Att ansöka om ett kreditkort förutsätter nästan att du inte har någon betalningsanmärkning och att du har god kreditvärdighet. Har du en betalningsanmärkning men vill ansöka om ett kreditkort ändå kommer här några tips med vad du bör tänka på. Det går att skaffa nytt kreditkort trots att du har en anmärkning, men för att beviljas kortet krävs att du gör vissa saker. Här nedan berättar vi hur du ska gå tillväga:

re:member flex

remember
  Bästa kreditkortet 2021
  Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
  56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per årÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 9,74-24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på re:members hemsida


Supreme Card Gold

 Bildsupreme sgold supremegold
  Bonus på allt du handlar
  Kompletterande reseförsäkring ingår
  6 månader räntefri betalningÅrsavgift: 195 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 12,36-17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:150 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort
  Gratis kreditkort med bonussystem
  Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
  Upp till 10 % Norwegian Rewards på flygbiljetterÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Nej
Uttagsavgift: Nej
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  
på Bank Norwegians hemsida
Supreme Card World

Supreme cardworld

  Kompletterande reseförsäkring då resan betalas med kortet
  Lounge Key och Concierge Service
  Bonus på alla inköpÅrsavgift: 1068 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:200 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Supreme Card Classic

 Bildsupreme Card Classics
  Ingen årsavgift
  Upp till 60 dagar räntefri kredit
  6 månader räntefri delbetalningÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 14,36-19,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns: 30 000 kr


Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Komplett Bank Kreditkort

Komplett Bank Kreditkort
  1-4 % bonus på alla köp
  Ingen årsavgift
  Reseförsäkring, ID-skydd & köpskydd ingårÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Nej
Uttagsavgift: Nej
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Kreditränta: 21,40-24,90 %
Räntefritt: 50 dagar
Kreditgräns: 50 000 kr


Ansök direkt  
på Kompletts hemsida
Supreme Card Woman

 Bild supreme Card women
  Bonuspoäng på alla köp
  Varje köp ger pengar till Cancerfonden
  Kompletterande reseförsäkring ingårÅrsavgift: 295 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Kreditränta: 12,36-17,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Kreditgräns:150 000 kr

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida
Lunar Pre-paid visa

lunar prepaid visa
  Gratis konto & kort
  Pre-paid Visa-kort
  Krävs ingen inkomstÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Kreditränta: -
Räntefritt: -
Kreditgräns:
Uttagsavgift: Nej inom EU, 1 % utanför
Valutaväxlingspåslag: Nej
Ansök direkt  

Vad är en betalningsanmärkning?

Om du har en skuld som du inte betalat går den tids nog till Kronofogdemyndigheten. Det är då du får din betalningsanmärkning registrerad hos kreditupplysningsföretag som Bisnode, Creditsafe och UC. Anmärkningen finns kvar i tre år, även om du betalar av skulden innan dess, och de allra flesta kreditgivare kommer att avslå en ansökan om det finns en betalningsanmärkning.

Att ansöka om ett kreditkort är precis som att ansöka om ett lån, och kreditgivaren gör liten skillnad mellan de två. Har du en betalningsanmärkning kommer de allra flesta att avslå ansökan oavsett om det är för ett kreditkort eller ett lån.

Skaffa kreditkort trots anmärkning

Steg 1: Bevisa att du har ordning och reda på din ekonomi

Det finns kreditgivare som accepterar ansökningar med betalningsanmärkningar, men de ställer oftast samma krav i övrigt som andra kreditgivare, och ett av dessa krav som ofta kommer upp är stadigvarande inkomst. Bevisa detta med hjälp av anställningsintyg från din arbetsgivare och kanske ett par lönespecifikationer för att styrka att du faktiskt har denna återkommande inkomst.

Att göra en budget kan också vara till god hjälp, visa upp kreditkortets omkostnader tillsammans med dina andra levnadskostnader och visa att din budget faktiskt går ihop och att du hållit dig till budgeten den senaste tiden. Ett tips är att göra detta i ett personligt möte hos din bank.

Kreditkort med betalningsanmarkning

Steg 2: Var envis

Det kommer inte att vara lätt att bli beviljad ett kreditkort om du har en anmärkning, men det är inte omöjligt. Fortsätt stå på dig och försök igen, och leta kanske upp andra kreditgivare som är mer sannolika att godkänna sina kunder trots anmärkningar.

Hur undviker jag att få en betalningsanmärkning?

Naturligtvis planerar ingen att få en betalningsanmärkning, utan det vanligaste är att man blir långtidssjukskriven eller arbetslös och därför inte klarar de vardagliga utgifterna. För att undvika att hamna i en sådan situation är här några tips:

 • Gör som banken; gör en ”Kvalp”

När banken räknar på att låna ut pengar till dig räknar de ut en ”Kvar att leva på” (kvalp). De räknar både med nuvarande ränta, men också hur mycket du skulle ha kvar att leva på om räntan gick upp med X %. Gör det du med. Räkna till exempel bara med 80% av din inkomst när du gör din budget, du kommer nämligen sannolikt inte ha 100% av din lön om du skulle bli arbetslös eller sjukskriven.

