Förra året var många flygbolag tvungna att ställa in merparten av sina internationella, och nationella, flygningar. Lågprisbolaget Norwegian ställde in 85 % av sina resor och SAS fick pausa en rad av sina flyglinjer. I takt med att vaccinationerna har tagit fart runt om i världen har även de striktaste reserestriktionerna lättats – vilket har möjliggjort att både Norwegian och SAS har öppnat upp för fler flyglinjer runt om i Europa. 

Norwegian är tillbaka på den svenska marknaden

norwegian kreditkort

Norwegian pausade helt sin verksamhet i Sverige till följd av pandemin, men sen den 31 maj har flygbolaget öppnat upp för flygningar mellan Sverige och 33 destinationer. De flyger även inrikes i Sverige igen. 

Under sommaren kommer succesivt fler flygningar att öppna med Norwegian. I juni har man börjat med flygningar till bland annat Visby, Köpenhamn, Helsingfors, Nice, Palma, Alicante, Barcelona, Faro och Aten. I juli läggs bland annat Rom, Rhodos, Prag och Budapest till listan. 

Äntligen kan man alltså samla flygpoäng med Norwegian igen!

SAS öppnar för fler semesterresor

sas platinum

SAS har varit tvungna att pausa många av sina flyglinjer till följd av pandemin. Nu under våren och sommaren när många länder i Europa har börjat öppna upp för turister öppnar även SAS sina flyglinjer igen. 

I juni öppnar SAS upp för resor till Milano, Aten, Split, Alanya, Beirut, Sankt Petersburg och Palma. 

SAS firar med poängfest

SAS Eurobonus Mastercard Premium firar sommarens ankomst med en poängfest för alla kunder. Under sommaren har de två olika kampanjer som ger extra-poäng med kreditkortet.

Från den 25-27 juni får man dubbla poäng på alla inköp som görs med SAS Eurobonus Mastercard Premium. Denna kampanj kan alltså utnyttjas både på resan och på hemmaplan. Från den 1 juli till den 15 augusti erbjuder SAS Eurobonus Matercard Premium en kampanj för alla semesterfirande. Då får man nämligen 50 % mer poäng för alla inköp som görs med kortet i lokal utländsk valuta. 

Poängen som samlas in med SAS Eurobonus Madtercard kan användas för att köpa nya flygbiljetter, hyra bil och betala hotell. 

Reseintyg och testintyg för inresande

Trots att flygbolagen öppnar upp för fler resor är det dock viktigt att tänka på att det ofta krävs olika former av reseintyg och testintyg för att resa in i olika länder. Kontrollera alltid vad som gäller för just ditt resmål.

Tänk på:

  • Kontrollera inreseregler för din resa
  • Behövs negativt covid-19-test?
  • Finns det regler för karantän?