En typ av betalkort som blivit allt mer populär under de senaste åren, är de förbetalda korten. De möjliggör smidig betalning som accepteras i stort sett överallt, samtidigt som de minimerar risken att handla för mer än du hade tänkt dig. MasterCard har en förbetald kortlösning som är flexibel och enkel att ansöka om.

Wise

Transferwise

 • över 40 valutor
 • Bättre kontroll över dina internationella överföringar
 • Transferwise samarbetar med MastercardÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 200 GBP)
Valutaväxlingspåslag: Ja (varierar)
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Wise:s hemsida


Revolut

Revolut

 • 29 olika valutor
 • Bättre kontroll över dina internationella överföringar
 • Revolut samarbetar med MastercardÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 2000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 % (upp till 1000 GBP)
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida

Revolut Plus

Revolut
 • Prioriterad kundsupport dygnet runt
 • Biljettskydd och återbetalningsskydd
 • Anpassningsbara kortÅrsavgift: 340 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 2000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 % (upp till 1000 GBP)
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida
Revolut Premium

Revolut
 • Flera exklusiva kortdesigner
 • Obegränsat avgiftsfri valutaväxling
 • ReseförsäkringarÅrsavgift: 790 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 4000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida
Revolut Metal

Revolut
 • Cashback på köp
 • Upp till 5 Revolut Junior-konton
 • Tillgång till flygplanslounger med 3 medresenärerÅrsavgift: 1300 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: Gratis (upp till 8000 kr)
Valutaväxlingspåslag: 0 %
Kreditränta:-
Räntefritt: -
Kreditgräns:-


Ansök direkt  
på Revoluts hemsida
P.F.C.

Kort_mobiler  0 kr i årsavgift
  Inga avgifter utomlands
  Support i appen


Årsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Kreditränta: -
Räntefritt: -
Kreditgräns:
Uttagsavgift: Gratis upp till 1000kr
Valutaväxlingspåslag: Nej
Ansök direkt  

Hur fungerar MasterCards förbetalda kort?

Ett förbetalt kort från MasterCard fungerar genom att du laddar kortet med valfri summa, som du sedan kan använda för kortbetalningar och köp, såväl online som i fysiska butiker. När du väl handlar med kortet fungerar det precis som andra kredit- eller betalkort. Skillnaden ligger helt enkelt i hur kortet laddas med pengar. Ett förbetalt kort kan i vissa situationer ha några fördelar gentemot andra betalkortslösningar.

Det finns även förbetalda MasterCard-kort som fungerar som engångskort. Dessa ges ibland bort i present ungefär som ett vanligt presentkort. När pengarna på kortet är slut kan kortet sedan kasseras.

Själva kortet tillhandahålls inte av MasterCard själva, utan via olika banker och andra aktörer på den finansiella marknaden i Sverige. Därför är d

mastercard kort

et bra att kolla igenom hur avtal och regler för kortet ser ut för den specifike kortutgivaren, även om grundpremissen för kortet ser likadan ut hos dem alla.

Vilka är fördelarna med att använda förbetala kort?

En av de stora fördelarna med förbetalda kort är att du själv bestämmer och sätter gränsen för hur mycket som går att spendera med kortet. Det gör det enklare att kontrollera hur mycket som köps med kortet. Detta kan till exempel vara en väldigt bra lösning för föräldrar som vill ge barnen tillgång till pengar, men samtidigt ha koll på hur mycket de spenderar. Andra fördelar med förbetalda kort från MasterCard är:

 • Tillgänglighet – MasterCard accepteras i stort sett överallt, runt om i hela världen.
 • Flexibilitet – Det är enkelt att ladda kortet vid behov, till exempel för att göra ett enstaka köp, eller om barnen behöver en liten summa. Förbetalda kort är dessutom ypperliga att ha med sig på resa, för att ha stenkoll på reskassan.
 • Gåva – Faktum är att MasterCards förbetalda kort är en populär gåva. De är mer flexibla än vanliga presentkort och är en present som utan tvekan är användbar för vem som helst.
 • Bekvämlighet – Att ha ett förbetalt kort, laddat och klart i plånboken, innebär en väldigt bekväm situation. Oavsett om det är din huvudsakliga betalmetod eller om du har det som reserv är det smidigt och bekvämt att betala med.
 • Enkelt att skaffa – Det krävs ingen kreditupplysning för att ansöka om ett förbetalt MasterCard. Faktum är att det inte ens behövs ett bankkonto! Det är otroligt enkelt att skaffa ett förbetalt kort.
 • Trygghet – Att ha ett kort med en begränsad summa pengar innebär en viss trygghet. Blir kortet stulet eller kapat, vet du att bedragare i värsta fall endast kommer åt den summan som fanns kvar på kortet.

Forbetalda kort

Finns det några nackdelar?

De potentiella nackdelarna med ett förbetalt kort beror på hur du tänkt använda det, och vilka behov just du har. Om du ofta gör oplanerade köp och behöver kunna göra snabba köp i farten, kan det bli omständligt att behöva ladda om kortet hela tiden. I sådana fall kanske ett kreditkort, eller ett betalkort kopplat till ditt bankkonto passar bättre. Andra potentiella nackdelar med förbetalda kort är:

Ingen bonus – Till skillnad från många kreditkort ger förbetalda kort ingen bonus eller särskilda förmåner och erbjudanden.

