ICA Bankens olika kort

ICA Banken erbjuder kreditkort, bankkort och ICA kort. Vi reder ut vad de olika alternativen innebär för dig!

kreditkort
Loading...
ICA Banken
 • Trygghetsförsäkring på hemelektronik
 • Dubbel bonus på ICA och Apoteket Hjärtat
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:324 kr
 • Kreditränta:11.79 %
ANSÖK NU på ICAs hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,25 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: Bonus endast på ICA

Vilket kort ska man välja?

Du som handlar på ICA har säkert inte missat att ett ICA-kort kan spara mycket pengar på dina köp. Men vilket kort ska man välja? Ett kreditkort? Bankkort? Vad är ”Bankkort Plus”? I denna artikel går vi igenom skillnaden på ICAs och ICABankens olika kortalternativ och hjälper dig hitta rätt!

ICA Kort

Det ”vanliga” rosa ICA Kortet är det de flesta har. Observera att det finns en version med betalfunktion och en version utan. Kortet utan betalfunktion kan du endast samla poäng med. Det rosa ICA Kortet med betalfunktion är det vi menar när vi skriver ”ICA Kort”. Kortet drar du i kassan för att registrera poäng när du handlar på ICA och kan med denna betalfunktion, om du vill, välja att lägga in pengar på kortet i förväg för att sedan kunna handla med kortet. Observera att detta inte är ett kreditkort så du kan inte övertrassera kortets saldo. Detta är framför allt väldigt smidigt om du till exempel har barn som ska kunna handla melanmål själva.

Vad du kan göra med kortet är ganska begränsat:

 • Dra kortet när du handlar för att få bonus på dina köp hos ICA
 • Personliga rabatter utifrån vad du vanligtvis köper
 • Tillgång till ICAs tidning Buffé
 • Sätta in och ta ut pengar i ICA-butik

För att kunna ansöka om kortet måste du vara 18 år, och kortet kostar ingenting att ansöka om.

 

Bankkort & Bankkort Maestro

Nästa kort vi ska gå igenom är ICA Bankens Bankkort och ungdomsmotsvarigheten Bankkort Maestro. Förutom att kortet har tillgång till samma funktioner som det rosa ICA Kortet får du med Bankkortet också:

 • Möjlighet till dubbel bonus på ICA (om du också har ett sparande, lån eller försäkring hos ICABanken)
 • Blippa köp upp till en viss beloppsgräns (kontaktlösa betalningar)
 • Alla förmåner som kommer med ICABankens bankkonto (se rubriken ICABanken)

Skillnaderna på Bankkort och Bankkort Maestro är i huvudsak:

 • Bankkort kan ha beviljad kontokredit*, Maestro är ett vanligt kontokort
  • Kontokredit är en extra buffert på bankkontot som träder in istället för att få ”Medges ej” när du står och ska handla
  • Kontokredit har en lägre effektiv ränta än de flesta kreditkort
 • Bankkort har kompletterande reseförsäkring om du betalar resan med kortet

Bankkort Plus

ICA Bankens kreditkort heter Bankkort Plus och förutom att du får tillgång till samma förmåner som ICAs andra kort: möjlighet till dubbel ICA-bonus, blipp-betalningar, internetbanken, Swish, betala räkningar, mobilt BankID, och så vidare, så får du även:

 • Räntefri period
 • Väldigt förmånliga kortkrediten med relativt låg effektiv ränta
 • Trygghetsförsäkring
  • Allriskförsäkring för vissa hemelektronikprylar och hushållsmaskiner*
  • Ett års extra garanti på vissa hemelektronikprylar och hushållsmaskiner*
 • Utökad reseförsäkring
  • T.ex. högre ersättning för försenat baggage än vad den ”vanliga” reseförsäkringen med ICA Bankkort ger

Bankkort Plus har en månadskostnad, men den tjänar man såklart snabbt in i form av ICA Bonus, förutsatt att man handlar med kortet i sin ICA-butik.

KorttypMastercard
Ränta10.95 %
Effektiv ränta11.52 %
Räntefria dagarUpp till 60
KreditgränsUpp till 100 000 kr
Årsavgift324 kr
Uttagsavgift utanför EU0.00%, minst 0kr
Uttagsavgift inom EU (inkl Sverige)0.00%, minst 0kr
Valutapåslag vid utlandsköp1.25 %
Sparränta0%
Avi-/Adminstrationsavgift0 kr *

*Läs mer om trygghetsförsäkringen på ICABankens hemsida för att ta reda på exakt vad som gäller innan du gör ett köp.

