Wise

Transferwise

 • över 40 valutor
 • Bättre kontroll över dina internationella överföringar
 • Transferwise samarbetar med MastercardÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 200 GBP)
Valutaväxlingspåslag: Ja (varierar)
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Wise:s hemsida


Revolut

Revolut

 • 29 olika valutor
 • Bättre kontroll över dina internationella överföringar
 • Revolut samarbetar med MastercardÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 2000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 % (upp till 1000 GBP)
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida

Revolut Plus

Revolut
 • Prioriterad kundsupport dygnet runt
 • Biljettskydd och återbetalningsskydd
 • Anpassningsbara kortÅrsavgift: 340 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 2000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 % (upp till 1000 GBP)
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida
Revolut Premium

Revolut
 • Flera exklusiva kortdesigner
 • Obegränsat avgiftsfri valutaväxling
 • ReseförsäkringarÅrsavgift: 790 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 4000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida
Revolut Metal

Revolut
 • Cashback på köp
 • Upp till 5 Revolut Junior-konton
 • Tillgång till flygplanslounger med 3 medresenärerÅrsavgift: 1300 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 8000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida
P.F.C.

Kort_mobiler  0 kr i årsavgift
  Inga avgifter utomlands
  Support i appen


Årsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Kreditränta: -
Räntefritt: -
Kreditgräns:
Uttagsavgift: Gratis upp till 1000kr
Valutaväxlingspåslag: Nej
Ansök direkt  

När man överför pengar mellan olika länder via traditionella banker blir det lätt mycket dyrare än man först hade tänkt sig på grund av höga överföringsavgifter, valutaväxlingsavgifter och så vidare. Tjänster som PayPal är inte så billiga i längden, bara jämfört med en traditionell bank, eftersom de tar ut avgifter för överföringar både mellan PayPal-konton och om man snabbt vill föra över pengar till ett lokalt bankkonto. Lyckligtvis finns det nu nya lösningar, med finansiella institutioner “utan gränser”, där du lätt kan hantera din ekonomi nästan oavsett var i världen du befinner dig som om det vore en lokal bank. Dessa tjänster använder sig av samma valutakurser som banker använder sinsemellan, med mycket bättre konvertering än privatpersoner vanligtvis får, så att du inte behöver betala onödigt mycket pengar för att använda olika valutor eller skicka pengar.

Wise

Ett företag som är likt Revolut är Wise (tidigare Transferwise). I sin marknadsföring lägger de större fokus på att de vill göra internationella finanstjänster mer rättvisa, transparenta med alla kostnader och avgifter och slopa allt onödigt. De använder sig av den så kallade mid-market rate, alltså den faktiska valutakurserna som är mittemellan vad valutan köps och säljs för, och Wise följer denna i realtid. De vill också göra “premium the new normal”, alltså att alla ska få samma goda förmåner. Wise är en registrerad “Electronic Financial Institution” i Storbritannien.

När du startar ett Borderless account, som också verifieras snabbt om du tillhandahåller den efterfrågade informationen, hos Wise får det information för bankkonton i flera format, både IBAN för banktjänster i Europa, ett brittiskt, ett amerikanskt, ett australiensiskt och ett nya zeeländskt bankkontonummer med den tillhörande information du behöver för dessa. De låter dig motta pengar i över 40 valutor och att slippa extra kostnader. Pengarna som du sedan har på ditt konto kan växlas mellan de olika valutorna antingen direkt eller när valutakurserna är optimala för växling, det väljer du själv. De kan ännu inte utfärda kort i alla länder, men om du har ett Mastercard från Wise kan du använda det utan avgifter i alla valutor du har ett saldo för, eller så konverteras ett saldo i en annan valuta med samma optimala växelkurs som de skulle använda annars.

Kontot och kortet du får hos Wise kostar ingenting, inte heller att ta emot pengar eller skicka till ett annat Wise-konto men för att ta ut pengar från kontot och växla pengar finns det några små avgifter som de är transparenta med. För uttag av olika valutor finns det en fast avgift för varje, i SEK är det exempelvis mindre än halva priset jämfört med att skicka mellan två PayPal-konton, och enlight Wise:s egna uträkningar 19 gånger billigare totalt att använda dem.

 

TransferWisecard

Frågor och svar om Wise

Vad är Wise?

Wise är en finanstjänst som främst arbetar med internationella överföringar. Med Wise kan man snabbt och enkelt föra över pengar över landsgränser utan höga kostnader. Wise erbjuder även ett betalkort.

Hur fungerar Wise kort?

Wise erbjuder ett betalkort. Korten kan man använda över hela världen där Mastercard accepteras. Det har låga växlingsavgifter och växlar automatiskt valutor till aktuell växlingskurs.

Vad kostar Wise?

Det är gratis att skapa ett konto hos Wise, så länge man inte har mer än 15 000 Euro på sitt konto, då tar de ut en avgift på 04 % per år. Att beställa ett Wise-kort kostar 5 brittiska pund.

Vad kostar det att använda Wise-kortet?

Om du har den aktuella valutan på ditt konto kostar det ingenting att använda Wise-kortet. Om valutan behöver växlas tar Wise ut en valutaväxlingsavgift, vanligtvis mellan 0,24 till 3,69 %. Varje månad har du två gratis uttag på upp till 200 brittiska pund.

Kan jag använda Wise med Apple Pay?

Ja, Wise-kortet kan användas med Apple Pay, Samsung Pay och och Google Pay. Lägg till ditt Wise-kort i Wallet-appen i din iPhone för att använda det med Apple Pay. Läs mer om Apple Pay här.