Som många av er redan vet så kan man faktiskt spara pengar på att ha kreditkort. Det finns flera sätt att faktiskt gå plus på att ha ett kreditkort, jag ska gå igenom några av dessa sätt här nedan.

Kreditkortsbonuskreditkort

Med olika kreditkort så ingår olika förmåner till exempel så har många matkort och bensinkort bonussystem där du får pengar eller poäng tillbaka om du handlar saker med dem. Genom att kolla in vad för slags bonussystem korten har så kan du tjäna en hel del. Det finns lite olika system. Kort där du kan handla i en viss butik för poängen du samlar in. Till exempel en reward shop där kortutgivaren har valt ut vissa varor som du kan handla med.

Läs mer om bonus och kreditkort. 

Kreditkortsförsäkringar

Det brukar ingå väldigt många försäkringar i de olika kreditkort som finns ute på marknaden. Genom att faktiskt teckna upp olika kreditkort så tjänar du på att kolla vilka försäkringar som ingår. Många lägger idag onödiga pengar när de köper resor då de lägger till konkursskydd och avbokningsskydd. Ofta ingår alla dessa. Även elektronik är något som man ofta blir påtvingad att köpa extraförsäkringar till. Kolla alltid om ditt kreditkort har en elektronikförsäkring inbyggd. Detta är inte alls ovanligt.

Lägsta pris garanti

Fler och fler kort idag erbjuder lägsta prisgaranti. Denna försäkran att du är garanterat det lägsta priset när du köper en produkt är såklart superbra om du är en prismedveten konsument. Det fungerar ofta såhär att om du till exempel skulle handla en produkt på Media Markt och du märker att den är mycket billigare på Elgiganten då kan du få mellanskillnaden tillbaka.