Hur lång tid tar det att få ett kreditkort?

När du ansöker om ett kreditkort kan du ofta få svar redan samma dag om du blir beviljad ett kort. Efter att din ansökan har beviljats brukar det ta cirka en till två veckor att få hem kreditkortet. Kan du inte vänta på kortet så länge? Då ska du läsa vår guide som berättar hur du enklast går tillväga.

Virtuella kreditkort är ofta tillgängliga tidigare

Att bli beviljad ett kreditkort kan som sagt gå ganska fort, antingen omedelbart eller på några minuter eftersom ansökan sker online. Att få hem det tar vanligtvis en vecka men kan ibland även ta två veckor. Behöver du ett kreditkort mer omgående finns det bland annat virtuella kreditkort som du kan få tillgång till direkt i mobiltelefonen.

Skaffa kreditkort snabbt

Det finns flera alternativ där kortutgivarna anger att de normalt sett har kort leveranstid. Undantag finns alltid och det är ingen tid de helt kan utlova men en bra riktlinje i alla fall och har du tur går det ännu snabbare.

Kom igång med virtuella kreditkort

Det är enkelt och går lite fortare att skaffa kort med virtuella kreditkort. Resurs Bank och re:member erbjuder virtuella kreditkort. Andra exempel på kända och populära kort är Revolut och P.F.C, men de är dock debetkort.

Virtuella kort ger samma fördelar som vanliga fysiska kreditkort med extra fördelen att du inte behöver bära med dig plastkortet. Det ger dig också större säkerhet när du handlar online.

När du ansöker om ett virtuellt kreditkort kan du börja använda det så fort det är beviljat. Du kan också direkt få ett nytt om du skulle bli utsatt för kortbedrägeri.

När kortet är beviljat skapas automatiskt ett digitalt kort i aktuell app som kommer att hålla kortuppgifterna för användning vid köp online. Dessa kortuppgifter kan också föras över till andra betaltjänster som Google Pay eller Apple Pay.

Viktigt att tänka på när du ansöker om kreditkort

Tänk på att det görs en kreditbedömning genom UC för varje ansökan du gör. Många förfrågningar via UC kan innebära att du nekas kreditkort och lån då kreditgivarna anser att du kan vara en kreditrisk.

Ha också alltid koll på din ekonomiska situation så att du har de bästa förutsättningarna när du gör din ansökan. Du behöver uppfylla de grundkrav som kreditgivaren ställer i fråga om fastvarande inkomst, minimum årsinkomst, anställningsform, ålder med mera. Se därför till att bara ansöka hos de kortutgivare där du uppfyller kraven för att undvika onödiga kreditförfrågningar för kort du ändå inte kommer att bli beviljad för.

Du behöver i övrigt också ha en god kreditvärdighet genom att inte ha alltför många aktuella lån och nyttjade krediter.