 • Omförhandla lån och krediter

Du kan sänka månadskostnaderna och därmed öka dina marginaler i vardagen antingen genom att samla dina lån och krediter i ett större lån (förhoppningsvis med bättre villkor), eller genom att omförhandla direkt med din bank. Kanske kan du förhandla ned räntan med några punkter i utbyte mot att banken förlänger lånets löptid?

 • Sälj något värdefullt

Om det börjar bli kris och panik kan det vara läge att kolla på huruvida du kan sälja din TV, tvättmaskin eller bil – kronofogden kommer ändå tvinga dig sälja dem om det går så långt. Om du är proaktiv får du i alla fall välja själv i vilken ordning sakerna säljs, och till vilket pris.

SMS-lån

Man hör ofta mycket negativt om snabblån och sms-lån, och ofta är det berättigat. Den som inte kan betala av lånet hamnar i en spiral av höga räntor, påminnelseavgifter och andra kostnader, men för den som bara behöver två veckor extra på sig att betala den där fakturan kan faktiskt sms-lån göra stor skillnad.

Långivare SMS-lån

Vissa långivare gör ingen kreditupplysning för sina sms-lån, och vissa erbjuder till och med räntefria perioder i hopp om att låntagaren inte ska kunna betala av lånet i tid. Om alternativen står mellan att hamna hos kronofogden och få en betalningsanmärkning eller att ta ett riskabelt sms-lån så kan sms-lånet låta förhållandevis bra.

Slutligen om betalningsanmärkningar

 • En betalningsanmärkning får man när man inte kunnat betala av en skuld och den gått till kronofogden
 • Betalningsanmärkningar finns kvar i 3 år, oavsett hur snabbt du löser skulden
 • Det finns kreditgivare som har överseende med betalningsanmärkningar
 • Det bästa sättet är genom personliga möten med din bank där du får visa att du har koll på din ekonomi
 • Undvik om du kan att få en betalningsanmärkning, stresstesta din privatekonomi!

Se till att du har ordning och reda på din privata ekonomi ifall du skall skaffa kreditkort. Det går alltså att erhålla ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Nu vet du lite mer om hur du skall gå tillväga för att göra detta.

Att ha ett kreditkort är väldigt praktiskt, antingen i vardagen eller som backup-kort om något händer och ditt primära kort inte fungerar. Det finns dock vissa krav som måste uppfyllas för att få sin ansökan om kreditkort beviljad. Ett av de krav som finns är en relativt stabil inkomst, men det är också viktigt att du inte har några betalningsanmärkningar.

I Sverige sparas uppgifter om betalningsanmärkningar i tre år hos de företag som lämnar ut kredituppgifter till banker, hyresvärdar och andra. Med en betalningsanmärkning i dessa register är det svårt att få ett kreditkort beviljat. Det beror på att krediten är en form av lån du tar från kortutgivaren, och för att denna ska kunna ge dig det lånet måste de vara säkra på att du kan betala för dig. Problemet kan lösas om du har nog med belägg för att visa att du verkligen är kapabel att betala och visar upp dessa i ett möte med din bankman.

En annan utväg, om du verkligen vill ha ett kreditkort och inte kan vänta på att din anmärkning har försvunnit, är att ta ett extra kort till någon annan som redan är godkänd. Dock finns det även banker som också har restriktioner gällande den lösningen.

Frågor och svar om kreditkort med betalningsanmärkningar

Hur får man ett kreditkort trots betalningsanmärkning?

Följ guiden i texten för att ge dig själv så bra förutsättningar som möjligt att bli godkänd för ett kreditkort trots betalningsanmärkningar. För att din ansökan ska godkännas krävs i de flesta fall en individuell bedömning.

Hur länge har man en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning hos Kronorfogden försvinner vanligtvis efter tre år. En skuldsanering syns i registret i fem år.

Kan jag ha bankkort trots betalningsanmärkning?

Ja, bankkort kan du beviljas trots betalningsanmärkning. Ett bankkort är kopplat till ett bankkonto och har vanligtvis ingen kredit.

Hur undviker jag betalningsanmärkningar?

Om du är orolig att du ska få betalningsanmärkningar kan du följa tipsen högre upp i texten. Var försiktig när du tar lån och krediter och ha bra översikt över din ekonomi.

Vad är en betalningsanmärkning?

Om man inte kan betala en skuld och skulden hamnat hos Kronofogden kan man få en betalningsanmärkning. Betalningsanmärkningar gör det svårt att ta lån, beviljas kreditkort och skaffa abonnemang.