Kortinformation

Resurs Classic är ett vardagskreditkort med grundläggande funktioner som har precis det man behöver – och inte mycket utöver det. Kortet möjliggör att delbetala sina köp eller bocka av dem direkt när fakturan kommer. Det finns ingen årsavgift och inga krångliga bonussystem eller cashback-system.

Det här är ett vardagsreditkort som erbjuder precis det man förväntar sig av den här typen av kort: kredit och flexibla betalalternativ. 

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: Saknar bonus

Fördelar med Resurs Classic

  • Ingen års- eller månadsavgift
  • Fri kredit i upp till sextio dagar
  • Flexibla betalalternativ – välj mellan flera olika betalalternativ
  • Om du delar upp betalningen kan du göra det under sex månader räntefritt
  • Kreditgräns på 30 000 kr
  • Få kvitto på större köp över sms
  • Contactless – handla med blipp snabbt och enkelt

Nackdelar med Resurs Classic

  • Saknar bonus
  • Saknar rabatter
  • Saknar reseförsäkringar och andra försäkringar

Bra att veta

Detta kreditkort ger dig flera olika betalalternativ: lös hela din faktura direkt eller delbetala hela eller delar av summan. När du väljer att inte betala hela fakturan direkt kan du göra det räntefritt i sex månader, dela upp beloppet i tiondelar eller tjugondelar, eller välja specifika köp att betala av.

Egenskaper

 • Kontaktlös

 • Utan årsavgift

Betalalternativ

Ett av det här kreditkortets största plus är att det finns en rad valmöjligheter när det kommer till hur man betalar sin kreditkortsfaktura. Fakturan sammanfattar alla köp man har gjort med sitt kort under månaden. När man får hem fakturan kan man välja huruvida man vill betala allt på en gång eller delbetala med något av Resurs betalalternativ. 

Låt oss titta närmare på de betalalternativ som erbjuds. 

Betala allt direkt

När man får hem fakturan kan man välja att betala hela fakturabeloppet på en gång – precis som en vanlig räkning. Vid detta alternativ tillkommer inga ränteavgifter eller andra avgifter. Det enda du betalar för är köpen du har gjort med ditt Classic-kort. 

Delbetala räntefritt

Resurs erbjuder alternativet att dela upp vissa köps delbetalningar räntefritt under upp till sex månader. Då tillkommer ingen kreditränta, men andra kostnader kommer att läggas på det slutgiltiga beloppet. Kostnader som läggs på är uppläggingsavgift, administrativa avgifter (varje månad) och effektiv ränta. 

Detta kan vara lönsamt vid dyrare inköp som man vill delbetala – eftersom man slipper tänka på krediträntan.

Betala i mindre andelar 

Resurs erbjuder även möjligheten att dela upp sina köp i tiondelar eller tjugondelar. Om man väljer detta alternativ betalar man den valda andelen av beloppet, plus administrations avgift, kreditränta och effektiv ränta. Krediträntan blir högre om man väljer att delbetala en mindre andel. 

Betala av enskilda köp

Lite dyrare köp, från tusen kronor och uppåt, kan man separera från resten av fakturan och betala av enskilt. Den första månaden fri från kostnader – sen väljer man om man vill delbetala räntefritt eller dela upp betalningen. 

Detta kan vara ett bra alternativ om man har gjort ett större köp under månaden – kanske en ny kyl eller en ny tvättmaskin. Då kan man smidigt välja att endast delbetala det större köpet, och betala alla mindre köp man gjort under månaden direkt. 

Frame-6.png
Layer_7.png

Varför Resurs Classic?

Det finns flera olika anledningar att välja Resurs Classic, men såklart även anledningar att kanske titta på andra kreditkort istället. Vi har tittat på några av kortets egenskaper för att göra ditt val lite enklare. 

Ingen årsavgift

Det här är ett kreditkort som helt saknar årsavgift. Det betyder att det inte kostar någonting att skaffa kortet eller ha det i sin plånbok. Det är inte förrän du börjar använda Resurs Classics kreditkort som det kan tillkomma kostnader. 

Vilka kostnader som tillkommer beror på hur du väljer att använda kortet. Om du väljer att ta ut kontanter tillkommer en uttagsavgift, om du väljer att använda kortet utomlands tillkommer en valutaväxlingsavgift och om du väljer att delbetala ett köp eller hela din kreditkortskostnad tillkommer avgifter för administration och räntor. 

