Vill du spara pengar 2022? Här är de bästa tipsen för hur du blir en big saver istället för big spender!

sparapengar

Bli av med den ekonomiska baksmällan

Först av allt, bli av med eventuella fakturor som du samlat på dig. Tusentals människor använder kreditkort för att täcka upp för fakturor som snart löper ut eftersom att du då förlänger datumet du behöver betala (de flesta kreditkort har en räntefri period på upp till 45 dagar och en lägre ränteavgift än om du passerar betaldatum med faktura).

Handla inte på faktura

Faktura som på senare år blivit väldigt populärt står sig inte mot de kreditkort som ger återbäring eller andra bonusar när man handlar – vissa kort kan ge uppemot 1% i återbäring, något som inte är att fnysa åt då många spenderar otroliga summor pengar på till exempel julklappar (en utgift som dessutom växer för varje år som går för många) vilket ger en bra utdelning om du handlar med kreditkort. Tipset är att använda sig av kreditkortets fördelar innan man behöver betala för ränta (vanligtvis efter ungefär 30 dagar).

Flytta över räkningar

Överväg att flytta över alla dina räkningar till ett Ica Bankkort Plus eller något annat kort där du får en räntefri kredit under en period. Vänligen var uppmärksam på att det nästan alltid finns en kostnad för att överföra pengar genom att betala räkningar (fakturaavgift, förseningsavgifter t ex) som oftast är högre än att betala en räntekostnad på ett och samma kreditkort.

Spara pengar med kreditkort

Ett bra sätt att sätta undan pengar är att använda ett kreditkort för att få en klar och bra översikt över det man spenderar varje månad. Med ett re:member flex kreditkort får du dessutom ett kort utan årsavgift (vilket gör att det inte innebär någon extra kostnad för dig som privatperson). Oförutsedda utgifter eller uteblivna inkomster kan förebyggas genom att ha ett kreditkort redo. Om du inte känner att årsavgift är något problem för dig utan istället vill ha ett bra kort med många bonusar så kan du kolla på ICA Banken. Hur som helst kan du alltid jämföra alla kort i vår jämförelselista.

Att tjäna pengar på Kreditkort

Som många av er redan vet så kan man faktiskt spara pengar på att ha kreditkort. Det finns flera sätt att faktiskt gå plus på att ha ett kreditkort, jag ska gå igenom några av dessa sätt här nedan.

Kreditkortsbonuskreditkort

Med olika kreditkort så ingår olika förmåner till exempel så har många matkort och bensinkort bonussystem där du får pengar eller poäng tillbaka om du handlar saker med dem. Genom att kolla in vad för slags bonussystem korten har så kan du tjäna en hel del. Det finns lite olika system. Kort där du kan handla i en viss butik för poängen du samlar in. Till exempel en reward shop där kortutgivaren har valt ut vissa varor som du kan handla med.

Kreditkortsförsäkringar

Det brukar ingå väldigt många försäkringar i de olika kreditkort som finns ute på marknaden. Genom att faktiskt teckna upp olika kreditkort så tjänar du på att kolla vilka försäkringar som ingår. Många lägger idag onödiga pengar när de köper resor då de lägger till konkursskydd och avbokningsskydd. Ofta ingår alla dessa. Även elektronik är något som man ofta blir påtvingad att köpa extraförsäkringar till. Kolla alltid om ditt kreditkort har en elektronikförsäkring inbyggd. Detta är inte alls ovanligt.

Lägsta pris garanti

Fler och fler kort idag erbjuder lägsta prisgaranti. Denna försäkran att du är garanterat det lägsta priset när du köper en produkt är såklart superbra om du är en prismedveten konsument. Det fungerar ofta såhär att om du till exempel skulle handla en produkt på SIBA och du märker att den är mycket billigare på elgiganten då kan du få mellanskillnaden tillbaka.

Börja spara pengar

Låt inte pengarna ligga på ditt vanliga lönekonto utan utnyttja den fria marknaden och välj det bästa sparkontot på marknaden just nu.

Få dina nyårslöften att betala av sig

Vad du nu än lovat dig själv – se till att det är till din ekonomiska fördel!

– Att sluta röka 10 cigaretter per dag sparar dig upp emot 10 000 kronor per år.
– Att säga upp ett TV-abonnemang och börja använda tjänster som Netflix eller streama online kan spara dig runt 300 kronor i månaden (3600 kr per år).
– Att vara ute och motionera istället för att spendera pengar på ett gym kan spara dig upp emot 500 kronor i månaden (6000 kr per år).
– Jämför och hitta det bästa mobilabonnemanget just nu för dig och sänk dina kostnader med runt 200 kronor i månaden (2400 kr per år).

Använd ditt årliga ränteavdrag på 30% fullt ut

Varje år är det möjligt för privatpersoner i Sverige att göra ett ränteavdrag på 30% på existerande lån när skatten ska betalas. För att stötta upp din privatekonomi kan det ibland vara bra att ta ett privatlån i en period där inkomsten är låg – idag finns det nätlån som är nästintill gratis. Gå till en jämförelsesajt för att hitta rätt lån för dig.

2021-12-30T18:39:45+01:00
Till toppen