 

ICA Bankkort – kreditkortet för dig under 21 år!

För dig som är under 21 år rekommenderar vi ICA Bankkort – ett kombinerat konto- och kreditkort där du som är under 21 år aldrig behöver betala en enda avgift. ICA Bankkort är ett av de bästa matkorten på marknaden på grund av dess stora bonusprogram som du lätt kan aktivera genom att handla på din närmsta ICA Butik.  Du får bonus på alla köp du gör, både i ICAs butiker och på annat håll. Bonusen är såklart högre i ICAs butiker. Bonusen kan du sedan använda för att köpa mat eller annat för hos din närmsta ICA Butik. ICA är en av Sveriges äldsta och mest trovärdiga föreningar och vi på Kreditkortlistan.se rekommenderar varmt att hantera sin privatekonomi hos dem. ICA Bankens tjänster går att använda både på webb, mobilt och via telefon och du har alltid kundtjänst tillgänglig om du stöter på problem.

Använd ditt ICA Bankkort utomlands

Det fina med ICA Banken och det som de blivit kända för är förutom att vara väldigt generösa vad gäller studenter och ungdomar i form av slopande av avgifter är att de förstått vikten av att folk blir mer internationella och att det är viktigt att kunna ha ett kreditkort som man kan använda utomlands utan att avgifterna blir för höga. Därför har ICABanken en mycket generös policy gällande valutapåslag och växlingsavgifter. Läs mer om det i faktarutan om kortet. Slipp krångliga avgifter och få bonus på allt du köper med ICA Bankkort redan idag! Lycka till!

Sommar & sol med ICA Bankkort

För den stundande sommarsemestern dyker det ofta upp frågor vad gäller ens ekonomi. Ofta har man sparat väldigt mycket pengar under året för att kunna njuta maximalt under den korta men så underbara sommaren. Vi vill med denna artikel visa på hur man kan få ut lite till med hjälp av ICA Bankkort. Visste du att du går miste om många hundralappar varje år som du istället hade kunnat använda på din semester? Tveka inte att förbättra din privatekonomi. Läs vidare för att få reda på hur.

ICA Bankkort är perfekt för semestern

Vad gör ICA Bankkort så exceptionellt bra och vad som är en stor anledning till att det blivit populärt är deras starka vilja till att förenkla för folk som reser. Om du betalar över 75% av din resa med ett ICA Bankkort får du också helt utan extra kostnad ICA’s reseförsäkring på köpet. Denna försäkring ger dig avbeställningsskydd (om du skulle bli sjuk t ex), kompensation vid förseningar och komplikationer med bagage och i vissa fall även skydd mot olycksfall. Allt detta utan extra kostnad om du betalar över 75% av din resa med ditt ICA Bankkort! Tvivlar du ändå på att detta skulle vara ett kort för dig så rekommenderar vi att du hittar det bästa kreditkortet istället via vår jämförelselista.

Bonus med Bankkort Plus

Trots ovanstående fördelar med ICA Bankkort så finns det ytterligare faktorer att tänka på i ditt val av kreditkort. Med ICA Bankkort Plus får du precis som ICA Bankkort bonus på alla ICA-butiker i hela Sverige men du får också bonus på alla övriga ställen du handlar på – detta innebär att du på din semester genom att använda ICA Bankkort Plus kan få en trevlig återbäring när du kommer hem. Inte nog med att du får kompletterande reseförsäkring – du kan alltså få bonus på allt du handlar. ICA Banken har fast bestämt att de ska bli störst inom sitt område och detta är stegen de tagit för att nå dit! Ta del av generositeten redan idag och ansök om ett ICA Bankkort!

ICA Banken bankkonto

När du har ett ICA Bankkort, ICA Bankkort Maestro eller ICA Bankkort Plus får du även tillgång till ICA Banken. Du kan såklart ansöka om att öppna ett bankkonto hos ICA Banken utan att ha ett kort om du vill. Med tillgång till ICA Banken får du tillgång till alla dina vanliga bankärenden:

 • Internetbanken
 • Betala räkningar på hemsidan eller i appen
 • Läs in räkningar med din mobiltelefon
 • Swish
 • Sparkonto
 • Fondkonto för dig som vill börja bygga upp ett sparande i fonder

Eftersom din lokala ICA-butik blir till ditt lokala bankkontor kan du också till exempel sätta in pengar på ditt konto i ICA-butiken. Du kan också ansöka om kontokredit till väldigt förmånlig ränta, som agerar buffert i din vardagsekonomi. Bufferten kostar såklart ingenting om den inte utnyttjas.

