10 tips för hur du utnyttjar dina SAS EuroBonus-poäng

I kölvattnet av Air France-KLM:s övertagande som ny storägare i SAS, står det klart att vi står inför en tidsperiod av betydande förändringar. Med SAS:s historiska övergång från Star Alliance till SkyTeam, en allians där Air France-KLM redan är en aktiv medlem, uppstår både osäkerhet och möjligheter. Denna viktiga förändring, som förväntas vara genomförd innan sommaren 2024, innebär att nu är det dags att agera för alla EuroBonus-medlemmar.

Varför du bör använda dina poäng nu

Trots att SAS EuroBonus för närvarande förblir oförändrat, är det oundvikligt att programmet kommer att genomgå förändringar efter övergången.

På Kreditkortlistan.se ser vi en ökad oro bland våra användare och vi uppmanar därför alla EuroBonus-medlemmar att använda upp sina poäng omgående.

Att agera nu minimerar risken för att dina hårt intjänade poäng förlorar sitt värde.

10 tips för att maximera värdet av dina EuroBonuspoäng

Har du samlat på dig SAS EuroBonus-poäng men är osäker på hur du bäst använder dem, särskilt om du inte har så många? Oroa dig inte! Även en mindre mängd poäng kan ge värdefulla förmåner och upplevelser. Här är våra topp 10 tips för att maximera värdet av dina EuroBonus-poäng.

1. Donera dina poäng

På SAS EuroBonus Shop-webbplatsen under sektionen för donationer finns det möjligheter att donera sina EuroBonus-poäng till olika välgörenhetsorganisationer. Här är några av de organisationer som du kan donera dina poäng till:

Dessa donationer ger EuroBonus-medlemmar en möjlighet att bidra till viktiga orsaker och göra skillnad med sina poäng. Om du inte har så många poäng eller om du föredrar att använda dem för att stödja välgörenhet, är detta ett utmärkt sätt att göra det.

Välgörenhet via SAS Eurobonus shop är en av sakerna du kan använda dina poäng till – något vi rekommenderar.

2. Slå ihop din familj och vänners poäng

På SAS EuroBonus kan medlemmar skapa en poängdelningsgrupp för att samla poäng tillsammans, vilket gör det enklare nå belöningar och faktiskt utnyttja poängen.

Genom att bjuda in familj och vänner med deras EuroBonus-nummer, kan alla gruppmedlemmars intjänade poäng samlas på ett gemensamt konto. Dessa poäng kan sedan användas för att boka resor, uppgradera flygbiljetter, hyra bil, och mycket mer.

Detta gör det enklare för grupper att snabbare uppnå gemensamma resemål och njuta av förmånerna med EuroBonus.

3. Använd sajten som alla ”riktiga” poängjägare använder

Använd en webbsida där du faktiskt snabbt och enkelt kan hitta bonusflygresor. Vi är många som försökt hitta en bonusresa men har gett upp för att det är alldeles för krångligt.

För detta alternativ krävs det att du/ni har tillgång till minst 60 000 poäng för en tur-och-retur resa.

Awardhacks.se är en svensk webbplats som gör det lättare att hitta SAS långdistansbonusresor. Sidan samlar data direkt från SAS och erbjuder filter för att snabba upp din sökning. Detaljerade erbjudanden och bokningsmöjligheter från SAS’ webbplats är bara ett klick bort. Genom att registrera dig kan du även få anpassade aviseringar. Webbplatsen tillåter också att kontrollera tillgängligheten för SAS bonusresor inom andra Star Alliance-frekventflygprogram som Miles&More.

4. Boka en bonusresa för ditt barn

EuroBonus är ett av de mest barnvänliga bonusprogrammen för frekventa flygresenärer.

För barn under två år är det extra förmånligt – de flyger nämligen gratis i ditt knä när du bokar bonusresor, och inte ens skatter eller tilläggsavgifter tillkommer. För barn mellan två och elva år blir det också fördelaktigt, då de endast betalar 50% av den vuxna milpriset plus fulla skatter och tilläggsavgifter. Detta gör EuroBonus till ett utmärkt val för familjer som vill resa tillsammans och spara poäng samtidigt.

För detta krävs minst 5 000 poäng för en tur-och-retur resa.

5. Boka en flygbiljett helt eller delvis med poäng

Med SAS EuroBonus kan du använda dina poäng för att helt eller delvis betala för flygbiljetter. Detta ger dig flexibilitet att använda poäng även om du inte har tillräckligt för en hel biljett, och betala resten med pengar.

För att betala en biljett t&r helt med poäng krävs minst 10 000 poäng. Det räcker till en inrikes flygbiljett. 30 000 poäng tar dig ut i Europa och tillbaka.

Har du mindre än 10 000 poäng kan du delbetala din flygbiljett med poäng och betala resten med pengar.

6. Uppgraderingar hos SAS

SAS EuroBonus-medlemmar kan uppgradera sin flygning till SAS Plus eller SAS Business, antingen genom att lägga ett bud bestående av Eurobonus-poäng.

Budgivningen är tillgänglig fram till 6 timmar före avgång för långdistansflyg och 25 timmar för kortare flygningar. Uppgraderingar erbjuder förmåner som Fast Track, lounge-tillgång, och bekvämare sittplatser.

Hur många mil som krävs är helt beroende på hur många platser som är tillgängliga och vad andra har bjudit.

Sas flygplan
Att uppgradera med SAS kan ge mycket bra värde för poängen, men är beroende på flera faktorer eftersom priset avgörs på auktion bland de som vill uppgradera.

8. Uppgraderingar med Star Alliance

EuroBonus-medlemmar kan använda sina poäng för att uppgradera på flygningar med Star Alliance-partners. Detta ger tillgång till högre reseklasser, som Business eller First Class, beroende på tillgänglighet. Uppgraderingar erbjuder extra komfort och service, som prioriterad incheckning, lounge-tillgång och förbättrad måltidsservice.

Poängkrav varierar beroende på flygbolag och destination, men räkna med minst 10 000 poäng.

9. Boka hotell

Använd EuroBonus-poäng för att boka hotellnätter världen över. Poängen kan användas för hela eller delar av vistelsen, vilket gör det till ett prisvärt sätt att förlänga semestern eller uppgradera hotellupplevelsen. Hotellbokningar görs enkelt via SAS hemsida.

Att boka hotell är inte det mest ekonomiska sättet att använda poäng, men om du har svårt att planera in någon flygresa kan det vara ett alternativ.

Majoriteten av hotell i Sverige kostar 20 000 poäng eller mer – men om du letar riktigt länge kan du hitta hotell för så lite som 12 000 poäng.

10. Lägga till lounge access

SAS-Go-resenärer kan använda 3000 EuroBonus-poäng för att få tillträde till SAS-loungerna på flygplatserna i Köpenhamn, Oslo och Arlanda. Om du hade betalat kontant är tillträdet mellan 299 och 349 kronor.

Bäst värde för olika Eurobonus – olika poängsummor

Här är vad du kan få bäst värde för dina poäng beroende på hur många poäng du har:

Sämst värde för EuroBonus poäng

Oavsett hur många poäng du har, finns det alltid smarta sätt att använda dem på. Planera smart och få ut det mesta av dina EuroBonus-poäng!