SJ Prio

SJ Prio
  Samla poäng och få förmåner när du reser med SJ
  Poäng på alla köp
  Exklusiva erbjudanden och rabatterÅrsavgift: 195 - 295 kr
Extrakort: Nej
Uttagsavgift: 3 %, minst 40 kr
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Effektiv ränta: 17,46 - 18,09 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr

Ansök direkt  

Kreditkort för tågresenären

Var du än vill åka med tåg i Sverige så reser du säkert med SJ. 1200 tåg avgår från perrongerna dagligen, från norr till söder. Är du en flitig resenär så gör du klokt i att kika närmare på SJ Prio: ett Mastercard kreditkort som ger poäng på dina köp. Poängen löser du sedan in i tågresor, bistron eller hotell.

Vad är kreditkortet SJ Prio?

SJ Prio Mastercard fungerar som vilket i annat Mastercard-anslutet kreditkort som helst, på så vis att du får ett kreditbelopp som du sedan kan använda för att handla vad som helst, överallt i världen där Mastercard accepteras.

Men det som skiljer SJ Prio-kortet från andra Mastercard är att det är så tätt sammankopplat med SJ, så de bonuspoäng som du samlar genom att använda kortet ger dig fördelar när du reser med SJ:s tåg.

SJ Prio Mastercard kommer i tre olika nivåer, baserat på hur många bonuspoäng du samlar:

 • Vit nivå (om du samlat upp till 6000 poäng under ett medlemsår)
 • Grå nivå (om du samlat 6000 – 25 000 poäng)
 • Svart nivå (om du samlat mer än 25 000 poäng)

Ju högre nivå du kommer upp till, desto mer förmåner får du. Läs vidare så kommer vi till vilka förmåner du får i de olika nivåerna.

Vilka förmåner ger SJ Prio Mastercard?

Som vi nämnde tidigare så är kortet i grunden ett vanligt Mastercard-kreditkort. Det betyder att du likt andra kreditkort har en kompletterande reseförsäkring som gäller om du betalar din resa med kortet. I reseförsäkringen ingår bland annat olycksfallsförsäkring, avbeställningsskydd, samt ersättning för ankomstförsening och stöld av resebagage.

Ditt Mastercard kommer också med 60 dagars räntefri kredit och du får möjlighet att delbetala din faktura. Dessutom erbjuds två betalningsfria kalendermånader per år.

Så, vilka SJ-relaterade förmåner ger då kortet och hur skiljer förmånerna sig åt mellan de olika nivåerna?

När du skaffar ditt SJ Prio Mastercard börjar du på vit nivå, som är grundnivån. Du samlar bonuspoäng när du köper tågbiljetter eller något i bistron ombord. Men poäng får du också när du betalar andra varor med kortet. Poängen du samlar ihop kan du sedan bland annat använda för att:

 • Betala tågresor eller handla i bistron
 • Uppgradera till första klass på tåget
 • Ta del av särskilda kampanjerbjudande och förmåner från SJ samt olika företag inom nöje, resor och boende

Är du en flitig användare av kortet och reser ofta kanske du når nästa nivå (grå), som dessutom ger dig:

 • Exklusiva erbjudanden som inte finns tillgängliga i grundnivån
 • En gratis varm dryck ombord på tåget

Och skulle du slutligen nå den svarta nivån av kortet kan du exempelvis åtnjuta:

 • Tillgång till SJ Lounge i Stockholm, Göteborg och Malmö
 • Möjlighet att byta avgång samma dag utan kostnad
 • Lägre poängpriser i första klass

Vad krävs för att få ansöka om SJ Prio Mastercard?

Är du myndig, saknar betalningsanmärkningar och har en fast inkomst så har du goda chanser att beviljas ett SJ Prio Mastercard. Den maximala kreditgränsen du kan ansöka om är 100 000 kronor.

Är SJ:s kreditkort för mig?

SJ Prio Mastercard är ett utmärkt kort för dig som ofta reser med tåg. Om du ändå ofta köper biljetter till SJ:s tåg och handlar i bistron är det mycket fördelaktigt att ha ett SJ Prio Mastercard som du kan betala med och på så vis samla poäng som omvandlas till rabatter på tågbiljetter, i bistron eller hos någon av SJ:s samarbetspartners.

Kortet fungerar också som ett resekort, som du med fördel betalar (minst 75 procent) av din resa med för att aktivera den kompletterande reseförsäkringen. Du kan också ha kortet som ett kreditkort för köp när du är utomlands. Det rekommenderas dock inte i första hand för det ändamålet, då valutaväxlingsavgift och uttagsavgift tillkommer.

Kortet kommer med en årsavgift och därför passar det bäst för dig som tänker använda kortet regelbundet, så att du verkligen samlar bonus och kan utnyttja de förmåner som ges. När du betalar med SJ Prio Mastercard får du 10-30 poäng per 100 kronor när du handlar och 1 poäng per krona när du köper tågbiljetter eller handlar i bistron. Det går med andra ord relativt snabbt att tjäna in årsavgiften om du är en flitig tågresenär.

Fördelar och nackdelar med SJ Prio Mastercard

För att det ska bli enkelt att besluta dig för om du ska ansöka om ett SJ Prio Mastercard eller inte, så har vi sammanfattat de viktigaste för- och nackdelarna med kortet.

Fördelar

 • Hög kreditnivå
 • Kortet är Mastercard-anslutet
 • Lätt att komma upp i bra bonusnivåer för den som åker mycket med SJ
 • Poängen ger fina förmåner och rabatter på tågbiljetter, bistro och annat
 • Reseförsäkring ingår
 • Två betalningsfria månader per år

Nackdelar

 • Årsavgiften
 • Valutapåslagsavgift och uttagsavgift

Hur ansöker jag om SJ Prio?

1. Du klickar på Ansök direkt
2. Du väljer sedan hur du vill ansöka
3. Ansök antingen via e-legitimation eller utskriftsblankett

ANSÖK DIREKT

 

Andra rekommenderade kort

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Frågor och svar om SJ Prio

Vad är SJ Prio?

SJ Prio är SJs kundklubb. Med SJ Prio samlar du poäng på varje SJ-resa du köper som du sen kan byta mot nya resor eller hotellnätter. Du får även exklusiva erbjudanden för medlemmar.

Hur blir man SJ Prio?

SJ Prio blir du genom att registrera dig som medlem på SJs hemsida eller i SJs app. Medlemskapet är gratis. Om du vill ansöka om SJ Prio Mastercard måste du vara medlem i SJ Prio. Du kan ansöka om SJ Prio Mastercard när du registrerar dig som medlem i SJ Prio.

Vad kostar SJ Prio Mastercard?

SJ Prio Mastercard har en årsavgift på mellan 195 och 295 kronor. Andra avgifter och räntor tillkommer när kortet används. För mer information om avgifter, räntor och kreditgräns läs tabellen högst upp i texten.

Vad skiljer SJ Prio-kortet och SJ Prio Mastercard?

Sj Prio-kortet används för att samla poäng på köp du gör hos SJ. Poängen kan bytas in mot nya resor och hotellnätter. SJ Prio Mastercard är ett kreditkort som dessutom ger fler SJ Prio-poäng, reseförsäkring, avbeställningsskydd och bagageförsäkring. Läs mer om SJ Prio Mastercard i texten.

Hur ansöker jag om SJ Prio Mastercard?

Via guiden i texten kan du enkelt ansöka om SJ Prio Mastercard. För att ansöka behöver du vara över 18 år, ha en fast inkomst och sakna betalningsanmärkningar.