Kortinformation

Wise är kanske mest kända för sin finanstjänst som främst fokuserar på internationella överföringar. Wise erbjuder snabba, billiga och enkla överföringar av pengar över landsgränser.

Extrakort: Nej
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: 0 kr
Åldersgräns : 18 år
Valutaväxlingspåslag: 0 kr
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: Nej

Fördelar med Wise

  • Ingen årsavgift
  • Skicka pengar billigt utomlands
  • Använd kortet utomlands i över 200 länder

Nackdelar med Wise

  • Inget bonussystem
  • Ingen cashback
  • Inga försäkringar

Använd ditt Wise-kort utomlands

Wise gör det enkelt att använda kortet när man är utomlands. Med Wise debetkort får du lägsta möjliga växlingsavgift till den lokala valutan. Om du handlar online kan du även använda ditt Wise-kort med den lokala valutan i landet du handlar från - på så sätt kan du undvika dyra växlingsavgifter och andra avgifter.

Egenskaper

 • Resa

 • Kontaktlös

 • Utan årsavgift

För över pengar utan gränser

När man överför pengar mellan olika länder via traditionella banker blir det lätt mycket dyrare än man först hade tänkt sig på grund av höga överföringsavgifter, valutaväxlingsavgifter och så vidare. Tjänster som PayPal är inte så billiga i längden, bara jämfört med en traditionell bank, eftersom de tar ut avgifter för överföringar både mellan PayPal-konton och om man snabbt vill föra över pengar till ett lokalt bankkonto. Lyckligtvis finns det nu nya lösningar, med finansiella institutioner “utan gränser”, där du lätt kan hantera din ekonomi nästan oavsett var i världen du befinner dig som om det vore en lokal bank. Dessa tjänster använder sig av samma valutakurser som banker använder sinsemellan, med mycket bättre konvertering än privatpersoner vanligtvis får, så att du inte behöver betala onödigt mycket pengar för att använda olika valutor eller skicka pengar.

Frame-6.png
Layer_7.png

Wise

Ett företag som är likt Revolut är Wise (tidigare Transferwise). I sin marknadsföring lägger de större fokus på att de vill göra internationella finanstjänster mer rättvisa, transparenta med alla kostnader och avgifter och slopa allt onödigt. De använder sig av den så kallade mid-market rate, alltså den faktiska valutakurserna som är mittemellan vad valutan köps och säljs för, och Wise följer denna i realtid. De vill också göra “premium the new normal”, alltså att alla ska få samma goda förmåner. Wise är en registrerad “Electronic Financial Institution” i Storbritannien.

När du startar ett Borderless account, som också verifieras snabbt om du tillhandahåller den efterfrågade informationen, hos Wise får det information för bankkonton i flera format, både IBAN för banktjänster i Europa, ett brittiskt, ett amerikanskt, ett australiensiskt och ett nya zeeländskt bankkontonummer med den tillhörande information du behöver för dessa. De låter dig motta pengar i över 40 valutor och att slippa extra kostnader. Pengarna som du sedan har på ditt konto kan växlas mellan de olika valutorna antingen direkt eller när valutakurserna är optimala för växling, det väljer du själv. De kan ännu inte utfärda kort i alla länder, men om du har ett Mastercard från Wise kan du använda det utan avgifter i alla valutor du har ett saldo för, eller så konverteras ett saldo i en annan valuta med samma optimala växelkurs som de skulle använda annars.

Kontot och kortet du får hos Wise kostar ingenting, inte heller att ta emot pengar eller skicka till ett annat Wise-konto men för att ta ut pengar från kontot och växla pengar finns det några små avgifter som de är transparenta med. För uttag av olika valutor finns det en fast avgift för varje, i SEK är det exempelvis mindre än halva priset jämfört med att skicka mellan två PayPal-konton, och enlight Wise:s egna uträkningar 19 gånger billigare totalt att använda dem.

Omdöme

Wise erbjuder ett bra debetkort för den som reser mycket och vill handla i den lokala valutan med så få avgifter som möjligt. Wise strävar efter att alltid erbjuda så låga avgifter som möjligt och göra det så enkelt som möjligt att spendera pengar över landsgränser. Man kan ta del av samma erbjudande om man använder koret för att handla från onlinenutiker utomlands.

Wise-kortet är inget regelrätt kreditkort, utan ett debetkort vars fokus är att erbjuda så låga avgifter som möjligt när man spenderar över landsgränserna.

Wise gör det enkelt att hantera dina internationella överföringar med bättre kontroll när du överför pengar mellan olika länder.

 

Hur ansöker jag om Wise?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att koma till Wise hemsida
  • 2. Tryck på Register och fyll i dina uppgifter eller logga in via Google, Facebook eller Apple
  • 3. Ansök om ett multivaluta-konto och Wise Mastercard
ANSÖK NU
 
 

Vanliga frågor och svar om Wise

Vad är Wise?
Hur fungerar Wise kort?
Vad kostar Wise?
Vad kostar det att använda Wise-kortet?
Kan jag använda Wise med Apple Pay?