, men man kan även låta den ligga orörd på kreditkontot. Detta gör Northmills kort väldigt flexibelt och anpassningsbart efter livet och vad man behöver i stunden. 

All administration av kortet sköts enkelt via Northmills app. Där kan du se alla dina utgifter, föra över pengar mellan Northmillkonton, ha översikt över eventuella barnkort och spärra kort. 

 

Hur ansöker jag om Northmillkortet?

  • 1. Klicka på Ansök Nu för att komma direkt till Northmills hemsida
  • 2. Använd ditt BankID för att ansöka om kortet
  • 3. Klart! Du kan använda ditt virtuella kort direkt och ditt fysiska kort skickas hem till dig inom två veckor
ANSÖK NU  
 

 

Andra kort vi rekommenderar

Loading...
re:member flex
re:member flex
 • Individuell ränta med en av marknadens lägsta räntor
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

 • Kreditgräns:120 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-28,24 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 150 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår

Ex. vid uppskjuten betalning: eff 24,35%, 15 000 kr över 12 månader. Totalt: 16 849 kr.

 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:24,35 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
 

Vanliga frågor om Northmill

Är Northmillkortet ett kreditkort?
Vad kostar Northmill debetkort?
Hur fungerar Northmill kontokredit?
Tar Northmill kreditupplysning?
Har Northmill bank insättningsgaranti?
Kan jag använda Northmill utomlands?

Kontaktuppgifter

Ansvarig bankNorthmill Bank AB
Organisationsnummer556709-4866
AdressRegeringsgatan 20
Postnummer111 53
OrtStockholm
Telefonnummer08-40007040
E-postadresshej@northmill.se
Villkor Kortvillkor

Öppettider

Måndagar08:00 - 19:00
Tisdagar08:00 - 19:00
Onsdagar08:00 - 19:00
Torsdagar08:00 - 19:00
Fredagar08:00 - 19:00
LördagarStängt
SöndagarStängt