Avgifter – Beroende på utgivare och typ av kort (till exempel engångs- eller laddningsbart) kan det förekomma vissa avgifter, till exempel månadsavgifter och olika typer av engångsavgifter och liknande. Kolla därför igenom avtalet och vad som gäller för det kortet du är intresserad av innan du ansöker.

Genom att tänka igenom hur du tänker använda kortet, vem som ska använda det, hur ofta det ska användas och till vilket syfte du vill skaffa det, kan du lättare ta ett beslut kring huruvida ett förbetalt kort passar dig, eller om en annan kortlösning är bättre lämpad för din livsstil.

För vem passar det att använda ett förbetalt kort?

Eftersom just MasterCard är så väletablerat och kan användas var som helst, passar ett förbetalt kort från dem i princip vem som helst. I synnerhet för dig som vill kunna ha koll på dina köp och säkerställa att det inte går att köpa för mer än vad som finns laddat på kortet.

För dig som vill ha lite mer frihet och kunna spontanshoppa när andan faller på, kanske ett förbetalt kort inte alla gånger uppfyller de krav och önskemål just du har på ett betalkort. Det kan å andra sidan alltid spela rollen som extrakort, som en liten säkerhet om behov skulle uppstå.

Förbetalda MasterCard-kort går att ansöka om utan kreditvärdighetskontroll och är ett av de enklaste korten att införskaffa. Oavsett om kortet är till dig, till ett barn eller tänkt som present, fyller det sin funktion som smidigt betalmedel att ha i plånboken.

Vad krävs för att ansöka om ett förbetalt MasterCard?

MasterCards förbetalda kort ges ut av en mängd olika banker och finansiella institut i Sverige. Ansökningsprocessen kan variera lite, men är i regel enkel och kräver väldigt lite av den som ansöker. Korten kan även vara anonyma, eller ha en ett graverat namn på framsidan.

Eftersom kortet inte innebär någon kreditrisk för utgivaren, är ansökningsprocessen smidig och ingen bakgrundskoll på den ansökande behöver göras. Laddningsbara kort är inte heller kopplade till ett bankkonto, så du som ansöker behöver inte ha ett konto hos den kortutgivare du gör din ansökan hos.

I det stora hela är ansökningsprocessen kort och enkel och kräver endast att du fyller i de grundläggande personuppgifter och dylikt, och följer instruktionerna i samband med din ansökan. Läs igenom vilka regler som är gällande i avtalet för ditt kort och skicka iväg din ansökan – svårare än så är det inte!

Är ett förbetalt kort något för dig?

Varje persons situation är unik och du vet sannolikt bäst själv om ett förbetalt kort skulle gynna dig och din livsstil. Många uppskattar tryggheten kortet ger, särskilt i tider då det förekommer en hel del bedrägerier, kapningar och stulna kreditkortsuppgifter där ute. Genom att endast ha en mindre summa på kortet, lagom för att kunna använda till dina dagliga behov, har du minimerat risken att bli av med några större belopp.

Detsamma gäller för dig som vill att dina barn ska ha ett kort, för att klara sig i vardagen och ha pengar tillgängliga om behovet uppstår. Det känns bra att barnen har pengar och klarar sig själva, utan att riskera att göra av med mer än saldot på kortet.

Behöver du ett snabbt och smidigt kort som enkelt kan fyllas på vid behov, men inte innebär någon risk att dra på dig en skuld eller liknande, är ett förbetalt kort från MasterCard ett fullt rimligt alternativ för dig.

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

Frågor och svar om förbetalda kort MasterCard

Vad är förbetalt kort?

Ett förbetalt kort laddas med en valfri summa pengar, sen kan pengarna användas vi kortbetalning. Kortet är inte kopplat till en kredit eller ett bankkonto. Läs mer om förbetalda kort i vår guide här.

Vilka förbetalda kort från MasterCard finns?

Vi har listat några av de populäraste förbetalda korten från MasterCard i tabellen på sidan. Läs om årsavgift och andra villkor. Korten kan användas på alla ställen där kortbetalning från MasterCard godkänns.

Hur fungerar förbetalt kort MasterCard?

Ett förbetalt kort fungerar som ett bank- eller kreditkort, men kortet är inte kopplat till ett bankkonto eller en kredit. Kortet laddas med pengar istället. MasterCard har även engångskort, eller presentkort, som är förbetalda.

Görs en kreditupplysning när jag skaffar ett förbetalt kort?

Nej, det gör ingen kreditupplysning när du ansöker om ett förbetalt kort. Kortet är inte kopplat till någon kredit, utan kan bara användas när det är laddat med pengar.

Vad kostar ett förbetalt kort MasterCard?

De flesta kort vi rekommenderar i tabellen har ingen årsavgift. Man kan alltså skaffa sig ett förbetalt kort utan kostnad. Hitta det förbetalda kortet som passar dig bland våra rekommendationer.