ST1 Mastercard

st1
  Ingen årsavgift
  Kontaktlös betalning
  Håll koll på betalningar i en app


Årsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 3 % + 25 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,90 %
Effektiv ränta: 17.15 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Kreditgräns: 100 000 kr


Ansök direkt  

ST1 riktar in sig på att erbjuda så billigt drivmedel som möjligt, genom sina 280 obemannade bensinstationer som du hittar längs de svenska vägarna. För att det ska vara så enkelt och snabbt som möjligt för dig att hitta deras billiga mackar så har de utvecklat en egen app med kartfunktion, så att du ska kunna hitta till närmaste ST1-station. Drivmedlet betalar du sedan enklast med ditt ST1 Mastercard.

Vad är ST1 Mastercard?

ST1 Mastercard är i grunden ett kreditkort som är kopplat till Mastercard, som tillsammans med Visa är den typ av kort som flest butiker accepterar i världen idag.

Kortet har allt som du kan förvänta dig; en kreditsumma (upp till 100 000 kronor) som du kan använda för alla typer av köp, en räntefri betalperiod (45 dagar) och möjlighet till delbetalning.

Det kostar pengar varje gång du gör ett kontantuttag med kortet, så det är inte lämpligt att använda ST1-kortet för ofta om du vill ha kontanter på fickan. Att handla med kortet kostar dock ingenting, men valutaväxlingspåslag tillkommer utomlands.

ST1-appen är tätt sammankopplad med kreditkortet, och ger dig full kontroll över dina utgifter. Du kan också lägga till ditt ST1-kort i Apple Wallet, vilket möjliggör snabba betalningar med din mobiltelefon eller smarta klocka.

Vilka förmåner får jag med ST1 Mastercard?

Förmånerna med att äga ett ST1 Mastercard sitter i enkelheten. Kortet ger dig varken bonusar, försäkringar eller rabatter.

Det gör bara det allra mest grundläggande som du kan förvänta dig av ett kreditkort, men så är det heller inte dyrt att äga kortet.

Faktum är att du inte behöver betala någon årsavgift alls för kortet. Det gäller dock att du använder kortet åtminstone en gång per månad, annars tillkommer en avgift.

Modernt kort

Den största förmånen i jämförelse med vissa andra kreditkort på marknaden är att ST1 Mastercard är ett mycket modernt kort, som är sammankopplat med den smarta teknik som vi har idag. Det betyder att du alltid har koll på dina transaktioner genom ST1-appen, och där kan du också koppla kortet till Apple Pay, vilket gör betalningar ännu snabbare, säkrare och enklare.

Vad är kraven för att kunna få ett ST1-kort?

Du behöver vara 18 år fyllda och sakna betalningsanmärkningar för att kunna beviljas ett ST1-kreditkort.

När du ansöker behöver du ange vad du vill ha för kreditgräns, och om du kan få den summa som du önskar beror på din kreditvärdighet och hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut i övrigt.

Den största krediten som du kan få är 100 000 kronor, vilket är en vanlig kreditgräns. Räntan på kortet ligger även den i linje med vad många andra kort på marknaden erbjuder. Den effektiva räntan är lite lägre än vissa, och lite högre än andra. Men på det stora hela är det inte en ränta att lyfta på ögonbrynen för.

Ansökningsprocessen sker för övrigt helt och hållet i ST1-appen. Du får förstås ett fysiskt kort också, men kan också lägga till den digitala versionen av kortet i din Apple-plånbok direkt i appen.

För vem passar kortet?

ST1 är ett väldigt grundläggande kreditkort, vilket också harmoniserar med hur ST1:s företagsidé.

ST1 handlar om det enkla. Deras stationer är obemannade, de har inga butiker och inga extratjänster. Det är bara drivmedel till ett så lågt pris som möjligt som gäller.

När du svänger in på en ST1-station och fyller tanken, så ska det vara lika enkelt att betala, vilket du gör genom ditt ST1-kort, antingen genom det kontaktlösa kortet eller Apple Pay på din telefon eller klocka.

Om du vill ha ett resekort så finns det betydligt mer passande alternativ. Men det betyder inte att ST1-kortet är meningslöst att ha med sig på resan. Då du inte betalar någon avgift för kortet är det perfekt att använda om en oförutsedd kostnad dyker upp eller om du har slut på pengar på ditt ordinarie kort.

För dig som är ute efter ett vanligt kreditkort som är utrustad med den senaste tekniken, inte kostar något att äga, ger dig 45 dagars räntefri kredit och pengar på fickan, så är ST1 ett kort som gör jobbet.

Fördelar och nackdelar med ST1-kortet

Det här är ett kort helt fritt från lull-lull. Du får med andra ord ett kreditkort som gör vad det ska och inte så mycket mer.

Avsaknaden av förmåner, rabatter och bonusar gör att kortet kan kännas lite tomt i jämförelse med många andra kreditkort. Å andra sidan har ST1-kortet de viktigaste funktionerna som vi förväntar oss av ett kreditkort, med lite extra trevliga tekniska lösningar för att betala och hålla koll på transaktionerna.

Fördelar

 • Ingen årsavgift
 • Mastercard-anslutet – betala med kortet överallt
 • Räntefritt i 45 dagar
 • Håll koll på transaktioner i appen
 • Apple Pay-anslutet kort
 • Kreditgräns upp till 100 000 kronor

Nackdelar

 • Du måste använda kortet en gång i månaden för att slippa årsavgift
 • Inga bonusar, rabatter eller försäkringar
 • Valutaväxlingspåslag
 • Uttagsavgift

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

Frågor och svar om ST1 Mastercard

Vad kostar ST1 Mastercard?

ST1 Mastercard har ingen årsavgift. Om kortet används för att betala bensin på en ST1 eller Shell-station har det heller ingen månadsavgift. De månader man inte tankar på en godkänd station kostar kortet 30 kronor.

Var kan jag använda ST1 Mastercard?

ST1 Mastercard kan användas överallt där Mastercard godkänns. Kortet kan användas för att betala i butiker och online – över hela världen.

Kan jag använda ST1 Mastercard med Apple Pay?

Ja, St1 Mastercard har stöd gör Apple Pay. Då kan du betala med din iPhone eller Apple Watch. Läs mer om Apple Pay här.

Hur ansöker jag om ST1 Mastercard?

Ansök om kreditkortet direkt på ST1s hemsida. Via ST1s app kan du börja betala med kortet så fort du ansökan blivit beviljad.

Kan jag ta ut pengar med ST1 Mastercard?

Ja, det går att ta ut kontanter med ST1 Mastercard. För att kunna göra det måste man dock ha varit kund i minst tre månader. För uttag tar ST1 en avgift på 3 % plus 25 kronor.