Kredit

Detta Resurs-kort har en kreditgräns på upp till 30 000 kr. Det betyder att man kan ansöka om en kreditgräns på upp till 30 000 kronor, men kreditgränsen kan sättas lägre. 

En kreditgräns innebär att man kan handla för upp till det satta beloppet med det aktuella kortet. Har du ett Resurs Classic med en kreditgräns satt till 20 000 kronor kan du alltså handla för upp till 20 000 kronor med ditt kort. 

Alla dina köp samlas på en faktura som kommer vid slutet av månaden. 

Få kvitton över sms

Större köp man gör dem sitt Resurs-kreditkort, på femhundra kronor eller mer, får man på ett kvitto över sms sekunden efter att köpet har genomförts. Detta gör det extra smidigt att hålla koll på alla större köp man gör med Classic-kortet så att man är förberedd när fakturan kommer i slutet av månaden. 

Contactless-betalningar

Resurs Classic har stöd för contactless-betalningar – alltså betalningar man gör utan att sätta in kortet i chipkortsläsaren eller dra remsan. Istället blippar man enkelt sitt kreditkort mot betalstationen – och om det är ett mindre köp slipper man även skriva in sin pinkod. 

Resurs Classic har även stöd för digitala betalalternativ från till exempel Apple. 

Räkningar och Resurs Classic

Även sina vanliga räkningar kan man betala med sitt Resurskort. Det finns ett par olika möjligheter för hur man kan gå till väga. 

Kontanter

Man har förstås alltid möjligheten att ta ut kontanter med sitt Resurskort och sedan gå till sitt bankkontor och betala sina räkning kontant via post-eller bank-giro. Tänk på att det läggs till en uttagsavgift när man tar ut pengar med Classic.

Direkt

Det finns även möjligheter att betala sina räkningar direkt med sitt Resurskreditkort. Detta gör man via Mina sidor i Resurs Banks app eller internetbank. Din betalda räkning kommer att dyka upp som ett köp på din nästa kreditkortsfaktura. 

Tänk på att det läggs till en avgift på en % av räkningens totalbelopp när man väljer att betala direkt med sitt Resurskort. 

 

Kreditgivare: Resurs Bank AB (org nr 516401-0208), 254 67 Helsingborg.

Omdöme

Resurs Classic är ett bra vardagskreditkort för den som vill ha just ett kreditkort – men inget utöver det. Kortet är okomplicerat och erbjuder flera olika betalalternativ: betala din kreditkortsfaktura direkt eller dela upp fakturasumman och delbetala. Det finns även möjlighet att endast dela upp betalningen av vissa större inköp. 

Resurs Classic har ingen års- eller månadsavgift – vilket är kortets största fördel. Om man är på jakt efter ett kreditkort med många förmåner och rabatter ska man dock titta på Resurs andra valmöjligheter. Detta kort saknar nämligen bonussystem, cashback, rabatter och andra förmåner. Det erbjuder endast kredit och delbetalningsalternativ. 

 

Hur ansöker jag om Resurs Classic kreditkort?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att komma direkt till Resurs hemsida
  • 2. Fyll i dina uppgifter och vilket kreditkort från Resurs du önskar
  • 3. Klicka på Skicka ansökan och vänta på svar från Resurs Bank
ANSÖK NU
 

Andra kort vi rekommenderar

Loading...
re:member flex
 • Bästa kreditkortet 2023
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Kreditgräns:120 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-24,74 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:19,99 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
 

Frågor och svar om Resurs Classic

Vad kostar Resurs Classic?
Vad har Resurs Classic för förmåner?
Vilken bank är Resurs kreditkort?
Kan jag betala räkningar med resurs Classic?
Var kan jag använda Resurs Classic?

Kontaktuppgifter

Ansvarig bankResurs Bank Aktiebolag
Organisationsnummer516401-0208
AdressEkslingan 9
Postnummer254 67
OrtHelsingborg
Telefonnummer0771 – 11 22 33
E-postadresskundservice@resurs.se
Villkor Kortvillkor

Öppettider

Måndagar09:00 – 17:00
Tisdagar09:00 – 17:00
Onsdagar09:00 – 17:00
Torsdagar09:00 – 17:00
Fredagar09:00 – 17:00
LördagarStängt
SöndagarStängt