Förutom lönekonto finns möjlighet att öppna följande kontotyper hos ICA Banken:

 • Ungdomskonto
 • Sparkonto
 • Fondkonto
 • Sparkonto för barn

Ansök enkelt på 4 steg som bara tar ett par minuter!

1. Du klickar på Ansök Direkt för att kommer till ICA Bankens hemsida
2. Du fyller i önskad kredit, personuppgifter och övrigt information
3. Du klickar på ”Skicka ansökan”
4. Klart! Du har nu ansökt om ett ICA Bankkort Plus och kommer att få svar inom kort!

 

Bonus på allt med Ica Bankkort Plus!

 

Vad som är utmärkande och väldigt bra med Ica Bankkort Plus (Ica Banken Kreditkort) är att det är ett så kallat kombinerat kontokort och kreditkort – det du handlar på ICA eller tar ut i en bankomat dras direkt från kontot och ditt kreditkort dras på övriga utgifter. På så sätt får man en bred överblick och kan planera sin privatekonomi mycket bättre än med andra kreditkort! Ansök redan idag och få tillgång till alla fördelar med Ica Banken Kreditkort och Bankkort Plus!

 
 
 

En viktig aspekt med detta kort är dess bonussystem som ICA under lång tid etablerat med sina matkort. Med Bankkort Plus har man utvecklat detta och du får med detta kort bonus på allt du handlar – vart som helst, när som helst. Detta i kombination med de generösa reglerna för utlandsuttag gör detta kort till ett av de mest ekonomiska och enkla korten att använda. Spara pengar redan idag och skaffa ICA Kort Plus!

Omdöme om ICA-korten

Är du en ICA Student rekommenderar vi såklart ICA Bankkort eftersom det både är kostnadsfritt under hela studietiden, och det kommer fullpackat med förmåner för dig att använda. Du får dessutom 100 kronor som gåva om du registrerar dig som ny ICA Student och väljer att få ditt studiestöd från CSN insatt på ditt nya bankkonto hos ICABanken. Detta rekommenderar vi eftersom ICABanken har blivit en helhetslösning där nästan alla tänkbara bankbehov uppfylls snabbt och billigt.

Är du inte ICA Student men handlar mycket på ICA kan ICA Bankkort Plus vara av intresse. Kreditkortet har bra förmåner med bland annat sin väldigt förmånliga effektiva ränta och möjlighet till dubbel bonus när du handlar på ICA – vilket såklart är förutsättningen för att kortet ska vara av nytta: att du handlar dina matvaror åtminstone till viss del på en ICA-butik.

 

Andra kort vi rekommenderar

Loading...
re:member flex
 • Bästa kreditkortet 2022
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-24,74 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Resurs Gold
 • Bonus på allt du handlar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:195 kr
 • Kreditränta:12,36-17,32 %
ANSÖK NU på Resurs Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: 0,5 %

 

Frågor och svar om ICA Banken

Vilka kort har ICA?

ICA har flera olika kort: det rosa ICA-kortet, med eller utan betalfunktion, och ICA Bankens olika bankkort. ICA Banken erbjuder korten Bankkort, Bankkort Maestro och Bankkort Plus. Läs mer om de olika korttyperna i texten på vår sida.

Har ICA Banken kreditkort?

Ja, ICA Bankens kreditkort heter Bankkort Plus. Kortet ger bland annat dubbla bonuspoäng när man handlar på ICA och tillgång till reseförsäkring och trygghetsförsäkring. Läs mer om ICA Bankkort Plus i texten på vår sida.

Kan jag betala med mitt ICA-kort?

Ja, det finns en variant av det klassiska rosa ICA-kortet som har betalfunktion. Kortet laddas med pengar och har alltså ingen kredit eller koppling till ett bankkonto. Om du vill ha ett klassiskt bankkort eller kreditkort kan du bli kund i ICA Banken.

Hur blir jag kund i ICA Banken?

Följ stegen i vår guide i texten om hur du blir kund hos ICA Banken. Du kan ansöka direkt via ICA Bankens hemsida och du får svar så snart som möjligt.

Varför ska jag välja ICA Banken?

ICA Banken erbjuder likvärdiga banktjänster som många av storbankerna i Sverige. ICA Banken har dessutom hamnat i toppskiktet i Svenskt Kvalitetsindex kundunersökning av banker för privatpersoner. Läs mer om undersökningen här.