P.F.C står för Personal Finance Co. Det är ett företag vars huvuduppgift är att göra vardagens bankanvändande enklare för privatpersoner. Tidigare hette företaget Betalo, men de bytte alltså namn 2018 och och blev PFC. De är ett betalningsinstitut, men inte en bank. De är godkända och verksamheten överses av Finansinspektionen.

P.F.C.

Kort_mobiler
  • 0 kr i årsavgift
  • Inga avgifter utomlands
  • Support i appen


Ränta - 0 %
Årsavgift - 0 kr

Ansök direkt
PFC är en digital tjänst och de har inga kontor eller liknande som går att besöka. I deras utbud ingår ett betalkort och en särskild app som kan användas för att hålla koll på sin privatekonomi. PFC är en relativt ny tjänst och är omskriven i flera välrenommerade tidningar och utsågs till Årets Utmanare 2019 av finanstidningen Privata Affärer.

Vad är PFC kort?

PFC-kortet är ett betalkort från MasterCard, även kallat debetkort. Det innebär att kortet inte har någon kredit, utan endast kan använda de pengar som finns laddade på kortet. För att kunna använda kortet behöver du ladda på pengar, vilket görs smidigt via Swish eller Plusgiro. Det går även att ta ut pengar antingen kontant i uttagsautomat, eller genom att skicka tillbaka dem till ditt bankkonto med hjälp av appen.

Denna typ av kort kallas även pre-paid, eller förbetalda kort, då pengarna som används sätts in specifikt på kortet du vill betala med. Du kan se saldot via en app, som dessutom kommer med en mängd andra smarta funktioner avsedda att hjälpa dig få koll på din ekonomi och dina betalningar.

PFC-kortet går att använda både för handel online och för köp i fysiska butiker. Säkra betalningar på nätet utförs med hjälp av MasterCards tjänst 3D-secure.

Fördelar med betalkort från PFC

Det finns flera fördelar med ett betalkort från PFC. Det här är några av de främsta fördelarna:

  • Bra app – PFC:s app finns tillgänglig både via App Store och Google Play. Det är en smart app som är utformad för att ge dig en väldigt bra överblick över din ekonomi. Dina köp placeras i olika kategorier för att du enkelt ska kunna se vad du lägger mest pengar på. Du kan lägga upp till exempel en veckobudget och hela tiden se till att den följs och du kan även skapa grupper för att planera ekonomin tillsammans med någon.
  • Avgiftsfritt – PFC-kortet har ingen års- eller månadsavgift, och tar har förmånliga erbjudanden när det gäller utlandsköp eller automatuttag såväl i Sverige som i utlandet.
  • Smidig insättning – Det är otroligt smidigt att sätta in pengar på kortet, med hjälp av Swish kan du få in pengarna på kortet på nolltid. Det går även att sätta in pengar traditionellt via plusgiro, även om det givetvis tar något längre tid.
  • Blipp – Ett PFC kort går att blippa i de kortterminaler som erbjuder denna tjänst. Det gör att du väldigt snabbt och smidigt kan använda kortet för dina dagliga inköp.

Vad krävs för att ansöka om PFC kort?

Alla som är folkbokförda i Sverige, har ett svenskt personnummer och är 18 år eller äldre, kan ansöka om kortet. För att kunna ansöka behöver du ha ett mobilt BankID.

Nackdelar med betalkort från PFC

Kortet i sig är ganska simpelt och kommer inte med några särskilda bonuserbjudanden eller förmåner. Samtidigt kostar det inget, så det kanske inte går att förvänta sig något sådant heller.

För vem passar PFC kort?

PFC passar dig som vill ha en säker betaltjänst med få extraavgifter. Tack vare den smarta appen är tjänsten även ett bra verktyg för dig som vill tydliggöra din ekonomi, sätta upp en budget och övervaka dina shoppingvanor.

Eftersom kortet inte använder kredit kan i stort sett vem som helst ansöka, förutsatt att du är över 18 år. Det kan vara en bra idé att använda till exempel som första betalkort för unga människor som ska börja stå på egna ben ekonomiskt, och behöver lite hjälp med den ekonomiska planeringen.

pfc

Frågor och svar om PFC Kort

Vad är PFC kort?

Ett betalkort från Mastercard. Kortet är inget kreditkort utan laddas med pengar, vanligtvis via Swish eller Plusgiro. Kortet kan användas för att handla i butik, ta ut kontanter eller handla online. Läs mer om PFC i texten på Kreditkortlistan.se.

Vad kostar PFC kort?

Kortet från PFC är kostnadsfritt – det har ingen årsavgift eller månadsavgift. Du kan kostnadsfritt ta ut upp till 1000 kronor med kortet, därefter tillkommer en avgift på 1,5 %.
PFC Premium kostar 35 kronor per månad.

Kan man koppla Swish till PFC?

Nej, man kan inte koppla Swish till PFC. Du kan dock använda Swish för att sätta in pengar på ditt PFC-kort, men du kan inte Swisha från ditt PFC-kort.

Kan jag använda PFC med Apple Pay?

Nej, PFC har i dagsläget inte stöd för Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay. Här hittar du information om vilka betalningslösningar som fungerar med mobila betalningar.

Vad är PFC?

PFC är i huvudsak en bank-app som man kan använda tillsammans med ett betalkort från PFC. Använd Swish eller Plusgiro för att sätta in pengar på ditt kort och använd det när du handlar – i butiker eller online. Läs mer om PFC i texten.